Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Το μονο που θα ζηλευα σε αυτα τα κρατη ειναι η οργανωση. Αν την ειχαμε θα διαπρεπαμε σε πολλους τομεις.

Oi...φριχτοί και απάνθρωποι Γερμανοί ζουν με κανόνες, έστω στην υπερβολή τους.

Αν θέλετε να ζείτε "λάθρα", στην αρπαχτή και την αρπακόλλα, τότε ναι η Ελλάδα είναι παράδεισος.
Και τα νοσοκομεία της είναι βρώμικα κ..λοχανεία και το σύστημα υγείας μας στα πρόθυρα της κατάρρευσης ακριβώς επειδή είτε τα χώνεις στο ασφαλιστικό σου είτε είσαι λαθρομετανάστης/εγκληματίας/λαμόγιο στα δίνουν όλα τζάμπα και κρατάνε και ενδιάμεσα τις μίζες τους.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω μερικές περιπτώσεις μιάς καί έζησα 10 χρόνια στη Δανία καί θα αρχίσω από τα τέλη ραδιοφωνίας, τηλεόρασης κλπ. Είναι γεγονός ότι τα τέλη στη δεκαετία του ´90 ήταν κάπου στα 100 ευρώ για τηλεόραση ανά οικογένεια καί όχι κατ´ άτομο. Υποθέτω ότι θα έχουν αυξηθεί σήμερα.

Οσον αφορά τη φορολογία υπήρχε ένα μηνιαίο αφορολόγητο ποσό, πχ. 300 ευρώ καί για το υπόλοιπο του μισθού οι κρατήσεις ξεκινούσαν από το 38% καί ανέβαιναν έως καί το 70% ή κάπου εκεί. Εννοειται βέβαια ότι στις κρατήσεις συμπεριλαμβάνονταν τα πάντα, δηλ. φόροι, ασφαλιστικές κρατήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημοτικά τέλη, εκκλησιαστικός φόρος κοκ.

Μιάς καί αναφέρθηκα στο φόρο γιά την εκκλησία που ήταν 0,7%, όταν πριν πολλά χρόνια πρωτοπήγα στη Δανία καί επρόκειτο να παντρευτώ, μας κάλεσε ο παππάς της ενορίας γιά να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της τελετής. Αφου λοιπόν τελειώσαμε ο παπάς ζήτησε διακριτικά από τη μέλλουσα συζυγό μου να μας αφήσει μόνους. Τότε λοιπόν μου είπε το εξής ανεπανάληπτο: Ακουσα ότι είσαι άνεργος ...... μήπως χρειάζεσαι χρήματα να αγοράσεις το γαμπριάτικο κουστούμι, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο? Εάν έχεις το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, μπορείς να μου το πείς καί είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τη λύση καί βέβαια χωρίς την παραμικρή υποχρέωση. Καί βέβαια γιά την τελετή του γάμου δεν πληρώσαμε ούτε μία Κορώνα (ή δραχμή τότε) καί το ίδιο ισχύει γιά βαφτίσια, κηδείες καί όλα τα σχετικά.

Το διάστημα που ήμουν στη Δανία δεν αγόρασαμε αυτοκίνητο, επειδή:

1/ Οι δημόσιες συγκοινωνίες ήταν άριστες, δηλαδη ήξερες ότι το λεωφορείο θα είναι στη στάση πχ. στις 07:28, θα έφθανες στον προορισμό σου στις 07:56 καί θα ξεκινούσες τη δουλειά στις 08:00. Υπ´ όψιν εάν το λεωφορείο, τρένο, μετρό κλπ έφθανέ νωρίτερα στη στάση (σταθμό) ο οδηγός περίμενε μέχρι το συγκεκριμένο λεπτό πρίν να ξεκινήσει γιά την επόμενη στάση.

2/ Τα αυτοκίνητα, τα τέλη κυκλοφορίας καί η ασφάλεια ήταν πανάκριβα .......... καί ακόμα είναι.

3/ Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πείς ένα ποτηράκι παραπάνω καί να διανοηθείς να οδηγήσεις. Οι ποινές ήταν τόσο αυστηρές όποτε σε προέτρεπαν να πάρεις ταξί ή κάποιος απο την παρέα έμενε τελείως στεγνός γιά να μας πάει σπίτια μας! Οσο γιά τα όρια ταχύτητας, εάν καποιος ξεπερνούσε τα 50 χιλ. μέσα στην πόλη κατά 7 - 8 χιλ το πρόστιμο έφτανε τα 200 ευρώ καί εάν επαναλαμβανόνταν 3 φορές ο οδηγός έμενε χωρίς δίπλωμα γιά 6 μήνες καί έπρεπε να ξαναδώσει εξετάσεις.

Δεν υπάρχει αντίρηση ότι είναι υπερβολικά αυστηροί αλλά καί απο την άλλη πλευρά τα ποσοστά θανάτων από αυτοκινηστικά ατυχήματα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Πριν σας αφήσω γιά απόψε θα ήθελα να σας πω ότι κατά την προσωπική μου άποψη (καί ελπίζω να μην θίξω πολλούς Γερμανούς ή Γερμανόφιλους) οι Γερμανοί είναι υπερβολικα "τετράγωνοι" ένω οι Δανοί χαρακτηρίζονται ώς οι Μεσόγειοι του Βορρά.

Καί κάτιι το τελευταίο ............. τα ποσοστά αυτοκτονίας είναι κατά πολύ ψηλότερα από πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Αυτά προς το παρόν καί καλό σας βράδυ.

Άν δεν έχεις τηλεόραση στο σπίτι σου δεν πληρώνεις μία. Αυτό είναι σίγουρο.

Εδώ χρεώνουν ΕΡΤ σε κάθε λογαριασμό.

Και αν δεν πληρώσεις ΕΡΤ (επειδή δεν βλέπεις TV) σου κόβουνε και το ρεύμα άμα λάχει.

Εδώ διορίζεσαι σε νησί, κουβαλάς οικοσκευή, νοικιάζεις σπίτι με 2-3 νοίκια μπροστά και τον πρώτο μισθό τον παίρνεις σε 5 μήνες.

Εκεί δουλεύεις part time π.χ. στο ταχυδρομείο και σου δίνουν 3-4 μισθούς προκαταβολή για να βολευτείς (και δεν είσαι και Γερμανός).

Αν θέλεις όμως πέρνα αυτοκινητόδρομο εκτός διάβασης πεζών...

Ευτυχώς ανάμεσα στο μπάχαλο της Ελλάδας (ή και άλλων μεσογειακών χωρών) και στη άτεγκτη Γερμανία, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Πιο ανθρώπινες.... Οι Δανοί, οι Βέλγοι, π.χ. είναι άλλη περίπτωση. Είναι άνθρωποι. Για τους Ολλανδούς έχω κάποιες επιφυλάξεις.....Οι άλλοι μεγάλοι λαοί μάλλον είναι άστα να πάνε.

Οι πιο απρόβλεπτοι είναι οι Αυστριακοί. Έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους, τους οποίους λατρεύω, αλλά έχω δει στο Γκρατς αυτοκίνητο να χτυπά 7χρονο παιδάκι και γιαγιά με το ποδήλατο να προσπερνά σα να ήταν λακούβα με νερό. Και πολλές άλλες τερατώδεις καταστάσεις. Π.χ. φέτος σε γνωστή ολυμπιακή πίστα της Αυστρίας, έκλεισε η πίστα στην ώρα της, ενώ οικογένειες παρακαλούσαν να μείνει ανοιχτή διότι μια παρέα από 12χρονα δεν είχε φτάσει ακόμα στο τέρμα. Δεν θέω καν να φανταστώ δικό μου παιδί να κάνει σκι και ξαφνικά να σβήσουν τα φώτα επειδή η πίστα έκλεισε. Έτσι απλά....το περιστατικό από γνωστή μου οικογένεια. Έχω και βίντεο με τις διαμαρτυρίες.

Τρομάζω με αυτά που ακούω. Αν είναι δυνατόν!!!
Πόσο ανάλγητος μπορεί να είναι ένας "άνθρωπος";

Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Θα μου επιτρέψετε να σας πω μερικές περιπτώσεις μιάς καί έζησα 10 χρόνια στη Δανία καί θα αρχίσω από τα τέλη ραδιοφωνίας, τηλεόρασης κλπ. Είναι γεγονός ότι τα τέλη στη δεκαετία του ´90 ήταν κάπου στα 100 ευρώ για τηλεόραση ανά οικογένεια καί όχι κατ´ άτομο. Υποθέτω ότι θα έχουν αυξηθεί σήμερα.

Οσον αφορά τη φορολογία υπήρχε ένα μηνιαίο αφορολόγητο ποσό, πχ. 300 ευρώ καί για το υπόλοιπο του μισθού οι κρατήσεις ξεκινούσαν από το 38% καί ανέβαιναν έως καί το 70% ή κάπου εκεί. Εννοειται βέβαια ότι στις κρατήσεις συμπεριλαμβάνονταν τα πάντα, δηλ. φόροι, ασφαλιστικές κρατήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημοτικά τέλη, εκκλησιαστικός φόρος κοκ.

Μιάς καί αναφέρθηκα στο φόρο γιά την εκκλησία που ήταν 0,7%, όταν πριν πολλά χρόνια πρωτοπήγα στη Δανία καί επρόκειτο να παντρευτώ, μας κάλεσε ο παππάς της ενορίας γιά να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της τελετής. Αφου λοιπόν τελειώσαμε ο παπάς ζήτησε διακριτικά από τη μέλλουσα συζυγό μου να μας αφήσει μόνους. Τότε λοιπόν μου είπε το εξής ανεπανάληπτο: Ακουσα ότι είσαι άνεργος ...... μήπως χρειάζεσαι χρήματα να αγοράσεις το γαμπριάτικο κουστούμι, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο? Εάν έχεις το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, μπορείς να μου το πείς καί είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τη λύση καί βέβαια χωρίς την παραμικρή υποχρέωση. Καί βέβαια γιά την τελετή του γάμου δεν πληρώσαμε ούτε μία Κορώνα (ή δραχμή τότε) καί το ίδιο ισχύει γιά βαφτίσια, κηδείες καί όλα τα σχετικά.

Το διάστημα που ήμουν στη Δανία δεν αγόρασαμε αυτοκίνητο, επειδή:

1/ Οι δημόσιες συγκοινωνίες ήταν άριστες, δηλαδη ήξερες ότι το λεωφορείο θα είναι στη στάση πχ. στις 07:28, θα έφθανες στον προορισμό σου στις 07:56 καί θα ξεκινούσες τη δουλειά στις 08:00. Υπ´ όψιν εάν το λεωφορείο, τρένο, μετρό κλπ έφθανέ νωρίτερα στη στάση (σταθμό) ο οδηγός περίμενε μέχρι το συγκεκριμένο λεπτό πρίν να ξεκινήσει γιά την επόμενη στάση.

2/ Τα αυτοκίνητα, τα τέλη κυκλοφορίας καί η ασφάλεια ήταν πανάκριβα .......... καί ακόμα είναι.

3/ Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πείς ένα ποτηράκι παραπάνω καί να διανοηθείς να οδηγήσεις. Οι ποινές ήταν τόσο αυστηρές όποτε σε προέτρεπαν να πάρεις ταξί ή κάποιος απο την παρέα έμενε τελείως στεγνός γιά να μας πάει σπίτια μας! Οσο γιά τα όρια ταχύτητας, εάν καποιος ξεπερνούσε τα 50 χιλ. μέσα στην πόλη κατά 7 - 8 χιλ το πρόστιμο έφτανε τα 200 ευρώ καί εάν επαναλαμβανόνταν 3 φορές ο οδηγός έμενε χωρίς δίπλωμα γιά 6 μήνες καί έπρεπε να ξαναδώσει εξετάσεις.

