Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Καλα, μεγάλος μάστορας Νικόλα.
Δεν το ειχα σκεφτεί ποτε, γιατι δεν χρειάστηκε να φτιαξω έλκηθρο, αλλα το γωνιασμα των 45 ειναι όλα τα λεφτα.
Μπράβο!
Πως και δεν το κεντραρισες στο έλκηθρο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπράβο ρε Νικόλα... :SFGSFGSF:
Και μετά λένε οτι τα εργαλεία δεν κάνουν το μάστορα... Μόλις πήρες τη γαμάτη γωνία της Facom ανέβηκες επίπεδο. :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Μια και έκανα αναφορά για το sled κοπής 45 μοιρών ...ας το δούμε ...

Εδώ μία πλαγιομετωπική λήψη

zqRGtzI.jpg

Η κατασκευή από την κάτω μεριά
bFkx7Wy.jpg

Και εδώ ο τρόπος γωνιάσματος και ζυγίσματος των ξύλων πριν την στερέωση .... ο οποίος δεν αναφέρεται σε κανένα βίντεο στο youtube και έπεσε αυτοσυγκέντρωση για να συλληφθεί :flipout:

1wr4MLr.jpg

Η συνέχεια έχει 1-2 μικρο sled για το ρούτερ και μετά ....κατασκευές & επισκευές

Μπράβο Νικόλα, προβλέπω να μας περιμένουν μεγάλες (ευχάριστες) εκπλήξεις.:2thumb22sup:

Ευχαριστώ παιδιά :worshippy:

Χρήστο για την θέση έπαιξε ρόλο και το σημείο των από κάτω οδηγών αλλά και να χωράνε ξύλα χωρίς να χρειασθεί να βγάλω τον φράχτη του πάγκου.

Κυριάκο εννοείς την τελική στερέωση ...με βίδες χωνευτές από κάτω ...πριν το τελικό με σφιγκτήρες και με προσοχή να μην χάσω κατά το σφίξιμο.

Μπάμπη .... ιδέες σου δίνω ...προχώρα. Βέβαια εσύ έχεις 2-3 φαλτσοπρίονα ...εγώ αν βγει πετυχημένο αυτό μάλλον δεν χρειάζομαι φαλτσοπρίονο εκτός και αν προκύψουν συνεχόμενες περίεργες απαραίτητες πλαγιοκοπές.

Παναγιώτη ....είναι να μην πάρω μπροστά ... αλλά έχω και μια μεγάλη λίστα με επισκευές - μετατροπές- κατασκευές για το σπίτι .... δουλειές που έμεναν όλο για το αύριο.

Όπως το βλέπει ο καθένας και ανάλογα τι χώρους έχει ή δεν έχει .... αν μπορεί να κατασκευάσει ή να αγοράσει .... Αν είναι να αγοράσει κάποιος οι επιλογές είναι πολλές ...εγώ αν ήταν να αγοράσω θα πήγαινα σε κάτι στιβαρό σαν αυτά που βλέπουμε στα βιντεάκια στο youtube. Για εμένα όμως η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να φτιάχνω κάτι με τα χέρια μου ....και ας μην είναι και τέλειο.... η διαδρομή μετράει !!!-bye-

Όπως το βλέπει ο καθένας και ανάλογα τι χώρους έχει ή δεν έχει .... αν μπορεί να κατασκευάσει ή να αγοράσει .... Αν είναι να αγοράσει κάποιος οι επιλογές είναι πολλές ...εγώ αν ήταν να αγοράσω θα πήγαινα σε κάτι στιβαρό σαν αυτά που βλέπουμε στα βιντεάκια στο youtube. Για εμένα όμως η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να φτιάχνω κάτι με τα χέρια μου ....και ας μην είναι και τέλειο.... η διαδρομή μετράει !!!-bye-

δεν εχεις και αδικο!!

Λοιπόν, ασχολήθηκα σήμερα με το τραπεζάκι που είχα φτιάξει για να βάζω το ρουτερ ανάποδα. Βασικά είναι μόνο ή πάνω επιφάνεια, και το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το b&d workmate.

Έκανα λοιπόν αυλάκια με το ρούτερ και πέρασα μέσα τους ράγα για κουρτίνες (ότι πιο κοντα στο T-rail που βάζουν στο america).

