Οικιακός φωτισμός Led

κάτι τέτοιο http://interfox.gr/led-lms-gu10-24-smd-5050-warm-white.html δεν θα φώτιζε προς τα πάνω;

Εχω μια led ταινία για 5v usb που την είχα πάρει από εξωτερικό για να κάνει φωτισμό πίσω από την τηλεόραση και τελικά δεν τη χρησιμοποιώ. Υπάρχει άραγε τρόπος να μπει στα 220 με κάποιο μετασχηματιστή ή δεν αξίζει τον κόπο;

δεν αξιζει τα φραγκα ουτε του μετασχηματιστη ουτ της δεη που θα φευγει σε θερμανση θαρρω

Μάλλον πρέπει να εννοεί εμφανισιακά να μοιάζουν με πυρακτώσεως ιωδίνης (με διάφανο κώδωνα, πυρακτωμένο νήμα κτλ.).
Υπάρχουν λάμπτηρες LED τύπου Edison και άλλοι παρόμοιοι vintage που κάποιοι από αυτούς έχουν ρυθμιζόμενη φωτεινότητα. Το θέμα με αυτούς είναι ότι δεν παράγονται από επώνυμες εταιρείες αλλά κινέζικες με χαμηλή ποιότητα. Είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα αστάθειας στην χρήση τους με ροοστάτες (Dimmer).

Καλημέρα σας επειδή βλέπω έχετε εμπειρία. Καθώς κοιτούσα για κάτι άλλο έπεσε το μάτι μου σε λάμπες led στο banggood. Και σκεφτόμουν να αλλάξω τις υπάρχουσες λάμπες και άμα αξίζει το όλο εγχείρημα. Συνολικά στο σπίτι έχω 9 λάμπες:

1 μπάνιου 42watt 2700k e14 πυρακτώσεως(αυτή λέει είναι καλύτερη για υγρασία)

2 αποροφητήρα 40watt e14 πυρακτώσεως(αυτες λέει είναι καλύτερες για υγρασία)

1 κουζίνας 40watt πυρακτώσεως (θα ήθελα κάτι πιο δυνατό)

2 σαλονιού e14 15watt 900lm οικονομίας( θα αλλαχτούν αναγκαστικά)

1 πορτατίφ e14 40watt πυρακτώσεως

1 δωματίου e27 20watt 1275lm (πολύ δυνατή)(θα αλλαχτεί αναγκαστικά)

1 φωτιστικό σαλονιού (με dimmer) e27 40watt

και ούτως ή άλλως θέλω να τις αλλάξω όλες με κάτι με λιγότερη κατανάλωση.

Γενικά τι πιστεύετε ότι αξίζει; Να αλλάξω κάποιες με led και τις υπόλοιπες με οικονομίας; Να αφήσω κάποιες πυρακτώσεως; Θέλω warm white 3500-4000 πιστεύω είναι καλά.Θα εκτιμούσα πολύ την όποια βοήθεια.

Last edited:
Κυριοι, αν θελετε τα λεφτα σας να πιασουν τοπο, τοτε μονο επωνυμες. Για να βγαζουν το φως που λενε, για χρονια οπως λενε χωρις χρωματικη και ποσοτικη αλλοιωση. Και με εγγυηση πραγματικη.
Προσωπικα εμπιστευομαι τις osram, κοστιζουν αλλα ξερω οτι θα τα βγαλουν τα λεφτα τους.

Απάντηση: Re: Οικιακός φωτισμός Led

Κυριοι, αν θελετε τα λεφτα σας να πιασουν τοπο, τοτε μονο επωνυμες. Για να βγαζουν το φως που λενε, για χρονια οπως λενε χωρις χρωματικη και ποσοτικη αλλοιωση. Και με εγγυηση πραγματικη.
Προσωπικα εμπιστευομαι τις osram, κοστιζουν αλλα ξερω οτι θα τα βγαλουν τα λεφτα τους.

Συμφωνώ.
Έχω πάρει παρά πολλές λάμπες από Κίνα. Είναι σαν να παίζεις joker.
Τωρα έχω πάρει v-tac με 2 χρόνια εγγύηση και ηρέμησα.

Α ωραία ευχαριστώ.Το διάβασα και πριν για v-tac. Βλέπω και το ikea έχει φέρει led λάμπες. Έχετε καμιά εμπειρία με αυτές;

Το ικέα παίζει στα άκρα. Ή πας στα 2700 (ζεστοκίτρινο) ή πας 5000+ λες και είσαι χειρουργείο.
Κατά τα άλλα στα ίδια λεφτά βγαίνουν και οι osram. Τουλάχιστον ο Καφκάς κάπου τόσο μου τις αφήνει. 1-2 ευρώ πάνω τη λάμπα το πολύ.Εγώ έχω osram Ε27 4000Κ στο σαλόνι και τις ΙΚΕΑ Ε27 2700Κ στις κρεββατοκάμαρες. Ετοιμάζομαι για 2Χ5 λαμπτήρων gu10 φωτιστικά στο σαλόνι και θα πάω πάλι σε osram τη σειρά pro με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά cri 90. To βλέπω για 350lm σε λαμπτήρα γωνίας 36 μοιρών 4000Κ (σύνολο 3500lm σε 30 τμ σχετικά έμμεσου φωτισμού σε ανοιχτούς γκρι τοίχους). Λέτε να στραβώνει άσχημα όταν πέφτει πάνω στο μάτι?

Επίσης με προβληματίζει ότι η Osram για dimming τεστάρει τα dimmers με 1 και με 3 λαμπτήρες. Ακόμα και τα gu10. Με dimmer της legrand δείχνει ότι τα πάει πολύ καλά, αλλά εμπιστέυεσαι να σκάσεις 45 ευρώ για το dimmer, να ρίξεις πάνω του 10 λαμπτήρες και να μη δουλεύει σωστά?

Το ικέα παίζει στα άκρα. Ή πας στα 2700 (ζεστοκίτρινο) ή πας 5000+ λες και είσαι χειρουργείο.
Κατά τα άλλα στα ίδια λεφτά βγαίνουν και οι osram. Τουλάχιστον ο Καφκάς κάπου τόσο μου τις αφήνει. 1-2 ευρώ πάνω τη λάμπα το πολύ.Εγώ έχω osram Ε27 4000Κ στο σαλόνι και τις ΙΚΕΑ Ε27 2700Κ στις κρεββατοκάμαρες. Ετοιμάζομαι για 2Χ5 λαμπτήρων gu10 φωτιστικά στο σαλόνι και θα πάω πάλι σε osram τη σειρά pro με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά cri 90. To βλέπω για 350lm σε λαμπτήρα γωνίας 36 μοιρών 4000Κ (σύνολο 3500lm σε 30 τμ σχετικά έμμεσου φωτισμού σε ανοιχτούς γκρι τοίχους). Λέτε να στραβώνει άσχημα όταν πέφτει πάνω στο μάτι?

Επίσης με προβληματίζει ότι η Osram για dimming τεστάρει τα dimmers με 1 και με 3 λαμπτήρες. Ακόμα και τα gu10. Με dimmer της legrand δείχνει ότι τα πάει πολύ καλά, αλλά εμπιστέυεσαι να σκάσεις 45 ευρώ για το dimmer, να ρίξεις πάνω του 10 λαμπτήρες και να μη δουλεύει σωστά?

Στο site της εχει πληροφοριες για το τι συνεργαζεται κι τι οχι. Αν θες μπορεις να επικοινωνησεις και με την τεχνικη υποστηριξη της εταιριας. Πιστευω θα σε βοηθησουν σε οτι ζητας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε mr11 γνωρίζει κάποιος κάτι αξιόλογο;

Osram

ΥΣ. Δεν εχω καμια σχεση με την εταιρια ουτε καποιο οφελος. Οφελος εχω μονο οτι εχω δοκιμασει πολλα κι μεχρι στιγμης μονο osram εμπιστευομαι.
ΥΣ2. Παλι οι γερμανοι θα μας τα φανε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακός φωτισμός Led

☺ ️Osram ήθελα να πω.

http://www.osram.gr/osram_gr/produc...ps/professional-led-reflector-lamps/index.jsp

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν το κατέχω καθόλου το θέμα. Έχει όμως κανείς άποψη/γνώμη για τις λάμπες led της Geyer ?

Πιθανοτατα βαφτισμενες :chinese::chinese:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακός φωτισμός Led

Μοιαζει να είναι ελληνική εταιρία. Έχω πάρει μερικές αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω λόγω ασχετοσύνης