Οικιακό εργαστήριο

Πρωτη φορα τοσα εργαλεια ταυτοχρονα απλωμενα και δεν τα μαζευω εδω και μερες. Μια και καλη αυριο μεθαυριο!
Εφαρμογη του νομου diavolic!
 
Πρωτη φορα τοσα εργαλεια ταυτοχρονα απλωμενα και δεν τα μαζευω εδω και μερες. Μια και καλη αυριο μεθαυριο!

Υπαρχουν και χειροτερα, ο ενας απο τους 3 παγκους εσπασε το ποδι του και ακομα και τωρα δεν το εχω φτιαξει. Ολα τα εργαλεια τα πηγα στον αλλον παγκο.

 
Ωραια ειναι και η ακαταστασια εχει την χαρη της.
Πες μου Νεκταριε οτι αρχισες να βαζεις το λογοτυπο "ΝΕΚ", στα εργαλεια......Κατι βλεπω στη γωνια δεξια.
Εγω που εφτιαξα ενα τραπεζι επιτηδες ψηλο για χρηση παγκου, απολλωτριωθηκε απο την συμβια ως βοηθητικο εξωτερικο τραπεζι. Κοινως το εκανε παγκο για δικη της χρηση και εγω εμεινα με την χαρα.
 
Ωραια ειναι και η ακαταστασια εχει την χαρη της.
Πες μου Νεκταριε οτι αρχισες να βαζεις το λογοτυπο "ΝΕΚ", στα εργαλεια......Κατι βλεπω στη γωνια δεξια.
Εγω που εφτιαξα ενα τραπεζι επιτηδες ψηλο για χρηση παγκου, απολλωτριωθηκε απο την συμβια ως βοηθητικο εξωτερικο τραπεζι. Κοινως το εκανε παγκο για δικη της χρηση και εγω εμεινα με την χαρα.

Γυναικες....
Η σφραγιδα φτιαχτηκε μαι μληκε δοκιμαστηκα σε καποια.
Νεκτάριε η κίτρινη μουστάρδα της ΒΕΜ είναι soft or spicy ?
Soft...
 
Μια μικρή αλλαγή στον πάγκο εργασίας
 

Attachments

  • 20171112_203552.jpg
    20171112_203552.jpg
    99.9 KB · Views: 249
  • 20171112_203938.jpg
    20171112_203938.jpg
    65.2 KB · Views: 251
  • 20171115_082532.jpg
    20171115_082532.jpg
    98 KB · Views: 251
  • 20171115_082606.jpg
    20171115_082606.jpg
    96.4 KB · Views: 251
  • 20171115_084844.jpg
    20171115_084844.jpg
    83.7 KB · Views: 250
  • 20171115_095535.jpg
    20171115_095535.jpg
    100.4 KB · Views: 249
  • 20171115_095548.jpg
    20171115_095548.jpg
    110.2 KB · Views: 249
  • 20171115_095555.jpg
    20171115_095555.jpg
    109.3 KB · Views: 246
Mπράβο Ηλία,έτσι ακριβώς όπως μού αρέσει καί πρέπει νά είναι ένα εργαστήριο,καθαριότητα,τάξη,εργονομία. :a0210:
Καλές κατασκευές-επισκευές.
 
παιδια ριξτε καμμια ιδεα για ετοιμο οικονομικο παγκο εργαστηριου (μπορω να τον βιδωσω στον τοιχο και ισως και τα ποδαρικα).
καλο ειναι να δεχεται μεγγενη στην γωνια και να παιρνει απο λογικης δυναμης χτυπηματα.

Ο σπαστος του lidl, θα μου εκανε δουλεια?
 
Νομίζω μια χαρά σου κάνει... Στην τιμή που τον ειλχαν προσφορά δεν το συζητάω.
Και μπορείς, πολύ εύκολα και οικονομικά, να τον ενισχύσεις κιόλας όσο θες.
 
