OPPO BDP-93 BD Player

Με 650ε , ειναι πολύ εύκολο να φτιάξεις htpc που θα παιζει τα ιδια η καλυτερα απο το oppo.H ευχρηστια βεβαια παει στον διαολο ...
Επίσης οσοι την ψάχνουν στην εικόνα (συνηθως κατοχοι προβολεων) συνήθως παιζουν απο htpc , και αυτό λέει πολλά.
Δεν αναιρω φυσικά την πολυ καλη εικόνα του oppo 93 την οποια και δεν αμφισβητω.
Τέλος θα ήθελα πολύ να δω μια συγκριση μεταξύ πχ dune prime/max (επιτηδες λεω αυτα μιας και αναφερθηκε το bda πιο πριν) σε εικονα full hd απο blu ray (δισκάκι η rip).Στην αναγκη και με καλιμπραρισμένα και τα δυο μηχανήματα.Αν δει κανεις διαφορά σε πανί , να μου το πεί...

Last edited:
1) Αν έρθει η ώρα να αλλάξω A/V και αρχίσω να το ψάχνω θα κάνω κριτική.. Μέχρι τότε απλά δεν ασχολούμαι. Κάνει καλό στην ψυχική γαλήνη. ;)

Ε ναι γιατί έχουν ξεφύγει......

Κατα τα άλλα ψάχνεις για αλλαγή player και ασχολείσαι με το oppo?

Kαλό είναι πάρτο! :flipout:

1)
3) 650 για την πηγή είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, σε σύγκριση με τα mainstream BD players και media players. Δεν νομίζω να τα δίνει κανείς για να βλέπει μόνο DVD σε 32" ή για να ακούει κανα FLAC ή MP3.. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει με πολύ λιγότερα χρήματα. Οπότε κάποιο λόγο θα έχει για να τα πληρώσει. Με βάση το προφίλ της συσκευής, λογικό ακούγεται ο λόγος να είναι videophile ή audiophile ανησυχίες. Οπότε το κόστος του συστήματος του φίλου μας (σύστημα = πηγή + μέσο προβολής + AVR / δικάναλο + ηχεία +++) θα είναι σεβαστό..

Τα δώσαμε για να έχουμε το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες, ευκολίες και ποιότητα στα 650Ε.
Πολλά λεφτά για player, λίγα για αυτά που απολαμβάνουμε! Πιο λίγα από αυτά που δίνει κάποιος που έχει στήσει νόμιμο pc με τις ίδιες περίπου δυνατότητες.

Όσον αφορά το videophile, audiophile, κλπ-phile προσωπικά δεν κρεμάω ταμπέλες. Η έκφραση έχω λόξα για το ΑV με εκφράζει καλύτερα.
Θέλω να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες όπως μου αρέσει... καλά ή άσχημα! τα μηχανάκια και οι εταιρείες μου είναι αδιάφορα. Ότι παίζει καλύτερα στα αυτιά μου και τα μάτια μου Μήτσε... απλά πράγματα!

Προτιμώ λοιπόν το είσαι λοξός και πήρες ότι πήρες - βλέπεις ότι βλέπεις... παρά το ελιτίστικο videophile... (ok δεν είναι ελιτίστικο αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι...)

Είσαι καλεσμένος για καφέ αυτή τη βδομάδα να παίξεις με το oppo (αν δεν το έχεις κάνει ήδη... χεχε!)

:ernaehrung004:

Με 650ε , ειναι πολύ εύκολο να φτιάξεις htpc που θα παιζει τα ιδια η καλυτερα απο το oppo.H ευχρηστια βεβαια παει στον διαολο ...

Συ είπας!

Και ξέχασες το θέμα universal player, θόρυβος, γνώσεις ελεύθερο χρόνο χρήστη και πιθανότατα μιλάς και για μαύρο sw...

Nα έρθεις και εσύ μαζί με τον dim! Aυτή την εβδομάδα όμως γιατί την άλλη πάει πέταξε...

Για κανονικο pc μιλάω με επισημο λειτουργικο.Μην ξεκινας να θετεις περιορισμους όμως , γιατι περισσοτεροι υπάρχουν στο oppo (οπως και σε καθε consumer bd/media player σε σχεση με ενα htpc)

Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να επαναλαμβανόμαστε...

Όσο αφορά τα mp, σαφώς είναι plug n play και βλέπουν εύκολα δίκτυο και έχουν κάθε είδους επιλογή παραμετροποίησης υποτίτλων και μερικά από αυτά παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν dvd/bd iso (2D προς το παρόν). Τα έχω τιμήσει! Έχω δύο σπίτι ένα με σιγμα και ένα με ρεαλτεκ και το δεύτερο ΒD που πήρα παίζει και αυτό mkv. Ξέρω τι κάνουν.

Όσον αφορά τα pc, σαφώς και είναι ικανά για τα πάντα στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου. Δεν ξέρω μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητές τους γιατί δεν είμαι ψαγμένος αλλά έχω pc σπίτι του εγκατέστησα και 3-4 sw player να δω τι γίνεται... ως εκεί ξέρω!

Όταν κάνεις μια λίστα με δυνατότητες/επιδόσεις που υπάρχουν (γενικά) σε μια συσκευή αναπαραγωγής ΑV υλικού θα καταλάβεις γιατί το oppo 9x στα χρήματά του έχει ξεφύγει... και από τις δύο προηγούμενες λύσεις.... ακόμα και αν ο χρήστης είναι master of pcs... στα 650Ε δεν πρόκειται να πλησιάσει το σκορ του oppo!

Θα δεχόμουν ευχαρίστως κάποια αντίρρηση επ' αυτού αν έβλεπα συγκεντρωμένες τις δυνατότητες και ικανότητες ενός pc και την τιμή για να το πετύχεις.

Και για να μην το παρατραβάμε φέρτε μου ένα καθόλα νόμιμο pc ή όσα καθόλα νόμιμα mp θέλετε (αξίας και οι δύο εναλλακτικές έως 650Ε) να συγκρίνουμε.
Να φτιάξουμε και μια λίστα με features και επιδόσεις να συμφωνήσουμε σε μια βαθμολογία και να τελειώνουμε με αυτό το θέμα...

Όσο δε γίνεται αυτό η κουβέντα θα διαιωνίζεται χωρίς νόημα. Θα συζητάμε τους υπότιτλους και τη δικτυακή αναπαραγωγή... πιθανόν σε λίγο και τα DVD/BD/3D BD-iso και θα χάνεται η ουσία. Ο καθένας μας έχει το δικό του λόγο επιλογής... θέλει συγκεκριμένα features, συγκεκριμένες επιδόσεις, έχει δεδομένο επίπεδο γνώσεων και βάθος τσέπης... ας επιλέξουμε λοιπόν ότι μας ταιριάζει καλύτερα και ας είμαστε λίγο πιο αντικειμενικοί για το επίπεδο των συσκευών λέγοντας ένα μπράβο ή κατακρίνοντας αυτά που δεν μπορούν να κάνουν.

+++
Για το (3) εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχετε καταλάβει ακόμα την συσκευή... Είπαμε παίζει όλα τα δισκάκια και όλα τα άυλα media με ανώτερες επιδόσεις από το pc και τα mp, έως την τιμή που πωλείται!
Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθείτε μπροστά σε ηχεία και τηλεόραση με το remote του oppo ανά χείρας?

