Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Μια διευκρίνιση:
Όποιος ασχολείται με το γνωστό σπορ δεν είναι απαραίτητο να "αγαπάει πολύ τη μουσική και από σεβασμό σ' αυτή προσπαθεί να ακούσει με καλύτερα μέσα." Ο φιντελίστας λατρεύει τις ποιότητες των ήχων, αυτές αναζητά, εκεί επικεντρώνει την προσοχή του. Εξού και όλοι παραξενεύονται με τη μούρλα του, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι χρειάζεται να φτάσει κανείς σ' αυτό το οικονομικό ύψος για να απολαύσει τη μουσική. Υπάρχουν μουσικόφιλοι, παθιασμένοι συλλέκτες δίσκων, οι οποίοι έχουν μείνει στο εισαγωγικό σύστημα που έφτιαξαν κάποτε. Ας μην μας περνάει από το νου ότι δεν απολαμβάνουν τη μουσική. Για την ακρίβεια είναι εντελώς απορροφημένοι, βουτηγμένοι στο πάθος τους.
Υπάρχουν ακόμα και σοβαροί, σοβαρότατοι επαγγελματίες μουσικοί, που ακούνε από συστήματα σιμπιζάκι. Κανένα πρόβλημα.

Ο χομπίστας είναι ένας άνθρωπος μονίμως ανικανοποίητος. Η μουσική είναι εκεί, παρούσα, αλλά σε δεύτερη μοίρα. Μπροστά είναι το γεμάτο μπάσο, τα βελούδα των φωνών, η έκταση των υψηλών. Όταν βέβαια συμβαίνει να συμπέσουν σύνθεση και ηχητική ποιότητα, ο χομπίστας ευτυχεί. Μέχρι το επόμενο πρωί και τη νέα στοχοθεσία.

Οικονομική κρίση τα επόμενα δύο χρόνια βλέπουμε όλοι. Το πάθος με την μουσική -άποψή μου- συνδέεται φυσικά και γιατί όχι και με ακρότητες (όσες μπορεί ο καθένας τα χρόνια που έρχονται) . Ποιός θα χαρακτήριζε 'ακραίο' εναν λάτρη των ράλλυ όταν αυτός αγοράζει τελικά ένα Mitsubishi Evo για τον δρόμο ή αναβαθμίζει το Audi του παρότι δεν τρέχει σε αγώνες. Για πιο λόγο ?

Από μερικά στάδια στον ήχο περνάμε όλοι. Αλλοι δεν ψάχονται παρακάτω, εμείς με το 'βίτσιο' να ακούμε την μουσική που υπεραγαπάμε με σωστότερες χροιές, δυναμικά, φυσικότητα, δράμα και συναίσθημα (και όλο το συφερτό των όρων) στο σπίτι μας ψάχνουμε κατα καιρούς κάτι καλύτερο και κάλύτερο.... Λογικό το οτι το πάθος προέρχεται εκτός από την λατρεία της μουσικής και από την λατρεία μιας πιο ρεαλιστικής αναπαραγωγής στο χώρο μας.

Το να ανοίξεις το σύστημά σου, να σβήσεις το φώς και μπροστά σου να ανοίξει μια σκηνή μέ ύψος, βάθος, πλάτος , με φυσικότατες χροιές και πεντακάθαρη εικόνα πέρα των ορίων των ηχείων είναι σαν να πηγαίνεις διακόπες σε ένα ονειρικό μέρος - έστω και για μια ώρα .Η αίσθηση του χρόνου χάνεται και η μαγεία των ήχων & της μουσικής ταυτόχρονα κυριαρχεί, μιας που το καλό σύστημα δεν σε κρατά γειωμένο υπενθυμίζοντας συνεχώς ότι ακούς πχ. ενα βιολί χωρίς ξύλο ή ενα ντράμ σετ χωρίς δυναμικά - απλά σε απογειώνει μαζί με την ίδια την μουσική.

Η οικονομική κρίση δεν ξέρουμε πραγματικά που θα οδηγήσει το εμπόριο τέτοιων ειδών την επόμενη τριετία, αλλά το σίγουρο είναι πώς το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται, εταιρίες και προϊόντα ξεπετάγονται συνεχώς και η σχέση τιμής/ποιότητας ανεβαίνει ολοταχώς.

