Οργάνωση ακρόασης Dacs

ακριβώς....
την πρώτη φορά που τα είδα χάρηκα.... "ώπα λεω, λαγός..."
μετά είδα ότι είναι πιό κάτω η ομοιότητα....

Δοκίμασες να αντιστρέψεις τη φάση του ενός κομματιού και να το μιξάρεις με το άλλο; :D

Εκεί να δεις γέλιο.. Αρκεί να καταφέρεις να τα συγχρονίσεις σωστά.

Τότε θα ακούσεις τις ακουστές διαφορές και μόνο αυτές.

Πρακτικά τα έχω συγχρονίσει τόσο καλά που έκανα mix το ένα με το άλλο και ακούω το ίδιο... :p
Αλλά παρά το invert phase και το mix που κάνω το ένα πάνω στο άλλο... Το ίδιο τραγούδι ακούω πάλι... Απλά πολύ χάλια! :p

Ασχετο αλλά σχετικο.
Τωρα ακουω το Spanish Harlem- Rebecca Pidgeon μεσα απο δισκακι της USACi (σαν την Emma αλλά Αμερικανιά).

Οτι πρεπει για γυναικεια φωνητικα.

'τόσο' ίδια ώστε να ακυρώνουν αποκλείεται ... καθώς πρόκειται για προϊόν ηχογράφησης και έστω ελάχιστου shaping.
Επιτέλους!
Είσαι ο πρώτος που θυμήθηκε ότι τα αρχεία κατά τη μετατροπή από DSD σε PCM υποβάλλονται σε διαδικασία Dithering, όπως επιβάλλεται αλλωστε (by the book), αφου αυτά θεωρούνται πλέον master files.:grandpa:

Έτσι εξηγείται και ο θόρυβος πολύ χαμηλής στάθμης στα -110dB ως -120dB που είχε παρατηρήσει ο Supersonic.

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη Δημητρακούδη, ότι για να μπορέσετε να παρατηρήσετε οπτικά τις διαφορές στα αρχεία πρέπει πρώτα να τα συγχρονίσετε ακριβώς, να απομονώσετε ένα μικρό τμήμα (π.χ. ένα-δύο δευτερόλεπτα) ακριβώς το ίδιο στα προς σύγκριση αρχεία και να εφαρμόσετε πολύ μεγάλη μεγέθυνση (zoom).

Όσο για την περίπτωση να δείτε οπτικά τις διαφορές με το τέχνασμα της αναστροφής φάσης και άθροισης η διαδικασία είναι η εξής:
-Εκτελείτε ακριβές Normalize σε όλα τα αρχεία, ώστε να είναι όλα ακριβώς στην ίδια στάθμη.

-Σώζετε τα αρχεία σας με κάποιο καινούργιο όνομα.

-Κάνετε upsample το original αρχείο χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο, ώστε όλα να έχουν την ίδια ανάλυση.

-Το σώζουμε και πάλι.

-Αναστρέφουμε τη φάση και στα δύο κανάλια του original upsampled αρχείου.

-Κάνουμε άθροιση (adding) κανάλι προς κανάλι (αριστερό με αριστερό, δεξί με δεξί) το original ανεστραμμένο με το προς σύγκριση αρχείο.

-Το αρχείο που θα προκύψει θα αποτελείται από τις διαφορές του original με το προς σύγκριση αρχείο!

Σημείωση 1: Τα -3 dB που έχετε αναφέρει δεν ισχύουν, διότι εδώ κάνουμε άθροιση, όχι μίξη...

Σημείωση 2: Supersonic, επειδή γκρινιάζεις συνέχεια για τις στάθμες. Έχεις κάνει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς. Ξανακάνε τους σε παρακαλώ και ενημέρωσε με. Δεν συμπίπτουμε! :smile:

**********************​

Ωραία! Και τώρα που τα κάναμε όλα αυτά τι κερδίσαμε;

-Αποδείξαμε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους DAC's; Μα ποιός το αμφισβητεί!

-Μήπως αποδείξαμε ότι οι διαφορές είναι μικρές; Μα κι' αυτό το ξέραμε!

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο ακουστές είναι αυτές οι διαφορές, πως τις αξιολογεί ο καθένας μας. Κι' αυτό δε μπορούν να μας το πουν οι κυματομορφές.

Μόνο οι άνθρωποι που συμμετέχουν μπορούν να μας το πουν. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το δώρο της ακοής και της κρίσης τους... -bye-

Έλα ντε...
Κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, τα δύο αρχεία που έφτιαξα έχουν διαφορά 160 bytes μόνο...
Και μιλάμε για τα wav των 70Mb!

