Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

174 σελιδες ? .... :blink:

Μα τι νημα ειναι αυτο ? .... :laugh:

Γιατι το παιδευουμε φιλοι μου ? Η Ελλαδα δεν εχει κουλτουρα (ουτε φιλοσοφια) oπλου .... firearm.

Και στις 1174 να φτασει το νημα ... ουτε η οπλοκατοχη, ουτε η οπλοφορια, ουτε η οπλοχρησια θα γινουν δευτερη φυση μας.

Εδώ η οπλοκατοχή έχει αποτύχει πανηγυρικά και στην Αμερική που το παλεύει με νύχια και με δόντια, τη στιγμή που είναι και υποτίθεται πολύ πιο οργανωμένη σε γραφειοκρατικά αλλά και σε πιο νευραλγικα (ψυχολογοι) θεματα.

Δεν πειράζει έπιασα ψάρι! Τσιμπάς τσιμπάς! Η αλήθεια ήταν ότι πρότεινα να σου κάνουμε μια γερή πλάκα και να αρχίσουμε σιγά σιγά όλοι να είμαστε υπερ της οπλοκατοχής αλλά κανείς δεν ακολούθησε......

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα όμως και δεν γίνεται να ακολουθήσει κάποιος που έχει ασχοληθεί εύκολα; Γιατί δεν αφήνει η εκπαίδευση να γίνει. Πάει το μυαλό αυτομάτως στις συνθήκες και την αντίδραση σε σχέση με τη χρήση. Πάντως τώρα που το λες, στη Florida που μπαίνουν οι αλιγάτορες στις πισίνες, ίσως να είναι μια κάποια λύση το ψαροντούφεκο. :flipout:

Ξεφεύγει του γνωστικού μου επιπέδου αυτό πάντως. Εδώ μιλάμε για χρήση σε κάτι με ανορθόδοξο τρόπο, που σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιος να είναι εκπαιδευμένος σε ανορθόδοξες τακτικές άμυνας, δηλαδή με λίγα λόγια να έχει κάνει σε ειδικές δυνάμεις και πολύ εξειδικευμένη εκπαίδευση.
Εμείς μιλάμε για τον απλό κόσμο και τη βασική εκπαίδευση στο πως να κρατάς και να χειρίζεσαι το όπλο.

174 σελιδες ? .... :blink:

Μα τι νημα ειναι αυτο ? .... :laugh:

Γιατι το παιδευουμε φιλοι μου ? Η Ελλαδα δεν εχει κουλτουρα (ουτε φιλοσοφια) oπλου .... firearm.

Και στις 1174 να φτασει το νημα ... ουτε η οπλοκατοχη, ουτε η οπλοφορια, ουτε η οπλοχρησια θα γινουν δευτερη φυση μας.

Ενώ έχει ας πούμε κουλτούρα και φιλοσοφία για καραμπίνα "κυνηγετική" θέλεις να πεις; Με σωστή εκπαίδευση όλα είναι εφικτά. Εδώ πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ενώ έχει ας πούμε κουλτούρα και φιλοσοφία για καραμπίνα "κυνηγετική" θέλεις να πεις; Με σωστή εκπαίδευση όλα είναι εφικτά. Εδώ πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους...

Οι περισσοτεροι ΔΕΝ εχουν κυνηγετικη καραμπινα (ουτε παππου να την κρεμαει πανω απο το τζακι).
Οπλο οι περισσοτεροι γνωρισαμε μεσα στον στρατο και με δεκα νοματεους πανω απο το κεφαλι μας
να μας προσεχουν την ωρα της βολης.
Το οπλο .... ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ .... ειναι ταμπου ακομη και ως εικονα. Τι να λεμε τωρα !!!!
Ειμαστε θυματα κινηματογραφικης παιδειας (οποιος ειχε οπλο, αργα η γρηγορα, το χρησιμοποιησε
ειτε λαθεμενα ειτε .... πανω του). Οποτε ..... φτου φτου κακα .....

Οσον αφορα συσχετισμο τιμονιου-οπλου .... μαλλον ατυχες το παραδειγμα.
Τεραστιο το συλλογιστικο αλμα που κανεις. Το οπλο φτιαχτηκε για να τρυπα σωματα.
Το αυτοκινητο φτιαχτηκε για να μετακινει ανθρωπους. Αν το παμε ετσι ...
ακομα και με μαξιλαρι μπορεις να σκοτωσεις κοσμο !
Να τα απομακρυνουμε απο τα κρεβατια ?.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΠΑΙΤΕΙ .... ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Τις απαιτει .... δεν διαπραγματευεται με κουτσαβακια και ωχ αμαν αμαν

Σώπα βρε Μάνο που είναι ατυχές το παράδειγμα. Πόσες φορές έχουμε πει ότι το όπλο έχει σχεδιαστεί για να σώζει ζωές; Και πόσες φορές έχουμε πει ότι το αυτοκίνητο σε λάθος χέρια, όπως και το κουζινομάχαιρο και το σφυρί μπορούν να αποτελέσουν φονικά εργαλεία;

Στην τελική, μόνος σου το λες. Αν είναι να τα ρίχνουμε στα εργαλεία, ας καταργήσουμε και ό,τι μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Σώπα βρε Μάνο που είναι ατυχές το παράδειγμα. Πόσες φορές έχουμε πει ότι το όπλο έχει σχεδιαστεί για να σώζει ζωές;

Δεν συζηταμε για αμυνα απο λυκο, αρκουδα η τιγρη (που υπαρχει και ενα ερωτημα ΠΩΣ βρεθηκες κοντα τους).
Συζηταμε για αμυνα απο ΑΝΘΡΩΠΟ που μπουκαρε στο σπιτι σου .... χωρις την αδεια σου.
ΕΚΕΙ ... το οπλο .... δεν σωζει ζωες ! Η θα αφαιρεθει η ζωη του εισβολεα ... η η δικια σου.

Α ναι ... οι αστειοτητες του τυπου "θα βαρεσω στον αερα, η στα ποδια η στα χερια του"
ΔΕΝ γινονται με την τσιμπλα στο ματι. Και το παραδειγμα του Cica με τον βατραχανθρωπο
ειναι η απιστευτα σπανια εξαιρεση σε εναν κανονα δυστυχων ψυχων που θα φανε τα μουτρα τους
στην πρωτη πορτα που θα ανοιξουν.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δεν συζηταμε για αμυνα απο λυκο, αρκουδα η τιγρη (που υπαρχει και ενα ερωτημα ΠΩΣ βρεθηκες κοντα τους).
Συζηταμε για αμυνα απο ΑΝΘΡΩΠΟ που μπουκαρε στο σπιτι σου .... χωρις την αδεια σου.
ΕΚΕΙ ... το οπλο .... δεν σωζει ζωες ! Η θα αφαιρεθει η ζωη του εισβολεα ... η η δικια σου.

Α ναι ... οι αστειοτητες του τυπου "θα βαρεσω στον αερα, η στα ποδια η στα χερια του"
ΔΕΝ γινονται με την τσιμπλα στο ματι. Και το παραδειγμα του Cica με τον βατραχανθρωπο
ειναι η απιστευτα σπανια εξαιρεση σε εναν κανονα δυστυχων ψυχων που θα φανε τα μουτρα τους

Μανο πολλοι εχετε την εντυπωση οτι ο διαρρηκτης η οι διαρρηκτες μπουκαρουν για να τσαμπουκαλευτουν και να ανταλαξουν πιστολλιδια.

Αυτο που λετε συχνα ερχοναι οπλισμενοι θα προλαβεις...Ναι φερουν οπλο αλλα δεν το κρατουν οπως οι Navy Seals.

