Chrpep
AVClub Enthusiast
- 18 June 2010
- 1,200
Αλλο το cinavia.Την .iso αναπαραγωγη την επιβάλει δηλαδή η bda?Δεν διαβάζω πουθενά να απαγορεύεται η .iso δυνατοτητα αναπαραγωγης απο αλλα players.
Nα αναφέρω τελικά και κατι ακόμα.Ολες τις (video) δυνατοτητες που εχoυν τα νεα oppo (δικτυο,3d iso κλπ) ,αποδεικνύονται οτι δεν ελιναι μαγκιές της oppo αλλα της marvell(qdeo) και του fw της.Αυτο φαινεται στις δυνατοτητες αναπαραγωγης και στο ιδιο μενου που έχουν και αλλα qdeo players.Μονο αυτο με τους εξωτερικους υθποτιτλους δεν ξερω αν παιζει σε ολα , αλλα πχ δεν θα το εβρισκες ποτε σε ενα pioneer λογω consumer λογικής.Προσπάθεια νομιζω εχει γινει και με τυος ελλ. υποτιτλους που μαλλον δεν θα υπάρχουν σε αλλα qdeo μηχανακια (δεν ορκιζομαι)
Αν δεν τους επιβάλεται, τότε ποιός ο λόγος? Δεν πάει κάπου το μυλό μου. Γιατί να θέλουν να αποδυναμώσουν το προιόν τους? Δεν έχει δείξει γύφτικη νοοτροπία η συγκεκριμένη εταιρία. Το μόνο που μπορώ να τους κατηγορήσω είναι η πολύ διαφορετική πολιτική τιμολόγησης σε Αμερική και Ευρώπη.
Όσο για τη Marvell και το Qdeo απ'οτι ξέρω δεν είναι έτσι. Τη "βρώμικη" δουλειά της αποκωδικοποίησης των αρχείων την κάνει το proprietary τσιπάκι της Oppo (προφανώς κάποια εταιρία το κατασκευάζει για λογαριασμό της Oppo) και όχι το Qdeo. Γι'αυτό άλλωστε και έχει features που δεν υποστηρίζονται απο άλλα player που έχουν Qdeo (όπως πχ οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι σε blu-ray discs), δεν είναι θέμα consumer ή μη consumer λογικής. Τα πολλά firmware updates είναι εφικτά λόγω των δυνατοτήτων αυτού του chip και το οτι οι μηχανικοί ασχολούνται..