Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ωραιότατη και μερακλίδικη κατασκευή Σαράντη ...πολλά μπράβο !!!:worshippy::worshippy: Και το μέγεθος του πάγκου είναι τέτοιο που μπορείς άνετα να ρυθμίζεις την ανύψωση των εργαλείων από κάτω. Πιθανώς να χρειαστείς και μία ράγα ακόμα αριστερά του ρούτερ στην άκρη αν φτιάξεις sled για το ρούτερ.... χελιδονοουρές κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Αυτό με τη ράγα αριστερά για το ρούτερ δεν κατάλαβα. Με ενδιαφέρει να φτιάξω sled και για το ρούτερ πάντως.

Λογικά το sled για το ρούτερ καλό θα είναι να ¨πατάει" σε δύο οδηγούς κατά την γνώμη μου πάντα...δεξιά - αριστερά ...εσύ έχεις έναν γι αυτό λέω. Κοίταξε στα προηγούμενα τα δικά μου να καταλάβεις τι εννοώ.-bye-

Λογικά το sled για το ρούτερ καλό θα είναι να ¨πατάει" σε δύο οδηγούς κατά την γνώμη μου πάντα...δεξιά - αριστερά ...εσύ έχεις έναν γι αυτό λέω. Κοίταξε στα προηγούμενα τα δικά μου να καταλάβεις τι εννοώ.-bye-

2 έχω, απλά μπορεί να μη φαίνεται ο δεύτερος λόγω του φράχτη

Θα πρέπει να το μετρήσω γιατί δεν θυμάμαι τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη!

Χωράει άνετα Σαράντη απ´ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, μόνο να μετρήσεις ακριβώς την απόσταση από την άλλη ράγα και στις 2 άκρες να είναι ακριβώς παράλληλες για να γλιστράει άνετα το sled, εκεί είναι όλο το μυστικό της επιτυχίας.

Χωράει άνετα Σαράντη απ´ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, μόνο να μετρήσεις ακριβώς την απόσταση από την άλλη ράγα και στις 2 άκρες να είναι ακριβώς παράλληλες για να γλιστράει άνετα το sled, εκεί είναι όλο το μυστικό της επιτυχίας.
Δεν χρειάζεται κοπος. Βάζει στο ρουτερ ένα κοπτικο ίδιο πλάτος με το t track. Φτιάχνει ένα sled βάση για το t track που ήδη έχει. Θα μπει επάνω το ρουτερ και θα κάνει παράλληλο Dado σε σχέση με το t track.ετσι ελαχιστοποιεις την αστοχια.Γιατί μπορεί να εχει μετρήσει ελαφρώς λάθος το αρχικό τ track.

Δεν χρειάζεται κοπος. Βάζει στο ρουτερ ένα κοπτικο ίδιο πλάτος με το t track. Φτιάχνει ένα sled βάση για το t track που ήδη έχει. Θα μπει επάνω το ρουτερ και θα κάνει παράλληλο Dado σε σχέση με το t track.ετσι ελαχιστοποιεις την αστοχια.Γιατί μπορεί να εχει μετρήσει ελαφρώς λάθος το αρχικό τ track.

Αυτή η ιδέα ακούγεται πολύ καλή!

Φιλε πολυ ωραια και προσεγμενη η κατασκευη σου αλλά θα πρεπει να εχεις υποψη σου οτι οταν θα επεξεργαστεις ενα ξυλο στο ρουτερ θα πρεπει να εχεις τον φρακτη του ρουτερ στα δεξια σου, οταν σπρωχνεις το ξυλο, αρα λοιπον εσυ θα πρεπει να δουλευεις το ρουτερ απο την μερια της 2ης φωτογραφιας.

Μπράβο Δημητράκη !!!!
Αυτές τις ιδέες τις λένε πιο νωρίς ....να μην φάμε τα λυσσακά μας να κάνουμε παράλληλες τις ράγες !!!! Και να μην το πετυχαίνουμε και απόλυτα στο τέλος... ορθογωνιάζεις λοιπόν την πρώτη ράγα που αφορά τον δίσκο του δισκοπρίονου και τις άλλες τις κάνεις με τον τρόπο που είπες :worshippy::worshippy:
Γι αυτό χρειάζονται τα πολλά μυαλά ...πολλές λύσεις !!!

