Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ρε παιδιά , το δαχτυλίδι στον 14-42 σε μένα περιστρέφεται και ανοίγει ο φακός χωρίς να σπρώξω μπροστά το διακοπτάκι unlock , αυτό πρέπει να το σπρώξω υποχρεωτικά όταν θέλω να κλείσω τον φακό διότι αλλιώς δεν μαζεύει .
Ανάποδο μου φαίνεται , έτσι είναι και σε σας ?

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Στη δική μου και οι δύο είναι m.zuiko
Η δικη σου ομως δεν ειναι μαυρη η οποια να λεει αλλα στο κειμενο και αλλα η φωτο, ειναι ασημι-χρυση, Micro εχει και στην φωτο και στο κειμενο. Λαθος κανω;

Κάρτα εγγύησης υπάρχει μέσα πανευρωπαϊκή όπως αναγράφει . Αν δεν ίσχυε δεν θα την βάζανε μέσα πιστεύω .
Τυχερος, οι περισσοτερες δεν εχουν καρτα, αν εχει εχεις 2 χρονια "επισημα". :award:

Η εγγύηση είναι για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς, αν δεν υπάρχει η Πανευρωπαϊκή κάρτα στη συσκευασία. Τσεκαρισμένο από μένα. Χρειάστηκε η ΧΖ-1 να πάει στο σέρβις και η Φωτοματίκ με κάλυψε κανονικά.
Σε όσες υπάρχει η κάρτα Πανευρωπαϊκής εγγύησης, τότε η εγγύηση είναι για 2 έτη.

'Οσον αφορά στα κιτ των δύο φακών. H e-pl1 κυκλοφόρησε αρχικά ως διπλό κιτ με τον 4/3 40-150 και ως δώρο πρόσφερε τον αντάπτορα mmf-2. Αργότερα η ολύμπους έφτιαξε την έκδοση για τα μ4/3 του συγκεκριμένου φακού και σταμάτησε η κυκλοφορία του κιτ με τον 4/3 φακό και τον αντάπτορα.
Ευχαριστω για τις υπερπληρεις απαντησεις σου φιλε aragorn!

Πως γινεται και πουλανε ακομα τις "παλιες"; Τοσο καιρο εμειναν στο ραφι των refurbised η μηπως αναφερουν απο λαθος οτι ειναι 4/3...; Εκτος αν μια που γυριζει με βλαβη ακομα και μετα απο ενα - εναμιση χρονο φτιαχνεται και πουλιεται. Μηπως δλδ ακομα και σε περιπτωσεις μεγαλης χρησης την επισκευαζουν και πετανε δυο καινουργια καπακια, μπρος πισω και φαινεται καινουργια...

Μονο καποιος που πηρε απο εκει σετ που τον ελεγε τον 40-150 ως 4/3 θα μας φωτιζε το θεμα, αν και δεν θα ειναι απολυτο και παλι.

Η δικη σου ομως δεν ειναι μαυρη η οποια να λεει αλλα στο κειμενο και αλλα η φωτο, ειναι ασημι-χρυση, Micro εχει και στην φωτο και στο κειμενο. Λαθος κανω;

Σωστός .

Η εγγύηση είναι για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς, αν δεν υπάρχει η Πανευρωπαϊκή κάρτα στη συσκευασία. Τσεκαρισμένο από μένα. Χρειάστηκε η ΧΖ-1 να πάει στο σέρβις και η Φωτοματίκ με κάλυψε κανονικά.
Σε όσες υπάρχει η κάρτα Πανευρωπαϊκής εγγύησης, τότε η εγγύηση είναι για 2 έτη.

'Οσον αφορά στα κιτ των δύο φακών. H e-pl1 κυκλοφόρησε αρχικά ως διπλό κιτ με τον 4/3 40-150 και ως δώρο πρόσφερε τον αντάπτορα mmf-2. Αργότερα η ολύμπους έφτιαξε την έκδοση για τα μ4/3 του συγκεκριμένου φακού και σταμάτησε η κυκλοφορία του κιτ με τον 4/3 φακό και τον αντάπτορα.

Οι γνώσεις σου γύρω στην Olympus και, ειδικά, στις Pen είναι και "φορουμιτικά" αναγνωρισμένες.

Να συμπληρώσω ότι, στην περίπτωσή μου, περιλαμβάνεται η World Wide Guarantee" για 1 χρόνο.

Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πως γινεται και πουλανε ακομα τις "παλιες"; Τοσο καιρο εμειναν στο ραφι των refurbised η μηπως αναφερουν απο λαθος οτι ειναι 4/3...; Εκτος αν μια που γυριζει με βλαβη ακομα και μετα απο ενα - εναμιση χρονο φτιαχνεται και πουλιεται. Μηπως δλδ ακομα και σε περιπτωσεις μεγαλης χρησης την επισκευαζουν και πετανε δυο καινουργια καπακια, μπρος πισω και φαινεται καινουργια...

Μονο καποιος που πηρε απο εκει σετ που τον ελεγε τον 40-150 ως 4/3 θα μας φωτιζε το θεμα, αν και δεν θα ειναι απολυτο και παλι.

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως να έχετε υπόψη ότι μερικές (ελάχιστες) 4/3 - προσοχή όχι m4/3 - είναι αρκετά παλιές, φαίνονται εξάλλου, είναι προπερασμένα μοντέλα καταργημένων (π.χ. e410). Τα υπόλοιπα είναι κυρίως μηχανές που είχαν πρόβλημα σχεδόν out of the box και αντικαταστάθηκαν εντός μιας-δυο εβδομάδων από την αγορά με καινούριες ή εκθεσιακά κομμάτια που απλά καθαρίστηκαν και ελέγχθηκαν. Υπάρχουν και μερικές καινούριες από επιστροφές (για διάφορους λόγους) που δεν μπορούν να πουληθούν ως καινούριες. Όλες αυτές προκύπτουν από τις πολύ καλές πωλήσεις που έχουν πλέον κυρίως οι E-PL1/2 σε χαμηλές σχετικά τιμές, η 1 ήταν no 1 στο Amazon (κατηγορία mirrorless) επί εβδομάδες!
Τέλος να πώ ότι αν έχετε αμφιβολία για οτιδήποτε, μπορείτε να τους στείλετε mail στα Αγγλικά, αργούν λίγο αλλά αν το κάνετε νωρίς τον πλειστηριασμό θα τον προλάβετε... Βελτιώθηκε και ο χρόνος παράδοσης: εξόφληση 27/3 , παρέλαβα χθές 4/4!

Last edited:

Έχει πάρει κανείς δεύτερη μπαταρία ? Αν ναι ποια , από που και πόσο ?

Και κάτι πιο δύσκολο , πιο viewfinder θα παίρνατε και γιατί ?

Έχει πάρει κανείς δεύτερη μπαταρία ? Αν ναι ποια , από που και πόσο ?

Και κάτι πιο δύσκολο , πιο viewfinder θα παίρνατε και γιατί ?

1. Όχι
2. VF-2. Είναι ο καλύτερος και η διαφορά τιμής με τον vf-3 είναι μικρή και η ποιότητα σαφώς υπέρ του vf-2.

1. Όχι
2. VF-2. Είναι ο καλύτερος και η διαφορά τιμής με τον vf-3 είναι μικρή και η ποιότητα σαφώς υπέρ του vf-2.

Όντως καλύτερη ανάλυση οθόνης και μεγαλύτερη μεγέθυνση από ότι λένε , το ότι είναι στρογγυλό το σημείο που εφάπτεται με το μάτι με προβληματίζει .

Κώστα μπαταρία απο εδώ,και φορτίζει και όλα καλά...

http://www.ebay.com/itm/270735364642?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Φαντάζομαι την έχεις Νίκο .

Δημήτρη δεν πολυκοιτώ στο amazon για τον λόγο πως ακόμη και αυτή που παρέθεσες , επιχείρησα να την αγοράσω και στο τελευταίο βήμα μου λέει δεν διατίθεται για τον προορισμό που έχω δηλώσει . Έτσι μου έκανε και στην κάρτα μνήμης , έφαγα αρκετή ώρα να μπαζωβγάζω κάρτες από το καλάθι , απαράδεκτοι .
Ευχαριστώ πάντως .

Λοιπόν σκέφτομαι να επενδύσω στο σύστημα καθώς πιστεύω στάθηκε άξια των περιστάσεων (αναλόγως και της τιμής της) σήμερα .
Έβαλα προτεραιότητα κλείστρου 1/100 (ούτε το σπορ ούτε το Ρ πρόγραμμα δεν δούλεψε καλά , αλλά ευτυχώς μαθημένος από την dslr) , τον φακό 40-150 ώστε κλειστός μου έφερνε κοντά το κέντρο του γηπέδου δίνοντάς μου διάφραγμα F4.0 και άφησα το iso στο auto το οποίο έπαιζε από 1000 έως 1600 , τα μισά φώτα οροφής στο κλειστό δυστυχώς δεν ήταν αναμμένα .
Η φωτό παρακάτω είναι με 1250 .

