Θες να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος;
Είναι εντελώς λάθος αυτό που λές...
Τα ξυλα που με το λάδι θα γίνουν λωλος τα σκεφτήκατε???
...
(τι είναι το "etalbond"; δεν κατάλαβα)
Εγω στο παγκοπριονο εβαλα ως βαση ενα 20αρι ΚΠ και ανοιξα χωρις ιδιαιτερη ακριβεια τα 2 λουκια που ηθελα (λιγο μεγαλυτερα απο τους οδηγους).
Μετα εκοψα 3 κομματια etalbond, στα λουκια τοποθετησα τους οδηγους του sled και μετα βιδωσα το etalbond στο ΚΠ.
Με αυτο τον τροπο, εφοσον το κεντρικο etalbond ειναι ενα τελειο ορθογωνιο παραλληλογραμμο, οι οδηγοι ειναι παραλληλοι χωρις να χρειαζονται μικρομετρησεις!
Και αυτό σωστό Μπάμπη. Μιλάω μόνο στα πλαίσια του "κουβέντα να γίνεται" και "μια φορά θα το φτιάξουμε - ας το κάνουμε ένα κλικ καλύτερο".Σε λίγο θα συζητάμε για μαγνήτες και για τεχνικές που εφαρμόζουν στα ιπτάμενα τρένα.
Ρε, είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα, μην ψάχνεται το εξεζητημένο, για ένα απλό sled μιλάμε.
Και το κόντρα πλακέ με βερνικάκι μια χαρά είναι και το MDF άψογο και η μελαμίνη τέλεια.
Το μέτρημα και το γώνιασμα έχει σημασία.
Και αυτό σωστό Μπάμπη. Μιλάω μόνο στα πλαίσια του "κουβέντα να γίνεται" και "μια φορά θα το φτιάξουμε - ας το κάνουμε ένα κλικ καλύτερο".
Δεν έχω καταλάβει τίποτα ..... μάλλον είμαι σχετικά χαζός !!!!!
Τι γλιστρήματα και ιστορίες σωταρίσματος μιλάτε .... Τι πράγμα δεν γλυστράει.... στον δικό μου τον πάγκο ( όσοι θέλετε δείτε την κατασκευή στο αντίστοιχο νήμα) δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα γλιστρήματος.
Το παγκοπρίονο και το ρούτερ μπαίνουν σε κάποιου είδους πλάκα κυρίως μεταλλική .... δεν υπάρχει άλλη λύση που να εξυπηρετεί, οπότε θέμα γλυστρίματος κοντά στο σημείο κοπής - επεξεργασίας δεν υπάρχει.
Σε μια επιφάνεια πάγκου από καλό κοντραπλακέ που έχει τριφτεί καλά τα πάντα γλιστράνε όσο ακριβώς χρειάζεται χωρίς λάδια και χωρίς κεριά.
Στο youtube ο κάθε ένας ανεβάζει την μ@λακία του και προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι και γαμώ τις κατασκευές !!!!
Η κατασκευή του τύπου στο βίντεο είναι εντελώς λάθος ξεκινώντας από ην τοποθέτηση των T-track και φτάνοντας στον φράχτη που είναι εντελώς άβολος και για μία σταθερή δουλειά μόνο.
Ωραία, κι εμένα μ´αρέσει η κουβέντα.
Και στα πλαίσια αυτής της κουβέντας θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις τεφλόν για οδηγούς.
Κι αν δεν βρείς τεφλόν βάλε ερταλόν ή ασετάλ, περίπου το ίδιο είναι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.