Χαμός στο thread!!
Αργά η γρήγορα θα έρθει η ώρα και θα συμπληρώσουν αυτά τα τεχνολογικά ευρήματα τον παραδοσιακό τρόπο μελέτης στο σπίτι στο σχολείο στο φροντιστήριο. Είναι αναπόφευκτο.
Μη κολλάτε σε pdf μπορεί να μη χρειαστεί πότε κάνεις να ασχολειθει με αυτά. Κάποιο application θα είναι που θα ανοίγει αυτόματα βιβλία σε menu. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με ¨διαδικαστικά" τι και πως.
Σκεφτείτε το μάθημα της γεωγραφίας στις μικρότερες ηλικίες πόσο ποιο εύκολο και κατανοητό θα ήταν σε μια σοβαρή εφαρμογή στην ταμπλέτα με συνδυασμό κάποιο είδος google earth, σκεφτείτε ιστορία με γραφικά, real time σε χάρτες, αριθμητική και δημοτικό και ποσα αλλα, οι εφαρμογές απεριόριστες. Δε μιλάμε και πάλι για ένα χαζό Pdf άνοιξε το και διάβασε. Ασκήσεις multiple choice, σε ξένες γλώσσες με παιχνίδια λέξεων και χίλια δυο.
Εγω παρατηρώ οτι είναι ένα πεδίο με πολύ "ψωμί" και κάποιοι θα σπεύσουν να μπουν στο παιχνίδι μιας και μια νέα αγορά θα ανθίσει και συνεχώς θα βλέπουμε νέες επιμορφωτικές εφαρμογές που θα συμπληρώνουν την παραδοσιακή εκπαίδευση.
Δε διαφωνώ πως κάποτε ίσως και να γίνει έτσι. Το θέμα είναι ότι τώρα έχουμε μόνο pdf και μάλιστα αντί πραγματικών βιβλίων που δεν υπάρχουν!!! Και δεν έχουμε συσκευές για να τα διαβάσουν οι μαθητές. Και δε βλέπω με την κρίση χρηματοδότηση στην Παιδεία για να γίνουν όλα αυτά. Ούτε καν από το ΕΣΠΑ. Εδώ netbook έδωσαν μια χρονιά σε μια τάξη. Θα δίνουν κάθε χρόνο σε όλους τους μαθητές ipad; (που κοστίζουν τα διπλά). Θα τα πληρώνουν γονείς απολυμένοι, που έχουν βάλει λουκέτο στο μαγαζί ή παίρνουν 700 ευρώ το μήνα;
Άσε που στο υπουργείο δεν έχουν ιδέα από πληροφορική. Για αυτό και θεωρούν κατόρθωμα που σκάναραν τα βιβλία.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα:
Ένα όμορφο πρωινό, στο "ψηφιακό σχολείο"
- Ανοίξτε τα βιβλία σας στη σελ 23.
- Μου κόλλησε το netbook δυο λεπτά να κάνω reset
- To δικό μου είναι στο service, θα είναι έτοιμο σε 15 μέρες.
- Μου τελείωσε η μπαταρία. Γρήγορα ξεφορτίζεται.
- Δε χωράει το pdf στο book reader, δε μπορώ να δω τη σελίδα, κάνει μια ώρα να ζουμάρει.
- Κύριε δεν έχουμε λεφτά για υπολογιστή. Ο μπαμπάς απολύθηκε
- Ο δικός μου είναι σε εργασιακή εφεδρεία.
- Τα λεφτά που μάζευα για υπολογιστή τα δώσαμε στην έκτακτη εισφορά.