Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

εργασία/μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο έχετε κάνει;
σας ζητούσαν να αναφέρετε τις πηγες και να ελέγχετε την ορθότητα αυτών;

καπου εδώ ομως πρέπει να σας αφήσω.

Το δείκτη στο mouse τον έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ; Είναι όλα σε συνδέσμους εντός του συνδέσμου που παράθεσα από το the truthaboutguns. -bye-

Καλό δρόμο σου εύχομαι και να προσέχεις στο δύσκολο έργο που έχεις να μεταπείσεις κάποιον με διαλογισμό και φιλοσοφία όταν θα σε απειλεί με κανένα μαχαίρι.

Πάντως από την άλλη πλευρά, ένα σαρανταπεντάρι έχει πολλές ασφάλειες, δεν νομίζω να είναι πολύ επικίνδυνο να το έχεις μαζί σου.

Υπάρχει όμως βρε παιδιά και ο πραγματικός, ο σωστός τρόπος να ζει κανείς.
Και σε αυτόν δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν να μη σε σκοτώσει.

Δεν είναι αυτό δουλειά σου. Δουλειά σου είναι να αποδεχτείς και την αδικία ακόμη (επιφανειακά μόνο αδικείσαι εσύ) να σε σκοτώσουν.

Η πραγματική αδικία συμβαίνει σε αυτόν που σε σκοτώνει. Γιατί αυτός ποτέ δεν κατάλαβε.

Και εκεί είναι όλη η ουσία και ευθύνη της κοινωνίας να μαζέψει πρώτα όλα τα όπλα με μεγάλη αυστηρότητα, να πολεμήσει το έγκλημα σοβαρά και με σύστημα και μετά να κάνει τους πάντες να καταλάβουν.

Επιτέλους.

Και δεν είναι φιλοσοφικά (όπως οι αμύητοι εννοούν την φιλοσοφία), είναι η πραγματικότητα.

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα καταφέρω να κάνω με επιτυχία στη ζωή μου είναι να πεθάνω.
Γρηγορότερα ή αργότερα δεν έχει καμμία σημασία.

Αυτός που θα με σκοτώσει και θα συνεχίσει να ζει όμως, θα πρέπει να ζει και με αυτό το βάρος.
Και να γίνεται όλο και περισσότερο ένα αγρίμι, ένα κτήνος σε πανικό.

Αυτός αδικείται και αυτός χάνεται.

Και σκοτώνοντας αυτόν, κάνοντας χρήση της οπλοκατοχής (νόμιμης ή παράνομης δεν έχει σημασία) σε άμυνα, δεν καταφέρνω τίποτε.
Γιατί θα συνεχίσουν να υπάρχουν και άλλοι και θα με παρασύρουν στον φόβο και πανικό τους.

Είναι τόσο απλό: η ουτοπία δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε φόνο.

Αλλά αυτό είναι δική μου αντίληψη, δικό μου συμπέρασμα και δικός μου τρόπος να ζήσω.

Το μόνο που μπορώ να προτείνω, είναι να σκεφτεί κανείς πολύ σοβαρά τι θα αποφασίσει για την ΔΙΚΗ του ζωή.

Πάντως από την άλλη πλευρά, ένα σαρανταπεντάρι έχει πολλές ασφάλειες, δεν νομίζω να είναι πολύ επικίνδυνο να το έχεις μαζί σου.

Έχει αναφερθεί παλαιότερα εδώ (νομίζω) ότι υπάρχει ένας λόγος ασφάλειας προς ταχύτητα σε όλα τα πράγματα. Όσο πιο γρήγορα θες να γίνεται κάτι, τόσο πιο επιρρεπές στο ατύχημα είναι. Εν προκειμένω σε αυτό είναι double action η πρώτη βολή (για να έχεις βαρύ τράβηγμα στη σκανδάλη και να αποφύγεις το ατύχημα όταν το βγάλεις από τη θήκη) και single action οι επόμενες όταν ήδη θα το έχεις στραμμένο προς το στόχο (πολύ πιο ελαφρύ τράβηγμα στη σκανδάλη).
Υπάρχουν και τα single action only με σταθερό τράβηγμα στη σκανδάλη. Βλέπε Glock τύπου.

