OPPO BDP-93 BD Player

Αλλο το cinavia.Την .iso αναπαραγωγη την επιβάλει δηλαδή η bda?Δεν διαβάζω πουθενά να απαγορεύεται η .iso δυνατοτητα αναπαραγωγης απο αλλα players.
Nα αναφέρω τελικά και κατι ακόμα.Ολες τις (video) δυνατοτητες που εχoυν τα νεα oppo (δικτυο,3d iso κλπ) ,αποδεικνύονται οτι δεν ελιναι μαγκιές της oppo αλλα της marvell(qdeo) και του fw της.Αυτο φαινεται στις δυνατοτητες αναπαραγωγης και στο ιδιο μενου που έχουν και αλλα qdeo players.Μονο αυτο με τους εξωτερικους υθποτιτλους δεν ξερω αν παιζει σε ολα , αλλα πχ δεν θα το εβρισκες ποτε σε ενα pioneer λογω consumer λογικής.Προσπάθεια νομιζω εχει γινει και με τυος ελλ. υποτιτλους που μαλλον δεν θα υπάρχουν σε αλλα qdeo μηχανακια (δεν ορκιζομαι)

Αν δεν τους επιβάλεται, τότε ποιός ο λόγος? Δεν πάει κάπου το μυλό μου. Γιατί να θέλουν να αποδυναμώσουν το προιόν τους? Δεν έχει δείξει γύφτικη νοοτροπία η συγκεκριμένη εταιρία. Το μόνο που μπορώ να τους κατηγορήσω είναι η πολύ διαφορετική πολιτική τιμολόγησης σε Αμερική και Ευρώπη.

Όσο για τη Marvell και το Qdeo απ'οτι ξέρω δεν είναι έτσι. Τη "βρώμικη" δουλειά της αποκωδικοποίησης των αρχείων την κάνει το proprietary τσιπάκι της Oppo (προφανώς κάποια εταιρία το κατασκευάζει για λογαριασμό της Oppo) και όχι το Qdeo. Γι'αυτό άλλωστε και έχει features που δεν υποστηρίζονται απο άλλα player που έχουν Qdeo (όπως πχ οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι σε blu-ray discs), δεν είναι θέμα consumer ή μη consumer λογικής. Τα πολλά firmware updates είναι εφικτά λόγω των δυνατοτήτων αυτού του chip και το οτι οι μηχανικοί ασχολούνται..

Η oppo καλως η κακως εδωσε στον αγοραστη καποιες δυνατοτητες αναπαραγωγης , και θελει να τις παρει πισω.Αυτο λεγεται ξεκαθαρα γυφτιά.Δικαιολογίες τύπου "δεν διαφημίσαμε ποτε αναπαραγωγή .iso" απλά ενισχύουν το μέγεθος της γυφτιάς.
Πόσο μάλλον οταν για το μηχανάκι αυτό εχει δωθεί σχεδόν premium ποσό.

Προφανώς η ΟΡΡΟ δεν ξόδεψε εργατώρες για να βάλει στο πλέιερ δυνατότητα αναπαραγωγής ΙSO, ώστε μιά μέρα να ξυπνήσει ένας εξέκιουτιβ, να σκεφτεί "καλά, τι παπαριά πήγα και έκανα;" και να ξαναβάλει τους μηχανικούς να δουλέψουν για να την αφαιρέσουν: Είναι προφανές ότι κάποιος πιέζει την εταρεία για να γίνει αυτό, οπότε η "γυφτιά" πάει αλλού, όχι στην ΟΡΡΟ. Το πρέμιουμ των 650 ευρώ είναι λογικό για τις δυνατότητες και την ποιότητα αναπαραγωγής δίσκων της συσκευής. Έχω ταλαιπωρηθεί χρόνια με μηχανήματα πολλών εταιρειών (Sony, Marantz, Denon, Pioneer) προτού βρω την υγειά μου με ο ΟΡΡΟ, το οποίο θα αντικαστήσω μόνο με κάποιο άλλο της ίδιας εταιρείας (ή με κάποιο DCS αν κερδίσω ποτέ το Τζόκερ :flipout:

Χρήστο δεν το έχει κάποια άλλη για να το βγάλει... εκτός αν συγκρίνεις (κακώς κατά τη γνώμη μου) με media players.

Αναφερομαι σε οτι εχει blu ray drive και παιζει .iso οπως και κανονικα δισκακια.
Πχ τα dune max,popcorn c200 παιρνουν κανονικοτατα bd licence οποτε δεν τα διαχωριζω ,και νομιζω οτι κανω και καλα.
Σαφως και δεν αναφερομαι σε media players χωρις bd αναπαραγωγη απο οπτικο δισκο.

Στο ότι 2D παίζεις και απο BDMV... 3D μπορείς? Αν δεν μπορείς... βγάζεις εύκολα το συμπέρασμα γιατί χτυπάνε το iso...

To έγραψα απο την αρχή:

επιτέλους βρήκαν τον τρόπο να καταπολεμήσουν την πειρατεία... πόσο χαζοί είναι αυτοί που "πιέζουν" τελικά?

C5089447942D6D319676A32998FF9D24.jpg

edit. Παιδιά σέρνεται το forum σήμερα ή είναι η ιδέα μου? Τα αλλα sites τρέχουν κανονικά πάντως!

Last edited:
Aυτο ειναι εντελώς ηλίθια λογικη (απο μερια τους) αν ισχύει.Η πειρατεια στο 3d τους μαρανε?Eδω ο κοσμος κατεβαζει dvdrip και ειναι ενθουσιασμενος με αυτο που βλεπει.
Νομιζω οτι δεν ειναι λογω 3d, αλλα λογω πειρατειας γενικοτερα.Εξαλλου κοβουν ολα τα .iso ακομα και στα dvd ...

Eγώ τι είπα? Εντελώς ηλίθιοι...

DVD και 2D Full HD βλέπεις απο τα media player που δεν μπορούν να αγγίξουν.
Τι θα πούλαγε το max και το 200 αν δεν έπαιζαν 2D iso?

Σου λένε αυτό πουλάμε τώρα (3D), ας κόψουμε τα iso να αγοράσουν τα δισκάκια... Και το 90% της υφηλίου αγνοεί την ύπαρξη του ΒD....

Δεν υπάρχει άλλος λόγος Χρήστο. Μόνο για το 3D.......

Last edited:
Does it support Blu-ray ISO files on HDD?

With the latest 52-0707 Firmware ISO playback is available through eSATA and USB. Blu-ray, DVD-Video, and DVD-Audio ISO backups can be found by navigating MOVIES under HOME Menu.

Εδώ θα παρακολουθούμε τι γίνεται...

+++
Να θυμίσω ότι τα iso δεν έπαιζαν όταν κυκλοφόρησε, αλλά αυτό έγινε στη συνέχεια με fw update.
Αν θυμάμαι καλά μαζί με τους Ελληνικούς υπότιτλους μπήκε το feature...

Φίλε Dalanik,

Αν έχω καταλάβει καλά τα to firmware είναι διαφορετικό για τα oppo Αμερικής από τα oppo
Ευρώπης.
Αυτό το διαπιστώνω από τον αριθμό έκδοσης των firmware.Επομένως εμάς μας ενδιαφέρει
το firmware για τα ευρωπαικά oppo.

Τα θέματα για μένα είναι τα εξής:

Έχουμε κάτι επίσημο ή μιλάμε για ανεπίσημες πληροφορίες?
Μήπως αφορά μόνο τα oppo Αμερικής?
Μήπως αν διαπιστώσετε ότι σε κάποιο firmware αφαιρείται η δυνατότητα αναπαραγωγής ISO η λύση είναι
απλά σταμάτημα firmware? Είναι αρκετά κρίσιμες οι συνεχείς ενημερώσεις?

Προσωπικά για όσους δεν το γνωρίζουν δεν είμαι κάτοχος,αλλά το έχω ερωτευτεί και σκοπεύω να γίνω!
Βασικός λόγος είναι ότι 2 και πλέον χρόνια αναζητούσα ένα player με κορυφαία ποιότητα εικόνας,και να παίζει
από εξωτερικούς σκληρούς NTFS ISO και Blu-ray folders κλπ.

Σχεδόν ταυτόχρονα βγαίνουν τα updates EU και USA... H μόνη διαφορά που γνωρίζω είναι το region.

Επίσημα είπαμε ότι δεν έχουμε κάτι... όμως όπου υπάρχει καπνός...

Αν δεν κάνεις fw update δεν έχεις φόβο.

Τα update στο στάδιο που βρίσκεται το oppo και αν εξαιρέσεις την μη αναπαραγωγή κάποιου μελλοντικού τίτλου BD (εντάξει ας μην αγοράσουμε και μια ταινία σε BD... ας την δούμε σε αντίγραφο ασφαλείας απο κανα φίλο μας.... :p) δεν θα είναι κρίσιμα. Είναι πλέον ώριμο πιστεύω.
Για μας μπορεί να γίνει κρίσιμο μόνο αν φτιάξουν το font των ελλ. υποτίτλων (και το bug του font... γιατί περί λάθους πρόκειται).

Όλα αυτά που ζητάς αυτή τη στιγμή τα κάνει και τα κάνει τουλάχιστον το ίδιο καλά με οποιοδήποτε άλλο σε αυτά τα χρήματα...

Σχεδόν ταυτόχρονα βγαίνουν τα updates EU και USA... H μόνη διαφορά που γνωρίζω είναι το region.

Επίσημα είπαμε ότι δεν έχουμε κάτι... όμως όπου υπάρχει καπνός...

Αν δεν κάνεις fw update δεν έχεις φόβο.

Τα update στο στάδιο που βρίσκεται το oppo και αν εξαιρέσεις την μη αναπαραγωγή κάποιου μελλοντικού τίτλου BD (εντάξει ας μην αγοράσουμε και μια ταινία σε BD... ας την δούμε σε αντίγραφο ασφαλείας απο κανα φίλο μας.... :p) δεν θα είναι κρίσιμα. Είναι πλέον ώριμο πιστεύω.
Για μας μπορεί να γίνει κρίσιμο μόνο αν φτιάξουν το font των ελλ. υποτίτλων (και το bug του font... γιατί περί λάθους πρόκειται).

Όλα αυτά που ζητάς αυτή τη στιγμή τα κάνει και τα κάνει τουλάχιστον το ίδιο καλά με οποιοδήποτε άλλο σε αυτά τα χρήματα...

Σωστή η σκέψη σου,αν μελλοντικά ενδεχομένως δεν μπορεί να αναπαράγει κάποιο καινούργιο τίτλο Blu-ray
να το δούμε μέσω ISO ή folder όμως:
Αν δεν μπορεί να παίξει ένα Blu-ray από φυσικό δισκάκι,θα μπορεί να παίξει το ίδιο δισκάκι ριπαρισμένο σe folder
ή σε ISO?

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ!Να επισημάνω επίσης το εξής:

Ένας φόβος μου είναι μήπως στο update που θα καταργεί το ISO playback (κούφια η ώρα...) δεν το αναφέρουν στην περιγραφή του update κι έτσι στα ξαφνικά...Είναι κι αυτό ένα ζήτημα!

Επίσης πολύ σωστό αυτό που είπες για τα Blu-ray 3D ISO που είναι μέχρι στιγμής και ο μόνος τρόπος ριπαρίσματος
των Blu-ray 3D δίσκων!

Xρήστο κανένα πρόβλημα.

Προφανώς αναφέρεσαι στο quote του dimdim, γιατί το πρώτο είναι απολύτως σχετικό και στην ουσία του ζητήματος "δικτύο" και την έκφρασή μου "το δίκτυο πιθανόν να μη βολεύει όλους" η οποία ήταν η ουσία της απάντησης του φίλου auteur.

Λοιπόν...

Ο Δημήτρης πιστεύει ότι είναι για γέλια το γεγονός ότι παίρνουν ένα feature πίσω (προσοχή! όχι επειδή δεν δουλεύει ή γιατί δεν το θέλουν οι ίδιοι...).
Προσωπικά δεν έκανα καμιά αναφορά στο θέμα... τα προβλήματα και τις λύσεις συζητάμε εδώ... και την αξία του oppo.

Mε τη λογική αυτή καμία σχέση και το post του Μήτσου!

Πως δεν έχει σχέση.. Έγραψες ότι η Oppo έβαλε media player δυνατότητες στο 93 για να γελάσει με τα media players και τα HTPCs. Απάντησα ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος (δηλαδή αυτός που δεν γίνεται ρόμπα αφαιρώντας σημαντικές δυνατότητες από το μηχάνημά του). Για να μην πω για τις σχεδόν ανύπαρκτες δικτυακές δυνατότητες του Oppo.. τα έχουμε γράψει πολλές φορές.

Όπως δεν έχει καμία σχέση το "μόλις πριν λίγο καιρό τα έχεις ακουμπήσει (αρκετά χοντρά μάλιστα..)"
Σε αυτό χρειάζεται μια απάντηση... όχι γιατί έχει άδικο αλλά γιατί έχω άλλη άποψη για το ποιός γελάει και ποιός κλαίει.

Όμως και από την αρχή του νήματος, υπάρχει μόνο αυστηρή κριτική για την τιμή απο τον Μήτσο... (@dimdim: τίποτε καλό δεν έχει βρε?) χωρίς να δίνεται μια εναλλακτική χαμηλού κόστους - αντίστοιχων δυνατοτήτων...
Και γι' αυτό ακριβώς ήταν η απάντηση μου τέτοια... για ένα μηχάνημα που έχω σπίτι μου και ξέρω ότι αν το ξεκολλήσω την ethernet πάλι θα παίζει iso...

Kαι θα παίζει και νόμιμα δισκάκια (BD/DVD/CD/SACD)... με τα ίδια λεφτά... και χωρίς να "σπουδάσω" πληροφορική..... για να συμπληρώσω τη λίστα με τα αναπάντητα ερωτήματα που δείχνουν γιατί εκεί στην oppo πέφτει πολύ γέλιο!

Αν μόνο τα δικά μου είναι off topic, ζητώ συγνώμη... είχα την εντύπωση ότι απαντούσα επί της ουσίας.

:ernaehrung004:

Η κριτική μου ήταν κυρίως για την απαράδεκτα διαφορετική οικονομική πολιτική μεταξύ Αμερικής - Ευρώπης, και δευτερευόντως για το value for money του, το οποίο κατανοώ ότι για μερίδα του αγοραστικού κοινού θεωρείται αξιοπρεπές.

Αυτά τα σχόλια τα είχα κάνει πριν μάθω τα θέματα που έχει με τους ελληνικούς υπότιτλους και την πρακτικά άχρηστη ethernet (όσο αφορά τις media player δυνατότητες). Αν τα ήξερα αυτά τότε, θα είχα γράψει πολύ χειρότερα.

Επίσης, διαβάζω να γράφετε πολλά για την ποιότητα εικόνας του. Καταλαβαίνετε ότι αυτά ισχύουν μόνο αν μιλάμε για υλικό υποδεέστερο από Blu Ray, έτσι; Πράγμα παράλογο, καθότι δεν υπάρχει σοβαρός videophile που να καταδέχεται να παίξει στο (προφανώς σοβαρό..) σύστημά του κατώτερο υλικό. Οπότε, ποιο το κέρδος;

Τεσπα.. Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο στις τσέπες σας. Απλά, σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς είναι τελικά τα Oppo και τι όντως κάνουν καλύτερα από τον ανταγωνισμό.

Για το ριπάρισμα BRD τίτλου που δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο 9x αλλά και την ενημέρωση για την κατάργηση της αναπαραγωγής iso η λύση είναι απλούστατη.
Δεν γίνεσαι ο πρώτος που θα δοκιμάσεις!

Από τα ξένα forum μπορείς να μάθεις έγκαιρα τι ΒDR δεν παίζει και να σου "δανείσει κάποιος φίλος ένα αντίγραφο ασφαλείας mkv" να το δείς (ότι θα έπρεπε να κάνεις και τώρα δηλ.....:ADFADF1:)
Επίσης κρατώντας το εκτός δικτύου δεν έχεις να χάσεις τίποτα απο αυτά που έχεις τώρα. Ενημερώνεσαι τακτικά απο το link που έδωσα και τα ξένα forum και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Θα μαθευτεί αμέσως μόλις συμβεί να είσαι σίγουρος. Άλλωστε οι πρώτοι κάτοχοι, που το αγόρασαν πριν ένα χρόνο, δεν χρειάζονταν το BD-iso palyback από ΗDD... το αγόρασαν χωρίς αυτή τη δυνατότητα... οπότε τους κόβω εύκολους να επιστρέψουν σε αυτή τη κατάσταση.

Για το rip των 3D-BRD έχει κάνει αναφορά ο Alex πριν αρκετές σελίδες, ο οποίος ανάδειξε και το θέμα άλλωστε....

Πως δεν έχει σχέση.. Έγραψες ότι η Oppo έβαλε media player δυνατότητες στο 93 για να γελάσει με τα media players και τα HTPCs. Απάντησα ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος (δηλαδή αυτός που δεν γίνεται ρόμπα αφαιρώντας σημαντικές δυνατότητες από το μηχάνημά του). Για να μην πω για τις σχεδόν ανύπαρκτες δικτυακές δυνατότητες του Oppo.. τα έχουμε γράψει πολλές φορές.

Δεν είπα ότι είναι άσχετο αυτό που έγραψες dim. Είπα ότι αν είναι τα δικά μου άσχετα, τότε είναι και τα δικά σου!

Κατά τα άλλα, γελάει καλύτερα όποιος βλέπει άψογα (απ' όλες τις απόψεις την ταινία του)... δεν τις μετράμε εδώ... τον ίδιο στόχο έχουμε πιστεύω όλοι.
Με το oppo τα πράγματα είναι εύκολα και γρήγορα!
Με τα mp και τα htpc δεν θα το έλεγα... Eξού και τα γέλια που πιστεύω θα ρίχνουν στην oppo (παρεμπίπτοντος αυτή ήταν μια έκφραση που θέλει να δηλώσει την ανωτερότητα του oppo 9x... δεν ξέρω αν γελούν στην oppo...)

Το oppo είναι ανύπαρκτο δικτυακά και όλα τα υπόλοιπα σε κάποια άλλα πράγματα....

1) Η κριτική μου ήταν κυρίως για την απαράδεκτα διαφορετική οικονομική πολιτική μεταξύ Αμερικής - Ευρώπης, και δευτερευόντως για το value for money του, το οποίο κατανοώ ότι για μερίδα του αγοραστικού κοινού θεωρείται αξιοπρεπές.

2) Αυτά τα σχόλια τα είχα κάνει πριν μάθω τα θέματα που έχει με τους ελληνικούς υπότιτλους και την πρακτικά άχρηστη ethernet (όσο αφορά τις media player δυνατότητες). Αν τα ήξερα αυτά τότε, θα είχα γράψει πολύ χειρότερα.

3) Επίσης, διαβάζω να γράφετε πολλά για την ποιότητα εικόνας του. Καταλαβαίνετε ότι αυτά ισχύουν μόνο αν μιλάμε για υλικό υποδεέστερο από Blu Ray, έτσι; Πράγμα παράλογο, καθότι δεν υπάρχει σοβαρός videophile που να καταδέχεται να παίξει στο (προφανώς σοβαρό..) σύστημά του κατώτερο υλικό. Οπότε, ποιο το κέρδος;

4) Τεσπα.. Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο στις τσέπες σας. Απλά, σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς είναι τελικά τα Oppo και τι όντως κάνουν καλύτερα από τον ανταγωνισμό.

1) Δεκτόν... αν είχα ένα δείγμα τη κριτικής σου στη pionner, denon και όλους του άλλους που έχουν αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

2) Κατανοητό και σεβαστό.

3) Καμία σχέση... απολύτως καμία σχέση...
Το πρωί έβλεπα με τον μικρό μου παιδικό DVD και το απόγευμα άκουγα flacs και SACDs στο oppo...
Dim, δεν έχεις ακόμα καταλάβει τις δυνατότητες και ευκολίες του μηχανήματος.
Και απο πότε με 650E έγινε κάποιος "σοβαρός βιντεόφιλος"? Να πάρουμε και μεγάλο πανί μη χάσουμε τον "τίτλο"?
Δεν συμφωνούμε σε αυτό!

4) Αυτό προσπαθούμε όλοι να κάνουμε, όπως και στα υπόλοιπα ειδικά νήματα παρουσιάσεων. Να καταλάβουν οι αναγνώστες τι μηχάνημα είναι, τι κάνει και πως το κάνει.
Δημόσια γράφουμε, οπότε δεν έχουμε περιθώρια για εσκεμμένες παπάτζες!

Δεν είπα ότι είναι άσχετο αυτό που έγραψες dim. Είπα ότι αν είναι τα δικά μου άσχετα, τότε είναι και τα δικά σου!

Κατά τα άλλα, γελάει καλύτερα όποιος βλέπει άψογα (απ' όλες τις απόψεις την ταινία του)... δεν τις μετράμε εδώ... τον ίδιο στόχο έχουμε πιστεύω όλοι.
Με το oppo τα πράγματα είναι εύκολα και γρήγορα!
Με τα mp και τα htpc δεν θα το έλεγα... Eξού και τα γέλια που πιστεύω θα ρίχνουν στην oppo (παρεμπίπτοντος αυτή ήταν μια έκφραση που θέλει να δηλώσει την ανωτερότητα του oppo 9x... δεν ξέρω αν γελούν στην oppo...)
Τι διαφορετικο εχει το oppo και ειναι ευκολο; Γιατι τα mp δεν ειναι ευκολα..plug n play ειναι..
HTPC φτιαχνουν οποιοι γνωριζουν καποια πραγματα απο pc και τα φτιαχνουν εν γνωση τους, οτι θα ταλαιπωρηθουν λιγο

Το oppo είναι ανύπαρκτο δικτυακά και όλα τα υπόλοιπα σε κάποια άλλα πράγματα....

1) Δεκτόν... αν είχα ένα δείγμα τη κριτικής σου στη pionner, denon και όλους του άλλους που έχουν αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το πρωί έβλεπα με τον μικρό μου παιδικό DVD και το απόγευμα άκουγα flacs και SACDs στο oppo...
Και απο πότε με 650E έγινε κάποιος "σοβαρός βιντεόφιλος"? Να πάρουμε και μεγάλο πανί μη χάσουμε τον "τίτλο"?
Δεν συμφωνούμε σε αυτό!

4) Αυτό προσπαθούμε όλοι να κάνουμε, όπως και στα υπόλοιπα ειδικά νήματα παρουσιάσεων. Να καταλάβουν οι αναγνώστες τι μηχάνημα είναι, τι κάνει και πως το κάνει.

3) Για της χρησεις που γραφεις, εχει νοημα ο καλυτερος scaler του oppo 93.. μιας και μιλαμε για κατωτερο υλικο απο bluray (DVD, mkv) και το καλο dac του 95 κανει καλη δουλεια για τα Flac, SACD. Με τα χρηματα ομως που ζηταει το 95 (και ισως αρκετα λιγοτερα..), δεν μπορουμε να παρουμε ενα καλο dac; Ετσι θα μπορουμε να χρησιμοποιουμε το dac μας και σε οποιαδηποτε αλλη πηγη θελουμε..

Για τα bluray ομως δεν εχει κανενα νοημα και δεν βλεπεις καλυτερη εικονα απο ενα καλο mp που στοιχιζει το 1/5 της τιμης του oppo.
Απλα ειναι οξυμωρο καποιος να θεωρει τον εαυτο του videophile και να αναζητει την καλυτερη εικονα, παιζωντας ομως mkv και dvd..
Αυτο εγραφα αρκετα ποστ πιο πριν και το επισημανε τωρα και ο Δημητρης.

Last edited:

Δεν συμφωνούμε σε αυτό!

1) Αν έρθει η ώρα να αλλάξω A/V και αρχίσω να το ψάχνω θα κάνω κριτική.. Μέχρι τότε απλά δεν ασχολούμαι. Κάνει καλό στην ψυχική γαλήνη. ;)

3) 650 για την πηγή είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, σε σύγκριση με τα mainstream BD players και media players. Δεν νομίζω να τα δίνει κανείς για να βλέπει μόνο DVD σε 32" ή για να ακούει κανα FLAC ή MP3.. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει με πολύ λιγότερα χρήματα. Οπότε κάποιο λόγο θα έχει για να τα πληρώσει. Με βάση το προφίλ της συσκευής, λογικό ακούγεται ο λόγος να είναι videophile ή audiophile ανησυχίες. Οπότε το κόστος του συστήματος του φίλου μας (σύστημα = πηγή + μέσο προβολής + AVR / δικάναλο + ηχεία +++) θα είναι σεβαστό..

Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να επαναλαμβανόμαστε...

Όσο αφορά τα mp, σαφώς είναι plug n play και βλέπουν εύκολα δίκτυο και έχουν κάθε είδους επιλογή παραμετροποίησης υποτίτλων και μερικά από αυτά παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν dvd/bd iso (2D προς το παρόν). Τα έχω τιμήσει! Έχω δύο σπίτι ένα με σιγμα και ένα με ρεαλτεκ και το δεύτερο ΒD που πήρα παίζει και αυτό mkv. Ξέρω τι κάνουν.

Όσον αφορά τα pc, σαφώς και είναι ικανά για τα πάντα στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου. Δεν ξέρω μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητές τους γιατί δεν είμαι ψαγμένος αλλά έχω pc σπίτι του εγκατέστησα και 3-4 sw player να δω τι γίνεται... ως εκεί ξέρω!

Όταν κάνεις μια λίστα με δυνατότητες/επιδόσεις που υπάρχουν (γενικά) σε μια συσκευή αναπαραγωγής ΑV υλικού θα καταλάβεις γιατί το oppo 9x στα χρήματά του έχει ξεφύγει... και από τις δύο προηγούμενες λύσεις.... ακόμα και αν ο χρήστης είναι master of pcs... στα 650Ε δεν πρόκειται να πλησιάσει το σκορ του oppo!

Θα δεχόμουν ευχαρίστως κάποια αντίρρηση επ' αυτού αν έβλεπα συγκεντρωμένες τις δυνατότητες και ικανότητες ενός pc και την τιμή για να το πετύχεις.

Και για να μην το παρατραβάμε φέρτε μου ένα καθόλα νόμιμο pc ή όσα καθόλα νόμιμα mp θέλετε (αξίας και οι δύο εναλλακτικές έως 650Ε) να συγκρίνουμε.
Να φτιάξουμε και μια λίστα με features και επιδόσεις να συμφωνήσουμε σε μια βαθμολογία και να τελειώνουμε με αυτό το θέμα...

Όσο δε γίνεται αυτό η κουβέντα θα διαιωνίζεται χωρίς νόημα. Θα συζητάμε τους υπότιτλους και τη δικτυακή αναπαραγωγή... πιθανόν σε λίγο και τα DVD/BD/3D BD-iso και θα χάνεται η ουσία. Ο καθένας μας έχει το δικό του λόγο επιλογής... θέλει συγκεκριμένα features, συγκεκριμένες επιδόσεις, έχει δεδομένο επίπεδο γνώσεων και βάθος τσέπης... ας επιλέξουμε λοιπόν ότι μας ταιριάζει καλύτερα και ας είμαστε λίγο πιο αντικειμενικοί για το επίπεδο των συσκευών λέγοντας ένα μπράβο ή κατακρίνοντας αυτά που δεν μπορούν να κάνουν.

+++
Για το (3) εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχετε καταλάβει ακόμα την συσκευή... Είπαμε παίζει όλα τα δισκάκια και όλα τα άυλα media με ανώτερες επιδόσεις από το pc και τα mp, έως την τιμή που πωλείται!
Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθείτε μπροστά σε ηχεία και τηλεόραση με το remote του oppo ανά χείρας?

Και όχι... δεν ισχύει ότι όλα τα mp, bd players και pc/sw players παίζουν το ίδιο τα ασυμπίεστα full hd... Για αυτό άλλωστε βάζεις και τι λέξη "καλό" μπροστά στο mp.
Δυόμιση mp έχω σπίτι και άλλο ένα ΒD player... το καθένα κάνει τα δικά του... χρωματική απόκλιση, ρύθμιση gamma ή δέλτα ή έψιλον, ή ότι άλλο δεν ξέρω τι...... το καθένα έχει τις "απόψεις" του (προ-ρυθμίσεις) και είναι διαφορετική η εικόνα που παίρνουμε σε πάρα πολλά από αυτά.
Τα ίδια και με wmp/vlc/xbmc που έχω δοκιμάσει... θέλουν ρυθμίσεις για να το φέρεις κάπου!
Δεν είμαι στραβός! Τα έχω δοκιμάσει και βλέπω τι γίνεται. Θα έπρεπε να είμαι μάστερ οφ σπιντζίτσου για να πετύχω αυτό που βγάζει το oppo 9x από το κουτί!

Δεν είναι λοιπόν μόνο το upscaling...

+++
Ποιoς θεωρεί τον εαυτό του videophile???? Μα τι λέτε???
Ψάξτε στα νήματα των pc καλύτερα για τέτοιους.
Ακριβώς μετά τους οδηγούς 10.000 λέξεων για την αναπαραγωγή video..... για να μη μιλήσω για τον ήχο, γιατί θα (ξανα)γελάσει και ο κάθε πικραμένος... με την πλειοψηφία των περιπτώσεων!