Δεν υπάρχει αντίρηση ότι είναι υπερβολικά αυστηροί αλλά καί απο την άλλη πλευρά τα ποσοστά θανάτων από αυτοκινηστικά ατυχήματα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Πριν σας αφήσω γιά απόψε θα ήθελα να σας πω ότι κατά την προσωπική μου άποψη (καί ελπίζω να μην θίξω πολλούς Γερμανούς ή Γερμανόφιλους) οι Γερμανοί είναι υπερβολικα "τετράγωνοι" ένω οι Δανοί χαρακτηρίζονται ώς οι Μεσόγειοι του Βορρά.

Καί κάτιι το τελευταίο ............. τα ποσοστά αυτοκτονίας είναι κατά πολύ ψηλότερα από πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Αυτά προς το παρόν καί καλό σας βράδυ.

Από Δανία... Μπαχρέιν.... φίλε μου πρέπει να έχεις σημαντικές εμπειρίες. Κάθε άποψή σου σεβαστή.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Τρομάζω με αυτά που ακούω. Αν είναι δυνατόν!!!
Πόσο ανάλγητος μπορεί να είναι ένας "άνθρωπος";

Δεν είναι θέμα αναλγησίας, αλλά "κύκλου αρμοδιοτήτων". Έτσι λειτούργησε και το Τρίτο Ράιχ.

Διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως, πλαγίως και κυκλικά!
Πρέπει να είναι τόσο αναίσθητος κάποιος που να μην αναγνωρίζει πότε πρέπει να κάνει override στο mode "κύκλος αρμοδιοτήτων" και να μπει στο mode "τώρα είμαι Άνθρωπος και όχι Ζώον".

Συγνώμη, σοβαρά τώρα, ζηλεύετε την χώρα που μπορούν άνετα να σε αφήσουν να πεθάνεις αν δεν έχεις πάνω σου την κάρτα υγείας ή το Ε13; ή δεν σταματούν τα λεωφορεία μες τα άγρια χαράματα επειδή δεν εισαι ακριβώς δίπλα στον στίλο της στάσης; είμαστε σοβαροί;

Αυτό δεν είναι ο ορισμός της τετράγωνης νοοτροπίας, αλλά του κολλημένου εγκεφαλου!

Παραδεισος σε απολυτα μεγεθη δεν υπαρχει πουθενα... Αν υπηρχε, θα ημασταν ολοι εκεί (εκτος κι αν ειναι μεταξύ Κινας και Ινδιας, που ζουν 3+ δις νοματαίοι!)

Θα μου πείτε βέβαια, με τέτοια νοοτροπία έχουν φτιάξει βαριές βιομηχανίες και είναι στο G7 και μεις στο G69......

εμείς είμαστε στο G24-29 ανάλογα με τη χρονιά.

Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

...........
Στο νοσοκομείο (είμαι έκτακτο περιστατικό) μου ζητούν τα στοιχεία μου. τα δίνω κανονικά, αλλά δεν έχω πάνω μου το Ε13 που αποδεικνύει ότι είμαι ασφαλισμένος σε άλλη χώρα της ΕΕ, άρα δικαιούμαι δωρεάν περίθαλψης παντού. Το είχα στη βαλίτσα μου όμως. Ε, λοιπόν η νομοθεσία στο ομόσπονδο κράτος απαγόρευε τη θεραπεία και νοσηλεία σε οποιονδήποτε δεν έχει την κάρτα υγείας.

............

Μηπως επρεπε να εισαι ενημερος απο εδω???

Υπαρχει καποιος εδω που ενημερωνει για αυτα τα θεματα, γιατι εξω ειμαι σιγουρος οτι ενημερωνουν αντιστοιχα -bye-

Εχεις δει/ακουσει ποτε , απο τους εδω αρμοδιους, να εκδοσουν καποια ταξιδιωτικη οδηγια? Εγω παντως ποτε !

Δηλαδή έχεις το χαρτάκι επάνω σου και σε σώζουν αλλά έτσι και το ξεχάσεις για τιμωρία σε περιλούζουν με καυτό λάδι και ρετσίνι;

Δηλαδή έχεις το χαρτάκι επάνω σου και σε σώζουν αλλά έτσι και το ξεχάσεις για τιμωρία σε περιλούζουν με καυτό λάδι και ρετσίνι;

σε περιλούζουν... αλλά με κουλτούρα και πολύ πολιτισμό!