παιδια ριξτε καμμια ιδεα για ετοιμο οικονομικο παγκο εργαστηριου (μπορω να τον βιδωσω στον τοιχο και ισως και τα ποδαρικα).
καλο ειναι να δεχεται μεγγενη στην γωνια και να παιρνει απο λογικης δυναμης χτυπηματα.

Ο σπαστος του lidl, θα μου εκανε δουλεια?

Πήρε έναν η αδερφή μου και την βοήθησα να τον τοποθετήσει - μιά χαρά μου φάνηκε και εμένα.

Άλλη φτηνή λύση είναι χοντρή τάβλα για πάγκο κουζίνας (κατά καιρούς βγάζουν προσφορές) στηριγμένη από την μιά μεριά με γωνίες στον τοίχο και από την άλλη μεριά με ποδαράκια που πουλάνε σε praktiker/leroy.
 
Μιας και δεν έχω όρεξη και έμπνευση να φτιάξω κάτι αυτές τις μέρες, ας σας δείξω το υπνοδωματιοεργαστήριό μου... :afro:

Λοιπόν, αυτός είναι ο χώρος που κάνω φασαρία και σπάω τα νεύρα τον γειτόνων μου...

uA85CB6.jpg


Σαν πάγκο χρησιμοποιώ ένα αρκετά άνετο γραφείο, εκατέρωθεν του οποίου έβαλα όπως βλέπετε τα ράφια του lidl χωρισμένα σε δύο μικρούς πάγκους και όχι σαν ενιαία ραφιέρα.
Κάτω από το γραφείο η απαραίτητη σκούπα που όταν δουλεύει σηκώνει και πεθαμένους, αλλά τραβάει πολύ καλά τη σκόνη που αλλιώς θα είχε τον αμάζευτο.
Στην δεξιά πλευρά σε πολύ βολικό ύψος είναι το ράφι με το κολωνάτο δράπανο και από κάτω του κάποια εργαλεία και αναλώσιμα που θέλω να έχω σε σχετικά εύκολη πρόσβαση.
Κάτω και από αυτά έχω κάποια κομμάτια ξυλείας που χρησιμοποιούνται για κατασκευές.

zEvwWOk.jpg



Πάνω στο γραφείο μια επιφάνεια κοπής από το πλαίσιο, να μην καταστρέψω την επιφάνεια του γραφείου, μολυβοθηκες από ρολά υγείας με στυλό, μολύβια, κοπίδια, ψαλίδια πινέλα και πολλά κομματάκια από ξύλα που όλο και κάπου χρησιμοποιούνται (σκραπ από σκραπ)... Στον από πάνω τοίχο το πινακάκι που έχω κρεμάσει όλα τα εργαλεία χειρός και μέτρησης που χρησιμοποιώ συχνότερα απ'όλα, καθώς και bits και τρυπάνια.

qw9PQMh.jpg



Αριστερά η υπόλοιπη ραφιέρα, η οποία φιλοξενεί τα επιτραπέζια ηλεκτρικά εργαλεία της proxxon επάνω και την αυτοσχέδια επίσης επιτραπέζια βάση router που έχω φτιάξει. Αυτά είναι επίσης σε εύκολη πρόσβαση ώστε να τα φέρνω πάνω στο γραφείο όταν θέλω να τα δουλέψω.

BoLUJHR.jpg


Στη φάση που είναι τώρα δουλεύω σχετικά άνετα τις μικροκατασκευές που κάνω. Υπάρχει ανάγκη για καλύτερο φωτισμό, διότι το κυρίως φωτιστικό του δωματίου είναι πάνω και πίσω μου, οπότε κάνω σκιά όταν κάθομαι. Στο πάνω μέρος από το πινακάκι με τα εργαλεία έχω βάλει μια λεντοταινία, βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση, αλλά θέλω περισσότρο.
Με προβληματίζει επίσης το αν και που θα μπορούσα να αποθηκεύσω μια μικρή πλανοξεχονδριστήρα που σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω, μιας και είναι από τα εργαλεία που πιάνουν αρκετό χώρο...
 
Σε 1 πλάνο ήταν μια Jaguar XJ220 και 2η η McLaren F1. Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια και σε σένα Vrass μια χαρά είναι ο χώρος άνετο και βολικός.
 
βρασιδα σε συμπονω....καπως ετσι γινεται και το δικο μου δωματιο οταν δουλευω στους φακους μου...
βγαινουν τα κουτια απο τα συρταρια και ανοιγουν πανω στο κρεβατι...
προταση να παρεις μια αρθρωτη λαμπα γραφειου. εχεις 4 επικεντρωμενα σημεια εργασιας (γραφειο και μηχανες)
 
Σκοπευω να καβατζωσωενα δωματιο για χωρο εργαστηριου γενικων καθηκοντων.
Επειδη οπως εχουν τα πραγματα δουλεια μπορει να γινει μονο ανοιξη και φθινοπωρο λεω να τα μαζεψω σχεδον ολα μεσα.
Σε φουλ αναπτυξη ο υπαρχον χωρος δεν συγκρινεται αλλα πρεπει να διωξω δυο αμαξια και οι θερμοκρασιες να ειναι νορμαλ. Οποτε καπου πρεπει να συγκεραστουν οι αναγκες. Επειδη σπανια ομως θα κανω τεραστιες κατασκευες νομιζω πως πρεπει να τον προσπερασω αυτο το προβληματισμο.
Μεχρι στιγμης ομως ειχα σε ενα χωρο 2χ3, εργαστηριο εκλεπτυσμενων εργασιων και αποθηκευσης β€œειδικων και εκλεπτυσμενων” εξςρτηματων και εργαλειων. Αν πω να τα μαζεψω ομως σε ενα χωρο 3,5χ3,5 σκεφτομαι πως θα προστατεψω το χωρο και κυριως τα β€œευαισθητα” απο τη σκονη των ξυλων. Καλη η σκουπα αλλα παλι θα εχουμε διαφυγη σκονης.
Καποιοι ξερω σκεπαζετε με ναυλον, καποιοι αλλοι δουλευτε στο δωματιο ή και ακομη στο σαλονι... Σκεφτηκα μηπως χωρισω και αυτο το χωρο στα δυο, αλλα ειναι μικρος για να γινει τετοιο πραγμα. Καποια ιδεα ή προταση?

Ιδου πως θα ειναι χωρος
το workshop, 3,5 χ 3,6 εχω ενα λαθος στις διαστασεις.
 
Εγω αν ειχα τον χωρο αυτον θα ΠΕΤΑΓΑ απο την χαρα μου.

Το αντιπαρερχομαι βεβαια και απαντω.

ΜΗΝ χωρισεις τον χωρο εργασιας.

Βαλε την αποθηκη του σπιτιου σε μια γωνια και ασε τον αλλο χωρο ενιαιο και να τον χωριζεις οχι με τοιχο αλλα με συρομενο διαχωριστικο το οποιο μπορεις να φτιαξεις με πολλους τροπους.

Καποια στιγμη μπορει να πρεπει να βαλεις 4μετρο μαδερι μεσα να επεξεργαστεις, τι θα κανεις?
 
Προτεινω να χωρίσεις τους χώρους απλα με χοντρό (σημαντικό ναι ειναι σχετικά χοντρο) ναυλον κρεμασμένο απο το ταβάνι ως το πάτωμα σε 2-3-4 φυλλα που θα υπερκαλυπτει το ενα το αλλο για 10-15 ποντους ωστε να λειτουργουν ως κουρτινα οταν θελεις προσβαση στον χωρο της αποθηκης και να προστατευουν επαρκως οταν θα ειναι κλειστες...
 
Βασικά οι τοίχοι εναι χτισμένοι,, όπως φαινεται σε δυο πόρτες θα κάνω αλλαγή να διευκολύνω τα περασματα.
Το κινούμενο χώρισμα το σκέφτηκα αλλα θέλει πολύ μελέτη για να δείχνει ευπρεπές κατά τα γούστα μου. Τα ναυλον καλα ειναι και φτηνά σχετικά, αλλα δεν μου αρέσουν σαν εικόνα.