Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Ικαρε

ευχομαστε να μην ανοιξουν (τα εμπορικα) ΟΥΤΕ μετα τις 21.
Βαζεις καθολου με το μυαλο σου, τι προκεται να συμβει ...
μετα απο 50 μερες (μεσοβεζικου) lockdown, στην Θεσ/νικη ?

960x0.jpg

Ας γινει ΜΕΤΑ των Φωτων .... που θα καταφθασουν τα πρωτα εμβολια.
Να κοψουμε κατι λιγο απο το τριτο κυμα (και το λιγο, καλο θα ναι).

Μα αυτό λέω. Συγκυριακά αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για ανοίγματα αγοράς ειδικά εμπορικών και πολυκαταστημάτων..
Ξέρουμε πολύ καλά και από το πρόσφατο παρελθόν ότι τα οποία μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις πάνε περίπατο
Ποιος θα ξεχάσει τα αλησμόνητα ατμοσίδερα που έδειχναν τα κανάλια στην πρώτη φάση της άρσης.. Είδε κανείς ποτέ στη συνέχεια τέτοιες πρακτικές η περιορισμένο αριθμό ατόμων μέσα;
Ας μην γελιόμαστε εν μέσω εορταστικής περιόδου και εν μέσω πανδημίας άνοιγμα εμπορικών (βλέπε Ερμού κτλ) σημαίνει Αρμαγεδών

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Πραγματικά δεν το εχω κάνει ποτέ αυτο το πραγμα στην ζωη μου. Αν θέλετε το πιστευετε. Να στριμωχτω ετσι για να ψωνίσω λες και δίνουν τσάμπα τρόφιμα σε πόλεμο; Μου φαίνεται απλά ΤΡΑΓΙΚΟ. Φοβερή η ψυχολογία της μάζας.

Τέτοιες καταστάσεις θα ζήσουμε σίγουρα αν ανοίξουν την αγορά για τα Χριστούγεννα.. Δεν μιλάμε για μεγαλα mall εκεί δεν υπάρχει σωτηρία
Θυμηθείτε καταστάσεις την τελευταία Παρασκευή πριν το lockdown..
Περνούσα από κατάστημα αθλητικών και η ουρά έφτανε 30-40 μέτρα μέση αναμονή πάνω από μισή ώρα έκαστος στην καλύτερη.. Να περιμένεις όρθιος να μπεις να δεις ότι δεις 15-20 λεπτά και να φύγεις και άπρακτος..
Νομίζω ότι αρκετοί την βρίσκουν έτσι σαν τις τράπεζες που πηγαίνει ο άλλος και ενημερώνει το βιβλιάριο μέρα παρά μέρα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η αδελφή μου πήγε χθες στον εδώ Γερμανό για το κινητό της. Ως εδώ καλά. Το κατάστημά ανοικτό, όλες οι προστασίες και τα μέτρα προφύλαξης τηρούνται. Χρειαζόταν όμως να αγοράσει μπαταρία για το κινητό. Αν και το κατάστημα ήταν ανοικτό της είπαν ότι δε γίνεται να της δώσουν, αλλά πρέπει να την παραγγείλει μόνο μέσω ίντερνετ.
Άλλη φίλη μου μου ανέφερε ότι χρειαζόταν ν' αλλάξει μία λάμπα στο σπίτι. Στο σούπερ μάρκετ της είπαν ότι με τα ισχύοντα μέτρα (για την προστασία του λιανικού εμπορίου, του ανταγωνισμού, κλπ) δεν επιτρέπεται να πουλήσουν λάμπες. Σωστό. Από την άλλη πλευρά όταν τα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό είναι κλειστά απο που θα αγοράσει λάμπα; Να παραγγείλει ηλεκτρονικά; Το κόστος των μεταφορικών υπερβαίνει κατά πολύ την αξία μιας λάμπας. Την καθυστέρηση σε χρόνο για μία λάμπα που χρειάζεται άμεσα δεν τη λογαριάζουμε.
Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο χωριό μου στην Κρήτη είναι πολύ καλύτερη. Το τοπικό μίνι μάρκετ έχει τα πάντα. Για την ακρίβεια δε λειτουργεί μόνο ως μίνι μάρκετ. Λειτουργεί ως μπακάλικο. Ως μανάβικο. Και ως κρεοπωλείο! Όχι μίνι μάρκετ αλλά Κατάστημα Γενικού Εμπορίου, όπως εκείνα που βλέπουμε στις ταινίες western, έτσι θα έπρεπε να λέγεται! Και εξυπηρετεί.
Από πολλές απόψεις η κατάσταση στην επαρχία, ειδικά σε πολλά χωριά, είναι καλύτερη. Υπάρχει χώρος για να περπατήσεις. Για να βγεις. Και όχι, δεν υπάρχει συνωστισμός. Αν είσαι συνειδητά αποφασισμένος να προσεχεις και να τηρείς όλα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης, οι κίνδυνοι είναι πολύ μικρότεροι.
Αν όμως τύχει ν' αρρωστήσεις, αν πάθεις ατύχημα, αν συμβεί οτιδήποτε που να χρειαστείς γιατρό, τότε αλίμονό μας, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα.
Αντίθετα οι δυνατότητες και οι επιλογές στην Αθήνα στις μεγάλες πόλεις είναι πολύ περισσότερες...

Οι λάμπες εξαιρούνται της απαγόρευσης πώλησης βιομηχανικών ειδών από τα sm αν θυμάμαι καλά.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να οργανώσουν τον εμβολιασμό ολόκληρης της χώρας αυτοί που δεν κατάφεραν επί μήνες να δώσουν σωστές μάσκες στα σχολεία.