Και όχι... δεν ισχύει ότι όλα τα mp, bd players και pc/sw players παίζουν το ίδιο τα ασυμπίεστα full hd... Για αυτό άλλωστε βάζεις και τι λέξη "καλό" μπροστά στο mp.
Δυόμιση mp έχω σπίτι και άλλο ένα ΒD player... το καθένα κάνει τα δικά του... χρωματική απόκλιση, ρύθμιση gamma ή δέλτα ή έψιλον, ή ότι άλλο δεν ξέρω τι...... το καθένα έχει τις "απόψεις" του (προ-ρυθμίσεις) και είναι διαφορετική η εικόνα που παίρνουμε σε πάρα πολλά από αυτά.
Τα ίδια και με wmp/vlc/xbmc που έχω δοκιμάσει... θέλουν ρυθμίσεις για να το φέρεις κάπου!
Δεν είμαι στραβός! Τα έχω δοκιμάσει και βλέπω τι γίνεται. Θα έπρεπε να είμαι μάστερ οφ σπιντζίτσου για να πετύχω αυτό που βγάζει το oppo 9x από το κουτί!

Δεν είναι λοιπόν μόνο το upscaling...

+++
Ποιoς θεωρεί τον εαυτό του videophile???? Μα τι λέτε???
Ψάξτε στα νήματα των pc καλύτερα για τέτοιους.
Ακριβώς μετά τους οδηγούς 10.000 λέξεων για την αναπαραγωγή video..... για να μη μιλήσω για τον ήχο, γιατί θα (ξανα)γελάσει και ο κάθε πικραμένος... με την πλειοψηφία των περιπτώσεων!

Όντως, επαναλαμβανόμαστε, οπότε δεν θα γράψω πολλά.

Αλλά, for the record, ένα HTPC με κουτί του 100άρικου, επαρκές hardware (dual core Intel cpu, M/B, 4GB RAM, SSD δίσκο, ξεχωριστή κάρτα γραφικών με έξοδο 3D, BD drive, κτλ κτλ) και original software στοιχίζει αυτή τη στιγμή λιανική με ΦΠΑ κάτω από 560 . Το μόνο που δεν έχω υπολογίσει είναι πληκτρολόγιο / ποντίκι.

Αφενός χρειάζεται να διαβάσεις για να το στήσεις, αφετέρου θα πάρεις την καλύτερη εικόνα του πλανήτη, θα έχεις την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία (εκτός συναγωνισμού..) και θα έχεις δώρο και.. ένα PC. :D

Δώρο θα έχεις τον θόρυβο... ΒD drive δεν υπολόγισες... DAC δεν υπολόγισες και να μην συνεχίσω γιατί θα μου πείτε ότι βάζω περιορισμούς και ποιος ακούει πλέον SACD κτλ κτλ

Δεν βάζω εγώ περιορισμούς... το oppo απλά αυτά τα κάνει και τo pc όχι...

Τους περιορισμούς τους βάζετε μάλλον εσείς που θεωρείτε καλύτερο για έναν οικογενειάρχη να τρυπήσει τοίχο και να απλώσει καλούμπα, να ακούει τη μουσική του με θόρυβο και να κερνάει καφέ δίπλα στο πληκτρολόγιο... και δεν έχει τέλος η λίστα με τους περιορισμούς της αντιπρότασής!

Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι και θέμα προσωπικών προτιμήσεων απαιτήσεων...
Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος που πήρε oppo ήθελε να πετάξει τα λεφτά του... ούτε οι πάμπολλοι κάτοχοι htpc διατηρούν και mp για πλάκα...

Είναι μια άλλη προσέγγιση (η συνηθισμένη) στην απόλαυση του χόμπυ μας!

Για καφέ θα έρθετε? Πονέσανε τα δάχτυλά μου! :ADFADF1:

Μιλάμε και για τα δύο! Από το πρώτο post του νήματος!

Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις/δυνατότητες του καθενός μας και την τιμή που τα βρίσκεις... καθορίζει την επιλογή του προϊόντος!

Όποιος δεν θέλει BD Drive, SACD και δύο HDMI out ας πάρει ένα mp με 150 ευρά.
Ουπς! Λάθος... ένα από τα ολίγα που παίζουν 3D...
ουπς! λάθος... ένα από τα ελάχιστότατα που ακούγονται τα dac τους...
oυπς! λάθος... αν δεν υπάρχει ΑV Receiver με ΗDMI 1.4 δεν θα έχει και HD Audio...

Άρα μένει το εξής: Το κανένα!

Να μην συνεχίσω Χρήστο... λέω συνέχεια τα ίδια και προφανώς δεν μπορώ να γίνω αντιληπτός.

Γινεσαι αντιληπτος , αλλα οποτε αναφερονται τα αρνητικα του oppo , ή ψιλοαλλάζεις κουβέντα ή απλα τα θεματα αυτά δεν απασχολούν εσένα (απασχολούν ομως πιθανοτατα πολλους αλλους).
Γιατι οκ, ωραια συσκευη, δεν πιανει χώρο , παιζει αυτα που εσυ θες, αλλα

Ουπς , δεν παιζει δικτυακα σωστά
Ουπς , δεν εχει την απολυτη συμβατοτητα σε αρχεια audio/video σε σχεση με ενα htpc
Oυπς , μεχρι πρότινος πασίγνωστο φορμά audio δεν έπαιζε στα ευρωπαικα oppo , μεχρι τότε τι κανατε?
Ουπς , θα σας αφαιρεσουν το δικαιωμα να βλεπετε dvd/bd.iso
Ουπς , οι ελληνικοι υπότιτλοι δεν βλέπονται σε μεγαλη τηλεόραση/πανί

Τα "ουπς" λοιπόν μπορούν να συνεχίσουν και απο τις δύο πλευρές μεχρι την αιωνιότητα.Το θέμα είναι να μπορεί να δεχτεί και η μία πλευρά αλλα και η άλλη τα μειονεκτήματα της κάθε περίπτωσης.
Δεν θα συνεχίσω και εγω άλλο γιατι ειμαστε εδω και ωρα off topic.

1) Μηπως γνωριζει κανεις αν το DAC που "φοραει" το 95 πωλείται ξεχωριστά σαν dac και ποια ειναι η τιμη του;
2) Αν δεν πωλείται..ποιο ειναι αντίστοιχης ποιοτητας και ποσο περιπου κοστιζει;

Γινεσαι αντιληπτος , αλλα οποτε αναφερονται τα αρνητικα του oppo , ή ψιλοαλλάζεις κουβέντα ή απλα τα θεματα αυτά δεν απασχολούν εσένα (απασχολούν ομως πιθανοτατα πολλους αλλους).
Γιατι οκ, ωραια συσκευη, δεν πιανει χώρο , παιζει αυτα που εσυ θες, αλλα

Ουπς , δεν παιζει δικτυακα σωστά
Ουπς , δεν εχει την απολυτη συμβατοτητα σε αρχεια audio/video σε σχεση με ενα htpc
Oυπς , μεχρι πρότινος πασίγνωστο φορμά audio δεν έπαιζε στα ευρωπαικα oppo , μεχρι τότε τι κανατε?
Ουπς , θα σας αφαιρεσουν το δικαιωμα να βλεπετε dvd/bd.iso
Ουπς , οι ελληνικοι υπότιτλοι δεν βλέπονται σε μεγαλη τηλεόραση/πανί

Τα "ουπς" λοιπόν μπορούν να συνεχίσουν και απο τις δύο πλευρές μεχρι την αιωνιότητα.Το θέμα είναι να μπορεί να δεχτεί και η μία πλευρά αλλα και η άλλη τα μειονεκτήματα της κάθε περίπτωσης.
Δεν θα συνεχίσω και εγω άλλο γιατι ειμαστε εδω και ωρα off topic.

Iσχύουν μέχρι κεραίας + η διαφορά από το ίδιων δυνατοτήτων 93-USA το οποίο κοστίζει 500$.

Κατα τα άλλα έχει αρχίσει (για τρίτη φορά στο συγκεκριμένο νήμα) να υπάρχουν υπόνοιες για "άλλα" πράγματα...

Τι παει να πει "ψιλοαλλάζω κουβέντα"? Όλα όσα "ουπς!" αναφέρεις τα έχω γράψει και εγώ.
Θα έπρεπε να υπερθεματίζω σε ένα topic για το δίκτυο επί μέρες τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει? Ή δεν θα έπρεπε να αναφερθεί ο εναλλακτικός τρόπος αναπαραγωγής άυλων?

Η "δική μου" πλευρά έχει αποδεχτεί πλήρως τα μειονεκτήματα...
Και περίμενα ένα χρόνο αναζητώντας την καλύτερη λύση (για μένα! για ποιόν να έψαχνα?)...
Τα iso μπήκαν τον Μάρτιο, οι ελλ. υπότιτλοι τον Ιούνιο και πρόσφατα τα mp3, αν τα θυμάμαι καλά. Όταν λύθηκαν τα θέματα αυτά, μου έκανε πλέον το μηχανάκι... πάντα με τις ατέλειες της μορφής των υποτίτλων, του δικτύου και της διαφοράς τιμής με 93US. Και έψαξα σχολαστικά τις άλλες λύσεις, πίστεψέ με.
Και το asus (που δεν ήρθε ποτέ) και το 55 της pioneer και τα mp και τα htpc.

Aν είχα κάποιο κώλυμα ή άλλο λόγο θα το είχα πάρει από την πρώτη μέρα... ένα χρόνο πριν! Δεν θα ψείριζα τη μαιμού... και θα είχα πάρει το 95... όχι το 93+bufalloIII...

(το παραπάνω auteur είναι η απάντηση στο ερώτημά σου. Το 95 φοράει dac sabre ESS9018 με την υλοποίηση της oppo βέβαια και είναι στα λεφτά του αντάξιο του ανταγωνισμού τουλάχιστον)

Αυτά Χρήστο και πριν ίσως μου πείς ότι παρεξήγησα τα γραφόμενα ή έχω τη μύγα θα σε παρακαλούσα να ξαναδιάβαζες/ξανασκεφτόσουν τον τρόπο που τα έγραψες. Πέραν των αρνητικών post μου για κάποιες λειτουργίες του oppo (που υπάρχουν και είναι εύκολο να βρεθουν στα νήματα της oppo εδώ και αλλού) δεν έκρινα τον τρόπο γραφής κανενός και θα ήθελα να μη γίνεται και σε μένα.

Πάντως καλύτερα να σταματήσω να γράφω/απαντάω για το oppo γιατί τελικά εδώ μπαίνουμε για το χόμπυ μας και αν βοηθήσουμε κάπου ακόμα καλύτερα και στο τέλος θα τα ακούσουμε κιόλας.

Διακρίνω μια αντιπαλότητα από Δημητρακούδη και vadergr μη κατανοητή.
Παίδες για τα 650 του 93 παίρνει κανείς "πολύ μεγάλο μηχάνημα". Κυριολεκτικά.
Ακόμα και τίποτα να μην έπαιζε από video μου κάνει σαν universal cd player!
Περισσότερα αργότερα..

Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα oppo-93 θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

Πρώτον, επειδή αυτή τη στιγμή έχω μια μεγάλη συλλογή από αγορασμένα dvd, αυτά θα παίζουν ικανοποιητικά σε μια τηλεόραση 40-42" ?

Δεύτερον, επειδή έχω και μια καλή συλλογή από αγορασμένα μουσικά dvd, πως θα ακούγονται μουσικά αυτά? Κάνω την ερώτηση αυτή γιατί η εύκολη λύση είναι το 95, αλλά η διαφορά τιμής είναι μεγάλη.

Τρίτον, έχω έναν μικρό φορητό δίσκο τον οποίο τον έχω φορτώσει με αγαπημένα mp3 από τα cd που έχω. Συνδέοντας τον στο oppo, θα μπορώ εύκολα να πηγαίνω από τον έναν φάκελλο στον άλλον, να βρίσκω και να ακούω εύκολα κάποιο τραγούδι και να βλέπω με ελληνικά τα ονόματα ελληνικών τραγουδιών?

Κάποιοι αναφέρατε πρόβλημα με τη μορφή των ελληνικών υποτίτλων. Τι ακριβώς πρόβλημα είναι αυτό?

Τέλος το player μπορεί να παίξει όλα τα avi, mpeg και mkv αρχεία ή υπάρχει κάποιος περιορισμός.?

Αυτα τα λίγα, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μιχάλης

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Διακρίνω μια αντιπαλότητα από Δημητρακούδη και vadergr μη κατανοητή.
Παίδες για τα 650 του 93 παίρνει κανείς "πολύ μεγάλο μηχάνημα". Κυριολεκτικά.
Ακόμα και τίποτα να μην έπαιζε από video μου κάνει σαν universal cd player!
Περισσότερα αργότερα..

Ειλικρινά κανεις λαθος.
Το oppo 93 μου αρεσει πολυ και θα ηθελα να το εχω στο συστημα μου.Ειμαι πεπεισμενος για την αποδοση του σε εικονα και ηχο , απλά νομίζω οτι ξέρω πολύ καλα τα αρνητικά του και απλά τα τονίζω γιατι τα θεωρώ σοβαρά για κάποιον που τα χρειάζεται σε αυτη τη κατηγορία τιμής. (ψιλοχέστηκα να πω την αληθεια για τους υπότιτλους αν ειναι ομορφοι η οχι, αλλα το θέμα του δικτύου και η μελλοντικη αποσυρση της .iso αναπαραγωγής για εμενα τουλάχιστον ειναι nogo).
H ιδια "θεοποιηση" πάντως υπήρξε και για το 83 το οποιο πλέον ειναι ξεχασμενο απο υποστήριξη και μεταχειρισμένο δίνεται πολύ χαμηλά σε σχέση με το κόστος αποκτησης του.Φυσικα ουτε λογος για 3d,υποτιτλους ,υποστήριξη σε νεα δισκάκια που δεν παιζουν και δικτυο.
Αραγε οταν βγει πχ το oppo 94 το οποιο πιθανώς να υποστηρίζει ολα οσα λειπουν τώρα, τι θα λεμε/γράφουμε?

Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα oppo-93 θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

Πρώτον, επειδή αυτή τη στιγμή έχω μια μεγάλη συλλογή από αγορασμένα dvd, αυτά θα παίζουν ικανοποιητικά σε μια τηλεόραση 40-42" ?
Ναι.
Δεύτερον, επειδή έχω και μια καλή συλλογή από αγορασμένα μουσικά dvd, πως θα ακούγονται μουσικά αυτά? Κάνω την ερώτηση αυτή γιατί η εύκολη λύση είναι το 95, αλλά η διαφορά τιμής είναι μεγάλη.
Πολύ καλά.
Τρίτον, έχω έναν μικρό φορητό δίσκο τον οποίο τον έχω φορτώσει με αγαπημένα mp3 από τα cd που έχω. Συνδέοντας τον στο oppo, θα μπορώ εύκολα να πηγαίνω από τον έναν φάκελλο στον άλλον, να βρίσκω και να ακούω εύκολα κάποιο τραγούδι και να βλέπω με ελληνικά τα ονόματα ελληνικών τραγουδιών?
Ναι
Κάποιοι αναφέρατε πρόβλημα με τη μορφή των ελληνικών υποτίτλων. Τι ακριβώς πρόβλημα είναι αυτό?
Η γραμματοσειρά τους δεν είναι η καλύτερη αισθητικά, αλλά όχι ως το σημείο να γίνεται δυσανάγνωστη.
Τέλος το player μπορεί να παίξει όλα τα avi, mpeg και mkv αρχεία ή υπάρχει κάποιος περιορισμός.?
Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός σε αυτά τα φορμά
Αυτα τα λίγα, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μιχάλης
...

Κώστα σε ευχαριστώ,

μια ερώτηση ακόμα, γιατί μάλλον δεν θα το εξήγησα εγώ καλά. Ρώτησα ηχητικά και μουσικά πως ακούγεται το 93, γιατί με ενδιαφέρει ο αναλογικός του ήχος και όχι ο ψηφιακός. Ο λόγος είναι ότι δεν έχω κάποιο καινούργιο πολυκάναλο ενισχυτή. Αυτή τη στιγμή, το player μου, οδηγεί έναν δικάναλο για τα μπροστινά ηχεία και έναν παλαιό πεντακάναλο που οδηγεί τα πίσω ηχεία.

Μιχάλης

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Ειλικρινά κανεις λαθος.
Το oppo 93 μου αρεσει πολυ και θα ηθελα να το εχω στο συστημα μου.Ειμαι πεπεισμενος για την αποδοση του σε εικονα και ηχο , απλά νομίζω οτι ξέρω πολύ καλα τα αρνητικά του και απλά τα τονίζω γιατι τα θεωρώ σοβαρά για κάποιον που τα χρειάζεται σε αυτη τη κατηγορία τιμής. (ψιλοχέστηκα να πω την αληθεια για τους υπότιτλους αν ειναι ομορφοι η οχι, αλλα το θέμα του δικτύου και η μελλοντικη αποσυρση της .iso αναπαραγωγής για εμενα τουλάχιστον ειναι nogo).
H ιδια "θεοποιηση" πάντως υπήρξε και για το 83 το οποιο πλέον ειναι ξεχασμενο απο υποστήριξη και μεταχειρισμένο δίνεται πολύ χαμηλά σε σχέση με το κόστος αποκτησης του.Φυσικα ουτε λογος για 3d,υποτιτλους ,υποστήριξη σε νεα δισκάκια που δεν παιζουν και δικτυο.
Αραγε οταν βγει πχ το oppo 94 το οποιο πιθανώς να υποστηρίζει ολα οσα λειπουν τώρα, τι θα λεμε/γράφουμε?

Οντως υπάρχει μια τάση ιδιαίτερης λατρείας από τους κατόχους των Oppo. Δεν είναι όμως ανεξήγητη.

Σχετικά με την υποστήριξη και το κόστος απόκτησης, μακάρι να ακολουθούσαν όλοι την πολιτική της Oppo.
Τι να πουν κι αυτοί που ακούμπησαν 2.000 για να αποκτήσουν τα BD-CD players της Denon (3800) Pioneer (LX91) Sony (5000ES) και σήμερα είναι ξεχασμένα. (η αναφορά τους είναι ενδεικτική) Δοκίμασε να πουλήσεις σήμερα ένα Sony 5000 ES. Ούτε με 500 δεν θα μπορέσεις να το δώσεις.

Να υπενθυμίσω και πάλι ότι γνωστές Hiend εταιρίες πήραν αυτούσιο το περιεχόμενο των Oppo και με βουρτσισμένο αλουμίνιο και επίχρυσους ακροδέκτες τιμολόγησαν 5 φορές πάνω από την αξία του ''μικρού'' Oppo. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο αυτό.

Τα θετικά των 93/95 είναι πολλαπλάσια από τα αρνητικά τους. Μόνο σαν universal music player να τα κρατήσει κανείς, έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω.

Να υπενθυμίσω ότι παραμένω αυστηρός κριτής των Oppo και είμαι αυτός που επισήμανε εδώ μέσα και καυτηρίασε τις αδυναμίες τους. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους τόσο στον ηχητικό τομέα όσο και στο κομμάτι του video. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορώ να τους αποδώσω ακραίους χαρακτηρισμούς (όπως ήδη αναφέρθηκαν στο νήμα) περί γυφτιάς ή εξαπάτησης.

Συμφωνουμε σε ολα νομιζω AlexT ... Ισως μονο το κομματι της γυφτιας παραμενει για μενα (αν οντως φυγει η .iso υποστηριξη) :p

Το κομμάτι της αναπαραγωγής .iso είναι ένα σημαντικό θέμα και ίσως αποδειχτεί καυτή πατάτα για τους Κινέζους. Θα πρέπει να αιτιολογήσουν πιστευτά την αφαίρεση του για να πείσουν όλους εμάς για την αναγκαιότητα της πράξης τους. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί σε (επι)κρίσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις.