Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Εμένα που η πιεξούλα και ο Benq δεν έχουν F.I. γιατί τα παίζουν νερό στα 60Hz?

Μήπως μπερδεύονται τα πολλά καρέ και χάνεται η μπάλα? Θα πρότεινα να βάλετε το F.I. των τηλεοράσεων στο off και να δοκιμάσετε σκέτα στα 60Hz.

Kαι οι δικές τους νερό τα παίζουν, απλά, με τον συνδυασμό svp@50Ηz + ifc, πάνε πρακτικά στα 100fps... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Kαι οι δικές τους νερό τα παίζουν, απλά, με τον συνδυασμό svp@50Ηz + ifc, πάνε πρακτικά στα 100fps... ;)

Ναι, αλλά, με αυτόν τον τρόπο γίνονται 2 επεξεργασίες. Μήπως κάπου χάνεται η μπάλα και έχουν πολλά artifacts?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Ναι, αλλά, με αυτόν τον τρόπο γίνονται 2 επεξεργασίες. Μήπως κάπου χάνεται η μπάλα και έχουν πολλά artifacts?

Για να έψαχνε στο πάτωμα να βρει το σαγόνι του ο Βασίλης όταν το δοκίμασε, υποθέτω πως όχι... :laugh:

Μπορεί να έσκυψε στο πάτωμα για να σφουγγαρίσει τα πολλά ''νερά'' από την εικόνα καλέ!!!:D-bye-

Μπιλ, μην τον ακούς αυτόν!!! Κάνει αντικατασκοπεία. Είναι σούπερ φαν των 24άρων!!!:Banane0:

γιάννη για να είμαι ειλικρινής δεν το τέσταρα πολύ. 2-3 ώρες. φοβόμουνα αυτό που λές και εσύ να βρίσκει το artifacts του svp η πάννυ και να γίνεται το πράγμα σαλάτα. η κίνηση ήταν εξαιρετική χωρίς καταιγίδα artifacts. αυτή τη στιγμή είμαι με αθλον διπήρηνο και 2400pro και όπως καταλαβαίνεις ούτε svp. παίζω στα 24fps με ιfc μεσαίο και μου φαίνεται παρόμοια κίνηση με αυτή του svp. βέβαια αν τον βάλω στον προβολέα έχει να γίνει του ιζόλα. θα κάνω και εγώ δοκιμές το ΣΚ με τον τετραπύρηνο να δώ τη νέα βερσιόν. πάντως με τις προηγούμενες κάθε νέα που έβγαινε ζόριζε και πιο πολύ την κάρτα. σε φορμά FHD 16:9 ταινία 1920-1080 δεν ακόμα και με 32χ32.

οι επιλογές είναι 2. ή κόβω και το ifc στην παννυ και γίνομαι παντού JL_? ή σκάω μια 500άρα για i5-κάρτα ή ι7-κάρτα-100 ευρώ και γίνομαι παντού χατζηγεωργίου.

υπάρχει και μια πιο οικονομική λύση. να πάω τον τετραπύρηνο στο σαλόνι και να πάρω 1 g620 της κυράς, ετσι και αλλιώς με τον ssd θα πετάει και αυτό.

παίρνω και μια κάρτα 200 ευρώ για τον τετραπύρηνο και τέλος. θέλω να δώ πως πάει με το νέο βερσιον.

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

πάντως με τις προηγούμενες κάθε νέα που έβγαινε ζόριζε και πιο πολύ την κάρτα.

