Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Δεν ξέρω αν είσαι μελό,αυτό που ξέρω είναι πως η οποιαδήποτε μορφή τέχνης,απέχει ριζικά απ την ευτέλεια αλλά από άνθρωπο σε άνθρωπο λειτουργεί και εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο....Εγω πχ θα βαρεθώ αφάνταστα σε μια γκαλερί ,χαζεύοντας επί ώρες έναν πίνακα αφηρημένης τέχνης ,έστω και αν ο εκθέτης είναι μακρινός,αλλά ταλαντούχος απόγονος του Picasso...Δεν με εκφράζει κάτι τέτοιο αλλά δεν το απορρίπτω γιατί εκφράζει κάποιους άλλους...
Αυτό που απορρίπτω με την μια είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι (και είναι πολλοί) παράγουν ιδέες βασιζόμενοι στην "επί χρημασι εκδιδόμενη" λογική τους,και όχι στην χαρά της δημιουργίας....Αυτό κάνει μπαμ από μακριά

Last edited:
Και να το χοντρύνω!
Ας υποθέσουμε πως θέλει κάποιος να με ωθήσει να ακούσω κλασική μουσική!
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το ότι αυτή είναι “λόγια” μουσική.
Γιατί πρέπει αυτό να ενδιαφέρει κάποιον?
Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνεται προβολή των συναισθημάτων μου πάνω σε αυτό που ακούω ή ακόμα καλύτερα αυτό που ακούω να μου προκαλεί συναισθήματα εκ νέου!
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ δευτερεύουσες πληροφορίες, τις οποίες όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και εγώ τις χρησιμοποιώ αφού έχω εκτιμήσει κάτι προκειμένου να δώσω περισσότερη έμφαση σε αυτά που ένιωσα.

Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Γιώργο το δεκάχρονο παιδάκι που πεινάει,δεν θα ξεχαστεί ούτε με το ταμπούρλο πίστεψέ με...Το Αιθιοπακι έχει ανάγκη για φαΐ,όχι για τέχνη...Η τέχνη διαμορφώνεται σε όλη της την υπόσταση,μέσα σε χορτασμένα (καταρχήν) σώματα...Οι πεινασμένοι τρέφονται με σπόντες,που ναι μεν τους αποσπούν για λίγο την προσοχή,αλλά δεν είναι αρκετές για να τους διαμορφώσουν τον χαρακτήρα,αφού ως γνωστόν,νηστικό αρκούδι δεν χορεύει...

Κάνεις λάθος Σπύρο. Η μουσική (η δικιά μας, ξέρεις εσύ) δεν αγγίζει χορτασμένους, βολεμένους και αργόσχολους.
Αγγίζει όσους παλεύουν με την ζωή για να ζήσουν.
Το ίδιο ισχύει για τους δημιουργούς. Όσο ήσαν "πεινασμένοι" έγραψαν τα καλύτερα τους.

Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Και να το χοντρύνω!
Ας υποθέσουμε πως θέλει κάποιος να με ωθήσει να ακούσω κλασική μουσική!
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το ότι αυτή είναι “λόγια” μουσική.
Γιατί πρέπει αυτό να ενδιαφέρει κάποιον?
Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνεται προβολή των συναισθημάτων μου πάνω σε αυτό που ακούω ή ακόμα καλύτερα αυτό που ακούω να μου προκαλεί συναισθήματα εκ νέου!
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ δευτερεύουσες πληροφορίες, τις οποίες όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και εγώ τις χρησιμοποιώ αφού έχω εκτιμήσει κάτι προκειμένου να δώσω περισσότερη έμφαση σε αυτά που ένιωσα.

