Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Θα καθόμαστε να απαντάμε γιατί τα όπλα δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα. Υπάρχει απάντηση στην σελίδα 169 του thread.

Υπάρχει σε πολλές σελίδες η ανταπάντηση που έλιωσε την καραμέλα περί σχεδιασμού και του προορισμού του ενός και του άλλου. Θα τις προσπέρασες... μαζικά μάλλον.

Υπάρχει σε πολλές σελίδες η ανταπάντηση που έλιωσε την καραμέλα περί σχεδιασμού και του προορισμού του ενός και του άλλου. Θα τις προσπέρασες... μαζικά μάλλον.
Συνεχίζεις να είσαι ο μόνος που θαυμάζει τα επειχειρηματα σου και ζεις την αποδόμηση των επιχειρημάτων των άλλων. Μη στο χαλάσω. Enjoy.

Πάμε ξανά μανά...
Εκπαίδευση δεν νοείται μόνο η στόχευση (με ηρεμία) εναντίον ακίνητου (και άοπλου) στόχου στο σκοπευτήριο. Αυτό είναι κλάσμα των απαραίτητων δεξιοτήτων. Αιφνιδιαστικό ξύπνημα και εγρήγορση σε χρόνο μηδέν, ταχύτατη και ορθή εκτίμηση της κατάστασης (πόσοι, που, οπλισμένοι, με τι;), υλοποίηση της αποφασης. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα αποκτήσει εύκολα ο μέσος άνθρωπος. Απαιτείται πολύχρονη εκπαίδευση. Αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο...καλή τύχη και καλό βόλι!

Τα παραπάνω αφορούν μόνο το τεχνικό επιχειρησιακό κομμάτι. Δεν βάζω στην εξίσωση άλλες παραμέτρους της ύπαρξης όπλου στο σπίτι.

Σου έχει απαντηθεί και αυτό. Για την ακρίβεια είναι χαρακτηριστικότατο σημείο αποδόμησης. Δηλαδή καταδεικνύοντας το λάθος στο συλλογισμό ευθύς εξ´ αρχής, καταρρέει όλη η επιχειρηματολόγια. Και η απάντηση ξεκινούσε ως εξής: Με την εκπαίδευση δεν τραβάς σκανδάλη αν δεν έχεις καθαρό στόχο... .
Σε δεύτερο χρόνο υπήρξε και απάντηση ότι προσπαθείς να ανάγεις το χειρότερο δυνατό σενάριο σε κανόνα, παραλληλίζοντας την ανεπάρκεια της ζώνης ασφαλείας σε σύγκρουση με 300 μ.α.ω. Και τέλος, αν θυμάμαι καλά, υπήρξε και παρέμβαση από άλλο μέλος που εξηγούσε ότι το παράδειγμα το συγκεκριμένο αφορά κάποιον που έχει στοχοποιηθεί από τη Μαφία.

Κοινώς πρόκειται για εντελώς ανεδαφικό επιχείρημα όλο αυτό.

Συνεχίζεις να είσαι ο μόνος που θαυμάζει τα επειχειρηματα σου και ζεις την αποδόμηση των επιχειρημάτων των άλλων. Μη στο χαλάσω. Enjoy.

Βρίσκω εντελώς απαράδεκτο να θέλει κάποιος τρίτος σώνει και καλά να με θεωρεί εγκληματία γιατί σκέφτομαι το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία μου σε περιπτώσεις που δεν θα είναι το κράτος εκεί. Βρίσκω έως και αστεία την προβολή των φόβων του επάνω μου, όταν μου λέει ότι θεωρεί πως το όπλο σώνει και καλά θα το χρησιμοποιήσω για κακό σκοπό, προεξοφλώντας και προκαταβάλλοντας τη χρήση του εργαλείου από εμένα, φτάνοντας στο σημείο να με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο.