Last edited:
Οποιος εκτιμάει πραγματικά την μουσική δεν την κακοποιεί αναπαραγόντας την με κλαμπατσίμπαλα:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Αλίμονο να είναι ανάλογα !
Η μουσική δεν μπορεί να εκτιμηθεί, όπως οι συσκευές. (κόστος κτήσης)

Βεβαιως και ειναι αναλογα, οι δισκοι ειναι ενα κομματι του συστηματος σου οπως ο ενισχυτης τα καλωδια τα ηχεια. Ολα αυτα μαζι ειναι το μεσο για να ακουσεις μουσικη. Οπως σε ενα συστημα των 20000 ευρω δεν μπορει να βαλεις καλωδια των 15 ευρω ετσι δεν μπορεις να εχεις ενα συστημα των 10000 ευρω με 50 cd ή να παιξεις το κακογραμμενο cdακι της εφημεριδας ή να εχεις 5000 δισκους με ενα συστημα των 800 ευρω...μιλαμε για ανισοκατανομη ποιοτητας μεσα στο συστημα μουσικης σου. Μουσικη ειναι οι νοτες που βγηκαν απο την τρομπετα του Miles. Αν καποιος πιστευει οτι ειναι το ιδιο να την ακουσει με ενα mp3 των 40 ευρω και το ιδιο σε ενα audiophile βινυλιο με εναν λαμπατο ενισχυτη και με καλα ηχεια εθελοτυφλει.

Οποιος εκτιμάει πραγματικά την μουσική δεν την κακοποιεί αναπαραγόντας την με κλαμπατσίμπαλα:grinning-smiley-043

Συμφωνω πληρως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ένα μηχάνημα που δεν είναι ακριβό είναι κλαμπατσίμπαλο ???

ευτυχώς υπήρξαν πρόσφατα παραδείγματα (π.χ trends) που δείχνουν το αντίθετο

και βέβαια το να έχει κάποιος χιλιάδες δισκάκια που δεν τα ακούει δεν είναι κακοποίηση, ειδικά εάν έχει και μηχανήματα των 20 φεύγα χιλιάδων ευρώ ....

Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

ποιά μηχανήματα θεωρείται "κλαμπατσίμπαλα" κε Dipie ????

Μα φυσικά όσα την κακοποιούν...

Φαντάζομαι θα διαβάσατε(όχι εσύ προσωπικά-γενικά απευθύνομαι),τι μηχανήματα έχουν κι ακούν μουσική,οι "πρωτεργάτες" της μουσικής κατηγορίας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την οικονομική κρίση που έχει πανικοβάλει πολλούς και τους γιάπηδες πρώτους και καλύτερους:afraid:

Ας μην ξεχνάμε ότι οι πατεράδες μας πέρασαν πολύ χειρότερα με πολέμους και πραγματική πείνα. Οπότε ψυχραιμία.:grandpa:

Αυτό που κρατάω και μου δίνει κέφι είναι η παράγραφος του Deminio.:music-smiley-004:

Το να ανοίξεις το σύστημά σου, να σβήσεις το φώς και μπροστά σου να ανοίξει μια σκηνή μέ ύψος, βάθος, πλάτος , με φυσικότατες χροιές και πεντακάθαρη εικόνα πέρα των ορίων των ηχείων είναι σαν να πηγαίνεις διακόπες σε ένα ονειρικό μέρος - έστω και για μια ώρα .Η αίσθηση του χρόνου χάνεται και η μαγεία των ήχων & της μουσικής ταυτόχρονα κυριαρχεί, μιας που το καλό σύστημα δεν σε κρατά γειωμένο υπενθυμίζοντας συνεχώς ότι ακούς πχ. ενα βιολί χωρίς ξύλο ή ενα ντράμ σετ χωρίς δυναμικά - απλά σε απογειώνει μαζί με την ίδια την μουσική.

.

Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

ένα μηχάνημα που δεν είναι ακριβό είναι κλαμπατσίμπαλο ???

ευτυχώς υπήρξαν πρόσφατα παραδείγματα (π.χ trends) που δείχνουν το αντίθετο
Δεν είπα φθηνό,είπα "κλαμπατσίμπαλα".Ο Trends δεν είναι "κλαμπατσίμπαλο".Το θέμα γι' αυτόν,εγώ το άνοιξα φίλτατε...

