καλημέρα μάστορες
Έχω δυο οικονομικά ρουτεράκια, ένα κανονικό και ένα μικρό περιθωρίων που το έχω βάλει ανάποδα σε έναν ανακλινόμενο πάγκο.
Μετά από αυτήν την πρώτη προσπάθεια για πάγκο ρουτερ, ήρθε ο καιρός να φτιάξω μια βελτιωμένη έκδοση.
Μια χαρά δούλεψε και αυτός ο απλός πάγκος. Αλώστε δεν κάνω περίπλοκα πράγματα.
Κανα στρογγύλεμα γωνίας κυρίως. Διαπίστωσα όμως πως θα με βόλευε ο φράχτης να κινείται σε T-racks και έτσι παρήγγειλα διάφορα (plate αλουμινίου για του ρουτεράκι, clamps κλπ) που θα έρθουν σιγά σιγά.
Προς το παρόν ήρθαν μόνο 2 T-tracks (έχω παραγγείλει και άλλα δυο).
Τα προβλήματα που είχα ήταν πως η βάση δεν ήταν και τόσο σταθερή, κάτι που θα λυθεί με το plate που θα βάλω και επίσης τα ξύλα δεν τσουλάγανε εύκολα πάνω στον πάγκο. Μαγκώνανε θα έλεγα.
Και αυτό είναι εκνευριστικό, έως και επικίνδυνο.
Το έχω περάσει πολλά και διάφορα βερνίκια (εμποτισμού και κρούστας (νερού), αλλά ποτέ η επιφάνεια δεν γυάλισε τόσο που να γλιστράνε όμορφα τα ξύλα πάνω της.
Κυρίως χρησιμοποιώ κόντρα πλακέ.
Έλεγα λοιπόν μια που θα φτιάξω τον πάγκο από την αρχή, μήπως είναι πιο λογικό να επιλέξω άλλο υλικό από το κόντρα πλακέ.
Μήπως θα ήταν πιο σωστό να χρησιμοποιήσω κάποια μελαμίνη που νομίζω πως γλιστράει πιο εύκολα; (αν και δεν θα μου αρέσει οπτικά).
Χαζεύοντας διάφορα video είδα έναν τύπο που ρίχνει ένα υγρό (epoxy το λέει) για να γίνει γυαλιστερός ο πάγκος.
(Στο 2:00 ακριβώς το λέει αν θέλετε να το δείτε)
https://youtu.be/OGTDKzoq9eU?t=120
Μήπως αυτή είναι πιο σωστή λύση;
Αν έχετε κάποια ιδέα πείτε μου παρακαλώ.
Αφού είναι δεύτερη έκδοση του πάγκου, ας γίνει πιο σωστά.
Δεν βιάζομαι καθόλου και εξάλλου μέχρι να έρθουν όλα τα υλικά από την Κίνα ... μπορεί να έχει μπει η άνοιξη