Σε δευτερη φάση, γενικότερα για το F.I. δεν θέλω να εκφράσω άποψη , όποιον του αρέσει έχει καλώς.
Απλά έχει λίγο πλάκα να μας νοιάζουν τόσο πολύ τα θέματα hardware να κάνουμε 15 νηματα με νέες τηλεόρασεις
και να ψάχνουμε το καλύτερο μαυρο ή στους προβολείς συζητήσεις επί συζητήσεων και με το SVP είτε με την τηλεόραση
να ξεσκίζουμε έτσι την εικόνα των film. Tα video είτε τα δικά μας , είτε τα αθλητικά είτε τα μουσικά είναι άλλη υποθεση.
Οταν με το καλό αρχίσουν να γυριζονται ολες οι ταινίες σε 48p και 60p, δεν θα πω όχι.
Πάντως παρά να πάρεις 1000 ευρώ PC να παίξεις σωστά με SVP
για μενα καλύτερα να πάρεις κάτι να δείχνει σωστά στα 24p.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, Αλέξανδρε!!!
Να σου τι με κάνει να γελάω εμένα? Η σκηνοθετική άποψη!!!
Έχει λάθος gamma η ταινία? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Είναι κίτρινη από φίλτρα η ταινία? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Γυρνάει με κάμερα χειρός σκηνή δράσης και κοντεύουμε να πάθουμε επιληψία από το τζάντερ? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Εμφανίζονται κάτι φωτορυθμικοί φωτισμοί στο άσχετο και ξεκάρφωτο και νομίζεις ότι βλέπεις rainbow σε lcd? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Γιατί καίει τα λευκά? Γιατί έτσι θέλει ο σκηνοθέτης!
Γιατί μου κράσσαρε τα μαύρα, αφού τα είχα ρυθμίσει? Γιατί ο σκηνοθέτης ξύπνησε τσαντισμένος!
Γιατί μπαμπά χιονίζει με ήλιο στην ταινία? Σσσσσ, δεν χιονίζει παιδί μου, είναι ο κόκκος της σκηνοθετικής άποψης!!!!
Αυτά, φυσικά, δεν τα γράφω για να ''υποστηρίξω'' ή ''κατηγορήσω'' κάποιον που του αρέσει ή δεν του αρέσει η χρήση του Φ.Ι. Απλά, βαρέθηκα να ακούω για χαμένες κινηματογραφικότητες και κινηματογραφικά στάνταρντ κίνησης. Οπότε, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω στα περί ''ξεσκίσματος'' της εικόνας με την χρήση Φ.Ι. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που αλλάζουν από το πρώτο σκηνοθετικό ciak μέχρι το πρώτο play του οικιακού σινεμά (είτε προβόλι λέγεται αυτό, είτε τηλεόραση) ώστε να συζητάμε ότι προσθέτοντας λίγη βιντείλα στην εικόνα μας και κερδίζοντας σε καλύτερη κίνηση χάσαμε όλη την κινηματογραφική αίσθηση που ήλπιζε ο σκηνοθέτης να αποδώσει με τη δημιουργία του, απλά με κάνει και μένα να χαμογελάω (παρότι δεν μου αρέσει το βίντεο λουκ και ψάχνω τρόπους να διώξω το τζάντερ χωρίς ν' αλλάξω την αίσθηση των 24άρων).
Εν ολίγοις, πιστεύω, ότι δεν είναι και τραγικά τα πράγματα στο θέμα Φ.Ι.