Καλό είναι η οδηγία του Δημήτρη να μπει στο σχόλιο #40 που περιγράφετε η κατασκευή στις ράγες (εγώ δεν έχω δικαίωμα να το κάνω) και οι "χελιδονοφωλιές" να γίνουν χελιδονοουρές :flipout:

Κάπως έτσι:
"Χαράζουμε με το ρούτερ την υποδοχή για την πρώτη ράγα ορθογωνιασμένη με βάση τον δίσκο του δισκοπρίονου και για τις υπόλοιπες το χάραγμα γίνετε αφού προσαρμόσουμε το ρούτερ σε βάση που θα "σούρνει" μέσα στην πρώτη ράγα για να πετύχουμε την παραλληλία μεταξύ των οδηγών ούτως ώστε τα μελλοντικά sled που θα φτιάξουμε να κυλάνε ομοιόμορφα μέσα στους οδηγούς."

Μπράβο Δημητράκη !!!!
Αυτές τις ιδέες τις λένε πιο νωρίς ....να μην φάμε τα λυσσακά μας να κάνουμε παράλληλες τις ράγες !!!! Και να μην το πετυχαίνουμε και απόλυτα στο τέλος... ορθογωνιάζεις λοιπόν την πρώτη ράγα που αφορά τον δίσκο του δισκοπρίονου και τις άλλες τις κάνεις με τον τρόπο που είπες :worshippy::worshippy:
Γι αυτό χρειάζονται τα πολλά μυαλά ...πολλές λύσεις !!!
Ευχαριστω.
Ετσι εκανα στον δικο μου παγκο και τελικα μου εμειναν αχρησιμοποιητα γιατι πηρα παγκοπριονο... Απλα για να πετυχει σωστα θα πρεπει να βρεις κοπτικο ιδιο πλατος με το t-track και να μην ειναι πολυ μεγαλη η αποσταση τους πχ 1 μετρο! Στο δικο μου στα 40cm εγιναν ευκολα. Μαλιστα αν η ραγα ειναι 18.5mm καλο ειναι να βαλεις κοπτικο 18mm και μετα με λιγο γυαλοχαρταρισμα να μπαινει σφινωτα. Ουτε κολλα, ουτε βιδα εχω βαλει στο δευτερο. Στο πρωτο ειχα τζογο γιατι εγινε με αυτοσχεδιους οδηγους δυο ξυλα και το δαχτυλιδι αντιγραφης και ειναι κολλημενο. Αλλα το δευτερο που εγινε με οδηγο το πρωτο το εβαλα με τη ματσολα :p

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Φιλε πολυ ωραια και προσεγμενη η κατασκευη σου αλλά θα πρεπει να εχεις υποψη σου οτι οταν θα επεξεργαστεις ενα ξυλο στο ρουτερ θα πρεπει να εχεις τον φρακτη του ρουτερ στα δεξια σου, οταν σπρωχνεις το ξυλο, αρα λοιπον εσυ θα πρεπει να δουλευεις το ρουτερ απο την μερια της 2ης φωτογραφιας.

O φράκτης που φαίνεται στη φωτό είναι μόνο για το δίσκο. Για το ρούτερ ετοιμάζω άλλον δικό του.

Πάγκου συνέχεια ....

Ψηνόμουν από καιρό ....για αλλαγή του ρούτερ του Lidl που είχα μόνιμα στον πάγκο με κάτι καλύτερο ώστε το μικρό να μείνει μόνιμα για ψιλοδουλειές στο χέρι, ήθελα το νέο να παίρνει και κοπτικά 1/2" και να έχει και λογική τιμή. Είχα καταλήξει λοιπόν στο B & D 1600 από τότε που το είχε αγοράσει ο Παναγιώτης και ήταν ευχαριστημένος. Το εργαλείο δύσκολα πλέον το βρίσκεις ... και δεν υπάρχει και αντικαταστάτης στην τιμή αυτή.
Το βρήκα λοιπόν στο μαγαζί στην Χίο με την πολύ καλή εξυπηρέτηση και το παρέλαβα.

