Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Έχεις απόλυτο δίκιο... το έπαθα με το gearbest ενώ με το Aliexpress ότι πήρα τελευταία ήλθε κανονικά, μπορεί να είναι θέμα ενδιάμεσων συνεργατών, ελπίζω να είμαι τυχερός.

Η αίσθηση το να ελέγχεις ένα τέλειο κόψιμο από ιδιοκατασκευη παγκπριονο είναι απερίγραπτη...εγώ αν και έχω το DW 745 πάντα έχω στην άκρη του μυαλου μου . Ένα παγκπριονο ιδιοκατασκευη όπως και πάγκο για το DW 745 ώστε να αντλώ το 100% του ...
Πολύ ωραίες οι ιδέες όλων . Αν είστε και κοντά θα ήταν καλό να περάσετε μια βόλτα ο ένας από τον άλλον και να λυθούν κάποιες απορίες και να μεταφερθούν οι λύσεις εδώ !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο φράκτης στο δικό μου είναι απόλυτα σταθερός και δεν χάνει καθόλου. Του έχω βάλει και ένα δίσκο multi material της Bosch και κόβω μεγάλα φύλλα αλουμινίου που αγοράζω κατά καιρούς.
Τώρα ετοιμάζομαι να φτιάξω το φράκτη του router.

Τα mail λένε ότι τα T-track και τα slider ετοιμάζονται να μπουν στο αεροπλάνο .... Κάτι μου λέει ότι στο μέλλον θα έχουμε μεγαλειώδεις εξελίξεις στο θέμα πάγκος !!!!
Με το καλό. Άν και λέω να το ψάξω λίγο ακόμα με αυτό που έχω φτιάξει περιμένω να δω τι θα δημιουργήσεις. Σίγουρα θα είναι καλύτερο από το δικό μου.

Εχε υπ όψιν σου ότι πίσω απο το ξύλο που χωνεύουμε το σιδηρόδρομο πρέπει να βάλεις ένα μεταλλικό φιλέτο που θα το τρυπίσεις όπου θέλεις να βιδώσεις το σιδηρόδρομο. Αυτό το κάνουμε γιατί με τη κόντρα του σιδηρόδρομου οι βίδες ή οι ροδέλες των βιδών βουλιάζουν στο ξύλο.
Ευχαριστώ. Στα υπ' όψην.

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Η αίσθηση το να ελέγχεις ένα τέλειο κόψιμο από ιδιοκατασκευη παγκπριονο είναι απερίγραπτη...εγώ αν και έχω το DW 745 πάντα έχω στην άκρη του μυαλου μου . Ένα παγκπριονο ιδιοκατασκευη όπως και πάγκο για το DW 745 ώστε να αντλώ το 100% του ...
Πολύ ωραίες οι ιδέες όλων . Αν είστε και κοντά θα ήταν καλό να περάσετε μια βόλτα ο ένας από τον άλλον και να λυθούν κάποιες απορίες και να μεταφερθούν οι λύσεις εδώ !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνω απολυτα Μανωλη.

Μια και έγραψα κάτι πριν για το σύστημα κατασκευής ενώσεων με την τεχνοτροπία "Δαχτύλων" ή "finger joint" και εργαλείο το ρούτερ πάγκου ...οφείλω να τελειώσω την παρουσίαση παραθέτοντας και όλες τις παρατηρήσεις ή συμβουλές για όσους προσπαθήσουν να το υλοποιήσουν.
Ξεκινάμε λοιπόν με την κατασκευή του ειδικού φράχτη όπως θα δείτε στα διάφορα βίντεο του youtube και ανάλογα με το πλάτος που θέλουμε να έχουν τα δάχτυλα φτιάχνουμε και το ειδικό ξυλάκι που θα χωνευτεί και το οποίο ονομάζω "οδηγό"

SVvkZzZ.jpg

κόβουμε ακόμα ένα ίδιο ξυλάκι σαν τον οδηγό το οποίο μπαίνοντας ανάμεσα στον οδηγό και στο μαχαίρι του κοπτικού καθορίζει το πάχος που θα έχουν τα δάχτυλα

Κατόπιν βάζουμε τα ξύλα στην σειρά και τραβάμε μια μολυβιά στην ίδια πλευρά για να μπορούμε αργότερα να ακολουθήσουμε την σειρά που χρειάζεται για την σωστή προσαρμογή των πλευρών

BWC6hat.jpg

Αφού λοιπόν μετρήσουμε την απόσταση του οδηγού από το κοπτικό και "δέσουμε" εκεί τον φράχτη ξεκινάμε το κόψιμο των δαχτύλων.