%CE%A3%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%200412%20%284%29.JPG

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ναι έχεις δίκιο και αλλάζουν πολιτική συχνά , με το αποτέλεσμα που λες!

Παιδια εχετε μπερδεψει το αμαζον με τους τριτους πωλητες αλλα -ebay που βρισκονται εκει, αυτοι συνηθως δεν στελνουν Ελλαδα. Η μπαταρια που εχει δωθει λιγο πριν φιλε kosmοus δεν ειναι με πωλητη το αμαζον... Ειναι μεχρι να καταλαβεις πως δουλευει το site, αν το πετυχεις αυτο πιθανον να μην ξαναγορασεις απο Ελλαδα σχεδον ποτε. ;)

Ήδη έχω ξεκινήσει να μην αγοράζω από εδώ , απλά προτιμώ το e-bay βρίσκοντάς το πιο φιλικό .

Παιδια εχετε μπερδεψει το αμαζον με τους τριτους πωλητες αλλα -ebay που βρισκονται εκει, αυτοι συνηθως δεν στελνουν Ελλαδα. Η μπαταρια που εχει δωθει λιγο πριν φιλε kosmοus δεν ειναι με πωλητη το αμαζον... Ειναι μεχρι να καταλαβεις πως δουλευει το site, αν το πετυχεις αυτο πιθανον να μην ξαναγορασεις απο Ελλαδα σχεδον ποτε. ;)

Συμφωνώ κι εγώ.
Γνωρίζοντας το βασικό τρόπο λειτουργίας του Amazon, θεωρώ ότι έχει πολύ καλλίτερη πολιτική απέναντι στον πελάτη και, εάν αυτός εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει, μπορεί να πετύχει πολύ οικονομικές αγορές.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής είναι ότι, α) τα αντικείμενα που αποστέλλονται δωρεάν στην Αγγλία αποστέλλονται και στην Ελλάδα, στις περισσότερες περιπτώσεις, β) εάν δεν αποστέλλεται ένα αντικείμενο δωρεάν (συνήθως από τρίτο πωλητή ) μπορεί να αποσταλεί εάν συνδυαστεί με αγορά και άλλου που αποστέλλεται δωρεάν (το έχω κάνει πολλές φορές).

Αξίζει να το ψάχνεις λίγο παραπάνω στο Amazon, έχει καλύτερες εγγυήσεις για τον πελάτη. Να έχετε πάντως υπόψη ότι γενικώς - και στο ebay - οι σοβαροί έμποροι (όχι οι τυχάρπαστοι που πουλάνε 1 κομμάτι αραιά και που) τρέμουν τις αρνητικές κριτικές, και σπεύδουν να σας ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού. Επίσης, το ebay σε συνεργασία με το paypal, είναι αρκετά σκληρό με τους πωλητές. Υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις που βάλανε χέρι στον λογαριασμό πωλητών (!).

Δημήτρη και blaroko (θα ήθελα να μάθω το όνομά σου) για να μην ξεφεύγουμε , η φωτό πως σας φάνηκε ?
Χωρίς προς Θεού να θέλω να απαξιώσω τους άλλους φίλους εδώ , απλά ανέφερα εσάς καθώς έχετε δείξει πως κατέχετε τις pen , όποια γνώμη άλλων δεκτή και ευχαριστώ .
Αν και δεν μπορώ να σας δείξω τις φωτιστικές συνθήκες του χώρου , σκεφτείτε μόνο πως σε αγώνες μεγάλων είναι όλα τα κρεμαστά φωτιστικά αναμμένα , ώστε να υπάρχει το ενδεδειγμένο φως για αγώνα και τώρα ήταν τα μισά , ανά ένα δηλαδή .
Πιστεύετε εκτός από σπορ και P όπου δεν με ικανοποίησαν υπήρχε καλύτερη ρύθμιση που μου διέφυγε ?

Δεδομένων των συνθηκών μια χαρά είναι η φωτογραφία, και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από την προτεραιότητα χρόνου για το είδος. Την ισορροπία λευκού να προσέχεις στον τεχνητό φωτισμό, τράβα raw για να έχεις περιθώρια σε δύσκολες-περίεργες φωτιστικά συνθήκες. Και ξεκίνα να ανεβάζεις στο "φωτογραφία"... -bye-

Φιλε Κωστα, Γιαννη με λενε.

