Επειδή το συνεχίζεις το κλασικό στυλ, να σου απαντήσω για άλλη μια φορά.
Ναι με έκαναν πιο συνειδητοποιημένο τα φιλοσοφικά βιβλία και με κριτική σκέψη.......και?
Ο σκοπός του κάθε ανθρώπου δεν είναι να καλύψει όλες του τις ανάγκες και κατά συνεπεια να είναι ευτυχισμένος? Η συνταγή δεν είναι να καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες τις πυραμίδας του Μάσλοου από κάτω προς τα πάνω ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ?
Επίσης ....Να σου δώσω ένα extreme παράδειγμα ντεμεκ και ουσιαστικής αντίδρασης.
Ντεμεκ αντίδραση είναι πχ να νομίζει κανείς ότι επειδή γράφτηκε στην greenpeace ή επειδή δίνει συνδρομή στην διεθνή αμνηστία ή επειδή ζωγραφίζει σφυροδρέπανα στους τοίχους και φωνάζει με την ντουντούκα στο δρόμο ή επειδή με τα φιλαράκια του συζητά με πάθος για την μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κακά του καπιταλισμού αντί να τρώει μπεργκερ στον καναπέ.... αλλάζει την τροπή που έχει πάρει αυτός ο πλανήτης.
Ουσιαστική αντίδραση είναι αντί να ζωγραφίζει κάποιος σφυροδρέπανα και να παπαγαλίζει αυτά που του παν στην σχολή, να γίνει "καπιτάλας" να εξαγοράσει μια εταιρία που σπέρνει κακό και να της αλλάξει προσανατολισμό.....πολεμώντας το σύστημα από μέσα και με τα "όπλα" που το ίδιο το σύστημα σου δίνει. Fight Fire with Fire εν ολίγοις. Το θέμα είναι οτι οταν θα εχεις φτάσει στο σημείο να εχεις την εταιρία......τότε τι θα κάνεις?......εδώ σε θελω μάγκα εκεί θα φανεί τι καπνό φουμάρεις.
ή ακόμα καλύτερα
Ουσιαστική αντίδραση είναι κυριολεκτικά να πεθάνεις για ένα ιδανικό για να μην σβηστεί τελείως αυτό από τον χάρτη. Έχεις τα αρχίδια? Εγώ δεν τα χω.
....εγώ όμως...... είπαμε.....είμαι παρτάκιας και "νεκρός" όπως και οι άλλοι σαν και μένα......γιατί δεύτερη βόλτα σε αυτόν τον πλανητη δεν θα εχω και φοβάμαι να πεθάνω.
....και μου λες να μην είμαι κυνικός γιατί μπλα μπλα μπλα.....
Να σου πω μερικά παραδείγματα του γιατί είμαι κυνικός
Γιατί ενώ είχα συνδρομή στην green peace και στην amnesty international......έκανα έναν έλεγχο να δω τι ποσοστό από τα χρήματά μου πήγαινε εκεί που πρέπει και τι για την αυτοσυντήρηση του ίδιου του οργανισμού.
Γιατί ακόμα και όταν προτοάρχισε η ανακύκλωση στην Θεσσαλονίκη και ενώ έκανα......είδα το ίδιο σκουπιδιάρικο να μαζεύει και τους πράσινους αλλά και τους μπλε κάδους στις 5 το πρωι.....
Γιατί όταν έκανα κουβέντα με δυο τροχονόμους (φίλοι φίλου μου) και τους ρώτησα:
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Αφού όλοι γρινιάζουν για τα παράνομα παρκαρισμένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, γιατί δεν τους γράφεται κάθε μέρα και τους γράφετε μόνο πριν τα Χριστούγεννα? Πιστεύω οτι αν τους γράφατε κάθε μερα ανελλιπώς τότε κάποια στιγμή θα έμπαινε για τα καλά μεσ στο χοντροκέφαλο του κάθε Σαλονικιού ότι παράνομο παρκάρισμα = κλήση....πάντα........ (όπως είναι στο εξωτερικό δηλαδή)
και παίρνω την θρυλική απάντηση....
"Τους γράφουμε μόνο λίγες μέρες το χρόνο ή σε λίγες οδούς την φορά, γιατί, όπως είπες, αν το κάνουμε συνέχεια δεν θα διπλοπαρκάρει κανένας πια και πως θα γεμίζουν τα ταμεία (απο τα οποία τότε έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων)?
