Ώρα για αλλαγή ηχείων!

Έξτρα αντάπτορας είναι όπως έδειξα και στη προηγούμενη φωτό στους νέους denon.
το βγάζεις και είσαι έτοιμος Δημήτρη.

Εντάξει, δεν αντιλέγω, μπορεί να έχετε δίκιο.
Κάνε την δοκιμή που προτείνουν τα παιδιά παραπάνω να δεις αν βγαίνει αυτό το πλαστικούλι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε αυτή την εικόνα φαίνεται να μην έχει αυτό το πλαστικό κομμάτι :

Denon_AVR-2807-back.jpg

Aν δεν έπαιρνε μπανάνες δεν θα είχε καν μπόρνες Μιχάλη. Μόνο τα κλασσικά κλιπάκια.

Συνήθως είναι και απο μαλακό πλαστικό ο αντάπτοες. Με μία πρόκα το καρφώνεις και το τραβάς έξω πριν πάρει το δρόμο για τον κάλαθο των αχρήστων.

Last edited:
Τάπες λέγονται,άλλο πράγμα οι αντάπτορες
Φιλικά πάντα:ernaehrung004:
Η ιστορία με τις τάπες είχε ξεκινήσει από το γεγονός του ότι υπήρξαν αρκετά κρούσματα ηλεκτροπληξίας,καθώς πολλοί και κυρίως παιδιά,έπαιρναν τις μπανάνες και τις τοποθετούσαν στις πρίζες.
Βέβαια αντί να καταργήσουν τις μπανάνες εφηύβραν τις τάπες

Aν δεν έπαιρνε μπανάνες δεν θα είχε καν μπόρνες Μιχάλη. Μόνο τα κλασσικά κλιπάκια.

Μην το λες,μου έχει τύχει σε ηχεία,μπόρνες με μικρές οπές

Στο εγχειρίδιο πάντως αναφέρει μόνο για γυμνό καλώδιο στις μπόρνες :

http://www.manualslib.com/manual/38362/Denon-Avr-2807.html?page=11#manual

Σκοπός τους να μην χρησιμοποιηθούν μπανάνες για τον λόγο που ανάφερα

Συνήθως είναι και απο μαλακό πλαστικό ο αντάπτοες. Με μία πρόκα το καρφώνεις και το τραβάς έξω πήρε πάρει το δρόμο για τον κάλαθο των αχρήστων.

κατσαβιδάκι λεπτό,το κάνεις μοχλό μεταξύ τάπας και μπόρνας

Τάπες λέγονται,άλλο πράγμα οι αντάπτορες
Φιλικά πάντα:ernaehrung004:
Η ιστορία με τις τάπες είχε ξεκινήσει από το γεγονός του ότι υπήρξαν αρκετά κρούσματα ηλεκτροπληξίας,καθώς πολλοί και κυρίως παιδιά,έπαιρναν τις μπανάνες και τις τοποθετούσαν στις πρίζες.
Βέβαια αντί να καταργήσουν τις μπανάνες εφηύβραν τις τάπες

Μην το λες,μου έχει τύχει σε ηχεία,μπόρνες με μικρές οπές

Δεν ξέρω πως τα λένε Λεωνίδα μου. Απλά σαν χρήση είναι ξεκάθαρα αντάπτορες για άλλο βύσμα (διάμετρο).
Τάπες ήξερα τα καπάκια που ταπώνoυν τις μπόρνες για προστασία απο τη σκόνη.

(τι φιλικά ρε? θα μας τρελάνεις? :ernaehrung004: )

Σε έναν "προϊστορικό" yamaha που είχα, είχε μπόρνες τέτοιες και έπαιρνε μόνο γυμνό καλώδιο.
Μάλιστα, το χαρακτήριζαν "καινοτομία" γιατί δεχόταν χοντρο καλώδιο λόγω αυτών των βυσμάτων και δεν είχε τα παλιά κλιπς για το καλώδιο, που ήταν πράγματι για λεπτά καλώδια.

οπα παιδια-ετρωγα και δεν σας προλαβα..
λοιπον-μπανανες δεν βρηκα.νομιζα οτι ειχα ή ειχα και τις εχασα.
@Leo
να παραβιαστηκαν αποκλειεται.εκτος του οτι δεν παραβιαζω ποτε τα μηχανακια μου,θα το θυμομουν εαν ειχε γινει λαθος.
@more peers
πως να τις αφαιρεσω μην κανω καμια ζημια?
@Μιχαλη
εαν δεις πιο πισω στο ποστ 28 http://avclub.gr/forum/showthread.php/149322-Ώρα-για-αλλαγή-ηχείων!/page3
δειχνει μπανανα.εκει βεβαια φαινεται λεπτη,αλλα δεν ξερω εαν δειχνει τυπικα μπανανα ή οντως περνει λεπτη.

Σε έναν "προϊστορικό" yamaha που είχα, είχε μπόρνες τέτοιες και έπαιρνε μόνο γυμνό καλώδιο.
Μάλιστα, το χαρακτήριζαν "καινοτομία" γιατί δεχόταν χοντρο καλώδιο λόγω αυτών των βυσμάτων και δεν είχε τα παλιά κλιπς για το καλώδιο, που ήταν πράγματι για λεπτά καλώδια.

Πάλι καλά που το κατάργησαν αυτό το σύστημα :-)

tannoy mercury m1,ίδια περίπτωση,αλλά αυτές οι μπόρνες δεν ήταν επίχρυσες,οι επίχρυσες δέχονταν μπανάνες

Μήπως υπήρχαν διάφορες εκδόσεις 2807 ;
Στο εγχειρίδιο που βρήκα δεν αναφέρει για μπανάνες, ενώ η φωτό που έχεις βάλει εσύ αναφέρει... :BDGBGDB55:

2807.jpg

δεν θυμαμαι να υπηρχαν 2 εκδοσεις.ενας 2807 κυκλοφορησε.
και τωρα να κανεις σερτς,παλι μια εκδοση θα σου βγαλει.

Απάντηση: Re: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

@more peers
πως να τις αφαιρεσω μην κανω καμια ζημια?

με πρόκα ή λεπτό κατσαβίδι (όχι σταυρό).
Βάζεις τη μύτη στραβά όχι παράλληλα στο σωλήνα και όχι στο χείλος.
θα καταλάβεις ότι με λίγο πίεση θα "πιάσει" πάνω στο εσωτερικό αντάπτορα-τάπα-πλαστικό. Και πάλι με την κατάλληλη - μικρή πίεση θα το σείρεις προς τα έξω.

αν σε ζορίζει πες μου να έρθω να τις βγάλω εγώ... έχω βγάλει απο 3 δικούς μου yamaha και 1 denon φίλου (όλοι οι ενισχυτές στο μπραχάμι)

Re: Απάντηση: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

Θα με κάνετε να έρθω Αθήνα.....απειλή είναι!!!:grinning-smiley-043

Λεο-τα γυμνωνω και τα περναω ετσι.απλα ειμαι πολυ περιεργος να δω τι και πως περνει(εαν περνει)μπανανα αυτες οι μπορνες.
περισσοτερο λυπαμαι το καλωδιο που εφτιαξα παρα τα υπολοιπα.

Απάντηση: Re: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

με πρόκα ή λεπτό κατσαβίδι (όχι σταυρό).
Βάζεις τη μύτη στραβά όχι παράλληλα στο σωλήνα και όχι στο χείλος.
θα καταλάβεις ότι με λίγο πίεση θα "πιάσει" πάνω στο εσωτερικό αντάπτορα-τάπα-πλαστικό. Και πάλι με την κατάλληλη - μικρή πίεση θα το σείρεις προς τα έξω.

αν σε ζορίζει πες μου να έρθω να τις βγάλω εγώ... έχω βγάλει απο 3 δικούς μου yamaha και 1 denon φίλου (όλοι οι ενισχυτές στο μπραχάμι)

Πήγαινε,είμαι μακριά εγώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

Λεο-τα γυμνωνω και τα περναω ετσι.απλα ειμαι πολυ περιεργος να δω τι και πως περνει(εαν περνει)μπανανα αυτες οι μπορνες.
περισσοτερο λυπαμαι το καλωδιο που εφτιαξα παρα τα υπολοιπα.

βρε βγάλε τα πλαστικά να ησυχάσεις. μη τρως κόλλημα με τις μπόρνες, δεν είναι τίποτα. στο φινάλε αν δοκιμάσεις και το φοβηθείς σταματάς.

(ακόμα στο pc είσαι? :-)