Συμφωνω με τον Δημητρη, η προτεραιοτητα χρονου οταν εχεις γρηγορα κινουμενα θεματα ειναι μονοδρομος και ο,τι καλυτερο αφου εχεις εσυ τον απολυτο ελεγχο και οχι το χ ετοιμο προγραμμα του καθε κατασκευαστη. Αν αναβαν ολα τα φωτα η μηχανη ετσι οπως ησουν θα πηγαινε σε χαμηλοτερο iso, καπου μεταξυ 400-800, αλλα μιας και οι pen εχουν πολυ καλη συμπεριφορα θορυβου σε μεγαλα iso, θα σου προτεινα οταν θα ειναι ολα τα φωτα αναμμενα να ριξεις κι αλλο τον χρονο σου για να μην εχεις ουτε το ελαχιστο motion blur που μπορεις να δεις στις χθεσινες σου φωτο. 1/125 και βλεπεις ποσο ακομα μπορεις να μειωσεις μεχρι ας πουμε 1/250! Εκει θα πρεπει να βρεις την χρυση τομη, πιστευω οτι ακομα και στα 1600 δεν θα εχεις ενοχλητικο θορυβο (ακομα ουτε και εγω δεν θα ειχα που ειμαι "ψειρας") αν σκεφτεις οτι το κανεις με το κερδος της παντελους ελλειψης motion blur.

Να "διαφωνησω" λιγο με τον Δημητρη στο θεμα του raw, οι pl1 τουλαχιστον (φανταζομαι και οι υπολοιπες pen) σε raw μπορει να παρουσιασουν φαινομενα οπως αυτα που με ειχαν προβληματισει σε προηγουμενες σελιδες στο παρον θεμα. Πιστευω οτι τα jpeg που δινουν ειναι απιστευτα καλα και σπανια θα προσφερει κατι πραγματικα το τραβηγμα σε raw. Ταυτοχρονα σε jpeg και raw συμφωνω, αλλα προσεξε μην βρεθεις με δυσαρεστες "εκπληξεις" αν τραβηξεις μονο σε raw. (Εβαλα σε εισαγωγικα το "διαφωνησω" γιατι και ο ιδιος εχει πει μαλιστα πολυ ωραια πριν καποιες μερες "Θα βρεθείτε στην (ευχάριστη) θέση να προσπαθείτε σκληρά - στην αρχή τουλάχιστον - να τα καταφέρετε καλύτερα από την ίδια την μηχανή στην επεξεργασία των raw αρχείων...")

Μια χαρα μου φαινεται η φωτογραφια σου, μαλιστα δεν διακρινω καποιο εμφανες προβλημα με την ισορροπια του λευκου σου στην συγκεκριμενη, μια υποψια θερμου υπαρχει και αν, μια χαρα δουλεια εκανες εσυ ή η μηχανη αν ηταν στο αυτοματο wb. Μια μικρη υποεκθεση μονο σαν να διακρινω (μικρο contrast) η κανω λαθος;

Last edited:

Ευχαριστώ Γιάννη , wb ήταν στο αυτόματο , πρώτη της χρήση και είχα αλλού το μυαλό μου , αλλιώς ήξερα να ρυθμίσω με γκρι κάρτα όπως έκανα στην dslr .
Δεν πείραξα ακόμη τίποτε σε κοντράστ η άλλες ρυθμίσεις πλην του vivid το οποίο κακώς τελικά το επέλεξα , στην οθόνη του pc φαίνεται εντάξει αλλά στην tv έχει έντονα χρώματα η φωτογραφία .
Με 3200 iso είχα την έκθεση που ήθελα με ταχύτητα 1/160 αν θυμάμαι καλά , αλλά ο κόκκος φυσικά ορατός , οπότε το 1/100 ήταν μονόδρομος με το auto iso (ρυθμισμένο με ανώτατο τα 1600) να παίζει 1000 -1600 .

Γενικά έμεινα ικανοποιημένος , δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα με 300 ευρώ και τόσο λίγο βάρος στα χέρια μου .
Δίπλα μου ένα παλικάρι είχε την nikon D90 με tamron μάλλον (κρίνοντας από το μέγεθος) 28-300 και του έδινε f4 iso800 και 1/125 , με κόστος φακού όσο η pen με τους 14-42 συν 40-150 και βάρος και όγκο άστα .
Δεν ήξερα αν ένιωθα συμπόνια για αυτόν ή ζήλια . Ζήλια γιατί για κάθε μία δική μου αυτός έβγαζε χαλαρά 3 φωτογραφίες .

Α , το βίντεο με εξέπληξε ευχάριστα , σε σύγκριση με την JVC GR-DF540 το αποτέλεσμα είναι να βάλω μόλις βρω χρόνο μια αγγελία για την JVC .