Από το λίγο που πείραξα (δεν άντεξα!!!), τα έχουν κάνει αλλιώς αυτή τη φορά και ζορίζομαι!!!:bigcry::bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Από το λίγο που πείραξα (δεν άντεξα!!!), τα έχουν κάνει αλλιώς αυτή τη φορά και ζορίζομαι!!!:bigcry::bigcry:

Είδες; Μόλις ασχολήθηκα 2 μέρες με το πακέτο, τα αλλάξανε όλα για να με μπερδέψουν παραπάνω ;)

Είναι πιο βαρύ απο το προηγούμενο ή είναι ιδέα μου;

Είναι τελείως αλλιώτικο, Κώστα (όχι κάτι τραγικό σαν να ξεκινάς από το 0, αλλά, έχουν αλλάξει πολλά στις ρυθμίσεις). Από το λίγο που δοκίμασα παίζοντας με τις ρυθμίσεις αυτό που παρατήρησα είναι ότι έχουν κάνει προόδους με τα νερά και τα τεχνουργήματα. Κατά τα άλλα, μου φαίνεται πως έχουν δώσει περισσότερη έμφαση στην cpu και λιγότερο στην κάρτα. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι με παλιά set up τρώνε ήττα.

Π.χ.

Dark Knight 1080 ματρόσκα, cpu=70-75%, gpu=38-40%. Θερμοκρασίες καλές, ραμ λίγη (σχετικά).

Βλέπω τώρα το Star Wars Ep.V σε ματρόσκα 720p και ο Pot δείχνει χρήση επεξεργαστή ~50%. :Banane0:
Η μόνη αλλαγή που έκανα στο deafault 1280x720\24 ειναi το decrease frame size to 1280 width.

Πολύ παράξενη μου φαίνεται η εικόνα με FI :p

Με EVR, τον Mad τον έχω ξεγράψει μέχρι να αλλάξω κάρτα, η οποία κάρτα δουλεύει στο 90%.
Σε 1080p εξακολουθεί να μην την παλεύει.

Πολύ χρήσιμο θα μου φανεί για την F1, οι ματρόσκες που κατέβαζα ποτέ δεν με ικανοποιούσαν.

2-3 παρατηρήσεις γιατί μόλις το έβαλα...

το έχουν αλλάξει τελείως το προγραμα στις ρυθμίσεις. θέλει πάρα πολύ διάβασμα και πολύ google translate για να δουμε τι έκαναν,

μ ' αρεσει απειρα και το SVPTube , παρα πολύ καλό για μένα που βλέπω και παλιές ελληνικές ταινίες ,
το να παιζω με sharpening Και με scaling (ffdshow) Και madvr είναι κάτι απίστευτο.

το full πακέτο του SVP τα έχει όλα αλλα δηλώνει τον haali.
Βασικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να καταφέρει κανείς να παίξει BluRay
δηλαδή .m2ts + HD Audio με το SVP,

Κατι άλλο επειδή έχει παρεξηγηθεί ο MAdvr.
Βασικά είναι κρίμα να παίζεις με htpc & external player Και να μην εχεις MAdVR το 2012.
Στις πρωτες εκδόσεις ήταν λιγο βαρύς αλλα απο το καλοκαίρι και μετά είναι πολύ ελαφρύς.
Στο bilinear δηλαδή ο MAdVr με τον EVR-CP δεν έχει καμία διαφορά.
ΑΚομα κι ΑΝ κάποιoν δεν τον νοιάζει το UpScale είναι ωραίο να τα έχεις όλα στο χέρι σου.
ΚΑι στο θέμα της κίνησης μιλάμε για χαώδης διαφορά. Εχω καθήσει σε ΑΤΙ 4άρα και με τηλεόραση Που να μην έχει
στο edid 24Ηz και από το windows control panel να κλειδώνει και καλά στα 23.96x
δηλαδή ένα χαμένο καρέ στο ~1,5 λεπτό , κολημένος στην οθόνη και δεν έβλεπα τίποτα.
ΚΑι πιστέψτε με από πέρσι-φέτος με το judder από όταν μου το μάθατε τρελένομαι πλέον.
Eγω ειδικά που βλέπω και πολλά ντοκιμαντέρ και μουσικά βίντεο που είναι 1080i
και θέλω και την αυτόματη αλλαγή refresh rate δεν μπορώ να τον βγάλω για κανέναν λόγο.

