Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
μα γιατι ωμο; κυνηγετικα ενστικτα να του καλλιεργησω;

Γιατι οντως του ξυπναει κατι και το τονωνει, αλλα κυριως για να αποφυγεις αλατια λαδια μπαχαρικα.
Αυτα που βαζουμε εμεις οταν μαγειρευουμε. Αλλα δεν εινα παντα καλα για αυτα.
Ενω ωμο ειναι πως προβλεψε η φυση για τον οργανισμο του.
Ενταξει και μαγειρευτο μια στο τοσο αλλα πολυ λιγο.

Γιατι οντως του ξυπναει κατι και το τονωνει, αλλα κυριως για να αποφυγεις αλατια λαδια μπαχαρικα.
Αυτα που βαζουμε εμεις οταν μαγειρευουμε. Αλλα δεν εινα παντα καλα για αυτα.
Ενω ωμο ειναι πως προβλεψε η φυση για τον οργανισμο του.
Ενταξει και μαγειρευτο μια στο τοσο αλλα πολυ λιγο.

σωστο το σκεπτικο σου, αλλά να πω την αληθεια φοβαμαι για ασθενειες απο το ωμο κρεας.
βεβαια θα μου πεις, -σαρκοβορο ειναι απο την φυση του. εχει ισχυρα ενζυμα, διαφορετικα απο εμας. στην φυση πολλες φορες προτιμουν το λιγο σαπιο κρεας.
απο την αλλη κοιμαται μαζι μας. και εμεις ειμαστε πιο ευαισθητοι απο αυτα.

Δεν έχω δώσει, ούτε πρόκειται να δώσω ωμό κρέας στην γάτα μου. Είναι ένα περιττό ρίσκο (μικρόβια, βακτήρια κλπ).

Δεν έχω δώσει, ούτε πρόκειται να δώσω ωμό κρέας στην γάτα μου. Είναι ένα περιττό ρίσκο (μικρόβια, βακτήρια κλπ).

+1000

Αν θέλεις να την κεράσεις κάτι extra, υπάρχουν ένα σωρό κονσέρβες για γάτες.
Ή αν θέλεις να την ξετρελάνεις εντελώς, δώσε στη γάτα λίγο rio mare.

Όχι συχνά ψάρια πάντως.

ακουω τωρα απο την ΕΡΤ1 τον Κωνσταντινο Ιαβερη να λεει οτι οι δρομοι της πολης ειναι στην ιδια ποιοτητα με το εξωτερικο. το θεμα ηταν τα κρανη.
αναμεσα σε σωστα πραγματα, ακουσα και ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ επικες...
ειδε κανεις την εκπομπη;

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, πλην ολίγων εξαιρέσεων, όντως οι δρόμοι είναι το ίδιο με το εξωτερικό.

Σε όποια κατάσταση όμως και να είναι ένας δρόμος, το κράνος έχει τεράστια σημασία.
Γιατί ο κόσμος πέφτει και σε καλούς δρόμους.

ακουω τωρα απο την ΕΡΤ1 τον Κωνσταντινο Ιαβερη να λεει οτι οι δρομοι της πολης ειναι στην ιδια ποιοτητα με το εξωτερικο. το θεμα ηταν τα κρανη.
ειδε κανεις την εκπομπη;

Τί γίνεται κληρονομείται το....παρατσούκλι του μπαμπά τώρα; Τον γυιό του "Πάριου" δεν τον είπαν έτσι πάντως!

ειδε κανεις την εκπομπη;

Το εξωτερικό παραείναι γενική έννοια, μπορώ να σου πω πάντως πως γενικά είναι σε πολύ καλύτερη ποιότητα από τις δυο πολιτείες που έχω ζήσει στις ΗΠΑ.

Δε χρειάζεται όμως κακός δρόμος για να σκοτωθείς, κακή κρίση αρκεί. Κι δυστυχώς όχι απαραίτητα δική σου.

Το εξωτερικό παραείναι γενική έννοια, μπορώ να σου πω πάντως πως γενικά είναι σε πολύ καλύτερη ποιότητα από τις δυο πολιτείες που έχω ζήσει στις ΗΠΑ.

Δε χρειάζεται όμως κακός δρόμος για να σκοτωθείς, κακή κρίση αρκεί. Κι δυστυχώς όχι απαραίτητα δική σου.

