Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Τα T-track η T-slot Μπάμπη είναι πονεμένη ιστορία....
Πολύ ωραία έχει αυτό το μαγαζί στην Ατλάντα τα Standard Miter T-Track--Miter Track & T-Bar Combo σε όλες τις διαστάσεις αλλά σκέφτομαι το τελωνείο...
https://www.ptreeusa.com/ttrack_track.html είναι πακέτο T-trac & slider ότι ακριβώς χρειάζομαι
Έχει και αυτός στην Γερμανία της INCRA αλλά δεν έχει τα slider που θέλω.
Στο e-bay βρίσκεις διάφορα και πολλά αλλά το παιχνίδι εκεί όπως και στα άλλα κινέζικα όπως διαπίστωσα στο πολυήμερο ψάξιμο είναι στις τιμές και στα μεταφορικά για το ίδιο πράγμα. Όπου έχει δωρεάν μεταφορικά έχει και ακριβή τιμή αγοράς...όπου έχει φτηνή τιμή έχει υψηλά μεταφορικά μία ή άλλη δηλαδή.
Στο Aliexpress έχω βρει αυτά https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-800mm-31-5inch-Standard-Alluminium-T-track-Miter-Track-Slot-for-Router-Table/1113883_32573812387.html?spm=2114.10010108.1000023.20.7bb546c2TIL6bY όπου όπως θα δεις τα μεταφορικά είναι περισσότερα από την αξία του προϊόντος ...και slider αυτά https://www.aliexpress.com/item/M6-M8-Miter-Bar-Standard-T-Slot-Nut-Aluminum-Miter-Slot-Slider-Fit-To-3-4/32955790011.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.260.286f3c007k1Kte αλλά δεν έχει 600mm που θέλω εγώ μόνο μέχρι 450mm.
Μάλλον σε αυτά από το Ali θα καταλήξω γιατί οι Κινέζοι βάζουν επάνω στα παραστατικά πολύ χαμηλή τιμή προϊόντος και μπορεί να αποφύγω την ταλαιπωρία του τελωνείου.
Κόστος στο Aliexpress 116.50 με τα μεταφορικά αλλά με μικρότερα slider
Κόστος στον Αμερικάνο 142.93$ χωρίς τα μεταφορικά μέσα αλλά κομπλέ αυτά που θέλω και πακέτο από το ίδιο εργοστάσιο που σημαίνει ότι θα γλιστράνε άψογα μεταξύ τους.
Μπλέξιμο αλλά θα πάρω κάποια απόφαση ...:flipout:

Είπαμε ..."δέκα μέτρα...μία κόψε" κάποια στιγμή θα βάλω και τα συρτάρια με τις συνδέσεις "δάχτυλα" και τις παρατηρήσεις από την διαδικασία υλοποίησης ...αυτές βοηθάνε πραγματικά.!!! -bye-

Νικο ωραια δουλειά εκανες με τα "δαχτυλα"
την παραγγελια απο Alli να την σπασεις σε πολλες μικρες των 18ευρω

Μπάμπη άντε πάρε το dewalt και άσε τις κινεζικές. Με αυτά και κεινα θα φτάσεις στο κόστος του. 😙😁

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Μπάμπη άντε πάρε το dewalt και άσε τις κινεζικές. Με αυτά και κεινα θα φτάσεις στο κόστος του. 😙😁

Το κόστος του μπορεί να το φτάσεις Νεκ αλλά το ζητούμενο εδώ δεν είναι να πάρεις ένα εργαλείο για να ξεπετάξεις την δουλειά και να πληρωθείς.
Αυτό αν μου το έλεγες για κάποιον επαγγελματία είναι η σωστή λύση και από πλευράς εργονομίας και κυρίως μεταφοράς στον τόπο εργασίας γι αυτό και μόνο άλλωστε είναι κατασκευασμένο το Dewalt μην κοιτάς που εμείς το έχουμε κατατάξει σαν κύριο παγκοπρίονο. Θα έχεις δει στα διάφορα βίντεο ότι στα εργαστήρια δεν έχει κανένας τέτοιο αλλά όλοι έχουν μεγάλα σοβαρά παγκοπρίονα.
Από την άλλη υπάρχει και η κατηγορία των "ανήσυχων" συνταξιούχων όπως εγώ και ο Μπάμπης που μας αρέσει να δημιουργούμε κάτι μόνοι μας όσο μπορούμε χωρίς να λογαριάζουμε τόσο το κόστος όσο την απόλαυση. Αλλιώς δεν θα είμαστε εδώ αλλά στο καφενείο της γειτονιάς να παίζουμε πρέφα.
Εγώ αυτό που παλεύω φιλοξενεί και το ρούτερ επάνω οπότε η λύση Dewalt δεν με καλύπτει. Και στην τελική ποιος είναι ποιο ωραίος αυτός που αγοράζει το Dewalt όταν το βάζει προσφορά το e-shop η αυτός που προσπαθεί και τα καταφέρνει σιγά-σιγά να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ??
Αυτά ...-bye-

Το κόστος του μπορεί να το φτάσεις Νεκ αλλά το ζητούμενο εδώ δεν είναι να πάρεις ένα εργαλείο για να ξεπετάξεις την δουλειά και να πληρωθείς.
Αυτό αν μου το έλεγες για κάποιον επαγγελματία είναι η σωστή λύση και από πλευράς εργονομίας και κυρίως μεταφοράς στον τόπο εργασίας γι αυτό και μόνο άλλωστε είναι κατασκευασμένο το Dewalt μην κοιτάς που εμείς το έχουμε κατατάξει σαν κύριο παγκοπρίονο. Θα έχεις δει στα διάφορα βίντεο ότι στα εργαστήρια δεν έχει κανένας τέτοιο αλλά όλοι έχουν μεγάλα σοβαρά παγκοπρίονα.
Από την άλλη υπάρχει και η κατηγορία των "ανήσυχων" συνταξιούχων όπως εγώ και ο Μπάμπης που μας αρέσει να δημιουργούμε κάτι μόνοι μας όσο μπορούμε χωρίς να λογαριάζουμε τόσο το κόστος όσο την απόλαυση. Αλλιώς δεν θα είμαστε εδώ αλλά στο καφενείο της γειτονιάς να παίζουμε πρέφα.
Εγώ αυτό που παλεύω φιλοξενεί και το ρούτερ επάνω οπότε η λύση Dewalt δεν με καλύπτει. Και στην τελική ποιος είναι ποιο ωραίος αυτός που αγοράζει το Dewalt όταν το βάζει προσφορά το e-shop η αυτός που προσπαθεί και τα καταφέρνει σιγά-σιγά να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ??
Αυτά ...-bye-

Ήσουν και είσαι ...ερασιτέχνης σε όλα ...γι αυτό σε γουστάρω...

Τα T-track η T-slot Μπάμπη είναι πονεμένη ιστορία....
Πολύ ωραία έχει αυτό το μαγαζί στην Ατλάντα τα Standard Miter T-Track--Miter Track & T-Bar Combo σε όλες τις διαστάσεις αλλά σκέφτομαι το τελωνείο...
https://www.ptreeusa.com/ttrack_track.html είναι πακέτο T-trac & slider ότι ακριβώς χρειάζομαι
Έχει και αυτός στην Γερμανία της INCRA αλλά δεν έχει τα slider που θέλω.
Στο e-bay βρίσκεις διάφορα και πολλά αλλά το παιχνίδι εκεί όπως και στα άλλα κινέζικα όπως διαπίστωσα στο πολυήμερο ψάξιμο είναι στις τιμές και στα μεταφορικά για το ίδιο πράγμα. Όπου έχει δωρεάν μεταφορικά έχει και ακριβή τιμή αγοράς...όπου έχει φτηνή τιμή έχει υψηλά μεταφορικά μία ή άλλη δηλαδή.
Στο Aliexpress έχω βρει αυτά https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-800mm-31-5inch-Standard-Alluminium-T-track-Miter-Track-Slot-for-Router-Table/1113883_32573812387.html?spm=2114.10010108.1000023.20.7bb546c2TIL6bY όπου όπως θα δεις τα μεταφορικά είναι περισσότερα από την αξία του προϊόντος ...και slider αυτά https://www.aliexpress.com/item/M6-M8-Miter-Bar-Standard-T-Slot-Nut-Aluminum-Miter-Slot-Slider-Fit-To-3-4/32955790011.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.260.286f3c007k1Kte αλλά δεν έχει 600mm που θέλω εγώ μόνο μέχρι 450mm.
Μάλλον σε αυτά από το Ali θα καταλήξω γιατί οι Κινέζοι βάζουν επάνω στα παραστατικά πολύ χαμηλή τιμή προϊόντος και μπορεί να αποφύγω την ταλαιπωρία του τελωνείου.
Κόστος στο Aliexpress 116.50 με τα μεταφορικά αλλά με μικρότερα slider
Κόστος στον Αμερικάνο 142.93$ χωρίς τα μεταφορικά μέσα αλλά κομπλέ αυτά που θέλω και πακέτο από το ίδιο εργοστάσιο που σημαίνει ότι θα γλιστράνε άψογα μεταξύ τους.
Μπλέξιμο αλλά θα πάρω κάποια απόφαση ...:flipout:

