Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτό με τις πιθανότητες από που συνάγεται; :rolleyes:

Από την κουλτούρα που δεν έχουμε στα όπλα στη χώρα; Πρόσεξε τι θα απαντήσεις είναι ερώτηση παγίδα
Χρησιμοποιώ τον δικό σου αλγόριθμο απίθανοπιθανοτήτων μονο που τον έχω προσαρμόσει στον πραγματικό κόσμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν θέλεις να μην το βλέπεις, μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τον ισχύοντα νόμο. Με το που θα σε απειλήσει κάποιος με κίνδυνο κατά της ζωής σου, έχεις το πάτημα να.... κάνεις αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Κατόπιν και αφού εγκριθεί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις νόμιμα. Που σημαίνει ότι είσαι ΟΚ να το έχεις στο συρτάρι έτοιμο μεταξύ άλλων.
Και δεν είμαι και σίγουρος για το πάτημα. Παίζει και να είναι και λίγο πιο αυστηρά τα κριτήρια.
Ίσως να φταίει που δεν δέχομαι συχνά απειλές κατά της ζωής μου, αλλά το επιχείρημα σου μου θυμίζει έντονα κάτι συζητήσεις που γίνονται στο The Atlantic μετά από κάθε καινούργια σφαγή σε αμερικάνικο γυμνάσιο.

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρησιμοποιώ τον δικό σου αλγόριθμο απίθανοπιθανοτήτων μονο που τον έχω προσαρμόσει στον πραγματικό κόσμο.

Ο οποίος αλγόριθμος που έχεις προσαρμόσει στον πραγματικό κόσμο μας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει δυνατότητα χρήσης όπλου στο σπίτι για άμυνα;

Ίσως να φταίει που δεν δέχομαι συχνά απειλές κατά της ζωής μου, αλλά το επιχείρημα σου μου θυμίζει έντονα κάτι συζητήσεις που γίνονται στο The Atlantic μετά από κάθε καινούργια σφαγή σε αμερικάνικο γυμνάσιο.

Αλλά ποτέ σε εκπομπή που θα γίνεται συζήτηση μετά από κάθε αποτροπή εγκλήματος λόγω των όπλων. Και πως να γίνει, αφού δεν "πουλάει" αυτό; Δηλαδή τι ακριβώς μας λες; Τίποτε παραπάνω από την περιπτωσιολογία.

Ο οποίος αλγόριθμος που έχεις προσαρμόσει στον πραγματικό κόσμο μας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει δυνατότητα χρήσης όπλου στο σπίτι για άμυνα;
Όχι. Απλά λέει ότι δεν αξίζει τον κόπο για να καλυφθεί αυτή η συνθήκη να δώσουμε πρόσβαση σε όπλα στην θύρα 7, στην θύρα 13, στην θύρα 4, στους νευρικούς, στους κομματικά φανατισμένους, σε αυτούς που έρχεται ο δικαστικός κλητήρας να τους πάρει το σπίτι, σε αυτούς που πάει ο υπάλληλος να τους κόψει το ρεύμα, στους ερωτικά απογοητευμένους με θέματα εγκατάλειψης, στους αντικοινωνικούς, στους χρυσαυγιτες, στους μη διαβασμένους αναρχικούς, στους μη διαγιγνωσμενους διπολικούς, στους ανεύθυνους και η λίστα συνεχίζεται.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Βρε τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...

Κύκλους. Είμαι βέβαιος. Προσπαθούν να πείσουν ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα αν δοθεί η δυνατότητα να μπορείς να έχεις μια ακόμη επιλογή για την αυτοάμυνα. Στο εύκολο πάντα. Είναι ολόιδια η ρητορική με εκείνους που λένε για έλεγχο των όπλων.
Λες και άμα με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν όλα τα πυροβόλα όπλα πάνω στη γη, θα σταματούσε η εγκληματικότητα ή θα περιοριζόταν.

Σήμερα μπορεί να λέγεται πυροβόλο όπλο, αύριο μπορεί να λέγεται ξέρω γω κάπως αλλιώς. Αυτό υπάρχει όμως και έχει αποδειχτεί (όχι μόνο στη συζήτηση) ότι είναι το εργαλείο εκείνο που θα σε φέρει σε τουλάχιστον ίδιο επίπεδο αντιμετώπισης της απειλής.
Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις στις οποίες δεν θα είναι αποτελεσματικό, είναι πραγματικά όμως εκτός της άμυνας που θα χρειαστεί κάποιος κανονικός πολίτης στην καθημερινότητα. Μπορούμε να συζητάμε για χρόνια βρίσκοντας περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να αποδειχτεί ανεπαρκές ένα όπλο. Όμως δεν είναι αυτό το νόημα.

Κύκλους. Είμαι βέβαιος. Προσπαθούν να πείσουν ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα αν δοθεί η δυνατότητα να μπορείς να έχεις μια ακόμη επιλογή για την αυτοάμυνα. Στο εύκολο πάντα. Είναι ολόιδια η ρητορική με εκείνους που λένε για έλεγχο των όπλων.
Λες και άμα με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν όλα τα πυροβόλα όπλα πάνω στη γη, θα σταματούσε η εγκληματικότητα ή θα περιοριζόταν.

Σήμερα μπορεί να λέγεται πυροβόλο όπλο, αύριο μπορεί να λέγεται ξέρω γω κάπως αλλιώς. Αυτό υπάρχει όμως και έχει αποδειχτεί (όχι μόνο στη συζήτηση) ότι είναι το εργαλείο εκείνο που θα σε φέρει σε τουλάχιστον ίδιο επίπεδο αντιμετώπισης της απειλής.
Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις στις οποίες δεν θα είναι αποτελεσματικό, είναι πραγματικά όμως εκτός της άμυνας που θα χρειαστεί κάποιος κανονικός πολίτης στην καθημερινότητα. Μπορούμε να συζητάμε για χρόνια βρίσκοντας περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να αποδειχτεί ανεπαρκές ένα όπλο. Όμως δεν είναι αυτό το νόημα.

Τα επιχειρήματα σου έχουν αποδομηθεί και όλοι έχουν καταλάβει την αδυναμία να απαντήσεις επι τις ουσίας. Ξαναλές τα ίδια. Σεβαστό αλλά γνώριζε πως είναι για ιδία κατανάλωση.

Πάλι πιάστηκες από εκεί που σε συμφέρει για να κάνεις πάλι τη δική σου ανάλυση.

Όχι Λεωνίδα, για σένα το έγραψα σε συγκριση με κάποιον παλαιό σε αυτο το φόρουμ που έπαιζε το ίδιο παιχνιδάκι...

Παντως εκτος , ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε , απο τους θιασωτες του Μπιλυ δε Κιντ, του Τζων Γουειν, του Τζων Ραμπο και των προοδευτικων δυναμεων που επιθυμουν να επιβαλλουν την δημοκρατια στον κοσμο (αν χρειαστει και με εκπαιδευση-χρηματοδοτηση και εξοπλισμους παραστρατιωτικων ομαδων κλπ ) οι υπολοιποι δεν πειθονται και τοσο ε ? .Δηλαδη ενταξει , στον υπολοιπο πλανητη δεν εχει πολυπεραση η..αυτοαμυνα :))
Συγνωμη ξεχασα τους ..Ελβετους :)

Όχι. Απλά λέει ότι δεν αξίζει τον κόπο για να καλυφθεί αυτή η συνθήκη να δώσουμε πρόσβαση σε όπλα στην θύρα 7, στην θύρα 13, στην θύρα 4, στους νευρικούς, στους κομματικά φανατισμένους, σε αυτούς που έρχεται ο δικαστικός κλητήρας να τους πάρει το σπίτι, σε αυτούς που πάει ο υπάλληλος να τους κόψει το ρεύμα, στους ερωτικά απογοητευμένους με θέματα εγκατάλειψης, στους αντικοινωνικούς, στους χρυσαυγιτες, στους μη διαβασμένους αναρχικούς, στους μη διαγιγνωσμενους διπολικούς, στους ανεύθυνους και η λίστα συνεχίζεται.

Εγώ κρατώ από αυτό που λες ότι δεν αξίζει να καλυφθεί η συνθήκη αυτή (η προσωπική ασφάλεια του ατόμου). Να γίνει θυσία δηλαδή η ζωή του καθενός λόγω της υπόθεσης του νομοθέτη.

Και για πες μου, εξαιρώντας τις περιπτώσεις των ψυχικά μη υγειών, που σύμφωνα με αυτά που λες είναι τόσοι που κανονικά θα έπρεπε να αλλάξουμε χώρα... για να μην πω ότι δεν θα έπρεπε καν να βγαίνουμε από το σπίτι και άρα να έχουμε ένα ακόμα λόγο να μπορούμε να αμυνθούμε εντός του. Για να πάμε την κουβέντα παρακάτω, τι είναι εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες δεν θα σκεφτούν ότι πλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι που δεν θα τους δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση που επιθυμήσουν να προβούν στα ανοσιουργήματα στα οποία προβαίνουν σήμερα γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση;

Τα επιχειρήματα σου έχουν αποδομηθεί και όλοι έχουν καταλάβει την αδυναμία να απαντήσεις επι τις ουσίας. Ξαναλές τα ίδια. Σεβαστό αλλά γνώριζε πως είναι για ιδία κατανάλωση.

Βιάζεσαι. Σε εσένα έχω απαντήσει και κάνει ερώτηση που περιμένει απάντηση. Είμαι πιο γρήγορο πιστόλι από σένα :flipout:

Εγώ κρατώ από αυτό που λες ότι δεν αξίζει να καλυφθεί η συνθήκη αυτή (η προσωπική ασφάλεια του ατόμου). Να γίνει θυσία δηλαδή η ζωή του καθενός λόγω της υπόθεσης του νομοθέτη.

Και για πες μου, εξαιρώντας τις περιπτώσεις των ψυχικά μη υγειών, που σύμφωνα με αυτά που λες είναι τόσοι που κανονικά θα έπρεπε να αλλάξουμε χώρα... για να μην πω ότι δεν θα έπρεπε καν να βγαίνουμε από το σπίτι και άρα να έχουμε ένα ακόμα λόγο να μπορούμε να αμυνθούμε εντός του. Για να πάμε την κουβέντα παρακάτω, τι είναι εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι και μόνο η σκέψη ότι όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες δεν θα σκεφτούν ότι πλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι που πλέον δεν θα τους δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση που επιθυμήσουν να προβούν στα ανουσιοργήματα στα οποία προβαίνουν γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση;
Η κουβέντα δεν πάει παρακάτω με παράλογους συλλογισμούς. Το να μπορεί ο κάθε τζάμπα μάγκας να αγοράζει όπλο μόνο στο μυαλό σου αντισταθμίζεται επειδή θα μπορώ κι εγώ.. Και όχι, δεν έχουν όλοι οι τζάμπα μάγκες παράνομα όπλα.

Και τι κανουν σε αυτες τις συζητησεις ? Εκφραζουν , σαν ....Αμερικανοι και σαν γονιοι την θλιψη , την βαθια δυσαρεσκεια και την αγανακτηση τους και στο τελος αποφασιζουν σαν ...πατριωτες να δωσουν αλλη μια ευκαιρια , γιατι στο κατω κατω ξημερωνει μια νεα μερα ?
Γιατι δεν κατεβαινουν 10 εκ να διαδηλωσουν κατα των οπλων ? Φοβουνται τον ..αφοπλισμο και τον κομμουνιστικο κινδυνο ? :))

Η κουβέντα δεν πάει παρακάτω με παράλογους συλλογισμούς. Το να μπορεί ο κάθε τζάμπα μάγκας να αγοράζει όπλο μόνο στο μυαλό σου αντισταθμίζεται επειδή θα μπορώ κι εγώ.. Και όχι, δεν έχουν όλοι οι τζάμπα μάγκες παράνομα όπλα.

Που σημαίνει ότι; Μήπως σημαίνει ότι εκείνοι που σήμερα μειονεκτούν θα βρίσκονται σε τουλάχιστον ίδιο επίπεδο δυναμικής απάντησης; Ενώ τώρα; Σε ποια από τις δυο περιπτώσεις θα ήθελες να ήσουν; Με ή χωρίς όπλο ενάντια στον οπλισμένο; Ή και την απειλή γενικότερα, αφού όπως είπαμε τα όπλα είναι equalizers στη χειρότερη.
Πρόσεξε, χωρίς να μπορείς να πάρεις τη βοήθεια του κοινού είναι το κράτος τριγύρω τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που απειλείται η ζωή σου.

Βιάζεσαι. Σε εσένα έχω απαντήσει και κάνει ερώτηση που περιμένει απάντηση. Είμαι πιο γρήγορο πιστόλι από σένα :flipout:
Ε όχι και απάντησες.... Έγραψες ποστ ναι, αλλά δεν απάντησες. Ζήτησες να πάμε την συζήτηση παρακάτω.

Ε όχι και απάντησες.... Έγραψες ποστ ναι, αλλά δεν απάντησες. Ζήτησες να πάμε την συζήτηση παρακάτω.

Σου απάντησα. Κράτησα αυτό που είπες ότι δεν πειράζει να χάσει και κάποιος τη ζωή του. Πως δεν σου απάντησα. Και στη συνέχεια έκανα ερώτηση που απάντησες.... χμμμ έτσι κι έτσι και περιμένω διευκρίνηση. Ας σταματήσουμε την ανασκόπηση να πάμε όντως παρακάτω.

Που σημαίνει ότι; Μήπως σημαίνει ότι εκείνοι που σήμερα μειονεκτούν θα βρίσκονται σε τουλάχιστον ίδιο επίπεδο δυναμικής απάντησης; Ενώ τώρα; Σε ποια από τις δυο περιπτώσεις θα ήθελες να ήσουν; Με ή χωρίς όπλο ενάντια στον οπλισμένο; Ή και την απειλή γενικότερα, αφού όπως είπαμε τα όπλα είναι equalizers στη χειρότερη.
Πρόσεξε, χωρίς να μπορείς να πάρεις τη βοήθεια του κοινού είναι το κράτος τριγύρω τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που απειλείται η ζωή σου.
Αυτή η εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αναφέρεις και που δεν θέλω ούτε να την σκέφτομαι - όπως δεν σκέφτομαι αν θα με χτυπήσει κεραυνός - δεν θα είναι τόσο σπάνια αν επιτρέπει η οπλοκατοχή. Ευτυχώς δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακριβώς έτσι!
Πρέπει δηλαδή για νιοστή φορά να επιχειρηματολογήσουμε για το αυτονόητο;

Σε τελική ανάλυση ο νομοθέτης οφείλει να σταθμίζει τα οφέλη και τις ζημίες ενός νόμου οπότε προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση σε όπλο όλοι αυτοί που αναγράφονται πιο πάνω, δεν θα έχουν και οι υπόλοιποι. Simple as that!

Σαν να ακούω την απάντηση: και το δικαίωμά μου στα κρίσιμα δευτερόλεπτα;
Ο νομοθέτης λοιπόν, σου στερεί το δικαίωμα όπλου στα κρίσιμα δευτερόλεπτα για να μην βρεθούν, άδικα, ενώπιον κρίσιμων δευτερολέπτων πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από σένα για λάθος λόγους (γείτονες, γκόμενοι, αλλόθρησκοι, αλλόφυλοι, οπαδοί άλλης ομάδας, δικαστικοί κλητήρες κλπ).
Βρες άλλους τρόπους αποτροπής της εισβολής: συναγερμό, σκύλο, θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα κλπ.

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αναφέρεις και που δεν θέλω ούτε να την σκέφτομαι - όπως δεν σκέφτομαι αν θα με χτυπήσει κεραυνός - δεν θα είναι τόσο σπάνια αν επιτρέπει η οπλοκατοχή. Ευτυχώς δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Για εκείνο που μπορείς να είσαι περισσότερο σίγουρος (απόλυτα δεν είναι κανείς) είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για την οπλοκατοχή. Το γνωρίζουμε και όσοι από εμάς είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής. Κατά τη γνώμη μου τα περιστατικά εγκληματικότητας στην Ελλάδα είναι περισσότερα από εκείνους που κεραυνοβολούνται ωστόσο.
Θεωρώ ασύλληπτο πάντως να γίνεται η προσωπική ασφάλεια του κάθε ενός έρμαιο μιας κακής νομοθεσίας.