Με λίγα λόγια ο άνθρωπος που η δουλειά του είναι να λύσει το πρόβλημα συντηρείται από το ίδιο το πρόβλημα.
Γιατί κάποτε είχα διαβάσει ένα ρεπορτάζ στο οποίο ρωτούσαν έναν πρώην υψηλά ιστάμενο στην δίωξη ναρκωτικών: γιατί υπάρχουν περιοχές όπου ισχύει το άβατο και απάντησε "Ναρκωτικά πάντα θα υπάρχουν..... καλύτερα να είναι συγκεντρωμένα σε ένα μέρος και να μπορούμε εύκολα να παρακολουθούμε την κατάσταση παρά να σκορπίσουν στις "καλές" περιοχές.....ας τους να σφαχτούνε μεταξύ τους. "
Γιατί όταν ρώτησα τον λοχαγό στο στρατό.....Λοχαγέ.....έτσι θεωρητικά....τι θα γίνει αν μπουκάρουν οι Τούρκοι από τον Εβρο.....μου απάντησε στα ίσα......."Θα πέσει διαταγή να πάνε οι πεζικάριοι της κοντά περιοχής εκεί να αρχίσουν να πεθαίνουν για να δώσουν χρόνο στο πυροβολικό να στίσει τα άρματα και να στόχευσει στην σωστή θέση" και μετά πρόσθεσε γελώντας " βασικά αν γίνει ντου και δείτε οτι δεν συγκινούνται συμμαχικές δυνάμεις τρέξτε να σωθείτε.....γιατί ο μέσος ελληνας φαντάρος πυροβολεί περίπου 20 φορές σε ολη την θητεία του και ο τουρκος εκατοντάδες........και όταν τον ρώτησα γιατί? δεν έχουμε πυρομαχικά? Ειπε "έχουμε αλλά κάνουμε οικονομία".
Γιατί ο Διοικητής μου είπε όταν τον ρώτησα γιατί δεν μαθαίνουμε έστω και κάποια λίγα θεωρητικά πράγματα περί μάχης μου" απάντησε....στο στρατό αγόρι μου θα μάθεις μόνο να σκουπίζεις"
Γιατί μπορώ να μιλάω για ώρες για το θέμα όπως και πολλοί φαντάζομαι εδώ μέσα. Γιατί τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες της λεπτομέρειας σε σχέση με χοντρά σκαμπίλια που εχω φάει στα λίγα χρόνια που ζω που δεν μπορώ να τα γράψω εδώ μέσα γιατί παραείναι προσωπικά και για άλλους ευνόήτους λογούς.
και μου κάνεις υποδείξεις για αντίδραση ή κυνισμό? Εμείς οι δυο θα λύσουμε τα συσσωρευόμενα σκατά 1000δων ετών του "πολιτισμού" μας?
Εδώ γ@μιέται ο Διας παντού γύρω μας και συ μου λες ,έμμεσα φυσικά, όπως πάντα, (για να μπορείς να το ανακαλέσεις λέγοντας....μην το παίρνεις προσωπικά) να μην βλέπουμε σειρές και ότι είσαι παιδί του Αλμπερ Καμυ και άλλα τέτοια αλαφροΐσκιωτα.
.....και τωρα που λες για τον Καμυ.......ολη την πρώτη λυκείου στο μαθημα τον αγγλικών κάναμε ανάλυση τον Ξένο και ακόμα και τούβλο να ήσουν με την τόση ανάλυση θα το έπιανες.......και ναι, πέρασα και γω από την φάση της φιλοσοφικής αναζήτησης και διπλα στα ακουστικά μου εχω δοκίμιο..... τα "μυστικά της συμπάθειας" του Παπαγιώργη και σε λιγο γουστάρω να veg-out μπροστά στην Tv και να βλέπω mad men για τρίτη φορά......ε και?
Η ζωή είναι μικρή και είναι μια φίλε μου, whatever floats your boat, δεν σκοπεύω να την φάω κολυμπώντας ανάποδα στη ροή του ποταμού ταυτόχρονα απορώντας γιατί μένω στο ίδιο σημείο.
..... και κρίνε με όπως θέλεις με τον γνωστό passive aggressive τρόπο, κάνοντας υποδείξεις και κατήχηση με youtube videos και θέτοντας δήθεν ερωτήματα "μήπως...αυτό" και "μήπως εκείνο" .
ααα και φιλικά πάντα εεε; Θα βάλω και αυτό το φατσακι που σου αρεσει να βάζεις όταν τσιγλάς κάποιον τρολάροντας......