Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Το μόνο θετικό...

Γλιστράει όντως !!!! Απλώς θέλουν "σιδέρωμα" και τα σόκορα με ταινία για να μην τρίβεται... όπως έκανα εγώ στο δισκοπρίονο.

DIsIGxX.jpg

Καλά, το δικό σου όσο το κοιτάζω τόσο μου αρέσει... Έκανες φοβερή μελέτη και υλοποίηση.

Θα το ξαναπώ όμως... Αυτή τη παπαριά το νοβοπάν γιατί; Μήπως το κόντρα πλακέ, αν το γυαλίσεις σωστά, δεν γλυστράει;
Δεν ξέρω, μπορεί να ακου´γομαι υπερβολικός αλλά αυτό το κωλο-υλικό λίγο υγρασία να πάρει θα γίνει σκόνη και θρύψαλα..

Καλύτερα νομίζω για τα μπροστινά κομμάτια είναι αυτό το σαν τεφλόν που πήρες Μπάμπη. Γλιστράει αυτό ???
Αν και πιστεύω ότι στα κάθετα κομμάτια ότι και να βάλεις που έχει τριφτεί ...θα γλιστράει.... στα οριζόντια (sled) πρέπει να είναι γλιστερό το υλικό.

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Γλυστράει σα διάολος... Μερικές φορές δεν είναι και τόσο καλό αυτό πάντως...
Το καλό που έχει αυτό είναι οτι δεν κολλάει πάνω του το πριονίδι να στομώσει.

Συμπλήρωσα πιο πάνω:
Αν και πιστεύω ότι στα κάθετα κομμάτια ότι και να βάλεις που έχει τριφτεί ...θα γλιστράει.... στα οριζόντια (sled) πρέπει να είναι γλιστερό το υλικό.

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Συμπλήρωσα πιο πάνω:

Ακριβώς :grandpa:
Το οριζόντο και οι οδηγοί.

Καλησπερεζ.
Λοιπόν αρχίζοντας από το νοβοπάν, το χρησιμοποίησα για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι γλιστράει πολύ καλά, πράγμα που το θέλουμε στον φράκτη. Ο άλλος ήταν ότι ηταν τζάμπα. Το μάζεψα από ρεταλια που είχε για πέταμα ο ξυλέμπορας από τον οποίο ψωνιζω, και όποτε βλέπω κάτι σε διαστάσεις που να μπορώ να αξιοποιήσουν, το μαζεύω. Από όλη την κατασκευή έχω πληρώσει μόνο τις βίδες. Όλα τα άλλα είναι από σκραπ. Δεν το κάνω για οικονομία ή τσιγκουνιά, το βλέπω σαν πρόκληση να φτιάχνω πράγματα από υλικά που θεωρούνται άχρηστα ρεταλια.
Ή πλάκα αλουμινίου, πολύ σωστά, είναι κατασκευή βασισμένη στο ρούτερ (ένας θεός να το κάνει) του λιντλ. Μου την έφτιαξε ένας φίλος που εργαζόταν σε εργοστάσιο αλουμινίου. Του έδωσα εγώ το σχέδιο και αυτός το έκοψε στο laser.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και καλά έκανες.
Εγώ στον δικό μου έχω γυαλισμενο κόντρα πλακέ και στον φραχτη ελατο.
Μια χαρά γλυστραει όσο πρέπει.
Αν γλυστραει πολύ κινδυνεύεις έχεις δεν έχεις riving knife.

Καλησπερεζ.
Λοιπόν αρχίζοντας από το νοβοπάν, το χρησιμοποίησα για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι γλιστράει πολύ καλά, πράγμα που το θέλουμε στον φράκτη. Ο άλλος ήταν ότι ηταν τζάμπα. Το μάζεψα από ρεταλια που είχε για πέταμα ο ξυλέμπορας από τον οποίο ψωνιζω, και όποτε βλέπω κάτι σε διαστάσεις που να μπορώ να αξιοποιήσουν, το μαζεύω. Από όλη την κατασκευή έχω πληρώσει μόνο τις βίδες. Όλα τα άλλα είναι από σκραπ. Δεν το κάνω για οικονομία ή τσιγκουνιά, το βλέπω σαν πρόκληση να φτιάχνω πράγματα από υλικά που θεωρούνται άχρηστα ρεταλια.
Ή πλάκα αλουμινίου, πολύ σωστά, είναι κατασκευή βασισμένη στο ρούτερ (ένας θεός να το κάνει) του λιντλ. Μου την έφτιαξε ένας φίλος που εργαζόταν σε εργοστάσιο αλουμινίου. Του έδωσα εγώ το σχέδιο και αυτός το έκοψε στο laser.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία φιλοσοφία.
Άλλωστε στο μέλλον μπορείς πολύ άνετα να το αντικαταστήσεις όποτε θες! :)

Να ρωτησω κατι. Αυτη η πλακα αλουμινιου/ινοχ/γαλβανιζεπου βιδωνεται πανω το ρουτερ, πως μπαινει στο παγκο?
Μπαινει βιδωτα ή απλα καθεται πανω σε πατουρα, δηλαδη αρκει μια πατουρα και το βαρος του ωστε να μεινει σταθερο και να βγαινει εξω για αλλαγη μπιτ?