pTudhEN.jpg

Έρχεται σε πολύ ωραία και ογκώδη βαλίτσα μαζί με τα παρελκόμενα

drRLxEf.jpg

JE1Wqa1.jpg

Το εργαλείο είναι αρκετά στιβαρό και ποιοτικό στα πιασίματα και στα μέταλλα του και με πολύ ωραίο και ακριβείας ρυθμιστή βάθους

veXQ6mm.jpg

U0v9VZw.jpg

Και εδώ τα συνοδευτικά του

4OkGWSA.jpg

Η πλάκα του πάγκου άλλαξε γιατί η βάση του ρούτερ είναι μεγαλύτερη

4Sr3BMk.jpg

Το εργαλείο τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε ...ο ήχος ωραιότατος η εκκίνηση προοδευτική και η δύναμη αρκετή !!!!

tjTb8wu.jpg

Πλέον ο πάγκος μπορεί να αποκαλείται "σύνολο Black & Decker" :flipout::flipout:-bye-

Uk7gMuT.jpg

Διακρίνω τους "ποιοτικούς" να χαμογελάνε .... αλλά τι να κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι :flipout:

Πάγκου συνέχεια ....

Ψηνόμουν από καιρό ....για αλλαγή του ρούτερ του Lidl που είχα μόνιμα στον πάγκο με κάτι καλύτερο

Διακρίνω τους "ποιοτικούς" να χαμογελάνε .... αλλά τι να κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι :flipout:

Kαλοδούλευτο Νικόλα,καί καλές δημιουργίες.
Εμ έτσι είναι αυτά τά πράγματα,στήν πράξη τά βλέπεις καί έρχεσαι στόν σωστό δρόμο μέ ρέγουλα,Parkside-Parkside αλλά γιά καλύτερο πάμε στά B&D καί μετά στά Bosch :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Πάγκου συνέχεια ....

Ψηνόμουν από καιρό ....για αλλαγή του ρούτερ του Lidl που είχα μόνιμα στον πάγκο με κάτι καλύτερο ώστε το μικρό να μείνει μόνιμα για ψιλοδουλειές στο χέρι, ήθελα το νέο να παίρνει και κοπτικά 1/2" και να έχει και λογική τιμή. Είχα καταλήξει λοιπόν στο B & D 1600 από τότε που το είχε αγοράσει ο Παναγιώτης και ήταν ευχαριστημένος. Το εργαλείο δύσκολα πλέον το βρίσκεις ... και δεν υπάρχει και αντικαταστάτης στην τιμή αυτή.
Το βρήκα λοιπόν στο μαγαζί στην Χίο με την πολύ καλή εξυπηρέτηση και το παρέλαβα.

pTudhEN.jpg

Έρχεται σε πολύ ωραία και ογκώδη βαλίτσα μαζί με τα παρελκόμενα

drRLxEf.jpg

JE1Wqa1.jpg

Το εργαλείο είναι αρκετά στιβαρό και ποιοτικό στα πιασίματα και στα μέταλλα του και με πολύ ωραίο και ακριβείας ρυθμιστή βάθους

veXQ6mm.jpg

U0v9VZw.jpg

Και εδώ τα συνοδευτικά του

4OkGWSA.jpg

Η πλάκα του πάγκου άλλαξε γιατί η βάση του ρούτερ είναι μεγαλύτερη

4Sr3BMk.jpg

Το εργαλείο τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε ...ο ήχος ωραιότατος η εκκίνηση προοδευτική και η δύναμη αρκετή !!!!

tjTb8wu.jpg

Πλέον ο πάγκος μπορεί να αποκαλείται "σύνολο Black & Decker" :flipout::flipout:-bye-

Uk7gMuT.jpg

Ασυναγώνιστη τιμή δυνατοτήτων κυριολεκτικά.... Δεν νομίσω να κυκλοφορεί κάτι αντίστοιχο στην αγορά, στα λεφτά αυτά, και είναι πραγματικά κρίμα εάν σταματήσει την παραγωγή του η B&D.... Το έχω και εγώ και πραγματικά το έχω καταευχαρηστηθεί. Μόνο τα συνοδευτικά κοπτικά του είναι Β' ποιότητας, κάτι άλλωστε αναμενόμενο. Καλοδούλευτο. :a0210: