Τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που παραδέχεται ότι:
Παιδάκι μου είσαι χαζό ή το παίζεις χαζό;
Μάθε να διαβάζεις και μην βάζεις λόγια στο στόμα άλλων.
α. Για να κάνεις αποτελεσματική αυτοάμυνα στην Ελλάδα, πρέπει να παρανομήσεις.
Που ακριβώς το διάβασες αυτό;
Εσύ τι θεωρείς αποτελεσματική αυτοάμυνα αν όχι μία λειόκανη ή ένα κανονικό πιστόλι;
Ένα αντιαρματικό ας πούμε;
Σου λέω ότι μπορείς να αγοράσεις ότι όπλο θέλεις, φτάνει να αποδείξεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Ένας τρόπος είναι να συμμετάσχεις σε αγώνες σκοποβολής.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι που δεν τους γνωρίζω γιατί δεν με απασχολούν.
Και όχι, δεν έχω πιστόλι ούτε με ενδιαφέρει να αγοράσω, γιατί δεν έχω χρόνο να τρέχω σε αγώνες.
β. Η ανεπάρκεια της αυτοάμυνας και της προβληματικής χρήσης ενός λειόκανου σε εσωτερικό χώρο είναι η μόνη σου επιλογή
Από πότε τα λειόκανα χαρακτηρίζονται από προβληματική χρήση;
Έχεις πιάσει ποτέ σου κάποιο στα χέρια σου ή απλά γράφεις για να χαλάς το βερνίκι στο πληκτρολόγιό σου;
Υπάρχουν λειόκανα που αδειάζουν 8-9 φυσίγγια μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Εσύ πιάστηκες από την χράπα χρούπα των 300 ; Γράψου σε έναν σύλλογο και πάρε ένα Mossberg MVP.
Ούτε αυτό κάνει;
γ. Τα λειόκανα μπορούν να αποδειχτούν φονικά και ο κάτοχος δεν υποχρεούται καν σε στοιχειώδη εκπαίδευση
Φυσικά και είναι φονικά. Αλλά για να τα πάρεις πρέπει να γραφτείς σε κάποιον σύλλογο και να κάνεις μαθήματα.
Και μετά φυσικά να πάρεις άδεια από την αστυνομία.
Αν η δική σου ιδέα για στοιχειώδη εκπαίδευση είναι να περάσεις και 1-2 χρόνια στους λοκατζήδες, ναι, δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.
δ. Θεωρείται αυτομάτως και υποχρεωτικά εγκληματίας όποιος θέλει να μπορεί να χρησιμοποιεί το κατάλληλο όπλο για αυτοάμυνα
Αν πάρεις λαθραίο όπλο που δεν ξέρεις την προϊστορία του, παίζεις κορόνα γράμματα φυσικά.
Ξέρεις ποιος πυροβόλησε πριν από εσένα και τι;
Κατάλληλο όπλο για αυτοάμυνα είναι και ένα smith & wesson, ένα remington, ένα glock...
Και τέτοιο μπορείς να αγοράσεις νόμιμα.
Αν πληρείς τις προϋποθέσεις φυσικά και έχεις περάσει από εκπαίδευση.
Αν δεν, δεν πρόκειται να σου το πουλήσει κανείς νόμιμα.