Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παρέλαβα σήμερα το ηλεκτρονικό σκόπευτρο VF2, το οποίο μάλλον θα πάει υπέρ ΕΜ5, όταν και αν καταφέρω να ξεκαθαρίσω τα... λογιστικά μου. Μέχρι τότε όμως οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, δεν έχει την αμεσότητα του οπτικού βέβαια και στα σκοτάδια βγάζει αρκετό κόκο, αλλά ο όγκος πληροφόρησης που σου βγάζει είναι ρυθμίσιμος (και χρήσιμος), η ταχύτητά του άψογη και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χειροκίνητη εστίαση με μεγάλη ακρίβεια!

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εσύ, ο καθοδηγητής μας στις PEN (!!!), δεν είχες αγοράσει και δεν χρησιμοποιούσες το VF-2 μέχρι σήμερα. Ακόμη και εγώ, που είμαι φρέσκος στο "άθλημα", τσίμπησα ένα μεταχειρισμένο πριν από 1 μήνα (ebay), αφού είχα "χάσει" αρκετά, προηγουμένως. Δεν μας είπες, βέβαια, εάν είναι νέο ή μεταχειρισμένο, αν και δεν έχει μεγάλη σημασία, νομίζω.

Πράγματι, είναι άκομψο, ως πρόσθετο, πάνω στη μηχανή, αλλά η χρησιμότητά του είναι μεγάλη.

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Αχιλλέα ευχαριστώ, θα χρειαστώ λίγο καιρό να το συνηθίσω γιατί τραβάω χωρίς σκόπευτρο εδώ και... δεν θυμάμαι πόσα χρόνια :jester:

Τώρα που αντικατέστησα την Ε-Ρ1 με την Ε-Ρ3 σκέφτομαι κι εγώ την αγορά του, αλλά είμαι προβληματισμένος ανάμεσα σε VF2 και VF3. Ξέρω, το πρώτο έχει καλύτερη κάλυψη και περισσότερη ανάλυση, πλην όμως το 3αρι είναι εμφανώς μικρότερο και κλειδώνει πάνω στο hot shoe. Ίδωμεν... (και μέχρι τότε σεβαστές οι απόψεις σας)

Αν σε ενδιαφέρει απλά να καδράρεις υπολογίζοντας μια απόκλιση, το VF3 είναι υπέρεπαρκές, αλλά για χειροκίνητη εστίαση το VF2 είναι μονόδρομος...

Τους manual φακούς μου τους δουλεύω με τη G2 γιατί έχει καταπληκτικό σκόπευτρο
Στην Ε-Ρ3 με ενδιαφέρει απλά το καδράρισμα οπότε το VF3 δεν θα με χαλάσει. Ίδωμεν!
Πάντως, και για το LVF1 της Panasonic διάβαζα ότι δεν κάνει για χειροκίνητη εστίαση, αλλά με τη GF1 δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα! Και δεν έχω μάτια αητού στην ηλικία μου!

Δεν χρειάζεσαι μάτια αητού με το VF2, γιατί όταν κάνεις χειροκίνητη εστίαση σου κάνει μεγέθυνση, οπότε βλέπεις και τις παραφυάδες της τριχούλας! :flipout: Το δοκίμασα για stacking με κάτι υφασμάτινα λουλούδια, όπου το τελικό αποτέλεσμα μου έβγαλε τόση λεπτομέρεια που ήταν πλέον ενοχλητικό, φάνηκαν βρωμίτσες και μαυρίλα που έχουν πιάσει από την ατμοσφαιρική ρύπανση:

RedRose_L1res.jpg

Υπόψη δε ότι νετάρω με τον Zuiko 35/f3,5 macro, ο οποίος δεν έχει μηχανική εμπλοκή/ακρίβεια, φαντάσου τι μπορείς να κάνεις με μηχανικούς φακούς...

Edit: να προσθέσω ότι εκτός από τις τυπικές πληροφορίες (που ρυθμίζονται), σου δείχνει και την προεπιλεγμένη περιοχή εστίασης - δεν έχει ίσως την ακρίβεια των σημείων που έχουν οι DSLR , αλλά βλέπεις τι κάνεις - και δεν ξεχνάς "περίεργες" ρυθμίσεις από την προηγούμενη φορά που είχες ξαναδουλέψει την μηχανή.

Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

καλημέρα. Ως τώρα είχα μια fuji F31 στην τσέπη. Θέλω να πάω σε μία φθηνή m43, με τον 14mm για κομπακτ μέγεθος. Θέλω να έχει και ενσωματωμένο φλας. Ποια olympus να κοιτάξω αντί της GF2-3?
ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

καλημέρα. Ως τώρα είχα μια fuji F31 στην τσέπη. Θέλω να πάω σε μία φθηνή m43, με τον 14mm για κομπακτ μέγεθος. Θέλω να έχει και ενσωματωμένο φλας. Ποια olympus να κοιτάξω αντί της GF2-3?
ευχαριστώ

Epl-1 και epl-2 και ep-3 έχουν ενσωματωμένο φλας.

απο την άλλη παίζει η samsung nx100 με 200 λίρες, αλλά δεν έχει φλας

Ούτε σταθεροποιητή στο σώμα, κι από φακούς τι κάνεις? PL1 από Olympus.de με λίγα λεφτά για ξεκίνημα και βλέπεις...