IMG_20161126_185913208.jpg

Μετά ασχολήθηκα με τον φράκτη, που με ενδιέφερε περισσότερο.
Είχα περιμαζεψει κάτι ρεταλια από τον ξυλεμπορα που ψωνιζω, οπότε τα εκοψα στο μήκος που ήθελα με το φαλτσοπρίονο, έκανα τα απαραίτητα προτρυπήματα και ρουτάρισα όπου χρειαζόταν και το μονταρισα όπως βλέπετε παρακάτω.

IMG_20161126_190048156_HDR.jpg

Στο κάτω επίπεδο του φράκτη υπάρχουν δύο βίδες Μ6 με εξάγωνο κεφάλι το οποίο κινείται στις ράγες του τραπεζιού και σφίγγει στη θέση που θέλω με τα βολάν που φαίνονται.

Στο κάθετο μέρος έχει τα δύο συρόμενα κομμάτια στην πρόσοψη ώστε να δουλεύει ο φράκτης είτε με το bit έξω από αυτόν για να ρουταρω αυλάκια, είτε ανάμεσα σε αυτά για να ρουταρω περιθώρια.

IMG_20161126_190110086.jpg
IMG_20161126_190131920.jpg

Μένει να φτιαξω λίγο καλύτερα τον τρόπο που θα στηρίζεται το τραπέζι πάνω στο workmate. Αν βρέχει αύριο και δεν πάω για ποδήλατο, ίσως να το ολοκληρωσω και να κάνω και τις πρώτες δοκιμές.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφη κατασκευή. Μήπως να κάνεις λίγο πιο "αντρικά" τα 4 πίσω τρίγωνα αντιστήριξης αρχηγέ μου ?

Είναι όντως λίγο μικρά, αλλά δεν δέχονται και καμία ιδιέταιρη καταπόνηση. Επιπλέον κάνω σκέψεις να προσθέσω και έναν πιό μεγάλο τριγωνικό κλωβό στο πίσω κεντρικό μέρος, όπου θα συνδέεται η σκούπα, οπότε θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κατασκευή.
Θέλω να κανω σε πρώτη φαση κάποια δοκιμαστικά περάσματα για να βεβαιωθώ οτι με βολεύει όπως είναι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία τα υλοποίησες ... μπράβο. Μπορεί και άνετα να στερεωθεί σε βάση και να γίνει ανεξάρτητο τραπέζι για ρούτερ.

Ωραίος! :a0210:
Μ´ αρέσει πολύ να βλέπω τέτοιου είδους κατασκευές εδώ, και τελευταία όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να το τολμήσουν μόνοι τους απ´ το να πληρώνουμε τα δάνεια της Αγγλίας δεξιά κι αριστερά.
Έχω μια ερώτηση και μια παρατήρηση, ας με πείτε γκρινιάρη, δε με νοιάζει.
Η πλάκα αλουμινίου είναι έτοιμη ή την ελφτιαξες μόνος σου; Ρωτάω γιατί με παραξενεύει πολύ το κόψιμο της τρύπας.
Η παρατήρηση έχει να κάνει με το ξύλο. Το νοβοπάν τι το ήθελες;

Ωραία κατασκευή! Μπράβο.
Σφίγγει καλά στους οδηγούς; Έχει τζόγο;

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ωραίος! :a0210:
Μ´ αρέσει πολύ να βλέπω τέτοιου είδους κατασκευές εδώ, και τελευταία όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να το τολμήσουν μόνοι τους απ´ το να πληρώνουμε τα δάνεια της Αγγλίας δεξιά κι αριστερά.
Έχω μια ερώτηση και μια παρατήρηση, ας με πείτε γκρινιάρη, δε με νοιάζει.
Η πλάκα αλουμινίου είναι έτοιμη ή την ελφτιαξες μόνος σου; Ρωτάω γιατί με παραξενεύει πολύ το κόψιμο της τρύπας.
Η παρατήρηση έχει να κάνει με το ξύλο. Το νοβοπάν τι το ήθελες;
Απο το σχήμα της τρύπας κατα 99% ειναι ίδιοκατασκευή και μαλιστα για το ρουτερ του Lidl. Ετσι ειχα κανει στην αρχή και το δικό μου αλλα μετα έκανα κυκλική με βαση το μεγαλύτερο bit που εχω και εκμεταλλεύτηκα για καλύτερο βίδωμα του ρουτερ τις τρύπες πιυ εχει για το δαχτυλίδι αντιγραφής που ειναι και πιο μακριές .