Πως να το κάνουμε όμως; Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Βρίσκω εντελώς απαράδεκτο να θέλει κάποιος τρίτος σώνει και καλά να με θεωρεί εγκληματία γιατί σκέφτομαι το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία μου σε περιπτώσεις που δεν θα είναι το κράτος εκεί. Βρίσκω έως και αστεία την προβολή των φόβων του επάνω μου, όταν μου λέει ότι θεωρεί πως το όπλο σώνει και καλά θα το χρησιμοποιήσω για κακό σκοπό, προεξοφλώντας και προκαταβάλλοντας τη χρήση του εργαλείου από εμένα, φτάνοντας στο σημείο να με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο.

Πως να το κάνουμε όμως; Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Προσπάθησε να καταλάβεις λίγο αυτό:

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΟ!!!!

Που σημαίνει ότι όταν κουβεντιάζουμε για την οπλοφορία ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΟΠΛΑ!!!

Κουβεντιάζουμε ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ!!!

Γιατί μπορεί εσύ προσωπικά να είσαι καλά εκπαιδευμένος, να μην έχεις κακές προθέσεις και όλα τα συναφή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!!

Προσπάθησε να καταλάβεις λίγο αυτό:

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΟ!!!!

Που σημαίνει ότι όταν κουβεντιάζουμε για την οπλοφορία ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΟΠΛΑ!!!

Κουβεντιάζουμε ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ!!!

Γιατί μπορεί εσύ προσωπικά να είσαι καλά εκπαιδευμένος, να μην έχεις κακές προθέσεις και όλα τα συναφή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!!

Η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των φόβων σου όμως, οφείλει να είναι στα πλαίσια που αφορούν εσένα προσωπικά δίχως να παραβιάζεις τα δικαιώματα του άλλου.

Σου θυμίζω ότι δεν είναι θέσφατο ούτε ο νόμος, ούτε η γενική πεποίθηση σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά στη χώρα που ζούμε, όπου παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν γιατί επηρρεάζεται η κρίση τους από την έμμηνη ρύση. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει ακόμα το επίπεδο των επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί η πλευρά της οπλοαπαγόρευσης...

Πάμε ξανά μανά...
Εκπαίδευση δεν νοείται μόνο η στόχευση (με ηρεμία) εναντίον ακίνητου (και άοπλου) στόχου στο σκοπευτήριο. Αυτό είναι κλάσμα των απαραίτητων δεξιοτήτων. Αιφνιδιαστικό ξύπνημα και εγρήγορση σε χρόνο μηδέν, ταχύτατη και ορθή εκτίμηση της κατάστασης (πόσοι, που, οπλισμένοι, με τι;), υλοποίηση της αποφασης. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα αποκτήσει εύκολα ο μέσος άνθρωπος. Απαιτείται πολύχρονη εκπαίδευση. Αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο...καλή τύχη και καλό βόλι!

Τα παραπάνω αφορούν μόνο το τεχνικό επιχειρησιακό κομμάτι. Δεν βάζω στην εξίσωση άλλες παραμέτρους της ύπαρξης όπλου στο σπίτι.

Ρε Σκακινεν δενχρειαζεται πολυχρονη "εκπαιδευση". Βασικα πραγματα χρειαζονται.
Αρκει να ξυπνησεις με τον θορυβο. Εγω προσωπικα ξυπναω με το τσακ στον υπνο μου που συγχρονιζεται με θορυβο που το μυαλο μου εχει καταγραψει ως εκτος νορμας και συνδεεται με ορισμενα "υλικα". Οπως οταν ακους το ξυπνητηρι.
Ενω μπορει να κοιμαμαι με την μουσικη η τον τηλεοπτικο διαλογο στο καργα χωρις να καταλαβαινω τιποτα.
Απο εκει και περα ειπαμε, δεν θα αντιμετοπισεις Navy Seals. Θα φυγουν απο εκει που ηρθαν.

Και ολα αυτα δεν τα λεω θεωρητικα.

Και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για δεκα χρονια τουλαχιστον.

Απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθενος. Εγω μιλαω για τον εαυτο μου, ουτε για την κοινωνια ουτε για τιποτα. Για το κυριαρχο δικαιωμα μου στην ζωη.

Το θεμα το γνωριζω σε τρεις αμεσες τετοιες περιτωσεις μια εκ των οποιων προσωπικη.
Αντιθετα γνωριζω περιπτωση στην Αθηνα, κεντρο, κοντα στην Πατησιων μαλιστα εν μεσω πολυκατοικιας, που μπηκαν τα εγκληματικα στοιχια και ιδιωτητες καναν οτι κοιμοντουσαν...και οι αλητες αυνανιστηκαν μπροστα τους.

Ειπαμε, οτι διαλεξει κανεις και οπως μπορει να την βγαλει.
Για μενα δεν υπαρχει θεμα σεβασμου της ζωης , και ηθικης τη κενωνιας.. γενικα και αοριστα.
Μα με τιποτα μιλαμε.

Το αλλο θεμα το κυριο ειναι...οταν δεν θες την οπλοφορια για συγκεκριμενο λογο (και οχι για ηθικολογιες) ειναι γιατι ;
Γιατι δεν εχεις εμπιστοσυνη στους παραβατικους οτι θα βρουν οπλο ; Αυτοι θα βρουν οπλο οτι και να γινει.
Η δεν εχεις εμπιστοσυνη στους συμπολιτες σου ; Γιατι αυτοι δεν θα εχουν οπλο.

Εγω με απλη λογικη, περαν του αυτοσχεδιασμου της καθε καταστασης, προτιμω να εχω εμπιστοσυνη στους συμπολιτες μου, και οχι στους παραβατικους.
Και να πιστευω οτι πανω κατω γυρευουμε τα ιδια αγαθα μεσα σε μια πολιτεια. Και ειμαστε αντιμετωποι σε οποιον θελει να τα υπονομευσει (δηλ. εγκληματια)
Ναι προτιμω να εχω εμπιστοσυνη στον αγνωστο συμπολιτη παρα να λεω "αμα ειναι να γινει απο τον εγκληματια θα γινει".

Αυτο ειναι ολο.

Τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που παραδέχεται ότι:

Παιδάκι μου είσαι χαζό ή το παίζεις χαζό;
Μάθε να διαβάζεις και μην βάζεις λόγια στο στόμα άλλων.

α. Για να κάνεις αποτελεσματική αυτοάμυνα στην Ελλάδα, πρέπει να παρανομήσεις.

Που ακριβώς το διάβασες αυτό;
Εσύ τι θεωρείς αποτελεσματική αυτοάμυνα αν όχι μία λειόκανη ή ένα κανονικό πιστόλι;
Ένα αντιαρματικό ας πούμε;
Σου λέω ότι μπορείς να αγοράσεις ότι όπλο θέλεις, φτάνει να αποδείξεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Ένας τρόπος είναι να συμμετάσχεις σε αγώνες σκοποβολής.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι που δεν τους γνωρίζω γιατί δεν με απασχολούν.
Και όχι, δεν έχω πιστόλι ούτε με ενδιαφέρει να αγοράσω, γιατί δεν έχω χρόνο να τρέχω σε αγώνες.

β. Η ανεπάρκεια της αυτοάμυνας και της προβληματικής χρήσης ενός λειόκανου σε εσωτερικό χώρο είναι η μόνη σου επιλογή

Από πότε τα λειόκανα χαρακτηρίζονται από προβληματική χρήση;
Έχεις πιάσει ποτέ σου κάποιο στα χέρια σου ή απλά γράφεις για να χαλάς το βερνίκι στο πληκτρολόγιό σου;
Υπάρχουν λειόκανα που αδειάζουν 8-9 φυσίγγια μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Εσύ πιάστηκες από την χράπα χρούπα των 300 ; Γράψου σε έναν σύλλογο και πάρε ένα Mossberg MVP.

27777-catalog.jpg

Ούτε αυτό κάνει;

γ. Τα λειόκανα μπορούν να αποδειχτούν φονικά και ο κάτοχος δεν υποχρεούται καν σε στοιχειώδη εκπαίδευση

Φυσικά και είναι φονικά. Αλλά για να τα πάρεις πρέπει να γραφτείς σε κάποιον σύλλογο και να κάνεις μαθήματα.
Και μετά φυσικά να πάρεις άδεια από την αστυνομία.
Αν η δική σου ιδέα για στοιχειώδη εκπαίδευση είναι να περάσεις και 1-2 χρόνια στους λοκατζήδες, ναι, δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

δ. Θεωρείται αυτομάτως και υποχρεωτικά εγκληματίας όποιος θέλει να μπορεί να χρησιμοποιεί το κατάλληλο όπλο για αυτοάμυνα

Αν πάρεις λαθραίο όπλο που δεν ξέρεις την προϊστορία του, παίζεις κορόνα γράμματα φυσικά.
Ξέρεις ποιος πυροβόλησε πριν από εσένα και τι;
Κατάλληλο όπλο για αυτοάμυνα είναι και ένα smith & wesson, ένα remington, ένα glock...
Και τέτοιο μπορείς να αγοράσεις νόμιμα.
Αν πληρείς τις προϋποθέσεις φυσικά και έχεις περάσει από εκπαίδευση.
Αν δεν, δεν πρόκειται να σου το πουλήσει κανείς νόμιμα.

Ρε Σκακινεν δενχρειαζεται πολυχρονη "εκπαιδευση". Βασικα πραγματα χρειαζονται.
Αρκει να ξυπνησεις με τον θορυβο. Εγω προσωπικα ξυπναω με το τσακ στον υπνο μου που συγχρονιζεται με θορυβο που το μυαλο μου εχει καταγραψει ως εκτος νορμας και συνδεεται με ορισμενα "υλικα". Οπως οταν ακους το ξυπνητηρι.
Ενω μπορει να κοιμαμαι με την μουσικη η τον τηλεοπτικο διαλογο στο καργα χωρις να καταλαβαινω τιποτα.
Απο εκει και περα ειπαμε, δεν θα αντιμετοπισεις Navy Seals. Θα φυγουν απο εκει που ηρθαν.

Και ολα αυτα δεν τα λεω θεωρητικα.

Και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για δεκα χρονια τουλαχιστον.

Απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθενος. Εγω μιλαω για τον εαυτο μου, ουτε για την κοινωνια ουτε για τιποτα. Για το κυριαρχο δικαιωμα μου στην ζωη.

Το θεμα το γνωριζω σε τρεις αμεσες τετοιες περιτωσεις μια εκ των οποιων προσωπικη.
Αντιθετα γνωριζω περιπτωση στην Αθηνα, κεντρο, κοντα στην Πατησιων μαλιστα εν μεσω πολυκατοικιας, που μπηκαν τα εγκληματικα στοιχια και ιδιωτητες καναν οτι κοιμοντουσαν...και οι αλητες αυνανιστηκαν μπροστα τους.

Ειπαμε, οτι διαλεξει κανεις και οπως μπορει να την βγαλει.
Για μενα δεν υπαρχει θεμα σεβασμου της ζωης , και ηθικης τη κενωνιας.. γενικα και αοριστα.
Μα με τιποτα μιλαμε.

Το αλλο θεμα το κυριο ειναι...οταν δεν θες την οπλοφορια για συγκεκριμενο λογο (και οχι για ηθικολογιες) ειναι γιατι ;
Γιατι δεν εχεις εμπιστοσυνη στους παραβατικους οτι θα βρουν οπλο ; Αυτοι θα βρουν οπλο οτι και να γινει.
Η δεν εχεις εμπιστοσυνη στους συμπολιτες σου ; Γιατι αυτοι δεν θα εχουν οπλο.

Εγω με απλη λογικη, περαν του αυτοσχεδιασμου της καθε καταστασης, προτιμω να εχω εμπιστοσυνη στους συμπολιτες μου, και οχι στους παραβατικους.
Και να πιστευω οτι πανω κατω γυρευουμε τα ιδια αγαθα μεσα σε μια πολιτεια. Και ειμαστε αντιμετωποι σε οποιον θελει να τα υπονομευσει (δηλ. εγκληματια)
Ναι προτιμω να εχω εμπιστοσυνη στον αγνωστο συμπολιτη παρα να λεω "αμα ειναι να γινει απο τον εγκληματια θα γινει".

Αυτο ειναι ολο.

Αυτό +1.

Παιδάκι μου είσαι χαζό ή το παίζεις χαζό;
Μάθε να διαβάζεις και μην βάζεις λόγια στο στόμα άλλων.

Πρόσεξε να δεις παρακάτω ποιος το παίζει χαζός. Εγώ δεν θα πω αν είναι ή δεν είναι χαζός, γιατί είμαι καλοπροαίρετος.

Πάμε...

Που ακριβώς το διάβασες αυτό;
Εσύ τι θεωρείς αποτελεσματική αυτοάμυνα αν όχι μία λειόκανη ή ένα κανονικό πιστόλι;
Ένα αντιαρματικό ας πούμε;
Σου λέω ότι μπορείς να αγοράσεις ότι όπλο θέλεις, φτάνει να αποδείξεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Ένας τρόπος είναι να συμμετάσχεις σε αγώνες σκοποβολής.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι που δεν τους γνωρίζω γιατί δεν με απασχολούν.
Και όχι, δεν έχω πιστόλι ούτε με ενδιαφέρει να αγοράσω, γιατί δεν έχω χρόνο να τρέχω σε αγώνες.

Αποτελεσματική αυτοάμυνα εντός σπιτιού σημαίνει πιστόλι (ραβδόκανο δηλαδή) το οποίο σύμφωνα με τις τραγελαφικές αηδίες που λέει ο νόμος τον οποίο θεωρείς κι όλας ότι είναι επαρκής κι εμένα τάχα μου ότι δεν θέλω να ασχοληθώ να τρέχω σε αγώνες (αλήθεια γιατί άραγε; Θά πρεπε; Για ποιο λόγο να πρέπει να συμμετέχω και σε αγώνες; ) δεν επιτρέπεται παρά να το μεταφέρεις λυμένο από και προς το σκοπευτήριο και επίσης να το κρατάς έτσι όταν το έχεις στο σπίτι.

Το ανίδεο μυαλό που σκέφτηκε κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με θέματα αυτοάμυνας στα οποία οι καταστάσεις είναι σαφείς: Εντός του σπιτιού γεμάτο και σε περίπτωση οπλοφορίας γεμάτο και με σφαίρα στη θαλάμη.
Οτιδήποτε λιγότερο προέρχεται από ασχετοσύνη με το θέμα είτε είναι ο νομοθέτης, είτε είναι και ο ίδιος ο Θεός που θα υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Από πότε τα λειόκανα χαρακτηρίζονται από προβληματική χρήση;
Έχεις πιάσει ποτέ σου κάποιο στα χέρια σου ή απλά γράφεις για να χαλάς το βερνίκι στο πληκτρολόγιό σου;
Υπάρχουν λειόκανα που αδειάζουν 8-9 φυσίγγια μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Εσύ πιάστηκες από την χράπα χρούπα των 300 ; Γράψου σε έναν σύλλογο και πάρε ένα Mossberg MVP.

Από πάντα. Τα λειόκανα δεν είναι ιδανικά για αυτοάμυνα σε περιορισμένο χώρο. Για αυτοάμυνα με χρήση απόκρυψης δε είναι αστείο και να το συζητάμε. Η χρήση τους καθίσταται προβληματική δεδομένου του μήκους της κάνης η οποία απαιτεί σε περίπτωση αντιμετώπιση απειλής σε πολλές περιπτώσεις οπισθοχώρηση από το στόχο για να δημιουργηθεί η απαραίτητη απόσταση σκόπευσης. Εκτός από χρονοβόρο φυσικά, υπάρχει και η προβληματική σκόπευση (πχ δίκανο) αλλά και επαναφορά της κάνης στόχο με σκοπό τις συνεχόμενες βολές η οποία καθίσταται προβληματική και χρονοβόρα λόγω της δύναμης των συγκεκριμένων όπλων. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι double tap και επαναφορά των σκοπευτικών προς το στόχο, τότε μάλλον τζάμπα συζητάμε.

27777-catalog.jpg

Ούτε αυτό κάνει;

Όχι Ούτε αυτό κάνει. Αυτό μάλιστα εκτός της απόστασης, ο στόχος έχει χρόνο να πιει και καφέ μέχρι να ξαναοπλίσεις. Τι μου το δείχνεις αυτό; Για να κάνεις εντύπωση;

Φυσικά και είναι φονικά. Αλλά για να τα πάρεις πρέπει να γραφτείς σε κάποιον σύλλογο και να κάνεις μαθήματα.
Και μετά φυσικά να πάρεις άδεια από την αστυνομία.
Αν η δική σου ιδέα για στοιχειώδη εκπαίδευση είναι να περάσεις και 1-2 χρόνια στους λοκατζήδες, ναι, δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Που τα είδες γραμμένα αυτά; Ο μόνος που μέχρι στιγμής νομίζει ότι μιλάμε για το Ραμπο ΙΙ ήταν ο Σάκινεν. Τώρα εσύ τι ακριβώς κάνεις; Preview στο sequel; :flipout:

Αν πάρεις λαθραίο όπλο που δεν ξέρεις την προϊστορία του, παίζεις κορόνα γράμματα φυσικά.
Ξέρεις ποιος πυροβόλησε πριν από εσένα και τι;
Κατάλληλο όπλο για αυτοάμυνα είναι και ένα smith & wesson, ένα remington, ένα glock...
Και τέτοιο μπορείς να αγοράσεις νόμιμα.
Αν πληρείς τις προϋποθέσεις φυσικά και έχεις περάσει από εκπαίδευση.
Αν δεν, δεν πρόκειται να σου το πουλήσει κανείς νόμιμα.

Πάμε άλλη μια γιατί βλέπω έσβησε η μηχανή: Λέμε να μην χρειάζεται να κάνεις τίποτε από αυτά και λέμε ότι λόγω του εξαιρετικά ηλίθιου και ανεπαρκούς νομοθετήματος που καλείται νόμος για την οπλοκατοχή το εμπόδιο το έχουν οι νομοταγείς και όχι οι μη νομοταγείς.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να σου έλυσα τις απορίες από αυτά που διάβασες αλλά παρεξήγησες σφόδρα.

Αποτελεσματική αυτοάμυνα εντός σπιτιού σημαίνει πιστόλι (ραβδόκανο δηλαδή) το οποίο σύμφωνα με τις τραγελαφικές αηδίες που λέει ο νόμος τον οποίο θεωρείς κι όλας ότι είναι επαρκής κι εμένα τάχα μου ότι δεν θέλω να ασχοληθώ να τρέχω σε αγώνες (αλήθεια γιατί άραγε; Θά πρεπε; Για ποιο λόγο να πρέπει να συμμετέχω και σε αγώνες; ) δεν επιτρέπεται παρά να το μεταφέρεις λυμένο από και προς το σκοπευτήριο και επίσης να το κρατάς έτσι όταν το έχεις στο σπίτι.

Το ανίδεο μυαλό που σκέφτηκε κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με θέματα αυτοάμυνας στα οποία οι καταστάσεις είναι σαφείς: Εντός του σπιτιού γεμάτο και σε περίπτωση οπλοφορίας γεμάτο και με σφαίρα στη θαλάμη.
Οτιδήποτε λιγότερο προέρχεται από ασχετοσύνη με το θέμα είτε είναι ο νομοθέτης, είτε είναι και ο ίδιος ο Θεός που θα υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Ωραία... Τουλάχιστον καταλήγουμε κάπου.
Μπορείς λοιπόν να πάρεις ένα glock που είναι στις προδιαγραφές που θέλεις.
Το αν θα τρέχεις σε αγώνες ή όχι είναι θέμα της συγκεκριμένης νομοθεσίας, όπου σου δίνει το δικαίωμα να πάρεις όπλο αν ασχολείσαι με την σκοποβολή.
Όπως είπα άλλωστε, προφανώς υπάρχουν και άλλοι νόμιμοι τρόποι, που δεν τους γνωρίζω ούτε με απασχολεί να τους μάθω.

Το πως θα είναι το πιστόλι μέσα στο σπίτι σου δεν το ελέγχει κανείς, πέρα από την συνείδησή σου.
Αν εσύ νιώθεις ασφαλής να το έχεις ακόμη και στην τσέπη σου, δεν πρόκειται να μπει ποτέ κανείς στο σπίτι σου και να σου κόψει πρόστιμο.
Εγώ π.χ. δεν θα έμπαινα ούτε για καφέ.

Το να φτάσουμε σε σημείο, να μπορεί ο κάθε καμένος να αγοράσει όπλο επειδή το θεωρεί δικαίωμά του, είναι σαφώς κάτι που θα οδηγήσει σε τραγωδίες.
Μπορεί να δώσει το δικαίωμα σε εσένα να πάρεις όπλο που το θέλεις για αυτοάμυνα, αλλά θα δώσει όπλο και στον γείτονα που του έγδαρες το αμάξι, που έχεσε ο σκύλος σου στην αυλή του, που ενοχλείται από το πάρτι που κάνεις.
Και που κάπου δεν πάει και τόσο καλά, αλλά δε μαμιέται; Δικαίωμά του είναι να αγοράσει όπλο και ας σε κάνει κόσκινο επειδή είναι "εν βρασμώ ψυχής"!

Τσάμπα καίει η λάμπα. Δυστυχώς άλλο τρόπο δεν έχω να αναπτύξω τις θέσεις μου, παρά μόνο γραπτώς. Όταν πρέπει να γράφω και να ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια με 50 διαφορετικούς τρόπους είτε γιατί οποιοσδήποτε καταλαβαίνει μόνο εκείνο το οποίο είναι το μυαλό του συγκεντρωμένο να καταλάβει, είτε γιατί δεν έχει διαβάσει τι έχω απαντήσει άπειρες φορές, κουράζομαι.

Δεν πα να γράφεις τι ισχύει στους κανόνες της αυτοάμυνας και ότι ο νόμος περί οπλοκατοχής απευθύνεται σε ηλίθιους και δεν έχει σχέση με την αυτοάμυνα; Τίποτε. Εκεί! Μα ο νόμος λέει... :rolleyes:

Δεν νομιζω οτι καποιος θα πιστευει πως αδεια οπλοκατοχης, αυτοματως θα σημαινει....license to kill.
Αρα αν εχω καταλαβει καλα, η μεριδα αυτων που δεν θελουν να υπαρξει νομος οπλοκατοχης, δεν θελουν για ενα βασικο λογο.

Μην τυχον σε διαξιφισμους και τσακωμους, καποιος εν θερμω αρπαξει το οπλο που κατεχει και την μπουμπουνισει. Οπως δηλαδη γινεται και τωρα κατα καιρους απο ανθρωπους που ειτε εχουν καποια καραμπινα, ειτε εχουν καποιο οπλο παρανομα.
Αρα λοιπον οπλοκατοχη θα σημανει και εξοικιωση, καποιος θα το κανει προεκταση του εαυτου του κουβαλωντας το παντου...και αντε να τον πετυχεις μεθυσμενο, τσαντισμενο κλπ.

Εχω καταλαβει καλα, ή θεωρειτε οτι αυριο μπορει να κανετε καριερα διαρρηκτη και φοβαστε μην ερθετε αντιμετωποι με οπλο. ? :smile:

πω πω τι μου ηρθε τωρα στο μυαλο για αμυνα.
Συνδυασα με τη φραση του pleo "πριν πυροβολησεις πρεπει να βλεπεις καλα το στοχο" με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα του jimisce και σκεφτηκα ενα μηχανηματακι οπως εβαζαν παλια στις ντισκο οπου εκαιγε γλυκερινη οπως του ηλεκτρονικου τσιγαρου και εβγαζε πολλα ντουμανια καπνο.

Βαζεις ενα τετοιο σπιτι και αν στην πεσουν το ενεργοποιεις και τα κανεις ολα...μια αδιαπεραστη ομιχλη. Αντε να δουν που μπηκαν και που πατανε υστερα. (και αν σκασεις και 2 αμπουλες βρωμας που λεγαμε... μιλαμε για τρομερη παθητικη ασφαλεια) :flipout:

Καταστάσεις εν βρασμώ ψυχής και μέθη. Επομένως τσεκούρια, μαχαίρια, σφυριά, βαριοπούλες, οτιδήποτε βαρύ και αμβλύ ή κοφτερό, μπαλτάδες μαγειρικής, ακόμα και τασάκια ή ό,τι άλλο μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο, να θέλει άδεια.
Και να είναι λυμένο στη θήκη του! Και ο κάτοχος να μετέχει σε αγώνες σφυρηλάτησης υποχρεωτικά και να το χρησιμοποιεί μόνο από και προς εκεί που επιτρέπεται :o

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος!

6cdb5e05a7a583dedd73d1ec8df17491.jpg

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

πω πω τι μου ηρθε τωρα στο μυαλο για αμυνα.
Συνδυασα με τη φραση του pleo "πριν πυροβολησεις πρεπει να βλεπεις καλα το στοχο" με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα του jimisce και σκεφτηκα ενα μηχανηματακι οπως εβαζαν παλια στις ντισκο οπου εκαιγε γλυκερινη οπως του ηλεκτρονικου τσιγαρου και εβγαζε πολλα ντουμανια καπνο.

Βαζεις ενα τετοιο σπιτι και αν στην πεσουν το ενεργοποιεις και τα κανεις ολα...μια αδιαπεραστη ομιχλη. Αντε να δουν που μπηκαν και που πατανε υστερα. (και αν σκασεις και 2 αμπουλες βρωμας που λεγαμε... μιλαμε για τρομερη παθητικη ασφαλεια) :flipout:
Μην το γελάς καθόλου. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο εννοείς το οποίο δεν μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα.
https://www.youtube.com/watch?v=qamcwV0YDGY

Γιατι βρε Λεωνιδα. ? Εσυ πιστευεις οτι η απεναντι οχθη (περι μη οπλοκατοχης) καιγεται αν εσυ αυριο θα εχεις οπλο και θα μπορεις ή οχι να βρεις ευκολα το στοχο με την τσιμπλα. ?
Ή αν θα ριξεις στον ληστη στο γονατο ή στο κεφαλι ή αν θα πεθανει γρηγορα ή αργα και βασανιστικα. ?

Αν εχω καταλαβει καλα, τους νοιαζει μηπως εσυ αυριο το παρεις και κοβεις βολτες με δαυτο και το χρησιμοποιησεις αν ο αλλος σου κοιταξει π.χ. τη γυναικα.

Τωρα θα μου πεις, τοσα και τοσα γινονται καθημερινα εν βρασμω ψυχης. Και με ενα σπασμενο μπουκαλι σε χαρακωνει ο αλλος στο μπαρ. Ισως απλα να ειναι ο φοβος της ευκολιας που ενα οπλο αφαιρει μια ζωη.
Απλα πατας μια σκανδαλη και η ζημια εγινε σε ενα sec.

Νομίζω ότι οι υπέρμαχοι της οπλοαπαγόρευσης έχουν να αντιμετωπίσουν και να υπερκεράσουν πολλά πράγματα τα οποία έχουν κατακαθίσει ως θέσφατα στην αντίληψή τους, με τα συγκεκριμένα ιζήματα να οφείλονται σε χρόνια και επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα εναντίον της αυτοάμυνας, με εύκολο στόχο, τι άλλο; Το άψυχο αντικείμενο. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε.
Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν φταίνε οι ίδιοι. Έτσι νομίζουν, έτσι τους είπαν, έτσι λένε.

Για μένα, εάν το κράτος μπορούσε να έχει την ικανότητα να διατηρεί την ασφάλεια των πολιτών σε ένα επίπεδο που η εγκληματικότητα θα ήταν μικρή, δεν θα είχα κανένα θέμα. Ευχαρίστως θα έστελνα στο χυτήριο το πιστόλι ή στην ανακύκλωση. Σιγά το σκατουλάκι που κάνει "πατ-πατ" άλλωστε :flipout:

Εκείνο που πραγματικά με "στέλνει" όμως, είναι να θεωρείται η δική μου ασφάλεια αντικείμενο διαχείρισης των φόβων κάποιου τρίτου. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από την πλευρά μου σε καμία περίπτωση.

Μήπως τα έχεις αντιστρέψει λίγο τα πράγματα ; Εγώ πχ πιστεύω ότι οπλοφορούν όσοι τα ...κάνουν πάνω τους (με το συμπάθειο) για τον Α η Β λογο .. :)

Και δεν μου αλλάζεις γνώμη.