Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτό αρκεί. Πρόκειται για ανεπαρκή νόμο λοιπόν.
6eb4c0287856c368406700e8388e43d2.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Να υποθέσω οτι στην περίπτωσή μας "άνθρωποι" είναι μόνο οι Κρητικοί. Γιατί σ´ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μια χαρά εφαρμόζεται.

Έχεις ένα νόμο που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και επιπλέον η εφαρμογή του αποδεικνύεται ανέφικτη καθολικά. Τι άλλο δηλαδή περιμένεις για να δεις ότι πρόκειται για κακό νόμο;

"...δυνατότητα χρήσης των εργαλείων εκείνων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης της καθημερινότητας..."

Pleo, φαντάζομαι πως εννοείς το παρακάτω:

https://youtu.be/BSizVpfqFtw

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Μπορεί να συζητάμε ώρες χωρίς να καταλήξουμε κάπου, μάλλον βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.
Εγώ ξεκίνησα την συζήτηση διαφωνώντας με την όρο "ανεπαρκής". Κι απ´ ότι κατάλαβα κι εσύ γράφωντας "ανεπαρκής" εννοούσες ανεφάρμοστος που είναι δύο εντελωλς διαφορετικές έννοιες.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μπορεί να συζητάμε ώρες χωρίς να καταλήξουμε κάπου, μάλλον βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.
Εγώ ξεκίνησα την συζήτηση διαφωνώντας με την όρο "ανεπαρκής". Κι απ´ ότι κατάλαβα κι εσύ γράφωντας "ανεπαρκής" εννοούσες ανεφάρμοστος που είναι δύο εντελωλς διαφορετικές έννοιες.

Όχι. Είναι και ανεπαρκής καθώς δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των ανθρώπων. Ξεκίνα κατ' αρχήν γιατί υπάρχει η ανάγκη να οπλοφορεί κανείς στην Κρήτη και θα το βρεις. Αμέσως μετά θα καταλάβεις και την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου νόμου και σε άλλα σημεία και περιπτώσεις.

Ειναι μια κουβεντα κι αυτη για ανεπαρκεις νομους ή που δεν εφαρμοζονται απο τη μεγαλη μαζα πολιτων, λογω καποιας χ ιδιοσυγκρασιας. Και ο νομος περι μη καπνισματος θα λεγαμε οτι δεν ειχε επιτυχια.

Για τα σπευ πιπεριου καλα, μη νομιζετε οτι πατατε το κουμπι και απασφαλισατε καμια χειροβομβιδα.
Εχει (ως σπρευ) πολυ συγκεκριμενη αποσταση δρασης και πρεπει να ξερεις και σημαδι για τα πετυχεις ματια/προσωπο.
Υπαρχουν βεβαια και τα σπρευ εκνεφωσης (πολυ ανοιχτη δεσμη ψεκασμου) ιδανικα να μην χρειαζεται να σημαδεψεις ιδιαιτερα οταν εισβαλλουν σπιτι σου, αλλα εξω αν φυσαει, ειτε μειωνεται η ακτινα δρασης, ειτε τρως ο ιδιος το σπρεη αν ψεκαζεις κοντρα στον ανεμο.
Κατα τη δικη μου αποψη ενα σπρευ πιπεριου δεν θα επρεπε να απαγορευεται στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχη που ζουμε.

"...δυνατότητα χρήσης των εργαλείων εκείνων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης της καθημερινότητας..."

Pleo, φαντάζομαι πως εννοείς το παρακάτω:

Όχι ακριβώς. Αυτό είναι αυτόματο :p

Μη βάζεις βίντεο που αποδομούν επιχειρήματα των οπαδών της οπλοαπαγόρευσης βρε. Αυτό εδώ δείχνει πόσο θεωρητικό είναι το εντυπωσιακό νούμερο των βλημάτων/λεπτό. Φαντάζεσαι να το είχε στο full-auto για ένα συνεχόμενο λεπτό; Ανάβεις τσιγάρο ακουμπώντας την κάννη :flipout:

Ειναι μια κουβεντα κι αυτη για ανεπαρκεις νομους ή που δεν εφαρμοζονται απο τη μεγαλη μαζα πολιτων, λογω καποιας χ ιδιοσυγκρασιας. Και ο νομος περι μη καπνισματος θα λεγαμε οτι δεν ειχε επιτυχια.

Και αναγκών αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω.

Είναι ανεπαρκής αυταπόδεικτα επειδή δεν τηρείται. Για τον Α ή Β λόγο δεν εφαρμόζεται. Και μόνο που δεν εφαρμόζεται είναι κακός νόμος. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δεδομένες συνθήκες και άρα είναι λάθος ευθύς εξ' αρχής.

Δίνεις την εντύπωση ότι ελλείψει επιχειρημάτων σε στοιχειώδεις λογικές διατυπώσεις, καταφεύγεις σε βιασμό της Λογικής απλώς για να προκαλέσεις (trolling).

Δίνεις την εντύπωση ότι ελλείψει επιχειρημάτων σε στοιχειώδεις λογικές διατυπώσεις, καταφεύγεις σε βιασμό της Λογικής απλώς για να προκαλέσεις (trolling).

Διαφωνείς ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων και δεν εφαρμόζεται καθολικά ακριβώς επειδή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτές; Γι' αυτό είναι κακός νόμος και ανεπαρκής. Που βλέπεις το trolling?

Και ο νομος περι μη καπνισματος θα λεγαμε οτι δεν ειχε επιτυχια.

Απο τις καταφανεστερες και καραμπινατες αποδειξεις οτι η χωρα μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γινει ευνομουμενη πολιτεια.
Με πρωτο και καλυτερο τον Πολακη (που καπνιζε οπου γουσταρε). ΑΝ αυτο μπορει ενας υπουργος Υγειας ....
... VIVA LA COLOMBIANA ! Στον πολεμο κατα του τσιγαρου ... δεν προλαβε να πεσει ουτε μια πιστολια !

Αλλα ας μην παρασυρομαι .... (οσο αντεχω)

Διαφωνείς ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων και δεν εφαρμόζεται καθολικά ακριβώς επειδή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτές; Γι' αυτό είναι κακός νόμος και ανεπαρκής. Που βλέπεις το trolling?
Και ο ΚΟΚ δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να καταργηθεί το STOP, τα φανάρια και η προτεραιότητα επειδή δεν τα σέβονται οι οδηγοί;

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και ο ΚΟΚ δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να καταργηθεί το STOP, τα φανάρια και η προτεραιότητα επειδή δεν τα σέβονται οι οδηγοί;

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Γιατί είναι σαν να λες ότι επειδή υπάρχει περίπτωση να γίνει ατύχημα μη σεβόμενοι τον ΚΟΚ, να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα. Έτσι για να έχουμε τη σωστή διάσταση του νόμου για την οπλοκατοχή στην αντιπαραβολή με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και στις δυο περιπτώσεις.

Δεν μίλησε κανείς για κατάργηση αλλά για update στον παρωχημένο νόμο. Εδώ ακόμα και ο ΚΟΚ έχει αλλάξει στα όρια ταχύτητας. Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέα όρια προς τα πάνω.

Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Γιατί είναι σαν να λες ότι επειδή υπάρχει περίπτωση να γίνει ατύχημα μη σεβόμενοι τον ΚΟΚ, να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα. Έτσι για να έχουμε τη σωστή διάσταση του νόμου για την οπλοκατοχή στην αντιπαραβολή με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και στις δυο περιπτώσεις.

Δεν μίλησε κανείς για κατάργηση αλλά για update στον παρωχημένο νόμο. Εδώ ακόμα και ο ΚΟΚ έχει αλλάξει στα όρια ταχύτητας. Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέα όρια προς τα πάνω.

Ποτε δεν είπα τέτοιο πράγμα, ποτε δεν είπα ότι πρέπει να καταργηθεί τελείως η οπλοφορία. Ψάξε λίγο το πρώτο μου post στο θέμα μας...

Έχει κενά η ιστορία σου αγαπητέ!
Πώς είδες τη μεγάλη πάνω από το κεφάλι σου και μετά λες ότι ξύπνησε και άρχισε να κλαίει;
Πόσες μεγάλες έχεις; ...κόρες...;
Για πάμε από την αρχή σε παρακαλώ...

:grandpa: Από την ώρα που είδα την μεγάλη να είναι πάνω από το κεφάλι μου και να με κοιτάζει μέχρι που άρχισε να κλαίει είχε μεσολαβήσει ικανό διάστημα κατά το οποίο η γυναίκα μου σηκώθηκε και μάζευε ότι έβλεπε μπροστά της κύριε πολιτσμάνε!
Μπορώ να σας φιλοξενήσω το βράδυ που θα δούμε το Infinity Wars. Κάτι τέτοια κάνουν trigger περίεργες καταστάσεις μετά τα μεσάνυχτα.
Κερνάμε και υπογλώσσια!

Γενικα τρεχετε δηλαδη. :smile:
Τωρα βεβαια απο την νεοτερη περιγραφη σου φυγαμε απο το gremlins mode και πηγαμε στο...

c5f50da65a416a17c2086da6cc72b87b.jpg

Γιατί νομίζεις ότι την πείσαμε να κόψει τα μαλλιά της;
Μην μείνει ορφανό από τόσο μικρό!

Πω,πω αγριευτηκα πρωι πρωι.Ειδα κατι αγριοφατσες με κατι οπλοπολυβολα που φυλαγαν μια χρηματοποστολη :tongue:
Φαντασου τωρα να επαιρναν στο σουπερμαρκετ για να αγορασουν μορταδελα η σερβιετακι η να τα ακουμπουσαν στο τραπεζι περιμενοντας την τυροκαυτερη :)

Πω,πω αγριευτηκα πρωι πρωι.Ειδα κατι αγριοφατσες με κατι οπλοπολυβολα που φυλαγαν μια χρηματοποστολη :tongue:
Φαντασου τωρα να επαιρναν στο σουπερμαρκετ για να αγορασουν μορταδελα η σερβιετακι η να τα ακουμπουσαν στο τραπεζι περιμενοντας την τυροκαυτερη :)

Οπλοπολυβόλα?

Μη δεν είδες καλά?

Συνήθως τη μορταδέλα και την τυροκαυτερή την φυλάσσουν με φλογοβόλα.

Ποτε δεν είπα τέτοιο πράγμα, ποτε δεν είπα ότι πρέπει να καταργηθεί τελείως η οπλοφορία. Ψάξε λίγο το πρώτο μου post στο θέμα μας...

Ναι ρε παιδί μου. Υποστηρίζεις ότι οι μετακινήσεις με όχημα πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους μόνο γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πως θα οδηγεί ο καθένας παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. Αυτό ακριβώς λες.

Υποπολυβόλο μάλλον εννοείς. Κάτι σαν το κλασικό MP5 που είναι για τέτοιες δουλειές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:silly:

Ναι ρε παιδί μου. Υποστηρίζεις ότι οι μετακινήσεις με όχημα πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους μόνο γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πως θα οδηγεί ο καθένας παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. Αυτό ακριβώς λες.

Ούτε κάτι τέτοιο είπα, δες τα παλιότερα post, έχω απαντήσει πολλές φορες σε αυτό.