Δημοκηδής
Μέλος Σωματείου
- 23 June 2006
- 10,239
το βρήκα ... μην με κράξετε, σας έφαγα ... αναφέρομαι στην σύνθεση ...
http://www.youtube.com/watch?v=2XKcEKK0sOY
http://www.youtube.com/watch?v=2XKcEKK0sOY
Πωπω, πάω να βάλω λίγα πιανιστικά του Ραμώ από το πρώτο βιβλίο, να σιάξω .....
Αρκετές οι αντρικές σπουδαίες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού, με την μεγαλύτερη αυτουνού που τραγούδαγε ενα μέτρο από το μικρόφωνο και που το όνομά του δεν λείπει από καμμία αναφορά των συναδέλφων του, των στιχουργών και των συνθετών στο ίδιο θέμα. Δεν μας ενδιαφέρει ο προσωπικός χαρακτήρας, συμπεριφορά ή ρεπερτόριο, φωνή κρίνουμε.
Το παραδέχεται και η Πάολα, τι άλλο θέλετε πια για να το παραδεχθείτε και σείς;
ΥΓ. Ο ίδιος αν δεν απατώμαι είχε αναφέρει ως άξιους συνεχιστές τους την Πίτσα και τον Θέμη.
Αδαμαντιδη προφανως. Θεωρειται φωναρα αλλα ειναι λιγο out of touch...Ποιόν Θέμη;
Στους άντρες?
......
- Από του νεότερους ξεχωρίζω τον Μπάση, τον Κότσιρα, τον Θαλασσινό, τον Θωμαΐδη, τον Λιδάκη, αλλά είναι λίγο νωρίς γι αυτούς, έχουν καιρό.
Καλό βράδυ. Αν θυμηθώ κάποιους που ίσως μου διέφυγαν, θα επανέλθω.
-
Δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο μπορεί να "καταταχθεί" στις "σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού" κυρίως γιατί νιώθω ότι ποτέ δε θα διεκδικούσε κάτι τέτοιο αλλά έχω την εντύπωση πως πάραυτα θα μπορούσε να φάει για πρωινό πολλούς πολλούς από τους προαναφερθέντες.
....
Αδαμαντιδη προφανως. Θεωρειται φωναρα αλλα ειναι λιγο out of touch...
.......Ο αμέσως επόμενος δίσκος του, το 1975, ήταν το Υπάρχω με στίχους Πυθαγόρα και μουσική Χρήστου Νικολόπουλου. ......[/INDENT]
Ποιόν Θέμη;
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι ξεχάσαμε δυο εξαιρετικές "χατζιδακικές" φωνές, τον Λέκκα..
+1, κάτι σαν πχοιοτικός Φίλιππος Νικολάου.Δεν τον αντέχω. ´Οχι να τον ακούω, κυρίως να τον βλέπω να τραγουδάει. Μου φαίνονται τόσο δήθεν όλες αυτές οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του, αυτό το θεατρινίστικο που βγάζει προσπαθώντας να μας δείξει πόσο "ποιοτικός καλιτέχνης" είναι και πόσο το ζεί αυτό που τραγουδάει που δεν αντέχω, αλλάζω κανάλι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.