Γιωργο χρησιμοποιει τετοιο επιχειρημα ισως γιατι δεν ξερει πως αλλιως να σε πεισει.Το να σου περιγραψει τα συναισθηματα που του δημιουργει η μουσικη ειναι απειρως πιο δυσκολο απο το να σου αραδιασει ενα "πρεπει να ακουσεις κλασσικη μουσικη γιατι.....ειναι κλασσικη".
Πονταρει στο "ψαρωμα" του υποψηφιου ακροατη λεγοντας του οτι ντε φακτο αν ακουσει κλασσικη θα ακουσει την υψιστη μορφη τεχνης.Προσωπικα με εχουν ψησει πολυ περισσοτερο οι παρουσιασεις των μελων μας εδω μεσα που γραφουν ακριβως γι'αυτο που λες,για τα συναισθηματα που τους δημιουργει το εκαστοτε εργο.Και ειναι πολυ πιο ευστοχες,θεωρω,απο τις οποιεσδηποτε μουσικολογικες αναλυσεις.
Απο εκει και περα,για να συνεχιστει και η κουβεντα,η μουσικη ειναι κατι ζωντανο.Και η κλασσικη δεν ειναι ψοφια ή νεκρη μουσικη ή μουσειακο ειδος.Και επειδη στην κουβεντα μπηκε και η ποπ ή τα σκυλαδικα θα πω το εξης:Aπο προσωπικη εμπειρια δεν ξερω ουτε εναν ανθρωπο που να του εβαλα π.χ.το κονσερτο για πιανο No 21 του Μοτσαρτ και να εμεινε ασυγκινητος.Και μιλαμε για ατομα που δεν ειχαν ξανακουσει ποτε τους κλασσικη.Αυτο κατι λεει για τη μουσικη αυτη....

Re: Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Προσωπικα με εχουν ψησει πολυ περισσοτερο οι παρουσιασεις των μελων μας εδω μεσα που γραφουν ακριβως γι'αυτο που λες,για τα συναισθηματα που τους δημιουργει το εκαστοτε εργο.Και ειναι πολυ πιο ευστοχες,θεωρω,απο τις οποιεσδηποτε μουσικολογικες αναλυσεις.
....

I was not wrong about you, me boy, right from the start.
Although I hate the word 'Right' in all its guises :ADFADF1:

Κάνεις λάθος Σπύρο. Η μουσική (η δικιά μας, ξέρεις εσύ) δεν αγγίζει χορτασμένους, βολεμένους και αργόσχολους.
Αγγίζει όσους παλεύουν με την ζωή για να ζήσουν.
Το ίδιο ισχύει για τους δημιουργούς. Όσο ήσαν "πεινασμένοι" έγραψαν τα καλύτερα τους.

Δεν διαχωρίζω τις μουσικές σύμφωνα με το κοινωνικό status του καθενός...Πως θα μπορούσα άλλωστε όταν στην πλατεία Κολωνού υπάρχει κάποιος που ξεσηκώνει το τετράγωνο με κλασική.....Αν ήταν χορτασμένος δεν θα έμενε εκεί....Όπως υπάρχουν και αρκετοί που ακούν metal και μένουν στο ψυχικό...Δεν μου λέει τίποτα αυτό....
Μάλλον δεν με κατάλαβες...Μιλάω για τους απόλυτα εξαθλιωμένους...Γι αυτούς που θα προτιμούσαν ένα πιάτο φαΐ από την οιανδήποτε μορφή τέχνης...

Γιωργο χρησιμοποιει τετοιο επιχειρημα ισως γιατι δεν ξερει πως αλλιως να σε πεισει.Το να σου περιγραψει τα συναισθηματα που του δημιουργει η μουσικη ειναι απειρως πιο δυσκολο απο το να σου αραδιασει ενα "πρεπει να ακουσεις κλασσικη μουσικη γιατι.....ειναι κλασσικη".
Πονταρει στο "ψαρωμα" του υποψηφιου ακροατη λεγοντας του οτι ντε φακτο αν ακουσει κλασσικη θα ακουσει την υψιστη μορφη τεχνης.Προσωπικα με εχουν ψησει πολυ περισσοτερο οι παρουσιασεις των μελων μας εδω μεσα που γραφουν ακριβως γι'αυτο που λες,για τα συναισθηματα που τους δημιουργει το εκαστοτε εργο.Και ειναι πολυ πιο ευστοχες,θεωρω,απο τις οποιεσδηποτε μουσικολογικες αναλυσεις.
Απο εκει και περα,για να συνεχιστει και η κουβεντα,η μουσικη ειναι κατι ζωντανο.Και η κλασσικη δεν ειναι ψοφια ή νεκρη μουσικη ή μουσειακο ειδος.Και επειδη στην κουβεντα μπηκε και η ποπ ή τα σκυλαδικα θα πω το εξης:Aπο προσωπικη εμπειρια δεν ξερω ουτε εναν ανθρωπο που να του εβαλα π.χ.το κονσερτο για πιανο No 21 του Μοτσαρτ και να εμεινε ασυγκινητος.Και μιλαμε για ατομα που δεν ειχαν ξανακουσει ποτε τους κλασσικη.Αυτο κατι λεει για τη μουσικη αυτη....

Μα και εγώ από παρουσιάσεις έχω τσιμπήσει ότι έχω τσιμπήσει! Δεν διαπραγματευόμαστε τις παρουσιάσεις του avclub.Ξέρουμε όλοι που είμαστε και τι έχει γίνει εδώ μέσα. Και εγώ όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτό ύστερα από ένα κλιπ που έβαλε ο Σπύρος σηκώθηκα όρθιος από την καρέκλα μου και είπα δεν είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο…….
Φυσικά και το αγόρασα
horenstein.jpg

Και ναι μπορεί και εγώ αν θέλω να πείσω κάποιον να το πάρει να χρησιμοποιήσω το επιχείρημα πως είναι “λόγια” μουσική, αλλά αυτό μάλλον θα του είναι άχρηστο αν δεν νιώσει κάτι από μόνος του!
Και επικίνδυνο επίσης!

Στο παράδειγμα που αναφέρεις φαίνεται αυτό. Μου λες δηλαδή πως το κονσέρτο 21 μιλάει σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν ακούσει κλασική μουσική! Είναι ένα επιχείρημα που με παρακινεί για να το ακούσω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Δεν διαχωρίζω τις μουσικές σύμφωνα με το κοινωνικό status του καθενός...Πως θα μπορούσα άλλωστε όταν στην πλατεία Κολωνού υπάρχει κάποιος που ξεσηκώνει το τετράγωνο με κλασική.....Αν ήταν χορτασμένος δεν θα έμενε εκεί....Όπως υπάρχουν και αρκετοί που ακούν metal και μένουν στο ψυχικό...Δεν μου λέει τίποτα αυτό....
Μάλλον δεν με κατάλαβες...Μιλάω για τους απόλυτα εξαθλιωμένους...Γι αυτούς που θα προτιμούσαν ένα πιάτο φαΐ από την οιανδήποτε μορφή τέχνης...

Ακόμα και οι απόλυτα εξαθλιωμένοι έχουν ανάγκη την μουσική.
Φίλος που έχει πάει Αφρική μου έλεγε πως οι χοροί και τα τραγούδια των πεινασμένων, εκφράζουν την ανάγκη τους.

Μου λες δηλαδή πως το κονσέρτο 21 μιλάει σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν ακούσει κλασική μουσική! Είναι ένα επιχείρημα που με παρακινεί για να το ακούσω!

το 20 θα πάρεις πρώτο Μπάϊρα. Κ.466.
το 20 περιλαμβάνει τα πάντα.

μετά, θα πάς στο 24.
μετά, θα γυρίσεις στο τελευταίο μέρος του νο. 17.
μετά, το Jeunhomme.
μετά, ο κόσμος όλος :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Φίλος που έχει πάει Αφρική μου έλεγε πως οι χοροί και τα τραγούδια των πεινασμένων, εκφράζουν την ανάγκη τους.

Άμα σου πω ότι δεν έχω δει κανέναν ρακοσυλλέκτη με mp3 player και ακουστικά στ αυτιά θα με πιστέψεις;;:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Μα είναι μαύροι!

Επιχείρημα?

Τέλος πάντων...Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η μουσική δεν είναι μόνο ευχαρίστηση..Καις θερμίδες όταν το πολυψαχνεις το πράγμα..Στην πραγματικότητα είναι μια ευχάριστη ζαλάδα....Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί το ίδιο καλά με άδειο στομάχι...Δεν είναι σε θέση να "νοιώσει" πολλές από τις λεπτομέρειες....Όταν λοιπόν δεν σου περισσεύουν θερμίδες για να κάψεις,κάνεις στην άκρη τις περιττές κινήσεις...
Με απλά λόγια,δεν θα αφήσω την οικογένειά μου να πεινάσει επειδή θέλω να πάω στην άλφα η βήτα συναυλία ενώ δεν μου περισσεύουν....Καλές οι εμπειρίες εφόσον υπάρχουν στην καβαντζα τα απαραίτητα...

Μου λες δηλαδή πως το κονσέρτο 21 μιλάει σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν ακούσει κλασική μουσική!

γ-μώ την αδικία μου και τον Μπο Βίντερμπεργκ που όλοι οι μυρωδιάδες το έμαθαν σαν Elvira Madigan concerto (sic) το Κ.467. :icon15:
To K.467, δεν έχει ανάγκη καμία Elvira Madigan για να είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος του ανθρώπινου πολιτισμού.

...αλλά, πέρα απ τους ακρογωνιαίους λίθους, επιτρέψτε μου να βρίσκω κάποια ευχαρίστηση και σε άλλες, πιο ...ταπεινές εκφράσεις της ανθρώπινης φύσης.:aetsch:
Ξέρω: I'm bound for Hell.:rolleyes:
But I 'm gonna enjoy it all the way :ADFADF1:

δηλαδή το concerto de Aranjuez δεν το μάθανε από την "πικρή μικρή μου αγάπη"

την ιστορία εκείνου που αγάπησε αυτήν που δεν άξιζε την αγάπη του
που γνώρισε τη στοργή και την αφοσίωση από εκείνην που δεν μπόρεσε να αγαπήσει....
και έπειτα....ήρθε ο έρωτας...
:Banane0:

δηλαδή το concerto de Aranjuez δεν το μάθανε από την "πικρή μικρή μου αγάπη"

την ιστορία εκείνου που αγάπησε αυτήν που δεν άξιζε την αγάπη του
που γνώρισε τη στοργή και την αφοσίωση από εκείνην που δεν μπόρεσε να αγαπήσει....
και έπειτα....ήρθε ο έρωτας...

σε όλα τα σήριαλ, οι άντρες λέγονται 'Αλέξης' και οι γυναίκες 'Βάνα'.
Ποτέ Βρασίδας και Σούλα :icon15:

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι, δεν είναι ο Μπέννυ Χιλλ....

Μα και εγώ από παρουσιάσεις έχω τσιμπήσει ότι έχω τσιμπήσει! Δεν διαπραγματευόμαστε τις παρουσιάσεις του avclub.Ξέρουμε όλοι που είμαστε και τι έχει γίνει εδώ μέσα. Και εγώ όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτό ύστερα από ένα κλιπ που έβαλε ο Σπύρος σηκώθηκα όρθιος από την καρέκλα μου και είπα δεν είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο…….
Φυσικά και το αγόρασα
horenstein.jpg

Και ναι μπορεί και εγώ αν θέλω να πείσω κάποιον να το πάρει να χρησιμοποιήσω το επιχείρημα πως είναι “λόγια” μουσική, αλλά αυτό μάλλον θα του είναι άχρηστο αν δεν νιώσει κάτι από μόνος του!
Και επικίνδυνο επίσης!

Στο παράδειγμα που αναφέρεις φαίνεται αυτό. Μου λες δηλαδή πως το κονσέρτο 21 μιλάει σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν ακούσει κλασική μουσική! Είναι ένα επιχείρημα που με παρακινεί για να το ακούσω!

Γιωργο προς θεου δεν ειπα οτι διαπραγματευομαστε τις παρουσιασεις.Ουσιαστικα συμπληρωνω αυτο που ειπες.Οτι πανω απ'ολα μετραει το συναισθημα.Και πιστευω οτι εκει ειναι η ουσια.Στο συναισθημα,οπως σωστα το εθεσες.
Αν λοιπον η,για αλλους νεκρη μουσικη,καταφερνει και δημιουργει τετοια συναισθηματα απο που και ως που ειναι νεκρη?Και αυτη η διαχρονικοτητα ειναι που την κανει μεγαλη.Το ιδιο ισχυει και για οποιοδηποτε αλλο ειδος μουσικης.Το προβλημα δημιουργειται οταν απαξιωνονται τα ειδη απο αγνοια,ή απο ημιμαθεια.Γιατι ολα τελικα συνδυαζονται και μπλεκονται.Αν ακουσεις π.χ. Μαλερ χωρις να ακους τιποτα αλλο τοτε ακους απλα Μαλερ.Οταν ομως εχει ακουσει και αλλα ειδη μουσικης(και δη πιο συγχρονα) τοτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πετυχεις τον Μαλερ σε αυτα.Και εκει καταλαβαινεις το μεγαλειο του...