Οικιακό εργαστήριο

Τουαλετα ειναι με νιπτηρα και λεκανη (και φαρμακειο) αλλα επειδη ειναι ~6τμ χωραει πολυ πραμα μεσα και εχω βαλει ραφια με τις μπογιες και τα συναφη.
Εχει παραθυρακι μονιμα ανοιχτο με σιτα. Νομιζω ειχα βαλει φωτο παλαιοτερα σε αυτο το νημα.

Ιφ γιου ριμεμπερε ειχα φτιαξει ενα συστημα συλλογης σκονης στο σπιτι.
Λιγο γρηγορα και προχειρα κατασκευαστικα για να δω αν κανει δουλεια.
Θετικο ηταν πως η σκουπα δεν αλλαζε θεση και απλα αλλαζα τα στομια αναρροφησης.
Αλλα το αρνητικο ηταν πως κυριως στη μια διαδρομη σωληνωσεων ειχα πολλα μετρα και γωνιες. Επισης ο τερματισμος δεν μου βγηκε καλος οπως το εφτιαξα μιας θα επρεπε να παρω σωληνα για σκουπα που δεν ειχα αλλα χρησιμοποιησα αλλο σπιραλ. Επισης Απο το σταθερο σημειο επρεπε να εχω σπιραλ που να φτανει στο μακρυτερο εργαλειο της πλευρας, οταν ηταν στο πλησιεστερο ειχα περισσια σπιραλ.
Ενα ακομη αρνητικο της κεντρικης αναρροφησης που δεν εχει σχεση ομως με τις σωληνωσεις ειναι οτι χανεται η οποια δυνατοτητα αυτοματης εκκινησης της σκουπας.
Τελος παντων, εκφραζω τη σκεψη μου και θα ηθελα αποψεις περι αυτου. Σκεφτομαι να αφησω τις σταθερες σωληνωσεις και τις οποιες περιπλοκες κατασκευαστικα λυσεις εχω σκεφτει και να προχωρησω απλα σε μια προεκταση του βασικου σπιραλ της σκουπας. Απο το 1,5m να παω στο συνολο στα 5m. Επειδη εχει ενα κοστος σημαντικο, για σωληνα σπιραλ, αναρωτιεμαι πως θα ειναι να εχω μεν τη σκουπα σε ενα σημειο, αλλα να εχω και ενα φιδι μαυρο στα ποδια μου που θα το αλλαζω θεσεις αναλογα την απαιτηση.

ΥΣ. Θεματικο σχετικα με τη σκουπα δεν εχουμε, εχουμε?

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Επειδη εχει ενα κοστος σημαντικο, για σωληνα σπιραλ,

Για αυτό μόνο θα πώ ότι το κόστος είναι πάρα πολύ χαμηλό.
3 ευρώ το μέτρο?
είχα ψάξει πριν 5 χρόνια για τη σκούπα μου που είχε τρυπήσει και τελικά αγόρασα 6-7 μέτρα γιατί το κόστος ήταν γελοίο να μή σέρνουμε τη σκούπα συνεχώς

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Για αυτό μόνο θα πώ ότι το κόστος είναι πάρα πολύ χαμηλό.
3 ευρώ το μέτρο?
είχα ψάξει πριν 5 χρόνια για τη σκούπα μου που είχε τρυπήσει και τελικά αγόρασα 6-7 μέτρα γιατί το κόστος ήταν γελοίο να μή σέρνουμε τη σκούπα συνεχώς

Αναφερομαι σε επωνημη προεκταση και εχει 10 /μ.

Που θα βρω με 3 /μ? Ειχα ρωτησει παλιοτερα καπου, δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο και θυμαμαι καπου στα 6-8 /μ.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Στο Ηράκλειο Κρήτης με είχαν στείλει. Δε θυμάμαι καθόλου πού ήταν.

Ρε μπας και ξανακαναμε αυτη τη κουβεντα...:ADFAD2:
Βλεπω τιμες τωρα, 6,5-7 /μ στο ιντερνετ.