κι από φακούς τι κάνεις?

Ένας φίλος που την έχει, βρήκε φακούς στο ιμπέϊ σε εξαιρετικές τιμές. Το πρόβλημα είναι αλλού. Ποιος θα την πάρει όταν θελήσει να την πουλήσει...

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παιδιά,. Σκοπεύω να αγοράσω τον Panasonic 45-200 OIS, για PEN E-P1, τι λέτε θα ταιριάξουν μεταξύ τους, θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση(firmware), στο φακό της panasonic στο σώμα της PEN E-P1; Αξίζει; Ή θα τα κάνω μαντάρα;!!:BDGBDGB53:

Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο θέμα, αλλά ο peperr που τον έχει μπορεί να σου πει με σιγουριά.

Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παιδιά,. Σκοπεύω να αγοράσω τον Panasonic 45-200 OIS, για PEN E-P1, τι λέτε θα ταιριάξουν μεταξύ τους, θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση(firmware), στο φακό της panasonic στο σώμα της PEN E-P1; Αξίζει; Ή θα τα κάνω μαντάρα;!!:BDGBDGB53:

Φυσικά και θα ταιριάξουν σώμα με φακό, δεν θα έχεις βέβαια ακαριαία εστίαση (χρειάζεσαι πλέον σύγχρονο σώμα) αλλά ο φακός είναι πολύ καλός και θα τον ευχαριστηθείς. Φρόντισε μόνο να απενεργοποιείς το IS κάθε φορά που τον χρησιμοποιείς, αφού το έχει ενσωματωμένο η Ε-Ρ1 και μια παράλληλη λειτουργία δεν ωφελεί. Αναβάθμιση μπορείς να κάνεις μέσω του Olympus update, συνδέεις τη μηχανή στον υπολογιστή και το πρόγραμμα αναγνωρίζει σώμα και φακό. Μετά, απλά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος.
Και κάτι τελευταίο, αλλά άκρως σημαντικό, φρόντισε όταν κάνεις την όλη διαδικασία να έχεις πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο θέμα, αλλά ο peperr που τον έχει μπορεί να σου πει με σιγουριά. Δημήτρης

Φυσικά και θα ταιριάξουν σώμα με φακό, δεν θα έχεις βέβαια ακαριαία εστίαση (χρειάζεσαι πλέον σύγχρονο σώμα) αλλά ο φακός είναι πολύ καλός και θα τον ευχαριστηθείς. Φρόντισε μόνο να απενεργοποιείς το IS κάθε φορά που τον χρησιμοποιείς, αφού το έχει ενσωματωμένο η Ε-Ρ1 και μια παράλληλη λειτουργία δεν ωφελεί. Αναβάθμιση μπορείς να κάνεις μέσω του Olympus update, συνδέεις τη μηχανή στον υπολογιστή και το πρόγραμμα αναγνωρίζει σώμα και φακό. Μετά, απλά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος.
Και κάτι τελευταίο, αλλά άκρως σημαντικό, φρόντισε όταν κάνεις την όλη διαδικασία να έχεις πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, (δεν θα έχεις βέβαια ακαριαία εστίαση (χρειάζεσαι πλέον σύγχρονο σώμα, π.χ. ένα παράδειγμα);!! βέβαια είμαι ερασυτέχνης στο θέμα της φωτογραφίας, αλλα πιστεύω όπως το λες και εσύ θα το ευχαριστηθώ!!:guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο θέμα, αλλά ο peperr που τον έχει μπορεί να σου πει με σιγουριά. Δημήτρης

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, (δεν θα έχεις βέβαια ακαριαία εστίαση (χρειάζεσαι πλέον σύγχρονο σώμα, π.χ. ένα παράδειγμα);!! βέβαια είμαι ερασιτέχνης στο θέμα της φωτογραφίας, αλλα πιστεύω όπως το λες και εσύ θα το ευχαριστηθώ!!:guitarist:

[COLOR="#FFA07A"]Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, (δεν θα έχεις βέβαια ακαριαία εστίαση (χρειάζεσαι πλέον σύγχρονο σώμα, π.χ. ένα παράδειγμα);!! βέβαια είμαι :slapface:ερασιτέχνης στο θέμα της φωτογραφίας, αλλα πιστεύω όπως το λες και εσύ θα το ευχαριστηθώ!!:guitarist[/COLOR]

Κορυφαία συνεργασία θα έχεις με οποιοδήποτε σώμα Panasonic G, GH ή GF και με τις Olympus E-P3, E-PL3 και E-PM1

Ακόμη προσπαθώ να χτυπήσω μια pl2 αλλά αρνείται πεισματικά το σαιτ τους να δεχθεί προσφορά μου . Απαράδεκτοι καθώς μετά από πάμπολλα μηνύματα πήρα πριν λίγες μέρες μια απάντηση πως θα προωθήσουν τα μηνύματά μου στον αρμόδιο .

Πρόσεξα όμως πως γράφει μεταφορικά 14,50 ενώ ξέρω πως είναι στα 25+ , ας κάνει κάποιος μια σύνδεση να μου πει πόσα μεταφορικά του λέει μην τρέχει κάτι άλλο με εμένα .