:grandpa: Κάπου μου έχει φύγει ένα nanosecond!

Λαπτοπ με winXP,foobar (ρυθμισεις οτι ναναι αλλα ηχο βγαζει!!) Prodigy cube και κατευθειαν ακουστικα Sennheiser 555.
Το "αυθεντικο" καλυτερο απο ολα ,τα υπολοιπα ιδια με το 2 να παιζει πιο δυνατα.

Κουφος ή το συστημα μου τα κανει ισωμα ,εγω αυτα εχω να καταθεσω.
ΔΕΝ τα ακουσα 150 φορες ,το πολυ (αποσπασματικα) 5.
Αν ειναι να ψαχνω δυο μερες για να βρω διαφορες,με το σκεπτικο το δικο μου πρακτικα ΔΕΝ υπαρχουν και το κυριωτερο..... ΔΕΝ τις πληρωνω:flipout:

Tα κομμάτια τα μετέτρεψα σε .m4a για να τα ακούσω και στο ipod touch. Οι διαφορες εδώ με τα ακουστικά της apple είναι απόλυτα αντιληπτές, ειδικά στα πιατίνια και στο σαξ. Η σειρά προτίμησης παραμένει η 2-3-1.

η διαφορα στη χροια του σαξοφωνου ειναι μεγαλη και μιλαω για χροια και οχι για σταθμη,το καθε αρχειο εχει δικη του αποψη για το πως ειναι ενα σαξοφωνο απο το πρωτο κλικ το ακουσα,και το ακουω εγω που δεν μπορω να πω οτι ειμαι και ο πιο εμπειρος σε τετοιου ειδους ακροασεις και τεστ, απορω πως δεν το ακουνε καποιοι που ειναι πιο παλιες καραβανες απο μενα.
Μπορει εντελει σε καποιους τα συστηματα τους να ειναι ισοπεδωτικα και σε καποιους αλλους πιο αναλυτικα δεν υπαρχει κατι αλλο να υποθεσουμε.

Κοιταχτε...
καταλαβα τουλαχιστον τις εμφανεστατες διαφορες του "πρωτοτυπου " απο τα υπολοιπα.
Ας υποθεσουμε οτι αυτο το θεωρω "η μερα με την νυχτα" η"αμεσα και εντονα αντιλιπτο"
Ε τα τρια υπολοιπα δειγματα, ειναι εξαιρετικα κοντα μεταξυ τους, που δεν το προσπαθησα παραπανω
Πιθανον στα ηχεια να αλλαξει κατι ,αλλα και παλι (λαμβανομενου υποψην οτι δεν ειμαι ουτε χαϊεντας, ουτε ψυχαναγκαστικος, ουτε τελειομανης και κυνηγος του απολυτου) δεν νομιζω να ξεκουφαθω κιολας.
Γραφω τα παραπανω για να γινει αντιλιπτο και πως βλεπει τα πραγμαατα αυτος (δηλ. εγω!!) που "κρινει" κατι
Εν ολιγοις μας ζητηθηκε η γνωμη μας ,την καταθετουμε ....απλα μην την παίρνεται και πολυ στα σοβαρα:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Tα κομμάτια τα μετέτρεψα σε .m4a για να τα ακούσω και στο ipod touch. Οι διαφορες εδώ με τα ακουστικά της apple είναι απόλυτα αντιληπτές, ειδικά στα πιατίνια και στο σαξ. Η σειρά προτίμησης παραμένει η 2-3-1.

εσύ Γιώργη ξεπερνάς κάθε προσδοκία...:award::award::award:

@sonus n
Μιχάλη, αύριο τα νούμερα.
Τώρα πρέπει να την κάνω έχω ταξίδι

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Λάκη χτες μου τα έβαζε ο Μπουλ με τυχαία σειρά. Καλύτερο έβγαλα και τις 3 φορές το 2. To DAC του Μπουλ είναι το παλιό Benchmark.
Φυσικά ο καλύτερο ήταν το πρωτότυπο.
Μάλλον κι εγώ επηρεάστηκα ψυχοακουστικά γιατί μπορεί να μην ήξερα πιο είναι πιο και να μην ήμουν στην ακρόαση, αλλά είναι γνωστό ότι έχω δυνατότητα να διαβάζω σκέψεις και να βλέπω μέσα από τοίχους.

Kαι οι τυφλοί άκουσαν!!!!!
αν και κουφοί...είδαν ακόμα και μεσα από τοιχους!!!!!!
θαύμα!!!!
θαύμα!!!!!

Who is Who
Λοιπόν, όπως σας είχα υποσχεθεί, ήλθε η στιγμή να σηκωθεί η κουρτίνα και να δούμε τι βγήκε από αυτό το μάλλόν ασυνήθιστο πείραμα που κάναμε και που στηρίχθηκε πάνω απ' όλα στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για να πουν τη γνώμη τους.Έχουμε λοιπόν:

Password: To password για το κλειδωμένο doc που είχαμε δώσει είναι:
Sonus_&_DAC's

• Τα αρχεία με πρόθεμα es_1 (es_1_DSD.dff, es_1_96_24.flac και es_1_96_24.wav) είναι του Antelope
  • Τα αρχεία με πρόθεμα es_2 (es_2_DSD.dff, es_2_96_24.flac και es_2_96_24.wav) είναι του Wyred4sound
  • Τα αρχεία με πρόθεμα es_3 (es_3_DSD.dff, es_3_96_24.wav και es_3_96_24.wav) είναι του Weiss 202

Τα αρχεία κατέβασαν μέχρι τώρα περί τα σαράντα μέλη του Forum. Υπολογίζω αυτούς που έχουν κατεβάσει όλα τα FLAC μαζί με το αρχείο αναφοράς. Συμμετείχαν αναφεροντας γνώμη και σειρά προτίμησης οι παρακάτω (Αναγράφονται με τη σειρά το Uaername, ο αριθμός post και η σειρά προτίμησης που δήλωσε ο καθένας):

1. Tzimisce ...................... #402# .............. 2-3-1
  2. Λάκης .......................... #404# .............. 2-3-1
  3. Audiov ........................ #407# ............... 3-2-1 ?
  4. Backousis .................... #408# ............... 3-2-1
  5. Economides .................. #411# .............. 2-3-1
  6. Φίλιππος ...................... #419# ............... 2-3-1
  7. Tonal ........................... #420# ............... 2-3-1
  8. FragoulisNaval .............. #424# .............. 3-2-1
  9. Supersonic ,.................. #430#, #456# .... 1-2-3 ?, 2-3-1
  10. Magellan ...................... #437# ............... 2-3-1
  11. Farflung ........................ #438# .............. 2-3-1
  12. Economo ....................... #439# .............. 3-2-1
  13. Δέσποινα ....................... #439# .............. 2-3-1
  14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ . #440#, #442# ... 3-2-1, 2-3-1
  15. Nbullamatsis .................. #441#, #554# ... 2-, -
  16. analyze_it .......... #443#, #448#, #457# ... 3-2-1, 2-3-1
  17. Lemarchand ................... #451# .............. 2-3-1
  18. ford focus ...................... #454# .............. 2-3-1
  19. Antonisgr ........................ #455# ............. 1-3-2
  20. Έκτωρ Κατσίκης ............... #473#, ............ 2-1-3
  21. Internet King ................... #476# ............. 2-3-1
  22. Δημήτρης Θ. .................... #505# ............. 2,-, -
  23. Mdvq .............................. #548, #551# .... 2, -, -
(Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στον παραπάνω πίνακα παρακαλώ διορθώστε με)​

Ευχαριστώ όλους όσοι έκαναν τον κόπο να συμβάλουν στην πραγματοποίηση αυτού του πειράματος. Πολλά και ενδιαφέροντα προκύπτουν.

Όμως θα τα συζητήσουμε εν εκτάσει από αύριο.

Καλή σας Νύχτα! -bye-

είχα πει ότι το 1 μου φάνηκε πιό κοντά στη μάνα
και ότι τα 2-3 κερδίζουν τις εντυπώσεις.

τέλος, εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056007278&postcount=511

είχα καταλήξει ότι τα 2-3 έχουν την ίδια φασματική υπογραφή και συνεπώς φοράνε το ίδιο τσιπ.

ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίζει το "?" πιό πάνω.

Συγχαρητήρια πάντως στον Μιχάλη γιά τον κόπο του και την οργανωτικότητα.

είχα πει ότι το 1 μου φάνηκε πιό κοντά στη μάνα
και ότι τα 2-3 κερδίζουν τις εντυπώσεις.

τέλος, εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056007278&postcount=511

είχα καταλήξει ότι τα 2-3 έχουν την ίδια φασματική υπογραφή και συνεπώς φοράνε το ίδιο τσιπ.

ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίζει το "?" πιό πάνω.

Συγχαρητήρια πάντως στον Μιχάλη γιά τον κόπο του και την οργανωτικότητα.

Ε, τώρα πιά νομίζω πως θα πρέπει να πάρεις μια Αντιλοπίτσα, Μήτσε!:flipout: