OPPO BDP-93 BD Player

πρεπει να εχει να κανει με τα κλειδωματα που εχει το καθε δισκακι

Λογικά πιθανόν να έχει να κάνει με τα κλειδώματα που εχει το καθε δισκακι αλλά δεν είναι και τόσο
απλό και εξηγώ το λόγο:

Ας πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση που δοκίμασα στο Blu-ray δισκάκι του Mulholland Drive:

Αν θυμάμαι καλά,αν είχα επιλέξει από το menu κάποιους υπότιτλους (π.χ. Αγγλικούς)
μετά όταν άρχιζε η ταινία και πατούσα το πλήκτρο subtitle του τηλεκοντρόλ του oppo
για να επιλέξω το other μου εμφάνιζε κι εμένα το μήνυμα : operation block by disc.
Επίσης στην περίπτωση αυτή μου εμφάνιζε το μήνυμα : operation block by disc ακόμα και όταν
πήγαινα να αλλάξω γλώσσα υπότιτλων (από τους ήδη επιλεγμένους από το αρχικό μενού υπάρχοντες στο δισκάκι υπότιτλους !!)

Αντιθέτως,αν θυμάμαι καλά,αν στο μενού δεν επέλεγα καθόλου υπότιτλους και πατούσα απευθείας
start movie και ξεκινούσε η ταινία,τότε πατώντας το πλήκτρο subtitle του τηλεκοντρόλ του oppo
και επιλέγοντας το other στη συνέχεια,φόρτωνε τους εξωτερικούς υπότιτλους μια χαρά!

Αν θυμάμαι καλά κάπως έτσι είχε συμβεί στη δικιά μου περίπτωση,γι αυτό σε προέτρεψα να παίξεις
λίγο!
Δοκίμασε κι εσύ στο Thor χωρίς να επιλέξεις από το μενού κάποιους υπότιτλους (από αυτούς που ήδη υπάρχουν στο δισκάκι) και δοκίμασε στη συνέχεια και επιλέγοντας κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες
να δεις μήπως σε κάποια περίπτωση σε αφήσει και πάρει τους εξωτερικούς!!

Last edited:
καλησπέρα! Μόλις έγινα κάτοχος ενός oppo 93 και εκτός απο ιδιαίτερα χαρούμενος είναι και αρκετα προβληματισμένος. θα ήθελα τη βοήθεια σας αν είναι δυνατόν...

1) Μπορεί το oppo να βλέπeι τον σκληρό που έχω καρφωμένο σε έναν Imac ώτσε να στριμάρει μέσω ενσύρματου δικτύου απο εκεί τα Mp3?

2) μπορώ να συνδέσω με το oppo ως remote ένα samsung galaxy tab ώτσε να το χειρίζομαι απο κεί? Φαντάομαι ότι δεν μπορώ να προβάλω στην οθόνη του tab τα περιεχόμενα του oppo έτσι ώστε να γλιτώσω το άναμα της τηλεόρασης ή την αγορα ενός μόνιτορ?

ευχαριστω....

καλησπέρα! Μόλις έγινα κάτοχος ενός oppo 93 και εκτός απο ιδιαίτερα χαρούμενος είναι και αρκετα προβληματισμένος. θα ήθελα τη βοήθεια σας αν είναι δυνατόν...

1) Μπορεί το oppo να βλέπeι τον σκληρό που έχω καρφωμένο σε έναν Imac ώτσε να στριμάρει μέσω ενσύρματου δικτύου απο εκεί τα Mp3?

2) μπορώ να συνδέσω με το oppo ως remote ένα samsung galaxy tab ώτσε να το χειρίζομαι απο κεί? Φαντάομαι ότι δεν μπορώ να προβάλω στην οθόνη του tab τα περιεχόμενα του oppo έτσι ώστε να γλιτώσω το άναμα της τηλεόρασης ή την αγορα ενός μόνιτορ?

ευχαριστω....

Καλησπέρα φίλε! Κατ'αρχάς καλορίζικο! Καλές θεάσεις και ακροάσεις να έχεις με αυτό και να το ευχαριστηθείς (που θα το ευχαριστηθείς είναι σίγουρο..!). Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου:

1) Μπορεί να δεί αρχεία μέσω DLNA. Οπότε στο iMac θα πρέπει να τρέξεις DLNA server και το Oppo να είναι ο client. Για προτεινόμενους DLNA servers δες εδώ.

2) Application για Android υπάρχει και αναμένεται να βγεί και για iOS. Το Android Application μπορείς να το βρείς εδώ. Απ'ότι γνωρίζω (δεν το έχω δοκιμάσει, μόνο απο αναφορές), μπορείς να δείς τα περιεχόμενα προς αναπαραγωγή οπότε, αν ισχύει, γλιτώνεις το άναμα της τηλεόρασης. Είχα ρωτήσει κάτι αντίστοιχο εδώ (διάβασε και λίγο πιο κάτω το νήμα που σου παρέθεσα).

Καινούργιο το αγόρασες ή μεταχειρισμένο; Αν το αγόρασες καινούριο μου κάνει εντύπωση αφού θεωρείται δυσεύρετο...

ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις. Εχω τοσα πολλά να ψάξω με το oppo κι έχω ενθουσιαστεί... Το πήρα μεταχειρισμένο!!!

Παιδιά έχει τύχει σε κάποιον από εσάς να κολλήσει το Oppo την στιγμή που πατάει το πλήκτρο ΟΚ στο Other, για να φορτώσει υπότιτλους από USB;

Προσπαθω να βάλω εξωτερικούς υπότιτλους μέσω usb σε ένα iso 3d αλλα δεν τα καταφέρνω... Τι πρέπει να κάνω?

εχω πολλα αυλα High Res αξιζει να τα κανω sacd και να τα καψω σε iso μετα,ακουσα διαφορα με το foobar2000 σε μερικα αρχεια που εφτιαξα

Έχει δοκιμάσει κανείς 2,5άρι ΗDD με τροφοδοσία απο την usb του oppo? Παίζει κανονικά και απο τις δύο usb?

(έχω δει το οppo FAQ που λέει ότι καλό θα ήταν οι HDD να έχουν δική τους εξωτερική τροφοδοσία και θα ήθελα να ξέρω πριν δοκιμάσω για αποφυγή ζημιάς)

Στο 95 μου, παίζει μια χαρά ένας δυομισάρης εξωτερικός σκληρός με τροφοδοσία από τη θύρα του oppo. Τον έχω δοκιμάσει όμως μόνο στην εμπρός usb θύρα. Καθαρά για λόγους εύκολης πρόσβασης, μιας και τον χρησιμοποιώ και στο laptop

Ευχαριστώ Αχιλλέα (καλά θυμάμαι?)

Να το ψάξουμε λίγο παραπάνω?
Μου λες σε παρακαλώ μοντέλο και χωρητικότητα δίσκου που χρησιμοποιείς? Σκέφτομαι για κάποιον 750GB-1TB...

Βασικά η ερώτηση έπρπε να ήταν βάση αυτού
The BDP-93 supports sending 1000mA over USB. This is twice the value of the BDP-83 (500mA). Most 2.5" bus power enclosures should now load properly on the BDP-93, but for trouble-free use a powered HDD should be used.

According to the manual:
The USB ports are rated to provide a maximum of 5 V, 1000 mA power to the USB drive. It is sufficient for USB thumb drives and flash memory card readers, but may not be sufficient for USB hard disks. It is recommended that you use a USB hard disk with an external power supply.

Ξέρει κανείς πόση είναι η max απαίτηση ενός usb powered 2,5άρι 1ΤΒ γιατί δε μπορώ να βρω? και αν είναι ίδια για όλους βέβαια...
Περίπτωση βλάβης (είτε του δίσκου είτε του oppo) υπάρχει, αν ζητήσει παραπάνω ρεύμα ο δίσκος?

μια ερωτηση πριν κανω καμια βλακεια σκεφτομαι την αγορα αυτου του εσωτερικου δισκου Western Digital 4TB RE WD4000FYYZ SATA 3 και θα τον βαζω σε DOCKING STATION 2.5'' 3.5'' USB 2.0 SATA I/II ,θα τον αναγνωρισει ο οππο σαν 4TB

Last edited:
Νίκο η USB είναι fixed 5V (λόγω πρωτοκόλλου). Από και και πέρα το 1Α είναι αρκετό για 2,5" δίσκο. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιος δίσκος χρειάζεται περισσότερο ρεύμα, στη χειρότερη δεν θα μπορεί να γυρίσει για να διαβάσει το oppo από αυτόν. Μου εχει τυχει τετοια περιπτωση 3,5" δισκου σε USB laptop που φυσικα σεν επαιξε, και 2,5" σε Dell mini tower απο την μπροστα θυρα που περιέργως δεν έπαιξε. Και στις δυο περιπτώσεις χωρίς ζημιά οπουδήποτε. Με το Oppo 95 εγώ έχω δοκιμάσει 2,5" από την πίσω USB και έπαιζε μια χαρά.Αν θες δοκιμάσω και μπροστά αν και δε νομίζω να έχουν διάφορα.

Κάθισα και διάβαζα για πρωτόκολλα usb σήμερα γιατί η WD δεν δεν αναφέρει τίποτα στα spec του δίσκου...

Αν ήταν ένας 500άρης δεν θα ανησυχούσα αλλάεπειδή σκέφτομαι για ΤΒ (στη χειρότερη 750GB) δεν ξέρω μήπως έχει άλλες απαιτήσεις για ρεύμα και σε συνδυασμό με το "καλύτερα εξωτερική τροφοδοσία" που λέει η oppo την πατήσω και πάει χαμένος (για βλάβη απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει πρόβλημα)
Εσύ Χρήστο τoυ κόλλησες 1ΤΒ ή λιγότερο?