Παντα χρησιμα τα jigs. Aυτο τι ακριβως κανει?
νομιζω ειναι το κλασικο που πανω στις ραγες σερνει το δισκοπριονο, και απο κατω προσπαθει να φτιαξει κατι για να σταθεροποιει το ξυλο σε οποια θεση θελει. Να βαζει και κομματια μη παραλληλογραμμα και να κοβει σε οποιο σημειο θελει.
Σωστός ναι.. 45 και 90 μοίρες.
Το κακό είναι ότι με περιορίζει λίγο το βάθος.. Αλλά νταξει
Επειδη σκεφτομαι οτι εαν φτιαξω ενα καποια στιγμη θελω να εχω τουλαχιστον 60 ποντους πλατος ,ωστε να περνει μεχρι και παγκο κουζινας η οτιδηποτε αλλο μεγαλο,και μηκος 1 μετρο ωστε να πατησει και ενα φυλλο 1,5μ συν...
Αν και θα ειναι δυσκολο εγω σκεφτομαι και δισκοπριονο μεγαλο και δισκοπριονο μικρο(Bosch 12v) αλλα και σεγα...πως θα γινει αυτο θα δειξει....αν και εχω κατι στο μυαλο μου....
Επειδη σκεφτομαι οτι εαν φτιαξω ενα καποια στιγμη θελω να εχω τουλαχιστον 60 ποντους πλατος ,ωστε να περνει μεχρι και παγκο κουζινας η οτιδηποτε αλλο μεγαλο,και μηκος 1 μετρο ωστε να πατησει και ενα φυλλο 1,5μ συν...
Αν και θα ειναι δυσκολο εγω σκεφτομαι και δισκοπριονο μεγαλο και δισκοπριονο μικρο(Bosch 12v) αλλα και σεγα...πως θα γινει αυτο θα δειξει....αν και εχω κατι στο μυαλο μου....
Το Parkside έχω..
Βασικά θέλω να δω πως θα το κάνω να κοβει και πολύ μικρά κομμάτια
Ωραιος Γιωργο...
Τελικα βλεπω οτι βολευονται πολυ με αυτην την κατασκευη...
Να κανω μια ερωτηση...
Ποσο πιστευετε οτι θα πρεπει να ειναι το ιδανικο πλατος και μηκος μιας τετοιας κατασκευης...εννοωντας να βολευει για πολλες διαφορετικες κοπες..
Επειδη και εγω ετσι ξεκινησα, έχω τις εξης συμβουλες.
Πρωτα αγορασα 1 σεγα (πριν 20 χρόνια) και μετα το μπλε bosch δισκοπριονο GKS160 (15 χρόνια).
Αρχισα να φτιαχνω και εγω jigs και λοιπα και μετα από τόσα χρόνια κατεληξα στο συμπερασμα πως αν θελεις να κανεις κατι σωστα θα παρεις και το αντιστοιχο εργαλειο.
Ευχαριστω παιδες.. .
Αντωνη παλιου τυπου πρεβαζι ειναι...
Ειναι απομειναντα σε τοπικο χρωματοπολειο το οποιο πριν απο χρονια πουλουσε και ξυλεια για κουζινες/ντουλαπες...
Εχει μια πολυ μικρη ως ελαχιστη ευκαπτικοτητα που ομως δεν επηρεάζει το σωστο κοψιμο...
Ωραίος Κωστή. Μην σε νοιάζει - αν ο φράκτης είναι ίσιος και γωνιασμένος 90° με την ράγα θα μείνεις εντυπωσιασμένος από τις κοπές που θα κάνεις. Κάνε και αυτό που είπα με τις τρύπες για να μπορείς να στερεώνεις με σφιγκτήρες τα κομμάτια που είναι για κόψιμο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.