]
Από μερικά στάδια στον ήχο περνάμε όλοι. Αλλοι δεν ψάχονται παρακάτω, εμείς με το 'βίτσιο' να ακούμε την μουσική που υπεραγαπάμε με σωστότερες χροιές, δυναμικά, φυσικότητα, δράμα και συναίσθημα (και όλο το συφερτό των όρων) στο σπίτι μας ψάχνουμε κατα καιρούς κάτι καλύτερο και κάλύτερο.... Λογικό το οτι το πάθος προέρχεται εκτός από την λατρεία της μουσικής και από την λατρεία μιας πιο ρεαλιστικής αναπαραγωγής στο χώρο μας.

Αυτο ακριβως ειναι το ζητουμενο. Ποιοτητα παντου. Δεν εχει να κανει με την ποσοτητα, δεν εχει να κανει με τον χρονο (οι ταξιτζηδες ακουνε ολη την ημερα μουσικη στο ραδιο, εγω ψαχνω απεγνωσμενα λιγη ωρα μεσα στην εβδομαδα). Εχει να κανει με το οτι δειχνεις σεβασμο σε αυτο που αγαπας...απλα μακαρι να ηταν φθηνοτερο και προσιτο σε πιο πολλους. Παντως επειδη η οικονομικες κρισεις ερχονται και παρερχονται , η αναγκη για σωστη ακροαση καλης μουσικης θα υπαρχει οσο υπαρχουν ανθρωποι.

Δεν είπα φθηνό,είπα "κλαμπατσίμπαλα".Ο Trends δεν είναι "κλαμπατσίμπαλο".Το θέμα γι' αυτόν,εγώ το άνοιξα φίλτατε...

το ξέρω, και γιαυτό συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τη σχέση κόστους μηχανημάτων ως προς την καλή αναπαραγωγή της μουσικής

εφόσον μπορείς να ακούς αξιοπρεπώς από ένα μηχάνημα των 150 ευρώ την μουσική σου (όσα δισκάκια και να έχεις, όσα λεφτά και να έχει δώσει για αυτά)

Last edited:

Μουσικη ειναι οι νοτες που βγηκαν απο την τρομπετα του Miles. Αν καποιος πιστευει οτι ειναι το ιδιο να την ακουσει με ενα mp3 των 40 ευρω και το ιδιο σε ενα audiophile βινυλιο με εναν λαμπατο ενισχυτη και με καλα ηχεια εθελοτυφλει.

Δυστυχώς γίνεται παρανόηση. Η αναπαραγωγή του Miles γινόταν μέσα από κουτιά της δεκαετίας του 60 με παραμόρφωση στο φουλ. [Θα έχεις δει σίγουρα τα βαλιτσάκια εκείνης της δεκαετίας- θυμίσου την Γώγου να χορεύει σε ελληνικές ταινίες] Ή από το ραδιοφωνάκι. Εκατομμύρια ανθρώπων ακούν έτσι τη μουσική. Οι χομπίστες αποτελούν ένα ελάχιστο κλάσμα των ανθρώπων που λατρεύουν τη μουσική παγκοσμίως.
Πρέπει κάποτε να λήξει αυτό το ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να γίνεται εξαγνισμός του χόμπυ δια της αναγωγής του στην τέχνη (εν προκειμένω τη μουσική τέχνη). Δεν το έχει ανάγκη ούτε η τέχνη, ούτε το χόμπου. Είναι δύο διακριτά πράγματα και όσο νωρίτερα το αντιληφθεί κανείς τόσο πιο απελευθερωμένα θα λειτουργεί.
Η μουσική δεν έχει ανάγκη ούτε δίσκους αμέσου κοπής, ούτε φίλτρα ρεύματος. Ρωτήστε τον πρώτο άνθρωπο που θα βρείτε στο περίπτερο, το πρώτο κοριτσάκι που ακούει βυθισμένο με τα ακουστικά του στο μετρό.

Το δικό μας κόλλημα δεν είναι η μουσική αλλά η αναπαραγωγή της.

ΙΜΟ ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι αξιοπρεπέστατος και λίγα άλλα μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας έχουν τις αρετές του.Μπορείς γύρω απ' αυτόν να στήσεις ένα πολύ καλό σύστημα(με πολύ ακριβότερα συνοδά π.χ ηχεία) και ν' ακούς την μια χαρά την μουσική σου.Το μιά χαρά,όμως δεν είναι το ίδιο με το εξαιρετικά...

Τον είχα σπίτι,μέχρι που μετεκόμισε στον γιό μου και πίστεψέ με,ελάχιστη σχέση έχει αυτός ο θαυμάσιος ενισχυτής,με τον λαμπάτο μου.Στο ίδιο σύστημα τους άκουγα και απλά η διαφορά ήταν τεράστια,αλλά βέβαια τους χώριζαν και πάρα πολλά χρήματα δυστυχώς.

Last edited:

Άρα όταν βάζω 78άρια στο Garrard, να ακούσω το πατριωτάκι μου ή την Κάκια Μένδρη, προσβάλλω τη μνήμη τους, ε;

ΙΜΟ ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι αξιοπρεπέστατος και λίγα άλλα μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας έχουν τις αρετές του.

συμφωνώ και επαυξάνω

το οτι μπορείς να ακούσεις αξιοπρεπέστατα με 150 ευρώ εμένα προσωπικά μου φθάνει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Άρα όταν βάζω 78άρια στο Garrard, να ακούσω το πατριωτάκι μου ή την Κάκια Μένδρη, προσβάλλω τη μνήμη τους, ε;

Ε όχι βέβαια.Αφενός αυτή η ακρόαση έχει άλλη αξία κι αφετέρου το Garrard δεν είναι τυχαίο μηχάνημα...

Δυστυχώς γίνεται παρανόηση. Η αναπαραγωγή του Miles γινόταν μέσα από κουτιά της δεκαετίας του 60 με παραμόρφωση στο φουλ. [Θα έχεις δει σίγουρα τα βαλιτσάκια εκείνης της δεκαετίας- θυμίσου την Γώγου να χορεύει σε ελληνικές ταινίες] Ή από το ραδιοφωνάκι. Εκατομμύρια ανθρώπων ακούν έτσι τη μουσική. Οι χομπίστες αποτελούν ένα ελάχιστο κλάσμα των ανθρώπων που λατρεύουν τη μουσική παγκοσμίως.
Πρέπει κάποτε να λήξει αυτό το ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να γίνεται εξαγνισμός του χόμπυ δια της αναγωγής του στην τέχνη (εν προκειμένω τη μουσική τέχνη). Δεν το έχει ανάγκη ούτε η τέχνη, ούτε το χόμπου. Είναι δύο διακριτά πράγματα και όσο νωρίτερα το αντιληφθεί κανείς τόσο πιο απελευθερωμένα θα λειτουργεί.
Η μουσική δεν έχει ανάγκη ούτε δίσκους αμέσου κοπής, ούτε φίλτρα ρεύματος. Ρωτήστε τον πρώτο άνθρωπο που θα βρείτε στο περίπτερο, το πρώτο κοριτσάκι που ακούει βυθισμένο με τα ακουστικά του στο μετρό.

Το δικό μας κόλλημα δεν είναι η μουσική αλλά η αναπαραγωγή της.

Κανεις δεν διαφωνει οτι ολοι οσοι ακουσουν μουσικη με οποιοδηποτε τροπο θα ψυχαγωγηθουν. Προειπα οτι κυριως παιζει ρολο τι ακους και με τι ψυχικη διαθεση. Το τριτο σταδιο ομως ειναι το μεσο ακροασης. Ναι για πολλους αυτο δεν παιζει ρολο...για μενα παιζει. Δυστυχως για την τσεπη μου την πρωτη φορα που ακουσα μουσικη σε καλο συστημα ενοιωσα οτι μεχρι τοτε "μισοακουγα" μουσικη, οτι κατι εχανα, κιαυτο δεν εχει αλλαξει απο τοτε. Προτιμησα να χασω μερικα χρηματα παρα την απολαυση της μουσικης γι αυτο δεν αποπαιρνω αυτους που δινουν μεγαλα ποσα για μηχανηματα αν εκει βρισκουν ικανοποιηση (αρκει να ειναι ετσι κιοχι απλα ακομα μια επιδειξη πλουτου).

Χμμμ....αυτό είναι κακοποίηση ? :D
stomp_wideweb__470x312,0.jpg

Αν είναι να ψάξω να βρω διάφορους "κρουστούς", να μου πείτε.
Αυτός δεν παίζει μουσική ?
http://www.youtube.com/watch?v=zCmkOb4G8l0&feature=related

http://www.comelade.com/