Θα σου απαντήσω εγώ, αλλά θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία. Αν έχει αλλάξει η γνώμη σου τώρα ενώ πριν 10 χρόνια ήταν:

Για γελια.Εβαλες μια λεξη , την λεξη 'υπερ''και εγραξες οτι αυτη ηταν η γνωμη μου πριν..10 χρονια για την (..?) ποια ? Υποθετω οτι καπως ετσι βγαινουν και οι..δημοσκοπησεις .Καπως ετσι μπορει να βγαινει οτι ειναι ενα σημαντικο ..θεμα που απασχολει την κοινωνια , ενω στην πραγματικοτητα παιζει να ειναι στην 500 θεση, 300 θεσεις πισω και απο το νυφικο την Μεγκαν :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εμένα μου αρέσει το 45άρι γιατί έχει εκείνη την φοβερή ασφάλεια μπροστά στην κάνη, έτσι τουλάχιστον δεν θα αυτοκτονήσει κάποιος εξ επαφής, ή αν το κολλήσει στο κεφάλι του κακοποιού ή σε κανένα τοίχο δεν θα σκάσει το πιστόλι στα χέρια του.

λες οτι έγινες κυνικός.. <<σκατά>>
αλλα επιμένεις να εισαι σε αυτη την σκατο κατάσταση ενώ δεν κάνεις καμία προσπαθείς να την αλλάξεις;
μηπως τελικά μας βόλεψε, τεμπελίασαμε και μας αρέσει; ή μας κέρδισε η απάθεια;

ή ειναι μια θεόσταλτη μοίρα/κατάσταση που δεν αλλάζει;

Επειδή το συνεχίζεις το κλασικό στυλ, να σου απαντήσω για άλλη μια φορά.

Ναι με έκαναν πιο συνειδητοποιημένο τα φιλοσοφικά βιβλία και με κριτική σκέψη.......και?

Ο σκοπός του κάθε ανθρώπου δεν είναι να καλύψει όλες του τις ανάγκες και κατά συνεπεια να είναι ευτυχισμένος? Η συνταγή δεν είναι να καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες τις πυραμίδας του Μάσλοου από κάτω προς τα πάνω ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ?

Επίσης ....Να σου δώσω ένα extreme παράδειγμα ντεμεκ και ουσιαστικής αντίδρασης.

Ντεμεκ αντίδραση είναι πχ να νομίζει κανείς ότι επειδή γράφτηκε στην greenpeace ή επειδή δίνει συνδρομή στην διεθνή αμνηστία ή επειδή ζωγραφίζει σφυροδρέπανα στους τοίχους και φωνάζει με την ντουντούκα στο δρόμο ή επειδή με τα φιλαράκια του συζητά με πάθος για την μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κακά του καπιταλισμού αντί να τρώει μπεργκερ στον καναπέ.... αλλάζει την τροπή που έχει πάρει αυτός ο πλανήτης.

Ουσιαστική αντίδραση είναι αντί να ζωγραφίζει κάποιος σφυροδρέπανα και να παπαγαλίζει αυτά που του παν στην σχολή, να γίνει "καπιτάλας" να εξαγοράσει μια εταιρία που σπέρνει κακό και να της αλλάξει προσανατολισμό.....πολεμώντας το σύστημα από μέσα και με τα "όπλα" που το ίδιο το σύστημα σου δίνει. Fight Fire with Fire εν ολίγοις. Το θέμα είναι οτι οταν θα εχεις φτάσει στο σημείο να εχεις την εταιρία......τότε τι θα κάνεις?......εδώ σε θελω μάγκα εκεί θα φανεί τι καπνό φουμάρεις.

ή ακόμα καλύτερα

Ουσιαστική αντίδραση είναι κυριολεκτικά να πεθάνεις για ένα ιδανικό για να μην σβηστεί τελείως αυτό από τον χάρτη. Έχεις τα αρχίδια? Εγώ δεν τα χω.

....εγώ όμως...... είπαμε.....είμαι παρτάκιας και "νεκρός" όπως και οι άλλοι σαν και μένα......γιατί δεύτερη βόλτα σε αυτόν τον πλανητη δεν θα εχω και φοβάμαι να πεθάνω.

....και μου λες να μην είμαι κυνικός γιατί μπλα μπλα μπλα.....

Να σου πω μερικά παραδείγματα του γιατί είμαι κυνικός

Γιατί ενώ είχα συνδρομή στην green peace και στην amnesty international......έκανα έναν έλεγχο να δω τι ποσοστό από τα χρήματά μου πήγαινε εκεί που πρέπει και τι για την αυτοσυντήρηση του ίδιου του οργανισμού.

Γιατί ακόμα και όταν προτοάρχισε η ανακύκλωση στην Θεσσαλονίκη και ενώ έκανα......είδα το ίδιο σκουπιδιάρικο να μαζεύει και τους πράσινους αλλά και τους μπλε κάδους στις 5 το πρωι.....

Γιατί όταν έκανα κουβέντα με δυο τροχονόμους (φίλοι φίλου μου) και τους ρώτησα:

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Αφού όλοι γρινιάζουν για τα παράνομα παρκαρισμένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, γιατί δεν τους γράφεται κάθε μέρα και τους γράφετε μόνο πριν τα Χριστούγεννα? Πιστεύω οτι αν τους γράφατε κάθε μερα ανελλιπώς τότε κάποια στιγμή θα έμπαινε για τα καλά μεσ στο χοντροκέφαλο του κάθε Σαλονικιού ότι παράνομο παρκάρισμα = κλήση....πάντα........ (όπως είναι στο εξωτερικό δηλαδή)

και παίρνω την θρυλική απάντηση....

"Τους γράφουμε μόνο λίγες μέρες το χρόνο ή σε λίγες οδούς την φορά, γιατί, όπως είπες, αν το κάνουμε συνέχεια δεν θα διπλοπαρκάρει κανένας πια και πως θα γεμίζουν τα ταμεία (απο τα οποία τότε έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων)?

Με λίγα λόγια ο άνθρωπος που η δουλειά του είναι να λύσει το πρόβλημα συντηρείται από το ίδιο το πρόβλημα.

Γιατί κάποτε είχα διαβάσει ένα ρεπορτάζ στο οποίο ρωτούσαν έναν πρώην υψηλά ιστάμενο στην δίωξη ναρκωτικών: γιατί υπάρχουν περιοχές όπου ισχύει το άβατο και απάντησε "Ναρκωτικά πάντα θα υπάρχουν..... καλύτερα να είναι συγκεντρωμένα σε ένα μέρος και να μπορούμε εύκολα να παρακολουθούμε την κατάσταση παρά να σκορπίσουν στις "καλές" περιοχές.....ας τους να σφαχτούνε μεταξύ τους. "

Γιατί όταν ρώτησα τον λοχαγό στο στρατό.....Λοχαγέ.....έτσι θεωρητικά....τι θα γίνει αν μπουκάρουν οι Τούρκοι από τον Εβρο.....μου απάντησε στα ίσα......."Θα πέσει διαταγή να πάνε οι πεζικάριοι της κοντά περιοχής εκεί να αρχίσουν να πεθαίνουν για να δώσουν χρόνο στο πυροβολικό να στίσει τα άρματα και να στόχευσει στην σωστή θέση" και μετά πρόσθεσε γελώντας " βασικά αν γίνει ντου και δείτε οτι δεν συγκινούνται συμμαχικές δυνάμεις τρέξτε να σωθείτε.....γιατί ο μέσος ελληνας φαντάρος πυροβολεί περίπου 20 φορές σε ολη την θητεία του και ο τουρκος εκατοντάδες........και όταν τον ρώτησα γιατί? δεν έχουμε πυρομαχικά? Ειπε "έχουμε αλλά κάνουμε οικονομία".

Γιατί ο Διοικητής μου είπε όταν τον ρώτησα γιατί δεν μαθαίνουμε έστω και κάποια λίγα θεωρητικά πράγματα περί μάχης μου" απάντησε....στο στρατό αγόρι μου θα μάθεις μόνο να σκουπίζεις"

Γιατί μπορώ να μιλάω για ώρες για το θέμα όπως και πολλοί φαντάζομαι εδώ μέσα. Γιατί τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες της λεπτομέρειας σε σχέση με χοντρά σκαμπίλια που εχω φάει στα λίγα χρόνια που ζω που δεν μπορώ να τα γράψω εδώ μέσα γιατί παραείναι προσωπικά και για άλλους ευνόήτους λογούς.

και μου κάνεις υποδείξεις για αντίδραση ή κυνισμό? Εμείς οι δυο θα λύσουμε τα συσσωρευόμενα σκατά 1000δων ετών του "πολιτισμού" μας?

Εδώ γ@μιέται ο Διας παντού γύρω μας και συ μου λες ,έμμεσα φυσικά, όπως πάντα, (για να μπορείς να το ανακαλέσεις λέγοντας....μην το παίρνεις προσωπικά) να μην βλέπουμε σειρές και ότι είσαι παιδί του Αλμπερ Καμυ και άλλα τέτοια αλαφροΐσκιωτα.

.....και τωρα που λες για τον Καμυ.......ολη την πρώτη λυκείου στο μαθημα τον αγγλικών κάναμε ανάλυση τον Ξένο και ακόμα και τούβλο να ήσουν με την τόση ανάλυση θα το έπιανες.......και ναι, πέρασα και γω από την φάση της φιλοσοφικής αναζήτησης και διπλα στα ακουστικά μου εχω δοκίμιο..... τα "μυστικά της συμπάθειας" του Παπαγιώργη και σε λιγο γουστάρω να veg-out μπροστά στην Tv και να βλέπω mad men για τρίτη φορά......ε και?

Η ζωή είναι μικρή και είναι μια φίλε μου, whatever floats your boat, δεν σκοπεύω να την φάω κολυμπώντας ανάποδα στη ροή του ποταμού ταυτόχρονα απορώντας γιατί μένω στο ίδιο σημείο.

..... και κρίνε με όπως θέλεις με τον γνωστό passive aggressive τρόπο, κάνοντας υποδείξεις και κατήχηση με youtube videos και θέτοντας δήθεν ερωτήματα "μήπως...αυτό" και "μήπως εκείνο" .

ααα και φιλικά πάντα εεε; Θα βάλω και αυτό το φατσακι που σου αρεσει να βάζεις όταν τσιγλάς κάποιον τρολάροντας...... -bye-

Για γελια.Εβαλες μια λεξη , την λεξη 'υπερ''και εγραξες οτι αυτη ηταν η γνωμη μου πριν..10 χρονια για την (..?) ποια ? Υποθετω οτι καπως ετσι βγαινουν και οι..δημοσκοπησεις .Καπως ετσι μπορει να βγαινει οτι ειναι ενα σημαντικο ..θεμα που απασχολει την κοινωνια , ενω στην πραγματικοτητα παιζει να ειναι στην 500 θεση, 300 θεσεις πισω και απο το νυφικο την Μεγκαν :)

Σε ένα νήμα με τίτλο Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά? το πρώτο σου ποστ και σχόλιο ήταν αυτό. ΥΠΕΡ. Έκανα παράθεση μάλιστα την οποία μπορείς να ελέγξεις πατώντας επάνω στο βελάκι το οποίο θα σε οδηγήσει στο αυθεντικό ποστ. Δεν έχεις γράψει κάτι άλλο σε αυτό.

Σε ρωτάω για να δω αν έχει αλλάξει από τότε η γνώμη σου. Ξέρω γω, μια δεκαετία πριν ήταν, μπορεί να έχεις σκεφτεί κάτι άλλο από τότε.

Αλλά μην προσπαθείς να μου πεις ότι έκανα κοπτοραπτική με κάποιο τρόπο σε αυτό που έχεις δηλώσει. Ο καθένας μπορεί να το ελέγξει ότι είναι έτσι.

Εμένα μου αρέσει το 45άρι γιατί έχει εκείνη την φοβερή ασφάλεια μπροστά στην κάνη, έτσι τουλάχιστον δεν θα αυτοκτονήσει κάποιος εξ επαφής, ή αν το κολλήσει στο κεφάλι του κακοποιού ή σε κανένα τοίχο δεν θα σκάσει το πιστόλι στα χέρια του.

Δυστυχώς άλλο ένα από τα hoaxes που λένε στον Ε.Σ. είναι αυτό. Θέλει αρκετή πίεση για να γίνει αυτό που λες. Μια χαρά εκπυρσοκροτεί και εξ' επαφής.
Ευτυχώς που δεν χρησιμοποιούνται πια γιατί θα είχαμε θέμα με τις παπάτζες που μας έλεγαν σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να το χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες. Ούτε καν το σωστό τρόπο κρατήματος δεν σου έδειχναν.

Δυστυχώς άλλο ένα από τα hoaxes που λένε στον Ε.Σ. είναι αυτό. Θέλει αρκετή πίεση για να γίνει αυτό που λες. Μια χαρά εκπυρσοκροτεί και εξ' επαφής.
Ευτυχώς που δεν χρησιμοποιούνται πια γιατί θα είχαμε θέμα με τις παπάτζες που μας έλεγαν σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να το χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες. Ούτε καν το σωστό τρόπο κρατήματος δεν σου έδειχναν.

Εδώ σε πιάνω με μεγάλο φάουλ. Γιατί; Το δοκίμασες; Εγώ ναι..........

Σου είπα έχω ρίξει πολλές φορές με όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει με σφαίρες χωρίς σφαίρες, και πολύ καλά να το κρατάμε με τα δύο χέρια, και με το ένα χέρι πίσω.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όχι! Διαφθορά.

Η διαφθορά δεν είναι να τρώει κανείς λεφτά μόνο.

Είναι και να μη κάνει τη δουλειά του για άλλους προσωπικούς λόγους: είτε γιατί χρησιμοποιεί ένα πολιτικό λόγο που τον διαφημίζει σαν σπουδαίο για να κρατήσει την καρέκλα και μόνο, είτε γιατί είναι άτολμος και δεν είχε δουλειά να βρίσκεται στη θέση που είναι, είτε γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι να τσεπώνει παχουλό μισθό και αυξήσεις και όχι να κάνει το λειτούργημα που υποτίθεται κάνει κ.λπ. κ.λπ.

Η φτώχια, δεν είναι αιτία.
Είναι μια φτηνή και προσβλητική προς τους φτωχούς δικαιολογία του κώλου.

Το ότι κάποιοι είναι φτωχοί δεν τους κάνει και περισσότερο επιρρεπείς στο έγκλημα. Όχι στη δική μας κοινωνία τουλάχιστον.
Δεν έχουμε ούτε τις ίδιες καταβολές, ούτε την ίδια ψυχοσύνθεση με το Μεξικό ή τη Βραζιλία. (δεν τους κρίνω, απλά δεν είμαστε ίδιοι).

Η διαφθορά των παραπάνω φταίει που συνεχίζεται για χρόνια και μαζί με τα μούτρα τους καταστρέφουν και την υπόλοιπη κοινωνία.

Η κοινωνία μας υπήρξε πολύ πιο φτωχή, έζησε μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις και παρόλα αυτά υπήρξε ελεύθερη σε μεγάλο βαθμό από εγκληματικότητα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πρόσφυγες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία (δεν έχω την παραμικρή σχέση μαζί τους).
Οι άνθρωποι αν και βρέθηκαν εδώ με το απόλυτο τίποτε, πάλεψαν σκληρά και έντιμα και στήσανε τις ζωές τους με παραδειγματικό τρόπο.

Δεν γίνανε λόγο της φτώχιας και της ανισότητας ούτε ληστές μαζικά, ούτε πιστολέρο.
Με προσβάλλει και μόνο που λέγεται ότι η φτώχια φταίει.
Την στιγμή που φταίει ξεκάθαρα ο γμημένος συβαριτισμός κάποιων που φταίνε για όλα αυτά.

EDIT: να προσθέσω ότι την δεκαετία του 80 που είχαμε μικρότερη εγκληματικότητα, είμασταν πιο φτωχοί από ότι είμαστε σήμερα με όλη αυτή την κρίση.

https://www.huffingtonpost.gr/nikos-galaras/-_6474_b_10903626.html

ευχαριστούμε τον Finix για το σύνδεσμο!

η φτωχεια και οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, επιφέρουν αλλοίωση συμπεριφορών και αξιων.

Να μην ξεχνάμε τον οικονομικό παράγοντα. Τα όπλα είναι big business, σημαίνουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, όχι μόνο στα εργοστάσια κατασκευής αλλά στους αμέτρητους βελτιωτές και κατασκευαστές παρελκομένων, σε ειδικά ινστιτούτα που παρέχουν εκπαίδευση στη σκοποβολή και φυσικά σε εξαγωγές. «Πολλές οι σφαίρες Άρη», και στην πολιτική αρένα. Έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες εκατέρωθεν πατώντας στο θέμα της οπλοκατοχής, και αν το σκεφθούμε και λίγο καλύτερα μία πλήρης απαγόρευση της οπλοκατοχής θα αφαιρούσε και από τις δύο παρατάξεις των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ένα άμεσο εργαλείο «ταύτισης» με τους ψηφοφόρους τους. Σήμερα υπάρχουν ειδικές λίστες που δημοσιεύονται προ των εκλογών και αναφέρουν τις θέσεις των υποψηφίων (υπέρ ή κατά) της οπλοκατοχής, ώστε αντιστοίχως να τους ψηφίσουν ή να τους καταψηφίσουν οι ψηφοφόροι. Ναι, με μόνο κριτήριο το θέμα των όπλων. Αν μας ξενίζει, μπορούμε να σκεφτούμε και τους συμπολίτες μας που ψηφίζουν βουλευτές με το κριτήριο της εύνοιας αυτών προς την ποδοσφαιρική τους ομάδα.

Tο πρόβλημα ήταν και είναι ότι οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις ενέταξαν το ζήτημα των όπλων στην πολιτική τους ατζέντα για να επιδιώξουν πολιτικά οφέλη και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. To θέμα είναι πρωτίστως συνταγματικής φύσεως, αν οι Αμερικανοί νομοθέτες θα παραμείνουν προσκολλημένοι στα κελεύσματα των αποκαλούμενων ''founding fathers'' ή θα κινηθούν προς αλλαγή του παρόντος καθεστώτος δίδοντας άλλες ερμηνείες.