Ελλαδα υπαρχει καποιο μαγαζι?

Χρησιμο το ικριωμα για τις δακτυλοσυνδεσεις Νικο, μπραβο! Αν θες να κανεις πιο πυκνες/μικρες τις συνδεσεις πρεπει να κανεις κατι απο την αρχη?

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

... Αν θες να κανεις πιο πυκνες/μικρες τις συνδεσεις πρεπει να κανεις κατι απο την αρχη?

πρεπει να βαλει πιο στενο κοπτικο

πρεπει να βαλει πιο στενο κοπτικο
Θελει ενα Jig για καθε διαφορετικου παχους συνδεση, ιδιας διαμετρου με το καθε κοπτικο...Οχι απλα αλλαγη κοπτικου.

Πουθενά δεν μπόρεσα να βρω κάτι ...άγνωστη λέξη...

Μωρέ εγώ βρήκα... και, απ´ότι φαίνεται, είναι και εξαιρετικής ποιότητας το γλύστρημά του..
Κοστίζει όμως 30 € το δίμετρο.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    273.8 KB · Views: 211
  • 3.jpg
    3.jpg
    293.3 KB · Views: 209
Απο που ζαργανα μου???

41442502_320979315127744_3582061651815301120_n.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Αυτά ...-bye-
Ομορφαντρας! :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Μωρέ εγώ βρήκα... και, απ´ότι φαίνεται, είναι και εξαιρετικής ποιότητας το γλύστρημά του..
Κοστίζει όμως 30 το δίμετρο.

Νεκ -bye-

Μπάμπη ...ωραίο αλλά θέλει κόψιμο το επάνω μέρος ...γίνεται ?? 30 το δίμετρο τσάμπα είναι και ντόπιο για λέγε περισσότερα .

Είναι δύο διαφορετικά αν το προσέξεις, το ελνα πιο ψηλό και πιο στενό το άλλο πιο πλατύ και χαμηλό.
Αν θες κατέβασμα κολωεται με κορδέλο ή με το δισκοπρίονο.
Τα βρήκα στη Σ.Πάτση σ´ ένα μαγαζί που ειδικεύεται σε συστήματα μεταφοράς κίνησης, το Chrismotor.
Δυστυχώς το site του δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Το πλατύ και χαμηλό κάνει αν κοπεί πρόσωπο. Το μέταλλο είναι αλουμίνιο ??
Το κατασκευάζουν αυτοί ή το κάνουν εισαγωγή ??

Αυτές είναι οι κλασικές στάνταρ διαστάσεις σε αυτά που πουλάνε απ´έξω

s-l1600.jpg

Αλλά εμείς μπορούμε να βάλουμε ότι υπάρχει αρκεί να τσουλάει.

Αλουμίνιο είναι.
Δεν ρώτησα τόσες λεπτομέρειες, θα ξαναπεράσω όμως μέσα στις επόμενες μέρες και τα ρωτάω όλα αυτά.
Να κοπεί αλλά γιατί να κοπεί πρόσωπο;
Δεν είναι καλύτερα να γίνει μια γκινησιά με το ρούτερ και στο πάνω κομμάτι και να χωνειτεί το πλαστικό;