Αυτά είναι θεωρητικολογίες (σωστές ή λάθος αδιάφορο) με ολίγη από ψυχο-κοινωνιολογία. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα στα οποία, τουλάχιστον εσύ, θα έπρεπε να έχεις απαντήσεις.
Πρώτ' απ' όλα δεν υπάρχει θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να απαντήσω. Θα απαντήσω όταν κρίνω εγώ απαραίτητο και αν και εφ' όσον θέλω.
Και δεύτερον σε ένα forum, όπου χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν ο γραπτός λόγος, υποχρεωτικά χρειάζεται και η θεωρητικολογία. Αλλά ούτε καν έγραψα κάτι θεωρητικό στην απάντησή μου. Έγραψα ακριβώς τι σημαίνει οπλοκατοχή σε πραγματικές συνθήκες και τι σημαίνει οπλοκατοχή στην Ελλάδα σήμερα.
Θα συμπληρώσω εν συντομία ότι οποιοσδήποτε μπορεί με μια κυνηγετική άδεια να αποκτήσει λειόκανο, ενώ όπως αναφέρθηκε χτες, υπάρχει τρόπος να έχεις και όπλο με ραβδωτή κάννη αν είσαι γραμμένος σε σκοπευτικό σύλλογο και μόνο για σκοποβολή.
Πιστόλια για παράδειγμα να φέρεις επάνω σου (να κάνεις οπλοφορία δηλαδή) γίνεται σε εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, πρέπει να έχεις συγκεκριμένο λόγο και την άδεια την βγάζει η εισαγγελία μέσω της αστυνομίας. Πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος για έναν κανονικό πολίτη να φέρει μαζί του όπλο.