Κάτσε πρώτα να θελήσει ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο γιατί όλο γκρίνια (και δικαίως) είναι οι πάντες άλλα όταν έρθει η ώρα θα αρχίσουν τα "μα και μου" και ΔΕΝ θα κάνουν το εμβόλιο.
Και τότε δεν θα είναι κανένας για λύπηση.

Οι λάμπες εξαιρούνται της απαγόρευσης πώλησης βιομηχανικών ειδών από τα sm αν θυμάμαι καλά.
Το αναφέρω όπως μου το είπαν. Δεν μπορώ να το εξακριβώσω, διότι έχω καταργήσει τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ (τα πάντα ηλεκτρονικά). Για καλή μας τύχη στη γειτονιά μας έχουμε μανάβικο και μπακάλικο που βρίσκονται σε ημιανοιχτούς χώρους, οπότε προτιμούνται. Όποιος μπορεί λοιπόν, ας επαληθεύσει την πληροφορία.

Βρε λέμε τα περίπτερα έχουν λάμπες.

Και στο δικό μου SM πάντως τις λάμπες τις έχουν στον "ανοιχτό" χώρο (όχι εκεί που κλείσανε τα απαγορευμένα).

Στα περίπτερα όχι τόσο αλλά στα ψιλικατζίδικα κάθε γειτονιάς μπορείς να βρεις λάμπες και πολλά αλλα πράγματα που δεν υπολογίζεις.
Edit
Σε μπαγιονετ μάλλον δύσκολα

"Ο Πλατων δεν παιζει στην δευτερη κατηγορια"

Αυτο ειχε πει ο ανθρωπος που επεβαλε την εισοδο της Ελλαδας στον στενο τοτε κυκολ της ενωμενης Ευρωπης, της ΕΟΚ.
Ναι την επεβαλε γιατι ολοι μεσα στους 9 (που γιναν 10) αμφισβητουσαν την δυνατατητα της να αντεπεξελθει εστω και στο ελαχιστο στις απαιτησεις αυτης της Ενωσης.

Ο Πλατωνα ειπε δεν παιζει σε δευτερη κατηγορια. Και επεισε πρωτα απ'ολα τον Γερμανο ομολογο του Χελμουτ Σμιτ επισης πολυ καλλιεργημενο ανθρωπο.

Πεθανε μεταξυ 2 και 3 σημερα τις πρωϊνες με την αρρωστια για την οποια ασχολειστε σχεδον καθημερινα εδω και ενα χρονο.
Βεβαια ηταν 95 χρονων.

Φυσικα οι Ελληνες τον γνωριζουν και χρησιμοποιουν ακομα το σλογκαν της εποχης.

Μου κανει εντυπωση πως ενας Γαλλος πολιτικο τοτε στην δεκαετια του 70 σημαδεψε τοσο πολυ το μελλον της Ελλαδας για τις επομενες δεκαετιες. Για οποιον καταλαβε τι εννοω, ακομα και σημερα.
Δεν νοιωθω καμμια λυπη, ηταν η ωρα του. Απ εδω και περα ο Θεος ας τον δεχτει και ας τον κρινει.

Έχουν-δεν έχουν περάσει τρείς δεκαετίες. Αξίζει να παραθέσουμε μερικά ονόματα: Ντε Γκωλ, Πομπιντου, Ζισκάρ Ντ' Εσταιν, Μιττεράν, Βίλλυ Μπράντ, Χέλμουτ Σμιτ, Ζακ Ντελόρ. Μπέγκιν, Σαντάτ, Αραφάτ. Ίντιρα Γκάντι. Τζίμμυ Κάρτερ, Ρόναλντ Ρέηγκαν, Μάργκαρετ Θάτσερ. Ντεγκ Χσιάο Πίνγκ. Ά, ναι: Όλαφ Πάλμε!
Μπρέζνιεφ, Κοσίγκιν, Γκρομίκο (έχω αμφιβολίες για τον Μπρέζνιεφ, άλλά θα τον βάλω στη λίστα).

Να απαριθμήσουμε και μερικά δικά μας: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης, Ηλίας Ηλιού, Λεωνίδας Κύρκος.
Ξενοφών Ζολώτας, Αδαμάντιος Πεπελάσης...

Η προηγούμενη γενιά ηγεσίας της Ευρώπης και του κόσμου. Ποιό ήταν το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των τόσο διαφορετικών και αντιπάλων μεταξύ τους ηγετών;

Ήταν όλοι τους Πολιτικοί!
Υπήρξαν όλοι, ηγέτες. Με την έννοια που είχε καθορίσει κάποτε ο Σαρλ ντε Γκωλ.
"Ο Ηγέτης χαράζει τη γραμμή, δίνει τη γενική κατεύθυνση. Οι υπουργοί αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τις λεπτομέρειες".

Η απαρίθμηση όλων των παραπάνω ονομάτων δείχνει το επίπεδοτης προηγούμενης γενιάς ηγεσίας. Και παρέχει το μέτρο σύγκρισης με τις σημερινές γενιές.

Υ.Γ. Το παρόν μήνυμα μπορεί να φαίνεται, αλλά δεν είναι πολιτικό. Είναι Ιστορική Αναδρομή. Ως εκ τούτου δεν παραβιάζει καμία διάταξη και είναι απολύτως σύμφωνο με τους κανονισμούς του φόρουμ! :grandpa: :lehrer:

Συγκεκριμενες εποχες αναδεικνυουν συγκεκριμενους ηγετες.

Η σημερινη εποχη, με εκπτωση ιδεων/ηθων σε καθε επιπεδο,
ΔΕΝ μπορει να αναδειξει ηγετες του 50 και του 60 και του 70.

Status
Not open for further replies.