Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ενω κανονικα συμφωνω 1000% με τους προλαλλησαντες ... (και δυστυχως, ο Pleo δεν λεει να καταλαβει τιποτα)
το πρωτο πρωτο πρωτο .... βιντεακι που εβαλα εδω μεσα ηταν μια αναμετρηση αναμεσα σε γελαδαρηδες και το FBI.
Επειδη .... ΠΑΝΤΑ τεινω να παιρνω το μερος του απομονωμενου (στην περιπτωση μας, του Λεωνιδα) θα κανω μονο
μια ερωτηση >

Βρισκεστε καποια στιγμη στο μελλον (αρα ΚΑΡΓΑ υποθετικη ερωτηση και οχι ρεαλιστικη) και ερχετε η αστυνομια
(η οποια πληρωνεται απο μια κολομβιανου τυπου κυβερνηση) να σας παρει το σπιτι. Ας πουμε ειστε οι τελευταιοι
που μπορουν να πληρωσουν ληστρικες και υπερογκες φορολογιες (ενω ολοι οι αλλοι πτωχευσαν και μειναν αστεγοι).
Ετσι οπως ειστε σημερα, ΑΟΠΛΟΙ, θα βγειτε εξω (η θα σας συρουν εξω) and that's that.
Αν ομως εχετε καποιου ειδους οπλισμο (με σφαιρες)
ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ?

Για να μπαινουμε λιγο σε λεπτομερειες που ΠΟΝΑΝΕ ... μελη της αστυνομιας ειναι συγγενεις και γνωστοι σας.
Απλα βρισκονται απο "την αλλη μερια". Επελεξαν να βρισκονται εκει. Τους σημαδευετε και βαρατε στο ψαχνο ?
Εαν εχετε αριστεροστροφες ιδεολογιες η απαντηση ειναι αρνητικη. Some sunny day ... differences will fade away.
Eαν ειστε δεξιοστροφος ιδεολογικα η απαντηση ειναι ΠΑΛΙ αρνητικη. Θα ειστε απο την πλευρα ... των κυβερνωντων !
Εαν δεν ανηκετε πουθενα ιδεολογικα ? Αν το μονο που σας ενδιαφερει ειναι το σπιτι που με τοσους κοπους αποκτησατε ?

Επειδη ποτε δεν βγαζω την ουρα μου απ εξω (και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου φερνω ΑΠΑΝΤΕΣ σε δυσκολη θεση)
ΕΓΩ ΘΑ ΒΑΡΑΓΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΑΡΔΙ ΜΟΥ. Εννοειται οτι θα μουν νομοταγης μεχρι εκεινη την
στιγμη (οχι θεωρητικα νομοταγης, αντικειμενικα νομοταγης). Η αποψη μου ειναι η εξης και ειναι πολυ απλη :
Tα οπλα ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ απεναντι στην κυβερνητικη τρομοκρατια .... ειτε κερδισουμε ειτε χασουμε. ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ.
Απο την αλλη, τα οπλα φαινονται να πυροδοτουν περισσοτερα αδιεξοδα απο οσα θεωρητικα θα λυσουν στην περιπτωση
της οικιακης προσωπικης αμυνας (πυροβολω ατομο που ξεχασα οτι του εδωσα κλειδι η εβγαλε μονο του αντικλειδι,
ας πουμε πρωην σκυλιασμενη ερωμενη). Ομως στην περιπτωση της κυβερνητικης τρομοκρατιας, ορισμενες περιοχες
του πλανητη θα μπορουν να επιλεξουν απεναντι στο να πεθανουν αργα-αργα εκτοπισμενες απο τις εστιες τους ... Η
να πεθανουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ αλλα .... περηφανα και οχι στα τεσσερα.

Οριστε λοιπον ...... μονο για αυτην την περιπτωση (της κυβερνητικης τρομοκρατιας) ..... WHAT SAY YOU ?
 
Δεν είμαι απομονωμένος Μάνο. Προσπαθούν μάταια να επιχειρηματολογήσουν τραβώντας παραδείγματα από τ' αυτιά οι άλλοι. Ακόμα δεν υπάρχει απάντηση για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα σου θυμίζω. Είναι το σημείο που δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα.
 
Αν διαβασει κανεις δηλωσεις Ρεπουμπλικανων-Τραμπ και social media επιθεσεις σε θυματα πολυνεκρων επιθεσεων απο οπαδους της οπλοκατοχης θα καταλαβει οτι απο την εδω συζητηση μονο το πιανο και το τσαι λειπει :) .Και παλι καλα δηλαδη : )) )Οσο για την πραγματικοτητα, αρκει να δεις (απο φωτογραφιες )Τεξανο να πηγαινει να αγορασει μορταδελα φορωντας..οπλοπολυβολο , για να προστατευτει , αν χρειαστει,στο παρκινγκ προφανως.Δηλαδη μιλαμε για πραγματικοτητα να..φευγεις τρεχοντας μακρια :)
 
Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

ΕΙΣΑΙ απομονωμενος Λεωνιδα.

Αλλα ας πουμε οτι κανω λαθος ... να προχωρησουμε με το ερωτημα !

Nope. Όσο δεν μπορούν να απαντήσουν στην πράξη και χωρίς σαθρά επιχειρήματα όχι μόνο δεν είμαι απομονωμένος εγώ, αλλά τόσο απομονώνονται εκείνοι.
 
Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

να προχωρησουμε με το ερωτημα !

Να προχωρήσουμε αν και αυτό είναι ήδη απαντημένο. Στη χώρα μας δεν υφίσταται κάποιο συνταγματικό θέμα όπως στην Αμερική το οποίο θα μας έβαζε και αυτή τη διάσταση του θέματος της οπλοκατοχής περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Συνεπώς το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μακριά από αυτό που συζητάμε.
Είναι ακόμα πιο μακριά από την άποψη της αυτοάμυνας. Ένας εναντίον της αστυνομίας ολόκληρης; Δεν μιλάμε για περίπτωση αυτοάμυνας εδώ. Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι; Καμία σχέση με την εγκληματικότητα δηλαδή.

Σε πιο βαθιά νερά, έχω απαντήσει σχετικά αλλά σε άλλο νήμα σχετικά με την οπλοκατοχή και το πως και γιατί έχει καταλήξει να υπάρχει σκαλισμένη στο σύνταγμα των ΗΠΑ. Γιατί αυτό με την αστυνομία που λες αφορά ακριβώς τη δεύτερη τροπολογία τους της οποίας το πνεύμα είναι γύρω από αυτό που ρωτάς.

Πάει και πιο βαθιά ακόμα αυτό, στην σύγκριση αμερικάνικου και ευρωπαικού φιλελευθερισμού, δηλαδή ατομικότητας εναντίον σωτηριολογικού χαρακτήρα, αλλά νομίζω ότι θα βγούμε πιο off-topic κι από εκείνους που θέλουν να κυκλοφορούν γυμνοί...
 
Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Τουλάχιστον εμείς ανεβαίνουμε τη Σταδίου κανονικά...
 
Ενταξει βρε παιδια, αυτους ψηφισανε οι ανθρωποι για να ξανακανουν την Αμερικη ..great again .Aυτους δηλαδη που λενε οτι αν φας εσυ , η γυναικα σου , τα παιδια σου ,αδεσποτη στο δρομο , στην δουλεια, σε συναυλια δεν φταινε τα οπλα αλλα το οτι δεν κουβαλαγατε και εσεις οπλα σαν τον Μπιλυ δε Κιμτ και την Καλαμιτυ Τζειν.Ειναι οι ιδιοι σκληροπυρηνικοι οπαδοιπου λενε οτι οι συγγενεις των θυματων επιθεσεων που διαμαρτυρονται ειναι πρακτορες,προβοκατορες ειτε αριστεροι.
Τους ρωτησε ο ανθρωπος .Με θελετε να ξανακανω την Αμερικη...great again ? Kαι αυτοι ειπαν με χιλια, δωσε σε εμας και στους δασκαλους οπλο..και ας μην εχουμε να φαμε, ας μην μπορουμε να βαλουμε γεφυρα στα δοντια, ας κανουμε 30 χρονια να ξεπληρωσουμε τα φοιτητικα δανεια :) .O ανθρωπος τους ρωτησε ,ανηκετε η οχι στην χωρα των γενναιων ..Ναι του ειπαν :flipout:
 
Ειδικά στην αμερική που είναι χτισμένη κατ' αυτόν τον τρόπο rider, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Αυτοί μόνοι τους λένε για το Rule of Law αντί για Rule by the Law ή δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέν. Λένε επίσης και για τους ίδιους A nation of laws.
 
Συμφωνω.Και 1000 χρονια να περασουν δεν προκειται να αλλαξει το παραμικρο στην Αμερικη.Αντε το πολυ πολυ , μιλαμε τωρα για ευαισθητοποιηση περα καθςεπολιτικης φαντασιας , να υπαρξει καμμια ροβλεψη...να μην ριχνουν ξερω γω κατα ριπας , να ρχνουν κατα ..μονας (που και που ρτε αδελφε), και να επιτρεπεται ο σιγαστηρας τις μονες μερες μονο :)
 
Μα αυτό ισχύει στα όπλα τουλάχιστον που επιτρέπεται να αγοράσεις. Θέλει ειδική άδεια για αυτόματο όπλο. Επίσης μην ψαρώνεις άμα βλέπεις κανένα βιντεάκι που ρίχνουν με αυτόματα. Για σκηνοθετικούς λόγους το κάνουν. Άσε που εκείνα τα αυτόματα που επιτρέπονται δεν τα χρησιμοποιεί κανένας γιατί δεν είναι τόσο χαζός ώστε να μειώσει τη συλλεκτική τους αξία.

Στην καλιφόρνια αν δεν κάνω λάθος οι γεμιστήρες υποχρεωτικά έχουν περιορισμό στις 10 σφαίρες. Με αποτέλεσμα να πρέπει να έχεις και δεύτερο όπλο επάνω σου αν θες να ξεπεράσεις τις δέκα βολές... :flipout:

So much for gun control laws.
 
Τι τραβανε και αυτοι οι Αμερικανοι ομως.Και ..κομμουνιστικο κινδυνο και αφοπλιστικο κινδυνο.Μετα πως να μην ειναι ο ζητιανος οπαδος του νεοφιλελευθερισμου και να ονειρευεται να γινει χρηματιστης στην Γουωλ στρητ.Με την σκληρη δουλεια οα γινονται :)
 
Στην καλιφόρνια αν δεν κάνω λάθος οι γεμιστήρες υποχρεωτικά έχουν περιορισμό στις 10 σφαίρες. Με αποτέλεσμα να πρέπει να έχεις και δεύτερο όπλο επάνω σου αν θες να ξεπεράσεις τις δέκα βολές... :flipout:

So much for gun control laws.

Ποιος δημοκρατικος δαχτυλος ειναι υπευθυνος για αυτη την σιοβιετια ? :)
 
Ποιος δημοκρατικος δαχτυλος ειναι υπευθυνος για αυτη την σιοβιετια ? :)

Τότε επί Ομπάμα νομίζω που είχε ανάψει για τα καλά η κουβέντα για τα assault rifles και το gun control πρέπει να ήταν η επικεφαλής του νομοσχεδίου (που δεν πέρασε) και να ήταν από την Καλιφόρνια η τύπισσα και αυτό να είναι απομεινάρι του τότε "πολέμου".

Κατόπιν ο Ομπάμα από την "τσαντίλα" του έκανε περιορισμό στα πυρομαχικά στα καταστήματα όπλων με αποτέλεσμα να μη μείνει ούτε κάλυκας στα ράφια. Καλή μπίζνα δε λέω... δεν έμεινε σφαίρα απούλητη!
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έτσι λες εσύ. Εγώ βλέπω ότι αποχώρησαν γιατί τους τελείωσαν τα επιχειρήματα καθώς όλα αποδομήθηκαν.

P.S. Κάνε κάτι με τις παραθέσεις. Μας βγήκαν τα μάτια...
Αποχώρησαν γιατί μπαναρίστηκαν που εναντιώνονται στα ακατάρριπτα επιχειρήματα σου φίλε
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αποχώρησαν γιατί μπαναρίστηκαν που εναντιώνονται στα ακατάρριπτα επιχειρήματα σου φίλε

Σιγά. Ένας δυο ήταν που δεν έγραφαν κι όλας πολύ στο θέμα :-P