Αλλα μαραφετια κρατανε για να κανουν την δουλεια τους.
Και αν σε βρουν και του χεριου τους να το διασκεδασουν κιολας ( γιατι δεν ειναι κοινοι επαγγελματιες οπως αλλοι, αλλης φυσεως "ανθρωποι" ειναι.)
Το τελευταιο που θελουν ειναι να τραυματιστουν να εγκλοβιστουν να καθυστερησουν....οποτε και "σκοποβολη να μην ξερεις" και λιγοτερο σκιλλ να εχεις απο αυτους και ολα αυτα τα αντεπειχειρηματα, το οτι εγβαλες οπλο για αυτους ειναι καθοριστικο.
Δεν ερχονται να το παιξουν Τομπ Στοουν.
Θα προτιμησουν να φυγουν και να πανε αλλου.

Εκτος εαν εχουν συμβολαιο κεφακης απο καποια Μαφια οποτε εκει τα σκιλλς μετρανε :flipout:

Εγω προσπαθω να ιχνηλατησω την ψυχολογια του αμοιρου ενοικου.
Τι σκιλς και μαφιες και επιχειρηματα !
Μια γιαγιακα θα ειναι ...

Γιωργο, η Ελλαδα ειναι μια χωρα συνταξιουχων.
Και ικανοποιητικα αμοιβωμενων συνταξιουχων (ακομα και μεσα στην κριση).
Πρεπει να ειναι πολυ μαζοχιστης ο αλλος για να μπουκαρει σε σπιτι που ολοι,
η εστω ενας, μπορει να αμυνθει.

Επειδή τα έχω αποδομήσει όλα αυτά στις προηγούμενες σελίδες, δεν θα κάτσω να τα ξαναγράψω.
Θα συμπληρώσω ένα ακόμα μια και είπες για στρατό. Ακόμα και εκεί σου λένε ότι το πιστόλι (που έχει καταργηθεί) είναι για άμυνα από κοντινή απόσταση.
Συνεπώς είναι σχεδιασμένο για κάτι άλλο από εκείνο που έχεις στο μυαλό. Εδώ είναι το πρόβλημα. Μετράμε τους θανάτους αλλά ποτέ τις ζωές που σώζονται.

Για μένα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρω μαζί μου έναν αστυνομικό επάνω μου, που θα αναλάμβανε το αυτονόητο της ασφάλειάς μου, η λύση μέχρι να επέμβει τέλος πάντων κάποιος επαφίεται σ' εμένα τον ίδιο. Επομένως, τα κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα προτιμώ να έχω την επιλογή του όπλου παρά να μην την έχω, και αυτό ισχύει σε κάθε πιθανή περίπτωση άμυνας.

Οπως εγραψα λοιπον και εγω στην αρχη του νηματος ....
δεν μπορω να αποφασισω για την αποτελεσματικοτητα της οπλοκατοχης.
Δηλαδη, οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο ενοικος και η περιουσια του βγηκαν αλωβητοι.
Αυτο με ενδιαφερει ! Ολα τα αλλα ερχονται δευτερα, τριτα, τεταρτα .....

Επειδή τα έχω αποδομήσει όλα αυτά στις προηγούμενες σελίδες, δεν θα κάτσω να τα ξαναγράψω. Με το συμπαθιο αγαπητέ, δεν αποδομησες απολύτως τίποτα. Τα επιχειρήματα σου είναι εωλα, και ουδείς επεισθη για το ορθο της θέσης σου. Απλά οι παλιοτεροι συνομιλητές σου δεν ασχολούνται πλέον.

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με το συμπαθιο αγαπητέ, δεν αποδομησες απολύτως τίποτα. Τα επιχειρήματα σου είναι εωλα, και ουδείς επεισθη για το ορθο της θέσης σου. Απλά οι παλιοτεροι συνομιλητές σου δεν ασχολούνται πλέον.

Έτσι λες εσύ. Εγώ βλέπω ότι αποχώρησαν γιατί τους τελείωσαν τα επιχειρήματα καθώς όλα αποδομήθηκαν.

P.S. Κάνε κάτι με τις παραθέσεις. Μας βγήκαν τα μάτια...

Έτσι λες εσύ. Εγώ βλέπω ότι αποχώρησαν γιατί τους τελείωσαν τα επιχειρήματα καθώς όλα αποδομήθηκαν.

P.S. Κάνε κάτι με τις παραθέσεις. Μας βγήκαν τα μάτια...
Γράφω από κινητό. Στο δικό μου φαίνονται σωστά, το ίδιο και στον υπολογιστή. Πάρε κάνα καλύτερο κινητό ή υπολογιστή, ότι σε βολεύει. Επαναλαμβάνω, δεν αποδομησες τίποτα, απλά, life is too short...

Γράφω από κινητό. Στο δικό μου φαίνονται σωστά, το ίδιο και στον υπολογιστή. Πάρε κάνα καλύτερο κινητό ή υπολογιστή, ότι σε βολεύει. Επαναλαμβάνω, δεν αποδομησες τίποτα, απλά, life is too short...

Καινούργιος είναι και ο υπολογιστής και το κινητό. Μη με αναγκάσεις να ανεβάσω screenshot με τις κουκουρούκου παραθέσεις που έχεις κάνει. Δεν το θέλω.

Κι εγώ σου επαναλαμβάνω ότι έτσι λες εσύ. Οι οπαδοί της οπλοαπαγόρευσης αποχώρησαν γιατί αποδομήθηκαν ένα-προς ένα τα επιχειρήματά τους.

Υπάρχουν και οπαδοί της οπλοαπαγόρευσης όπως εγώ που δεν γράφουμε καν μόνο και μόνο για να μην μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο αντιπαράθεσης....

Λάβε το υπόψη αυτό Pleo...

Υπάρχουν και οπαδοί της οπλοαπαγόρευσης όπως εγώ που δεν γράφουμε καν μόνο και μόνο για να μην μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο αντιπαράθεσης....

Λάβε το υπόψη αυτό Pleo...

Φυσικά. Ο κύκλος είναι φαύλος γιατί κάθε φορά γίνεται η ίδια αποδόμηση. Μπαίνει κάποιος που δεν έχει διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες, επαναφέρει τα ίδια επιχειρήματα τα οποία στη συνέχεια αποδομούνται και πάλι. Σαφώς και είναι φαύλος κύκλος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αποδομηθεί τα επιχειρήματα. Σαφέστατα έχουν αποδομηθεί και υπάρχουν στις προηγούμενες σελίδες γραμμένα.

Ναι, Λεωνίδα, για σένα έχουν αποδομηθεί...το εννοήσαμε. Πάμε παρακάτω.

Όχι μόνο για μένα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να ισχυριστώ το ίδιο κι εγώ. Ότι δεν γράφω γιατί δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Ή θα μπορούσα να πω ότι υπάρχουν πολλοί υπέρ της οπλοκατοχής που δεν γράφουν γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μπουν σε ένα κύκλο αντιπαράθεσης.

Όμως τα γραπτά μένουν και είναι όλα στις προηγούμενες σελίδες. Οποιοσδήποτε μπορεί να τα διαβάσει και να δει ποιος έχει απαντήσει και ποιος όχι ενδελεχώς.

Φανταστείτε μια συζήτηση με τους οπαδούς της επίπεδης γης όπου το προφανές τους καταδεικνύεται επενειλλημμένως και αυτοί εμμένουν στις δοξασίες τους. Ε, κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε από τη συζήτηση και αυτοί θα θριαμβολογούν νομίζοντας ότι στερέψαμε από επιχειρήματα ενώ στην πραγματικότητα θα έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Απλώς τους αφήνουμε στην εικονική τους πραγματικότητα...

Φανταστείτε μια συζήτηση με τους οπαδούς της επίπεδης γης όπου το προφανές τους καταδεικνύεται επενειλλημμένως και αυτοί εμμένουν στις δοξασίες τους. Ε, κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε από τη συζήτηση και αυτοί θα θριαμβολογούν νομίζοντας ότι στερέψαμε από επιχειρήματα ενώ στην πραγματικότητα θα έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Απλώς τους αφήνουμε στην εικονική τους πραγματικότητα...

Άστα να πάνε. Ό,τι και να τους λες αυτοί εκεί. Φταίει το άψυχο αντικείμενο, θα πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας και άλλες δοξασίες...