κοιτα.. απο αυτα που θυμαμαι για τους δρομους ειπε οτι το εθνικο δικτυο ειναι αριστο. (σωστο). αλλά για τους δρομους της πολης;
να σου δωσω ενα παραδειγμα.. τωρα πριν λιγο βγηκα απο τον φουρνο και ανεβαινω στο μηχανακι.. προσπαθω να το κανω λιγο προς τα πισω βαζοντας δυναμη και στα δυο ποδια μου.
γλιστραγαν τα παπουτσια που φοραγα, με λαστιχενια σολα! ισιος δρομος. ενας δρομος στενος, διπλης κατευθυνσης που περναει και λεωφορειο. με ζεστη ασφαλτο.. φαντασου με λιγη βροχουλα τι πατιναζ εχει να πεσει...
και εχω ακουσει για την ασφαλτο της Ιρλανδιας, που βρεχει καθε λιγο και λιγακι.
σ'αυτο που λες για την κριση, ετσι ακριβως ειναι..
αλλο ενα παραδειγμα: τον χειμωνα που μας περασε στην προηγουμενη γειτονια μου, στην Νικαια.. παλι δρομος σχετικα στενος, διπλης κατευθυνσης, που περναει λεωφορειο πανω κατω. πηγαινω για την δουλεια σιγα σιγα γιατι εκτος του οτι ηταν λιγο κατηφορα, ειχε μολις ψιλοβρεξει. με περναει "γ@μιωντ@ς" που λεμε, παπακι yamaha ντελιβερα. λιγο πιο κατω ξετσουτσουνιζει απο στενο ενας μπαρμπας με ιχ.. τρομαζει ο παπακιας, πεφτει στα φρενα και να σου μια μεγαλοπρεπεστατη φλασκα! σηκωνεται το νουμερο και αρχιζει τα μπινελικια στον μπαρμπα..
φτανω δίπλα του και σιγα του λεω.. -το δικο σου παπι εχει μαγικο κρατημα; εμενα με βλεπεις πως "σερνομαι" με αυτη την γλιτσα; τι καταλαβες τωρα που θες ενα σκασμο λεφτα για τα πλαστικα του yamaha;
το βουλωσε, τον "εγραψε" κανονικα και ο μπαρμπας και φυγαμε ολοι στις δουλειες μας.
τι κριση να εχει αυτο το ατομο; πηγαινε πιο γρηγορα απο οσο επρεπε να παει, ακομα και αν ηταν στεγνος ο δρομος....

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, πλην ολίγων εξαιρέσεων, όντως οι δρόμοι είναι το ίδιο με το εξωτερικό.

Σε όποια κατάσταση όμως και να είναι ένας δρόμος, το κράνος έχει τεράστια σημασία.
Γιατί ο κόσμος πέφτει και σε καλούς δρόμους.

για τα κρανη η μονη μπαρουφα που ακουσα (απο εμπορο ομως.. οχι απο τον Ιαβερη), ηταν οτι ακομα και αν σου πεσει πρεπει να το αλλαξεις..
μου πεφτει απο τα χερια 2 με 3 φορες τον μηνα. σε ολους δλδ...
τι να πω απο κει και περα...

Πριν πολλά χρόνια ακούω τον Ιαβέρη σε εκπομπή να λέει για τις ζώνες.
Αντί όμως να πει τα γνωστά, για να μας πείσει έλεγε πως "πως αλλιώς θα μπορέσεις να κρατηθείς στο κάθισμα καθώς οδηγείς σε στροφές κτλ"
Τα μπέρδεψε με τους αγώνες ή ήταν από πάντα υπερβολικός. Από τότε αν τον πετύχω κατά λάθος αλλάζω αμέσως κανάλι.

Οι ελληνικοί δρόμοι είναι σαφώς χειρότεροι απο τους γερμανικούς ή τους αυστριακούς. Όχι όμως και απο τους γαλλικούς ή τους βέλγικους. Έχει τύχει να οδηγώ σε βέλγικο δρόμο και να βρίζω. Αυτοί μάλιστα έχουν και το πλεονέκτημα να μην έχουν σχεδόν καθόλου βουνά, οπότε δεν έχουν καμια δικαιολογία για τη χάραξη των δρόμων τους.

Η εν γένει οδηγική συμπεριφορά στη Γερμανία είναι υποδειγματική, αλλά όποιος νοστάλγησε Ελλάδα μπορεί να κάνει μια βόλτα μέχρι το Λουξεμβούργο. Εκεί η οδηγική συμπεριφορά είναι το ίδιο κακή ή και χειρότερη με την Ελληνική.

για τα κρανη η μονη μπαρουφα που ακουσα (απο εμπορο ομως.. οχι απο τον Ιαβερη), ηταν οτι ακομα και αν σου πεσει πρεπει να το αλλαξεις..
μου πεφτει απο τα χερια 2 με 3 φορες τον μηνα. σε ολους δλδ...
τι να πω απο κει και περα...

Αληθεια ειναι αυτο.

Παντα κραταγα το κρανος μου ως γυαλινο βαζο. Και παντα το προστατευα με θηκη για να μην αποκτα μικροχτυπηματα τα οποια πιθανον να αλλαξουν την συμπεριφορα του κρανους.

Ποτε στον ηλιο αφημενο με τις ωρες και ποτε πεταμενο λες και δεν ειναι το μονο που ειναι αναμεσα σε εμενα και τον θανατο ή καποιο σοβαρο εγκεφαλικο τραυματισμο.

Αν πατε ποτε στους αγιους αναργυρους στο ιδρυμα αποκαταστασης αναπηρων και δειτε τα νεα παιδια εκει θα γινετε και εσεις τοσο "ψυχασθενεις" με το κρανος σας.

Η ιστορια με το μειωμενο φπα ειναι αιτημα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Πολλα μπραβο σε οποιον το κανει πραξη και ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σε οποιον βγει στους δρομους και αρχισει να κοβει κ****ς σε οποιον δεν φοραει κρανος ή φοραει κατι πλαστικα που το μονο που μπορει να χρησιμοποιηθουν ειναι για παιδικο γιογιο....

Οι ελληνικοί δρόμοι είναι σαφώς χειρότεροι απο τους γερμανικούς ή τους αυστριακούς. Όχι όμως και απο τους γαλλικούς ή τους βέλγικους. Έχει τύχει να οδηγώ σε βέλγικο δρόμο και να βρίζω. Αυτοί μάλιστα έχουν και το πλεονέκτημα να μην έχουν σχεδόν καθόλου βουνά, οπότε δεν έχουν καμια δικαιολογία για τη χάραξη των δρόμων τους.

Η εν γένει οδηγική συμπεριφορά στη Γερμανία είναι υποδειγματική, αλλά όποιος νοστάλγησε Ελλάδα μπορεί να κάνει μια βόλτα μέχρι το Λουξεμβούργο. Εκεί η οδηγική συμπεριφορά είναι το ίδιο κακή ή και χειρότερη με την Ελληνική.

Που να δεις στην Βρετανία... ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους η λακκούβα πάει σύννεφο.

Αληθεια ειναι αυτο.

Παντα κραταγα το κρανος μου ως γυαλινο βαζο. Και παντα το προστατευα με θηκη για να μην αποκτα μικροχτυπηματα τα οποια πιθανον να αλλαξουν την συμπεριφορα του κρανους.

Ποτε στον ηλιο αφημενο με τις ωρες και ποτε πεταμενο λες και δεν ειναι το μονο που ειναι αναμεσα σε εμενα και τον θανατο ή καποιο σοβαρο εγκεφαλικο τραυματισμο.

Αν πατε ποτε στους αγιους αναργυρους στο ιδρυμα αποκαταστασης αναπηρων και δειτε τα νεα παιδια εκει θα γινετε και εσεις τοσο "ψυχασθενεις" με το κρανος σας.

Η ιστορια με το μειωμενο φπα ειναι αιτημα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Πολλα μπραβο σε οποιον το κανει πραξη και ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σε οποιον βγει στους δρομους και αρχισει να κοβει κ****ς σε οποιον δεν φοραει κρανος ή φοραει κατι πλαστικα που το μονο που μπορει να χρησιμοποιηθουν ειναι για παιδικο γιογιο....

Και όμως ισχύει!

Ένα χτυπημένο κράνος δεν σου δίνει πλέον την ίδια προστασία.
Πρέπει να το προσέχουν όπως προσέχουν τα γυαλιά που φοράνε στα μάτια τους.

Keeping the helmet shiny and intact is a problem every biker struggles with. No matter how high-key the model is, lack of adequate maintenance is sure to take toll on your beloved possession sooner or later. Even a slight crack on the framework renders it useless, so treat your helmet well. Of course you have no control over depreciation but there are some steps that sure slow down the process:

Treat your helmet like your baby, handle it carefully. Don’t hold it by the chin bar, it damages the straps and seals

Wipe it gently with a wet cloth, helmets too have feelings! (not really, but scrubbing the surface can lead to ugly scratches!)

Avoid using detergent or soap for cleaning the helmet, there are special polishes and waxes, use them.

Wear a cap or bandana to reduce the sweat and bacterial accumulation in the inner linings

https://www.motorcyclepundit.com/motorcycle-helmet-issues/

Status
Not open for further replies.