Πρώτα ξεκινάμε με τα κομμάτια που αντιστοιχούν μπροστά και πίσω στην κατασκευή και μετά με τα πλαϊνά όταν μιλάμε για συρτάρι... έτσι έχουν καλύτερη οπτική τα κομμάτια όταν συνδεθούν και τα επάνω δάχτυλα είναι πάντα τα χοντρά.

T1M7h83.jpg

Πλησιάζουμε λοιπόν το ξύλο στον οδηγό και τραβάμε τον φράχτη μπροστά ώστε να κάνουμε το πρώτο κόψιμο

Το πρώτο λοιπόν δόντι το ονομάζουμε "δάχτυλο¨και το κενό μετά "διάστημα"

Εδώ λοιπόν η διατριβή μου λέει ότι θεωρητικά το "δάχτυλο" πρέπει να είναι μικρότερο από το διάστημα κατά 0,005-0,006 της ίντσας εάν λοιπόν το δάχτυλο είναι ακόμα μικρότερο απομακρύνουμε τον οδηγό όσο χρειάζεται από το κοπτικό μετακινώντας τον φράχτη. Αν είναι μεγαλύτερο πλησιάζουμε τον οδηγό στον φράχτη.

Αφού τελειώσουμε το πρώτο κομμάτι συνεχίζουμε με το πλαϊνό. Εδώ χρειάζονται τα σημάδια. Τοποθετούμε λοιπόν το πρώτο κομμάτι με το σημάδι να κοιτάει προς το κοπτικό έτσι ώστε να μπει το τελευταίο "διάστημα" στον οδηγό και κοντά κολλάμε το πλαϊνό κομμάτι με το σημάδι να είναι πρόσωπο με το σημάδι του πρώτου κομματιού και ξεκινάμε το κόψιμο.
'Όταν τελειώσουμε θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

3kS3HFP.jpg

Ταιριάζουμε λοιπόν τα κομμάτια και θα πρέπει να έχουμε μια καλή σφιχτή σχετικά σύνδεση.

Εδώ μπαίνει η δεύτερη παρατήρηση:
Αν η σύνδεση είναι πολύ σφιχτή ... μετακινούμε πολύ ελαφρά τον φράχτη 'ετσι ώστε ο "οδηγός" να έλθει προς το κοπτικό. Αν είναι χαλαρή η σύνδεση ό "οδηγός" πρέπει να μετακινηθεί αντίθετα δηλαδή να απομακρυνθεί από το κοπτικό.

Προσοχή !!!! Μιλάμε για μετακινήσεις οι οποίες δεν γίνονται με το μάτι αλλά με ένα φιλεράκι πάχους 0,15 mm περίπου.

Εδώ μια φωτό του συρταριού τελειωμένου αλλά δεν φαίνονται πολλά πράγματα γιατί έχει ρουτεριαστεί στα πλαϊνά για να τρέχει στους παλιούς οδηγούς που ήταν σταθεροί αλλά και για να ¨φορεθεί" ο πάτος που το διαθέσιμο στοκ ήταν μόνο σε 8mm πάχος.

LZbc9AW.jpg

Και μια και σας έμπασα στην κουζίνα πάρτε και μια άποψη της κατασκευής. Η ανακαίνιση έγινε σε γυμνό χώρο που είχα κρατήσει μόνο τον μαρμάρινο νεροχύτη και τα πλαϊνά του και τα πλακάκια στους τοίχους και έγινε εξ αρχής και ολοκληρωτικά από εμένα. Και ο χώρος δεν είναι η κύρια κουζίνα αλλά στο ισόγειο του σπιτιού ... μήπως και χρησιμοποιηθεί ποτέ. Έχει απομείνει ανακαίνιση στα τζαμιλίκια και βάψιμο οι καρέκλες.