Γιατί δεν βάζεις κουβιδι mediflex;

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί δεν βάζεις κουβιδι mediflex;

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σκληρο!
Ειχα ενα κομματι απο αλλη σκουπα και τα ενωσα. Εχω τρια μετρα σωληνα τωρα και νομιζω φτανει παντου. Θα παραμεινω ετσι προς το παρον.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ρε μπας και ξανακαναμε αυτη τη κουβεντα...:ADFAD2:
Βλεπω τιμες τωρα, 6,5-7 /μ στο ιντερνετ.

Τά έχουμε ξαναπεί αλλά τά ξέχασες,σωλήνα σπιράλ vioflex

Αλλά επειδή είσαι δύσκολος καί τά έχεις βαρεθεί λόγο επαγγέλματος τά vioflex-Flexim

Καί θέλεις σώνει ντέ καί καλά σωλήνα σπιράλ σκούπας,ρίξε μιά ματιά στόν Κουρλαμπά άν όχι να παραγγείλης,αλλά νά πάρεις μιά γεύση από τιμές,πάνω κάτω εκεί παίζουν οι τιμές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Τά έχουμε ξαναπεί αλλά τά ξέχασες,σωλήνα σπιράλ vioflex

Αλλά επειδή είσαι δύσκολος καί τά έχεις βαρεθεί λόγο επαγγέλματος τά vioflex-Flexim

Καί θέλεις σώνει ντέ καί καλά σωλήνα σπιράλ σκούπας,ρίξε μιά ματιά στόν Κουρλαμπά άν όχι να παραγγείλης,αλλά νά πάρεις μιά γεύση από τιμές,πάνω κάτω εκεί παίζουν οι τιμές.

Δεν το ξεχασα, αλλα δεν βολευει ρε συ, εχει μια αγαρμπη κατεμε ευελιξια ειδικα στα δυο μετρα που θελω. Μπορει να ανοιξει επισης ευκολα λογω κατασκευης.
Καλος ο κουρλαμπας, αλλα στα 38mm πλησιαζει την επωνημη οποτε... ενω με τη τωρινη μου λυση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Νεκτάριε δες εδώ. Έχω πάρει 2 φορές.

http://www.cosmodata.gr/product/221975/spiral-il-skoupas-hq-w7-86001-32mm-1-8m

Αναφερομαι σε επωνημη προεκταση και εχει 10 /μ.

Που θα βρω με 3 /μ? Ειχα ρωτησει παλιοτερα καπου, δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο και θυμαμαι καπου στα 6-8 /μ.

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη επειδή βολεύει αφάνταστα ή ευκολία της μέτρησης κατά αυτόν τον τρόπο ακόμα καλύτερα θα ήταν εάν χώνευες την μεζούρα στο ξύλο ή ιδεατά θα ήταν να χρησιμοποιούσες έναν μεταλλικό χάρακα με τον τρόπο που κάνει ο φίλος μας στο παρακάτω video μετά το δεύτερο λεπτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ έχω και στο αυτοσχέδιο παγοπριονο 2 χονευτους χάρακες . Έναν μπροστά και έναν πίσω από το δίσκο κοπής για γριχορι ρύθμιση του φράκτη !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oδευει πια προς το τελος, η διαμορφωση του υπογειου. Μεσα στο μηνα θα ειναι τελειωμενες ολες οι πλευρες.

Πριν λιγους μηνες...
36997256412_82bb23c2e3_b.jpg

Σημερα...
36997262092_712f440e8d_b.jpg

Το βορειο μερος του εργαστηριου
37026566201_4ce7bae8d1_b.jpg

Ο οδηγός δισκοπριονου/ σφικτιρας δουλεύει καλά ; (Πάνω κρεμασμένος δίπλα στη σημαία )

Το μικρό μου εργαστήριο. Μετά τις διακοπές είπα να δω αν μπορούσα να κέρδιζα λίγο χώρο. Εκεί που φαίνεται ο πάγκος με την πλάτη, στην 2η, 3η, 4η και 5η φώτο, υπήρχαν ράφια ίδια με αυτά της 3ης και 4ης φώτο που είχαν διάφορα κουτιά αποθήκευσης, άσχετα με το εργαστήριο. Τα πήγα αλλού, ξήλωσα τα ράφια και έβαλα τον
πάγκο. Έκοψα και 6cm από τον πάγκο που φαίνεται στην 1η φωτο και ο χώρος έγινε καλύτερος και πιο λειτουργικός.

280b19.jpg

37147c.jpg

a83c3d.jpg

a61b35.jpg

d1ecb1.jpg

472663.jpg

Τα κατσαβίδια του lidl τόσο πολύ μετράνε ; Γιατί τα βλέπω σε πολλά νοικοκυριά

Workshop by night
Τρεις γωνιες του εργαστηριου, σε νυχτερινο ατμοσφαιρικο mode. Ταινιες led φωτιζουν καθε γωνια, για τονισμο ή χρηστικο λογο.
Ο παγκος του παγκοπριονου/φαλτσοπριονο και χωρος ξυλειας. Στο μελλον θα γινει μονο για το φαλτσοπριονο.

Παγκος, πρωην κουζινας, με τα standalone εργαλεια επανω, αποθηκευτικος χωρος κατω και πλατες με ολα τα εργαλεια χειρος.
Η συγκεκριμενη γωνια πριν

και μετα. Ο αφυγραντηρας εκανε καλη δουλεια και εχουν στεγνωσει ολα σε ικανη κατασταση.

Η γωνια ηλεκτρονικοηλεκτρολογικων μικροκατασκευων με τα αναλογα εργαλεια σιμα του.

Ο παγκος που φτιαχνονται ολα, σε αυτον καπου καπως θα προστεθει στο μελλον το παγκοπριονο, μαλλον σαν προεκταση. Θα στριμωχτω ομως λιγο αλλα επειδη ειναι τροχηλατος νομιζω θα ειναι σχετικα καλα.

Τα χρωματα σε ενα ντουλαπι ψηλα, τουλαχιστον προς το παρον.

Ολες οι βιδες και τα βυσματα σε ενα ραφι αμεσα προσβασιμα.

Ηλεκτρικη εγκατασταση, ολα καναλατα και ολα εκτος μιας πριζας διακοπτομενα απο γενικο διπολικο διακοπτη στην εισοδο.

Αυτα περιμενουν τη σειρα τους να «τακτοποιηθουν», θελω να φτιαξω ενα battery tools rack & ταμπακιερας πιθανοτατα σε αυτη τη θεση. Ειμαι στη μελετη και στο υλικο κατασκευης. Επαναχρησιμοποιηση μελαμινης ή αγορα κοντρα πλακε? Θα δειξει...

Ούτε μια φωτογραφία σε ένα ποστ δεν μου εμφανίζετε

Aυτος ο οδηγος ειναι απο τα Lidl και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου.
Ο μηχανισμος συσφιξης δεν ειναι και ο πλεον σταθερος, και θελει καποια προσοχη ιδιως οταν κοβεις σε ολο το μηκος του οδηγου καθως χανει ~1.5-2 χιλιοστα στο τελειωμα. Μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις σφιγκτηρα στην ακρη.

Aυτος ο οδηγος ειναι απο τα Lidl και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου.
Ο μηχανισμος συσφιξης δεν ειναι και ο πλεον σταθερος, και θελει καποια προσοχη ιδιως οταν κοβεις σε ολο το μηκος του οδηγου καθως χανει ~1.5-2 χιλιοστα στο τελειωμα. Μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις σφιγκτηρα στην ακρη.

Έχω βρει έναν παρόμοιο στον εργαλείο γάτο με 30ευρο αλλά σκέφτομαι να τα σκάσω για τον Bosch λόγω μελλοντικής αγοράς Gks 10.8v και έρχεται και το gks 18v (αν μπενει στο track)