Η κοινή λογική λέει ότι το σύστημα εξουσίας που επικρατεί στις ΗΠΑ θα συναινέσει στην πλήρη απαγόρευση της οπλοκατοχής μετά από ένα κατακλυσμικό συμβάν και υπό την πίεση μίας μη διχασμένης κοινής γνώμης. Μέχρι τότε το θέμα των όπλων θα προκύπτει ως παρεμπίπτον κάθε φορά όταν υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες, στο τέλος όμως θα επικρατεί ως κύριο στην πολιτική συζήτηση εις βάρος της πραγματικής συζήτησης. Η πραγματική συζήτηση είναι αυτή της υψηλής εγκληματικότητος, των κοινωνικών ανισοτήτων, και της ριζοσπαστικοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Εδώ σε πιάνω με μεγάλο φάουλ. Γιατί; Το δοκίμασες; Εγώ ναι..........

Τι εννοείς; Θέλει πίεση να πάει ελαφρώς πιο πίσω το κλείστρο έτσι ώστε να μην μπορείς να τραβήξεις τη σκανδάλη. Εξ' επαφής σημαίνει και απλά να το ακουμπάς με ελάχιστη πίεση επάνω στο σώμα/κεφάλι. Φυσικά και το δοκίμασα. Ειδικά το σημείο αυτό. Χωρίς σφαίρα εννοείται.
Άσχετα αν στο έδειχναν ότι και καλά είναι "ασφάλεια".

Σου είπα έχω ρίξει πολλές φορές με όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει με σφαίρες χωρίς σφαίρες, και πολύ καλά να το κρατάμε με τα δύο χέρια, και με το ένα χέρι πίσω.

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτά που γράφεις απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ένα χέρι πίσω.

η φτωχεια και οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, επιφέρουν αλλοίωση συμπεριφορών και αξιων.

Κάνεις λάθος. Και μπορείς να το διαπιστώσεις ρωτώντας τους μεγαλύτερους, από τις παλιότερες γενιές. Πως πορεύτηκε η ανθρωπότητα από τους Νεάντερνταλ μέχρι σήμερα;
Μέσα στη φτώχεια μεγάλωσα και θυμάμαι όλους τους παππούδες και τους θείους μου. Φτώχεια οι έλληνες είχαν πάντα. Αλλά παρήγαγαν Πνεύμα, πολύ περισσότερο συγκριτικά από άλλους, πιο ...καλοστεκούμενους.
Κι ένας κοινωνικός ιστός που η συνοχή του βασίζεται στην ευμάρεια και μόνο, είναι, από τη φύση του, αξιοθρήνητος. Εμείς άμα φτωχύνουμε κι άλλο, θα τρώμε φασόλια και θα μοιραζόμαστε ένα ποτήρι κρασί. Αλλοι θα τρώνε ο ένας τον άλλο.

Επειδή το συνεχίζεις το κλασικό στυλ, να σου απαντήσω για άλλη μια φορά.

Ναι με έκαναν πιο συνειδητοποιημένο τα φιλοσοφικά βιβλία και με κριτική σκέψη.......και?

Ο σκοπός του κάθε ανθρώπου δεν είναι να καλύψει όλες του τις ανάγκες και κατά συνεπεια να είναι ευτυχισμένος? Η συνταγή δεν είναι να καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες τις πυραμίδας του Μάσλοου από κάτω προς τα πάνω ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ?

Επίσης ....Να σου δώσω ένα extreme παράδειγμα ντεμεκ και ουσιαστικής αντίδρασης.

Ντεμεκ αντίδραση είναι πχ να νομίζει κανείς ότι επειδή γράφτηκε στην greenpeace ή επειδή δίνει συνδρομή στην διεθνή αμνηστία ή επειδή ζωγραφίζει σφυροδρέπανα στους τοίχους και φωνάζει με την ντουντούκα στο δρόμο ή επειδή με τα φιλαράκια του συζητά με πάθος για την μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κακά του καπιταλισμού αντί να τρώει μπεργκερ στον καναπέ.... αλλάζει την τροπή που έχει πάρει αυτός ο πλανήτης.

Ουσιαστική αντίδραση είναι αντί να ζωγραφίζει κάποιος σφυροδρέπανα και να παπαγαλίζει αυτά που του παν στην σχολή, να γίνει "καπιτάλας" να εξαγοράσει μια εταιρία που σπέρνει κακό και να της αλλάξει προσανατολισμό.....πολεμώντας το σύστημα από μέσα και με τα "όπλα" που το ίδιο το σύστημα σου δίνει. Fight Fire with Fire εν ολίγοις. Το θέμα είναι οτι οταν θα εχεις φτάσει στο σημείο να εχεις την εταιρία......τότε τι θα κάνεις?......εδώ σε θελω μάγκα εκεί θα φανεί τι καπνό φουμάρεις.

ή ακόμα καλύτερα

Ουσιαστική αντίδραση είναι κυριολεκτικά να πεθάνεις για ένα ιδανικό για να μην σβηστεί τελείως αυτό από τον χάρτη. Έχεις τα αρχίδια? Εγώ δεν τα χω.

....εγώ όμως...... είπαμε.....είμαι παρτάκιας και "νεκρός" όπως και οι άλλοι σαν και μένα......γιατί δεύτερη βόλτα σε αυτόν τον πλανητη δεν θα εχω και φοβάμαι να πεθάνω.

....και μου λες να μην είμαι κυνικός γιατί μπλα μπλα μπλα.....

Να σου πω μερικά παραδείγματα του γιατί είμαι κυνικός

Γιατί ενώ είχα συνδρομή στην green peace και στην amnesty international......έκανα έναν έλεγχο να δω τι ποσοστό από τα χρήματά μου πήγαινε εκεί που πρέπει και τι για την αυτοσυντήρηση του ίδιου του οργανισμού.

Γιατί ακόμα και όταν προτοάρχισε η ανακύκλωση στην Θεσσαλονίκη και ενώ έκανα......είδα το ίδιο σκουπιδιάρικο να μαζεύει και τους πράσινους αλλά και τους μπλε κάδους στις 5 το πρωι.....

Γιατί όταν έκανα κουβέντα με δυο τροχονόμους (φίλοι φίλου μου) και τους ρώτησα:

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Αφού όλοι γρινιάζουν για τα παράνομα παρκαρισμένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, γιατί δεν τους γράφεται κάθε μέρα και τους γράφετε μόνο πριν τα Χριστούγεννα? Πιστεύω οτι αν τους γράφατε κάθε μερα ανελλιπώς τότε κάποια στιγμή θα έμπαινε για τα καλά μεσ στο χοντροκέφαλο του κάθε Σαλονικιού ότι παράνομο παρκάρισμα = κλήση....πάντα........ (όπως είναι στο εξωτερικό δηλαδή)

και παίρνω την θρυλική απάντηση....

"Τους γράφουμε μόνο λίγες μέρες το χρόνο ή σε λίγες οδούς την φορά, γιατί, όπως είπες, αν το κάνουμε συνέχεια δεν θα διπλοπαρκάρει κανένας πια και πως θα γεμίζουν τα ταμεία (απο τα οποία τότε έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων)?

Με λίγα λόγια ο άνθρωπος που η δουλειά του είναι να λύσει το πρόβλημα συντηρείται από το ίδιο το πρόβλημα.

Γιατί κάποτε είχα διαβάσει ένα ρεπορτάζ στο οποίο ρωτούσαν έναν πρώην υψηλά ιστάμενο στην δίωξη ναρκωτικών: γιατί υπάρχουν περιοχές όπου ισχύει το άβατο και απάντησε "Ναρκωτικά πάντα θα υπάρχουν..... καλύτερα να είναι συγκεντρωμένα σε ένα μέρος και να μπορούμε εύκολα να παρακολουθούμε την κατάσταση παρά να σκορπίσουν στις "καλές" περιοχές.....ας τους να σφαχτούνε μεταξύ τους. "

Γιατί όταν ρώτησα τον λοχαγό στο στρατό.....Λοχαγέ.....έτσι θεωρητικά....τι θα γίνει αν μπουκάρουν οι Τούρκοι από τον Εβρο.....μου απάντησε στα ίσα......."Θα πέσει διαταγή να πάνε οι πεζικάριοι της κοντά περιοχής εκεί να αρχίσουν να πεθαίνουν για να δώσουν χρόνο στο πυροβολικό να στίσει τα άρματα και να στόχευσει στην σωστή θέση" και μετά πρόσθεσε γελώντας " βασικά αν γίνει ντου και δείτε οτι δεν συγκινούνται συμμαχικές δυνάμεις τρέξτε να σωθείτε.....γιατί ο μέσος ελληνας φαντάρος πυροβολεί περίπου 20 φορές σε ολη την θητεία του και ο τουρκος εκατοντάδες........και όταν τον ρώτησα γιατί? δεν έχουμε πυρομαχικά? Ειπε "έχουμε αλλά κάνουμε οικονομία".

Γιατί ο Διοικητής μου είπε όταν τον ρώτησα γιατί δεν μαθαίνουμε έστω και κάποια λίγα θεωρητικά πράγματα περί μάχης μου" απάντησε....στο στρατό αγόρι μου θα μάθεις μόνο να σκουπίζεις"

Γιατί μπορώ να μιλάω για ώρες για το θέμα όπως και πολλοί φαντάζομαι εδώ μέσα. Γιατί τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες της λεπτομέρειας σε σχέση με χοντρά σκαμπίλια που εχω φάει στα λίγα χρόνια που ζω που δεν μπορώ να τα γράψω εδώ μέσα γιατί παραείναι προσωπικά και για άλλους ευνόήτους λογούς.

και μου κάνεις υποδείξεις για αντίδραση ή κυνισμό? Εμείς οι δυο θα λύσουμε τα συσσωρευόμενα σκατά 1000δων ετών του "πολιτισμού" μας?

Εδώ γ@μιέται ο Διας παντού γύρω μας και συ μου λες ,έμμεσα φυσικά, όπως πάντα, (για να μπορείς να το ανακαλέσεις λέγοντας....μην το παίρνεις προσωπικά) να μην βλέπουμε σειρές και ότι είσαι παιδί του Αλμπερ Καμυ και άλλα τέτοια αλαφροΐσκιωτα.

.....και τωρα που λες για τον Καμυ.......ολη την πρώτη λυκείου στο μαθημα τον αγγλικών κάναμε ανάλυση τον Ξένο και ακόμα και τούβλο να ήσουν με την τόση ανάλυση θα το έπιανες.......και ναι, πέρασα και γω από την φάση της φιλοσοφικής αναζήτησης και διπλα στα ακουστικά μου εχω δοκίμιο..... τα "μυστικά της συμπάθειας" του Παπαγιώργη και σε λιγο γουστάρω να veg-out μπροστά στην Tv και να βλέπω mad men για τρίτη φορά......ε και?

Η ζωή είναι μικρή και είναι μια φίλε μου, whatever floats your boat, δεν σκοπεύω να την φάω κολυμπώντας ανάποδα στη ροή του ποταμού ταυτόχρονα απορώντας γιατί μένω στο ίδιο σημείο.

..... και κρίνε με όπως θέλεις με τον γνωστό passive aggressive τρόπο, κάνοντας υποδείξεις και κατήχηση με youtube videos και θέτοντας δήθεν ερωτήματα "μήπως...αυτό" και "μήπως εκείνο" .

ααα και φιλικά πάντα εεε; Θα βάλω και αυτό το φατσακι που σου αρεσει να βάζεις όταν τσιγλάς κάποιον τρολάροντας...... -bye-

Πιο γραφικός και απο τα φεστιβάλ του ΚΚΕ ΜΛ ή ΜΛ ΚΚΕ.
greenepeace, καδους ανακύκλωσης, λοχαγούς και τροχονόμους...
αυτά ηταν τα επαναστατικά χρόνια; και τα στραπάτσα;
άλλο κακό να μην μας βρει

Ας το αφήσουμε, γιατι δεν διακρίνεις την γραμμή του χιουμορ απο το σοβαρο!

χαιρετίσματα απο το παιδί του Αλμπερτ Καμί!

Κάνεις λάθος. Και μπορείς να το διαπιστώσεις ρωτώντας τους μεγαλύτερους, από τις παλιότερες γενιές. Πως πορεύτηκε η ανθρωπότητα από τους Νεάντερνταλ μέχρι σήμερα;
Μέσα στη φτώχεια μεγάλωσα και θυμάμαι όλους τους παππούδες και τους θείους μου. Φτώχεια οι έλληνες είχαν πάντα. Αλλά παρήγαγαν Πνεύμα, πολύ περισσότερο συγκριτικά από άλλους, πιο ...καλοστεκούμενους.
Κι ένας κοινωνικός ιστός που η συνοχή του βασίζεται στην ευμάρεια και μόνο, είναι, από τη φύση του, αξιοθρήνητος. Εμείς άμα φτωχύνουμε κι άλλο, θα τρώμε φασόλια και θα μοιραζόμαστε ένα ποτήρι κρασί. Αλλοι θα τρώνε ο ένας τον άλλο.

Ναι αλλα πάνω κάτω ολοι ηταν κοινωνικά κοντά, δεν υπήρχε τόση κοινωνική ανισότητα, billionaires, τόση διαφήμιση για life style και κοινωνικό status, golden boys κτλ

φαντάζομαι αυτα τα γνωρίζεις..
https://www.cnbc.com/2016/01/17/62-...s-36b-poorest-oxfam-finds-ahead-of-davos.html

ουτε ειχατε ιντερνετ να βλέπετε τι έκαναν και πως ζουσαν οι αλλοι, παρα μόνο αυτοί που ηταν δίπλα σας.
εδω υπάρχει εκπομπή πως ζουν οι πλούσιοι, τα σπίτια τους κτλ

και δεν μιλάμε για Ελλάδα μονο αλλα παγκοσμίως.

αν εχεις χρόνο διάβασε το λινκ του finix λίγο πιο πάνω.