XQ71Ib1.jpg

Πάρτε και ένα κρεμαστό ντουλάπι με ιδιαιτερότητα γιατί είναι χωνεμένο κάτω από δοκάρι

OEpZzXU.jpg

Απορίες και οδηγίες για τον οδηγό και τις συνδέσεις ...ευπρόσδεκτες έως απαραίτητες ...-bye-

• Like
Reactions: nikfor
Νατος και κουζινάς... :a0210:
Πολύ καλός ο οδηγός μάστορα, η κουζίνα όμως καλύτερη.

Φανταστικη η ανακαινιση της κουζινας Νικο, εντυπωσιακο το χωνεμενο ντουλαπι, προσεγμενη και μερακλιδικη δουλεια, γεια στα χερια σου !!!!!

Στις οδηγιες για τις συνδεσεις σε εχασα :)))

Μπραβο Νικ επαγγελματικη δουλειά :grinning-smiley-043
πολυ μου αρεσει και ο μαρμαρινος νεροχυτης

(μεταξυ μας τωρα ελα πες αληθεια ... ο φιλο σου ο ψηλος εφτιαξε την κουζινα και εσυ κοιταγες? :flipout:)

Πολύ ωραίος ο μπουσουλας για μας που θα ακολουθήσουμε κάτι ανάλογο.
Είχαμε τα βιντεάκια απ'το youtube τώρα έχουμε και την αναλυτική παρουσίαση μεταφρασμένη πια.Θα είναι παιχνιδακι.

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο Νικο! Χρονια και ζαμανια ειχαμε να δουμε κατασκευη σου και μπηκες με χιλια!

Παιδιά Ευχαριστώ σας πολύ όλους :worshippy:

Μιχάλη από όσα βίντεο είχα δει τα καλύτερα είναι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=NutwD7B6tmE ο οποίος χρησιμοποιεί το δισκοπρίονο αλλά η διαδικασία είναι ίδια
και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=vp47iGactyY αν παρακολουθήσεις θα τα καταλάβεις όλα.

Θανάση ο ψηλός χρησιμοποιεί προχωρημένη τεχνολογική υποστήριξη και κομπλεξάρομαι :flipout:

Πάνο στα βασικά εργαλεία ξεφύγαμε ποιοτικά http://i.imgur.com/Uk7gMuT.jpg αλλά στα βοηθητικά σκίσαμε !!!

Νεκ κάνω κι άλλες αλλά δεν τις αποκαλύπτω γιατί είμαι ντροπαλός ... :flipout:
Την πόρτα την θυμάσαι ?? https://i.imgur.com/Smhk83q.jpg

πιο μέσα έπεσαν έντονα βαψίματα και ντουλάπα...έτσι τα ήθελε το αφεντικό που χρησιμοποιεί τον χώρο https://i.imgur.com/WFRGf6J.jpg

Εγώ σε ανύποπτο χρόνο σας το έχω πει. Είναι να μην αρχίσει κ δείχνει φωτο. Κ που να ανέβει ορόφους κ δείξει κ το γραφείο του κ τις καπνοσυριγκες του.

Αυτός ναι μεν είναι του υπογείου αλλά αυτός το έχει κ το κατέχει το άθλημα..................

Μαστορα μου καταπληκτικη δουλεια γεια στα χερια σου

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νίκο πολύ όμορφη η κουζίνα.
Τον οδηγό και το ξυλάκι πως κατάφερες να τα βγάλεις ίδιο πάχος με το κοπτικό; Επίσης, σε εμένα τα πλαινά που ξεκινάνε με διάστημα και όχι με δάχτυλο, το ξύλο κόβεται άτσαλα/σπάει στην άκρη-άκρη. Αν αφήσω το ξυλάκι μαζί με το ξύλο, τότε δεν σπάει μεν αλλά το ξυλάκι βγαίνει ξυρισμένο όλο και πιο λεπτο.

Αν δεν βαριέσαι πες μας και καμιά κουβέντα για τα ξύλα της κουζίνας (MDF; κόψιμο, ταινίες για τα σόκορα).