Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία
Τρια χρονια χρησιμοποιω UHS II καρτες κ δεν ειχα ποτε κανενα θεμα........
Τωρα αν εχουν θεμα μερικες πανακριβες μηχανες μην πρισπαθειτε να τις δικαιολογητε......κακο στην αγορα κανετε
Μιλω γενικα
Μα ποιός και πότε προσπάθησε να δικαιολογήσει ή να "αβαντάρει"... άλλο αιτιολογώ άλλο δικαιολογώ. Ειδικά αν είναι με επιχειρήματα και όχι μονολεκτικούς αφορισμούς ή εκθειασμούς. Ότι μου κάνουν κλικ οι Olympus και γενικά το m43 δεν το κρύβω, άλλο αυτό.
Προσωπικά περιέγραψα την κατάσταση που επικρατεί. Κατά σύμπτωση, προχτές που έκανε κόλπα μια Kingston 32gb με την lumix GM1. Δεν την έβλεπε με τίποτα. Και την είχα φορμάρει στη μηχανή λίγες ώρες πριν... Γενικά τις sd δεν τις θεωρώ ότι πιο αξιόπιστο, θες η τεράστια ποικιλία σε τύπους και μάρκες, θες οι εκτεθειμένες επαφές τους, 1 στο τόσο όλο κάτι θα παρουσιαστεί.
Ανέφερα συν τοις άλλοις τους "παραδοσιακούς" κατασκευαστές ως πιο συντηρητικούς στις επιλογές τους και με τεράστια εμπειρία και feedback. Και σε ακριβά σώματα, όπου παραδόξως θα βρει κανείς και τις περισσότερες αναφορές σε προβλήματα. Ακριβώς γιατί αυτά τα σώματα είναι που "ζορίζονται" στη χρήση. Στα βασικά κιτ των εταιριών όλα μια χαρά δουλεύουν συνήθως, ειδικά για την περιστασιακή χρήση που προορίζονται.
Για την M1 mark 1 πρώτος εγώ έχω γράψει για προβλήματα παλιότερα. Και ο kbouk και πολλοί άλλοι. Eλαττωματικά EVF, ροδέλες, ευαισθησία της μπογιάς... όχι δεν ήταν πολύ αξιόπιστη η mark I κατά τη γνώμη μου. Ανθεκτική ναι, αίσθηση tank, προβληματα μικρά ή μεγάλα έβγαζε όμως, κυρίως τον 1ο καιρό χρήσης και σε κάποιες παρτίδες. Δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός, είναι και το άτιμο "made in japan" που πλέον είναι δυσεύρετο.
Μακάρι το όποιο θέμα με τα firmware και τις κάρτες να λυθεί άμεσα και να είναι το μοναδικό που θα υπάρξει.
Όσο για την τιμή... κοντά στο χιλιάρικο, ανάλογα που δίνεις βαρύτητα, GX8, G80, GH4, XT1, XT20, E-M1, E-M5 II, A6300, τρελά VFM. A6500, Xt2 ακριβούτσικες, Ε-Μ1 ΙΙ, GH5 πληρώνεις το.. αλατοπίπερο χρυσό δυστυχώς και όχι την επιπλέον αξιοπιστία.