Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Νικο καλοδουλευτο!!!
Ποσο ειπαμε το πηρες?

Εξαιρετικη παρουσιαση!!!
Την μετεφερα και εδω!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/153638-Test-drive-ηλεκτρικων-εργαλειων-κοπης-ξυλου

Ευχαριστώ Κυριάκο 135 μου το άφησε + 11 τα μεταφορικά απο Χίο με ACS. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και η παράδοση ταχύτατη.
Όποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο να βιαστεί γιατί υπάρχουν πολύ λίγα κομμάτια στην αγορά.

Re: Test drive ηλεκτρικων εργαλειων κοπης ξυλου

Εμένα πολύ μου αρέσει αυτό το ρούτερ, ίσως το πάρω και εγώ. Το σκέφτομαι λόγω μεγέθους.
Οσον αφορά την τοποθέτησή του ανάποδα στον πάγκο έχει κάποιον εύκολο τρόπο για το ανεβοκατέβασμά του?

Με γειές και καλοδούλευτο!

Re: Test drive ηλεκτρικων εργαλειων κοπης ξυλου

Ευχαριστώ
Βλέπεις πόσο έξω είναι ...μπροστά σου σχεδόν ...βάζεις λοιπόν επάνω στον πάγκο το κατάλληλο εργαλειάκι που μετράει ύψος ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου δείξει το βάθος κοπής ...βάζεις το δεξί σου χεράκι κάτω από το ρούτερ το ματάκι σου κοιτάει επάνω στον πάγκο το κοπτικό που βγαίνει και όταν φτάσει εκεί που θέλεις με το άλλο χεράκι στον μοχλό κλειδώματος το ακινητοποιείς εκεί.
Καλό θα ήταν να υπήρχε μηχανισμός ανεβοκατεβάσματος αλλά πόσες κοπές θα κάνεις και κάθε πότε, που θα κουράσει το χειροκίνητο ρύθμισμα ??
Εγώ πιστεύω ότι το δισκοπρίονο στον πάγκο όπως και το ρούτερ πρέπει πάντα να δουλεύονται με το μηχανισμό ύψους ασφαλισμένο... ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει η "στραβή". Αν είναι λοιπόν να σκύψεις για το ασφάλισμα ...τα κάνεις όλα και τελειώνεις :flipout:
Βέβαια στα σχέδια υπάρχει μελλοντική υλοποίηση των μηχανισμών ανύψωσης .... αλλά έχουμε καιρό μπροστά ....:grinning-smiley-043

Τα σχόλια Κυριάκο πήγαινε τα στο νήμα του πάγκου ...εδώ να μένουν καθαρά τα εργαλεία.

Νίκο από "λαϊκός" βλέπω στρεφεσαι προς την "ποιότητα"!! Καλές δουλειές φίλε!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ παιδιά
Νικόλα έχω δρόμο μπροστά για "ποιότητα" :grinning-smiley-043-bye-

Παύλο καλά που μου το είπες να έχω το νου μου -bye-

Έκανα και εγώ ένα ξεκίνημα με το ruter και σίγα σίγα, θα το προχωρήσω.

Attachments

• 20171229_124031.jpg
    20171229_124031.jpg
    36.5 KB · Views: 209
  • 20171229_164007.jpg
    20171229_164007.jpg
    31 KB · Views: 209
  • 20171229_174641.jpg
    20171229_174641.jpg
    21.6 KB · Views: 208
  • 20171229_174631.jpg
    20171229_174631.jpg
    34.3 KB · Views: 209
  • 20171229_174532.jpg
    20171229_174532.jpg
    49.4 KB · Views: 209
Έκανα και εγώ ένα ξεκίνημα με το ruter και σίγα σίγα, θα το προχωρήσω.

Hλία μέ όλο τό θάρρος,αλλά,η μελαμίνη αφενός ότι γλυστράει σάν υλικό καί δέν ενδείκνυται γιά πάγκος,καί αφετέρου δέν βλέπω σάν σωστή λύση τά διπλά ρόκα γιά συγκράτηση τού ρούτερ κάτω από τόν πάγκο.

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Hλία μέ όλο τό θάρρος,αλλά,η μελαμίνη αφενός ότι γλυστράει σάν υλικό καί δέν ενδείκνυται γιά πάγκος,καί αφετέρου δέν βλέπω σάν σωστή λύση τά διπλά ρόκα γιά συγκράτηση τού ρούτερ κάτω από τόν πάγκο.

Ηλία και εγω το βλέπω επιφοβο φίλε.
Την ρόκα γτ την έβαλες?

Δημήτρη και Κυριάκο το έχω και με βίδες και ρόκα δεν κουνιέται με τίποτα ,δεν καταλαβαίνω που είναι το επίφοβο δώστε μου καμιά συμβουλή να χρησιμοποιήσω άλλο ξύλο δοκιμή έκανα.

Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Δημήτρη και Κυριάκο το έχω και με βίδες και ρόκα δεν κουνιέται με τίποτα ,δεν καταλαβαίνω που είναι το επίφοβο δώστε μου καμιά συμβουλή να χρησιμοποιήσω άλλο ξύλο δοκιμή έκανα.

Ηλία η μελαμίνη σάν υλικό δέν έχεις καί τήν καλύτερη πρόσφυση καί μέ τίς υγρασίες κ.τ.λ μπορεί οι βίδες νά χαλαρώσουν σταδιακά.
Επίσης γλυστράει καί θέλει πολύ προσοχή τό κομμάτι πρός επεξεργασία.
Μιάς πού κάνεις τήν αρχή θά σού έλεγα νά τό κάνεις μέ κόντρα-πλακέ καλύτερα.

Ηλία όταν δουλεύει το ρούτερ θα δέχεται μεγάλες δυνάμεις η βάση και η στήριξη σε μελαμινη δεν είναι ότι καλυτερο.
Θα πρότεινα να βάλεις μια πλάκα μεταλλική στην κατασκευή σου φυτευτη στην επιφάνεια.
Σαν insert plate.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ηλία η μελαμίνη σάν υλικό δέν έχεις καί τήν καλύτερη πρόσφυση καί μέ τίς υγρασίες κ.τ.λ μπορεί οι βίδες νά χαλαρώσουν σταδιακά.
Επίσης γλυστράει καί θέλει πολύ προσοχή τό κομμάτι πρός επεξεργασία.
Μιάς πού κάνεις τήν αρχή θά σού έλεγα νά τό κάνεις μέ κόντρα-πλακέ καλύτερα.

Εννοείς ότι γλιστρά η μελαμίνη; Δοκίμασα μπαλετοξυλο και δεν παρατήρησα να έχω κάποιο πρόβλημα έχω και κόντρα πλακέ θα δοκιμάσω και σε αυτό από θέμα υγρασία δεν έχω. Το κόντρα πλακέ τι πάχος να είναι Δημήτρη.