Οργάνωση ακρόασης Dacs

Παιδιά, μην συγκρίνετε έτσι κυματομορφές. Μόνο και μόνο το ότι έχετε διαφορετικό zoom level στις δυο περιπτώσεις (καθότι τα αρχεία έχουν διαφορετικό sampling rate) είναι αρκετό για να εμφανίσει διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν ή να ισοπεδώσει όποιες όντως υπάρχουν.

Αν θέλετε να κάνετε σύγκριση που να έχει νόημα, χρειάζεται πολύ zoom.

Παιδιά, μην συγκρίνετε έτσι κυματομορφές. Μόνο και μόνο το ότι έχετε διαφορετικό zoom level στις δυο περιπτώσεις (καθότι τα αρχεία έχουν διαφορετικό sampling rate) είναι αρκετό για να εμφανίσει διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν ή να ισοπεδώσει όποιες όντως υπάρχουν.

Αν θέλετε να κάνετε σύγκριση που να έχει νόημα, χρειάζεται πολύ zoom.

ναι βρε Μήτσο
αυτό λεω.
Επειδή την έκανα τη δουλειά με το ζούμ, βαρέθηκα να ψάχνω...

Δοκίμασες να αντιστρέψεις τη φάση του ενός κομματιού και να το μιξάρεις με το άλλο; :D

Εκεί να δεις γέλιο.. Αρκεί να καταφέρεις να τα συγχρονίσεις σωστά.

Τότε θα ακούσεις τις ακουστές διαφορές και μόνο αυτές.

Δοκίμασες να αντιστρέψεις τη φάση του ενός κομματιού και να το μιξάρεις με το άλλο; :D

Εκεί να δεις γέλιο.. Αρκεί να καταφέρεις να τα συγχρονίσεις σωστά.

Τότε θα ακούσεις τις ακουστές διαφορές.

κανονικά δεν ακούς τίποτα...

Βαριεμαι λιγακι, αλλά θα τα περνουσα απο wavelab.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως με το wavelab τουλαχιστον που επαιζα παλαιοτερα εβλεπες διαφορές.

αναστροφή φάσης ίσον ακύρωση...

Όντως, αν το κάνεις σε ένα κομμάτι και το μιξάρεις με τον εαυτό του.. Αν το κάνεις στο Α κομμάτι το οποίο θέλεις να δεις τι διαφορές έχει με το Β κομμάτι, θα ακυρώσει μόνο το υλικό που είναι ακριβώς ίδιο και στα δυο κομμάτια.. ;)

Οπότε:

Α κομμάτι -> flip 180 μοίρες
Β κομμάτι -> καμία αλλαγή

Mix A με Β (με -3db για να είμαστε ΟΚ με τα levels, παρότι λογικά δεν θα είναι πρόβλημα) -> παίρνεις Γ κομμάτι το οποίο είναι μόνο οι διαφορές μεταξύ του Α και του Β.

Προσοχή: Πρέπει να συγχρονιστούν άψογα χρονικά τα δυο κομμάτια πριν την μίξη, διαφορετικά θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές απ' ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Όντως, αν το κάνεις σε ένα κομμάτι και το μιξάρεις με τον εαυτό του.. Αν το κάνεις στο Α κομμάτι το οποίο θέλεις να δεις τι διαφορές έχει με το Β κομμάτι, θα ακυρώσει μόνο το υλικό που είναι ακριβώς ίδιο και στα δυο κομμάτια.. ;)

Οπότε:

Α κομμάτι -> flip 180 μοίρες
Β κομμάτι -> καμία αλλαγή

Mix A με Β (με -3db για να είμαστε ΟΚ με τα levels, παρότι λογικά δεν θα είναι πρόβλημα) -> παίρνεις Γ κομμάτι το οποίο είναι μόνο οι διαφορές μεταξύ του Α και του Β.

Προσοχή: Πρέπει να συγχρονιστούν άψογα χρονικά τα δυο κομμάτια πριν την μίξη, διαφορετικά θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές απ' ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Αυτό λέω.
Σε μένα είναι ίδια...
θα ακούσω κανονικά τις τρίχες από το κούρεμα του αυγού...-bye-

Αυτό λέω.
Σε μένα είναι ίδια...
θα ακούσω κανονικά τις τρίχες από το κούρεμα του αυγού...-bye-

'τόσο' ίδια ώστε να ακυρώνουν αποκλείεται ... καθώς πρόκειται για προϊόν ηχογράφησης και έστω ελάχιστου shaping.

του τζιμισκή.
Τα δικά μου είναι ίδια....
με το κυάλι βρίσκεις διαφορά εκτός της στάθμης.
Και μάλιστα και με zoom επί μέρους....

....Λες αυτό το κάθαρμα να "μαγείρεψε" τα αποτελέσματα??:idea:

"Τζιμισκήηηη" που είσαι ρε........ ξερασέ τα όλα....... :slapface::grinning-smiley-043-bye-

Συγκρινα το es1.wav (για συντομια γραφης) με το es3.wav.
Μου εβγαλε διαφορες.
Βεβαια δεν προσεξα αν τα δυο κοματια ειναι συγχρονισμενα.

difference.jpg
es1 analysis.jpg
es3 analysis.jpg

Το #3 που εγω τουλαχιστον το βρισκω καλυτερο σαν ακουσμα βλεπω οτι στα Peaks εχει διαφορά, προς την θετικη πλευρα, αν επρεπε να ειναι ετσι...

Συγκρινα το es1.wav (για συντομια γραφης) με το es3.wav.
Μου εβγαλε διαφορες.

View attachment 64701
View attachment 64702
View attachment 64703

Το #3 που εγω τουλαχιστον το βρισκω καλυτερο σαν ακουσμα βλεπω οτι στα Peaks εχει διαφορά, προς την θετικη πλευρα, αν επρεπε να ειναι ετσι...

μα καλά...:smash:
τι μας λες τώρα...
αφού διαφέρουν χρονικά.
Εχουν διαφορετικό κενό στην αρχή πχ...-bye-

Εχουν διαφορετικό κενό στην αρχή πχ...-bye-

Αυτο το ειδα.
Απλα δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω με το να τα συγχρονισω...

Και το αρχειο που πηρα, το untitled που λεει, με τις διαφορές, αυτο δειχνει.
Την ελλειψη συγχρονισμου.
Δηλαδη και γκαβος να εισαι (που εκανα ζουμ σε περιοχη αλλά και το εβαλα σε πολυ μικρο βημα) και παλι το αρχειο που παιρνεις ειναι αλλου γι`αλλου.

Δεν το διατυπωσα σωστα.
Το προσεξα οτι δεν ειναι αλλά δεν προσεξα στο να τα συγχρονισω πρωτα...

Ο χρονος ειναι χρημα. :p
Ας παω να παιξω κανενα βελακι τωρα... στο arcade του φορουμ...