Σε δευτερη φάση, γενικότερα για το F.I. δεν θέλω να εκφράσω άποψη , όποιον του αρέσει έχει καλώς.
Απλά έχει λίγο πλάκα να μας νοιάζουν τόσο πολύ τα θέματα hardware να κάνουμε 15 νηματα με νέες τηλεόρασεις
και να ψάχνουμε το καλύτερο μαυρο ή στους προβολείς συζητήσεις επί συζητήσεων και με το SVP είτε με την τηλεόραση
να ξεσκίζουμε έτσι την εικόνα των film. Tα video είτε τα δικά μας , είτε τα αθλητικά είτε τα μουσικά είναι άλλη υποθεση.
Οταν με το καλό αρχίσουν να γυριζονται ολες οι ταινίες σε 48p και 60p, δεν θα πω όχι.
Πάντως παρά να πάρεις 1000 ευρώ PC να παίξεις σωστά με SVP
για μενα καλύτερα να πάρεις κάτι να δείχνει σωστά στα 24p.

Και κάτι τελευταίο η κατηγορία έχει αρχίσει και ανεβαίνει λίγο και μ αρέσει πολύ...

καιρός ήταν

Σε δευτερη φάση, γενικότερα για το F.I. δεν θέλω να εκφράσω άποψη , όποιον του αρέσει έχει καλώς.
Απλά έχει λίγο πλάκα να μας νοιάζουν τόσο πολύ τα θέματα hardware να κάνουμε 15 νηματα με νέες τηλεόρασεις
και να ψάχνουμε το καλύτερο μαυρο ή στους προβολείς συζητήσεις επί συζητήσεων και με το SVP είτε με την τηλεόραση
να ξεσκίζουμε έτσι την εικόνα των film. Tα video είτε τα δικά μας , είτε τα αθλητικά είτε τα μουσικά είναι άλλη υποθεση.
Οταν με το καλό αρχίσουν να γυριζονται ολες οι ταινίες σε 48p και 60p, δεν θα πω όχι.
Πάντως παρά να πάρεις 1000 ευρώ PC να παίξεις σωστά με SVP
για μενα καλύτερα να πάρεις κάτι να δείχνει σωστά στα 24p.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, Αλέξανδρε!!!

Να σου τι με κάνει να γελάω εμένα? Η σκηνοθετική άποψη!!!

Έχει λάθος gamma η ταινία? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Είναι κίτρινη από φίλτρα η ταινία? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Γυρνάει με κάμερα χειρός σκηνή δράσης και κοντεύουμε να πάθουμε επιληψία από το τζάντερ? Είναι σκηνοθετική άποψη!
Εμφανίζονται κάτι φωτορυθμικοί φωτισμοί στο άσχετο και ξεκάρφωτο και νομίζεις ότι βλέπεις rainbow σε lcd? Είναι σκηνοθετική άποψη!

Γιατί καίει τα λευκά? Γιατί έτσι θέλει ο σκηνοθέτης!
Γιατί μου κράσσαρε τα μαύρα, αφού τα είχα ρυθμίσει? Γιατί ο σκηνοθέτης ξύπνησε τσαντισμένος!
Γιατί μπαμπά χιονίζει με ήλιο στην ταινία? Σσσσσ, δεν χιονίζει παιδί μου, είναι ο κόκκος της σκηνοθετικής άποψης!!!!

Αυτά, φυσικά, δεν τα γράφω για να ''υποστηρίξω'' ή ''κατηγορήσω'' κάποιον που του αρέσει ή δεν του αρέσει η χρήση του Φ.Ι. Απλά, βαρέθηκα να ακούω για χαμένες κινηματογραφικότητες και κινηματογραφικά στάνταρντ κίνησης. Οπότε, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω στα περί ''ξεσκίσματος'' της εικόνας με την χρήση Φ.Ι. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που αλλάζουν από το πρώτο σκηνοθετικό ciak μέχρι το πρώτο play του οικιακού σινεμά (είτε προβόλι λέγεται αυτό, είτε τηλεόραση) ώστε να συζητάμε ότι προσθέτοντας λίγη βιντείλα στην εικόνα μας και κερδίζοντας σε καλύτερη κίνηση χάσαμε όλη την κινηματογραφική αίσθηση που ήλπιζε ο σκηνοθέτης να αποδώσει με τη δημιουργία του, απλά με κάνει και μένα να χαμογελάω (παρότι δεν μου αρέσει το βίντεο λουκ και ψάχνω τρόπους να διώξω το τζάντερ χωρίς ν' αλλάξω την αίσθηση των 24άρων).

Εν ολίγοις, πιστεύω, ότι δεν είναι και τραγικά τα πράγματα στο θέμα Φ.Ι.

Συμφωνω με τον Γιαννη.
Καποτε (πολυ παλια) τουλαχιστον οι ταινιες ειχαν λιγοτερο γρηγορα πλανα και καταιγιστικες σκηνες.
Σημερα Βαζεις ενα transformers και χωρις F.I. κοντευεις να κανεις εμετο απο την ναυτια.
Judder+ γρηγορα πλανα, σου σκιζουν τα ματια.

Αυτά, φυσικά, δεν τα γράφω για να ''υποστηρίξω'' ή ''κατηγορήσω'' κάποιον που του αρέσει ή δεν του αρέσει η χρήση του Φ.Ι. Απλά, βαρέθηκα να ακούω για χαμένες κινηματογραφικότητες και κινηματογραφικά στάνταρντ κίνησης. Οπότε, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω στα περί ''ξεσκίσματος'' της εικόνας με την χρήση Φ.Ι. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που αλλάζουν από το πρώτο σκηνοθετικό ciak μέχρι το πρώτο play του οικιακού σινεμά (είτε προβόλι λέγεται αυτό, είτε τηλεόραση) ώστε να συζητάμε ότι προσθέτοντας λίγη βιντείλα στην εικόνα μας και κερδίζοντας σε καλύτερη κίνηση χάσαμε όλη την κινηματογραφική αίσθηση που ήλπιζε ο σκηνοθέτης να αποδώσει με τη δημιουργία του, απλά με κάνει και μένα να χαμογελάω (παρότι δεν μου αρέσει το βίντεο λουκ και ψάχνω τρόπους να διώξω το τζάντερ χωρίς ν' αλλάξω την αίσθηση των 24άρων).

Γιαννη να ξέρεις οτι θα ειμαι ο πρώτος που θα χαρώ με τα υψηλότερα frame rates.
Δεν είναι τυχαίο που κάθε τρεις και λίγο σας πρήζω με το σωστό De-Interlace στα 50p/60p.
Mην παραξηγηθώ, οταν λεω ξεσκίζω την εικόνα
εννοω καθαρά τα παραμορφωμένα Pixels ή τη θαμπάδα γύρω από την κίνηση.

Γιαννη να ξέρεις οτι θα ειμαι ο πρώτος που θα χαρώ με τα υψηλότερα frame rates.
Δεν είναι τυχαίο που κάθε τρεις και λίγο σας πρήζω με το σωστό De-Interlace στα 50p/60p.
Mην παραξηγηθώ, οταν λεω ξεσκίζω την εικόνα
εννοω καθαρά τα παραμορφωμένα Pixels ή τη θαμπάδα γύρω από την κίνηση.

Κουβέντα να γίνεται αδερφέ!!! Καθόλου δεν σε παρεξηγώ!!:ernaehrung004:

Για αυτή τη θαμπάδα γύρω απο την κίνηση μπορεί να γίνει κάτι; Δοκίμασα με ματροσκες F1 και είναι αρκετά ορατή.

Ε, πάνε πολύ γρήγορα!!! Γι' αυτό!!!:flipout:

Όχι, δεν το σώζεις με τίποτα αυτό το σημείο. Βρήκες και 'συ υλικό να του βάλεις!! Η δεύτερη δοκιμή σου ποια θα είναι? Το πόσο smooth πάει το Enterprise σε warp speed??:D:D