Αλουμινιο ειναι και βιδωνεται μεσα σε πατουρα που εχω ρουταρει στο κοντρα πλακε. Δεν θα το αφηνα σε καμια περιπτωση να κατσει απλως με το βαρος του.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

001a.jpg

P1010103.jpg

ένας πολύ πρόχειρος πάγκος που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια με επιφάνεια από τα μια πεταμένη βιβλιοθήκη....στις φώτο φαίνεται πως έγινε μετά από ένα χειμώνα εντελώς απροστάτευτο στην βροχή και στον ήλιο, φέτος είναι ο 2 χειμώνας και περιμένω να λιώσει για να του βάλω κόντρα πλακέ....το ότι άντεξε 1 χειμώνα και 2 καλοκαίρια με εξέπληξε....

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Να ρωτησω κατι. Αυτη η πλακα αλουμινιου/ινοχ/γαλβανιζεπου βιδωνεται πανω το ρουτερ, πως μπαινει στο παγκο?
Μπαινει βιδωτα ή απλα καθεται πανω σε πατουρα, δηλαδη αρκει μια πατουρα και το βαρος του ωστε να μεινει σταθερο και να βγαινει εξω για αλλαγη μπιτ?

Σε πατούρα μπαίνει Νεκ... και πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάτω ...δηλ να είναι σχετικά προς την άκρη του πάγκου για να μπορείς να αλλάζεις κοπτικά άνετα. Στην περίπτωση λοιπόν που αλλάζεις τα κοπτικά από κάτω πρέπει οπωσδήποτε να βιδωθεί η πλάκα για να μπορείς να ρυθμίζεις το ύψος κοπής επειδή τα ελατήρια του ρούτερ έχουν μεγάλη αντίσταση και σπρώχνοντας προς τα επάνω βγαίνει όλη η πλάκα.

Πολυ ελιά βλέπω φίλε. Όλη για κάψιμο παει ;
Κρατά μου κανα δίσκο αν μπορείς.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το έχω εδώ και περίπου 4 χρόνια.
Καλό είναι δε λέω αλλά χρειάζεται πολλές βελτιώσεις. Άλλωστε γι αυτό η Wolfcraft το κατάργησε και έβγαλε 2 διαφορετικά (και πιο ακριβά βέβαια) το MasterCut 1500 και το MasterCut 2000.
Εγώ πάντως ετοιμάζομαι να του αλλάξω τον πάγκο απο πάνω με ιδιοκατασκευή. Απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα πως θα το κάνω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Σε πατούρα μπαίνει Νεκ... και πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάτω ...δηλ να είναι σχετικά προς την άκρη του πάγκου για να μπορείς να αλλάζεις κοπτικά άνετα. Στην περίπτωση λοιπόν που αλλάζεις τα κοπτικά από κάτω πρέπει οπωσδήποτε να βιδωθεί η πλάκα για να μπορείς να ρυθμίζεις το ύψος κοπής επειδή τα ελατήρια του ρούτερ έχουν μεγάλη αντίσταση και σπρώχνοντας προς τα επάνω βγαίνει όλη η πλάκα.

Αν η ρυθμιση υψους και η αλλαγη μπιτ γινεται στο παγκο πανω, αφου βγει ολο μαζι με τη πλακα το ρουτερ, μας πειραζει?
Επειδη σκεφτομουν παλια και μου ηρθε παλι η σκεψη, να βαλω το ρουτερ στο παγκο με το πιο απλο τροπο μιας και σπανια η χρηση του ( δεν ξερω αν μετα γινει πιο συχνη).

H ρυθμιση του υψους ειναι ενα θεμα, μιας και οπως το εχω προς το παρον πρεπει να σηκωνω ολη την πλακα μαζι με το ρουτερ. Μαλλον θα πρεπει να το καννιβαλισω στο σημειο που εχει τη ρυθμιση βυθισης και να του κανω πατεντα με ντιζα και παξιμαδια ωστε να το ρυθμιζω απο πανω. Θα γινει και αυτο αλλά αργοτερα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk