Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ο οδηγός και το ξυλάκι είναι από το ίδιο κομμάτι και κόπηκε στα δύο. Ο οδηγός πρέπει να είναι μικρότερος στο ύψος από το τελικό κόψιμο για να πατάει καλά το κομμάτι που κόβεις και να αφήνει και κενό στην επάνω μεριά. Κάνουμε την πρώτη κοπή στο φράχτη με χαμηλότερα το κοπτικό από το τελικό ύψος ...μετράμε το κενό και κόβουμε τα ξυλάκια οδηγούς να χωράνε ακριβώς στο κόψιμο. Μετά ξαπλώνουμε στον πάγκο ένα από τα τεμάχια που θα κάνουμε τα δάχτυλα και ρυθμίζουμε το κοπτικό να έλθει στο ίδιο ύψος με το πάχος του τεμαχίου.
Θέλει να κάνεις τα πρώτα κοψίματα τα ακρινά πολύ σιγά για να μην ξεφτάει.Δεν ξεκινάς τα πλαϊνά με το ξυλάκι αλλά κουμπωμένο στον οδηγό το προηγούμενο κομμάτι

Η κουζίνα είναι μελαμίνη με επένδυση τα βασικά κοψίματα λευκή μελαμίνη στα εσωτερικά και επενδεδυμένη στα πορτάκια έγιναν στην ξυλεμπορική που τα παρήγγειλα και εκεί μπήκαν και τα σόκορα με το ειδικό μηχάνημα που έχουν. Σε άλλα κομμάτια που έφτιαξα από τα ρετάλια δηλ. λωρίδα φαρδιά στον τοίχο εκεί που ακουμπάει το τραπέζι και οι καρέκλες καθώς και κάτι κουρτινόξυλα έβαλα σόκορα με το σύστημα ηλεκτρικό σίδερο.
Στην αποθήκη που παίρνω τα ξύλα πας με το σκίτσο δίνεις εξωτερικές διαστάσεις στο κάθε ντουλάπι και αυτοί υπολογίζουν να κόψουν το ντουλάπι με λευκή μελαμίνη και τα πορτάκια για το κάθε ντουλάπι.
Το μανίκι είναι μετά που πρέπει να κολλήσεις τα κομμάτια σε ντουλάπια να είναι όλο μαζί γωνιασμένο να μπει στην θέση του μετά το διπλανό ...ο πάγκος να τα αλφαδιάσεις όλα με τα ποδαράκια και τέλος βιδώνεις και αλφαδιάζεις τα πορτάκια.

Φίλε, σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θέλει να κάνεις τα πρώτα κοψίματα τα ακρινά πολύ σιγά για να μην ξεφτάει.
Μάλλον αυτό ήταν το λάθος μου...

Έκανες επαγγελματική δουλειά με την κουζίνα. Επίσης, μεγάλη ευκολία αυτό που κάνει η ξυλεμπορική σου με τον υπολογισμό των διαστάσεων - πρέπει να φτιάξω μία ντουλάπα μέσα στους επόμενους μήνες και ψάχνομαι να δω τι με περιμένει...

Φίλε, σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον αυτό ήταν το λάθος μου...

Έκανες επαγγελματική δουλειά με την κουζίνα. Επίσης, μεγάλη ευκολία αυτό που κάνει η ξυλεμπορική σου με τον υπολογισμό των διαστάσεων - πρέπει να φτιάξω μία ντουλάπα μέσα στους επόμενους μήνες και ψάχνομαι να δω τι με περιμένει...

Δημήτρη ότι βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαστε .

Να ρωτήσεις σε μεγάλες αποθήκες ξυλείας αν αναλαμβάνουν να κάνουν αυτά που σου είπα. Θεωρώ ότι πολλές πρέπει να το κάνουν.
Αν δηλαδή εξαιρέσεις τις μεγάλες επώνυμες εταιρείες κατασκευής ντουλαπιών που έχουν δικά τους μηχανήματα και χώρους παραγωγής οι περισσότεροι υπόλοιποι μικροί κατασκευαστές τα παίρνουν κομμένα έτοιμα γιατί τα εργατικά για να στα κόψουν είναι λογικά και οτιδήποτε λάθος το επιβαρύνονται οι αποθήκες. Εσύ παραλαμβάνεις αυτό ακριβώς που παρήγγειλες.
Μπορείς δηλαδή να παραγγείλεις ότι θέλεις διαλέγοντας εσύ το φινίρισμα της επιφάνειας και αυτοί σου κόβουν τα κομμάτια ακριβώς και ότι άλλο ζητήσεις δηλαδή σόκορα, τρύπες για καβίλιες (αυτοί ξέρουν που χρειάζονται), ρουτέριασμα στην πίσω πλευρά για την πλάτη, τρύπες για τους μεντεσέδες στα πορτάκια,μόνο που ότι ρετάλια άχρηστα γι αυτούς μείνουν από το φύλλο στα χρεώνουν και στα δίνουν,αν είναι μεγάλο το υπόλοιπο και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν το κρατάνε και σε χρεώνουν μόνο για ότι πήρες.. Εσύ τα παίρνεις έτοιμα κομμένα ...είναι εύκολο να μεταφερθούν με ΙΧ και απομένει η συναρμολόγηση.
Τα μηχανήματα που έχουν αυτοί είναι μεγάλα εργοστασιακού τύπου και δεν συγκρίνονται με οτιδήποτε έχουμε εμείς.
Παίρνεις ένα τηλέφωνο πριν και ρωτάς αν τα κάνουν όλα αυτά και μετά πηγαίνεις διαλέγεις τι θέλεις και είσαι έτοιμος. -bye-

Κύριοι, τις ερωτήσεις δεν θα τις γλυτώσετε...
Νίκο, έχω 2-3 μαγαζιά στα υπόψη να επισκεφτώ όταν έρθει η ώρα. Θα ποστάρω τι βρήκα σε τιμές και παρεπόμενες υπηρεσίες.

Πολυ ομορφη δουλεια, Νικο (ελπιζω να μου επιτρεπεις τον ενικο). Οταν καποια στιγμη φτιαξω κατι που εχω υποψη, θα ανατρεξω παλι εδω για τις ενωσεις αυτες (να φανταστω, αυτα τα dove tails ειναι πιο δυσκολα, ε; ).
Μια ερωτηση, το χωνευτο ντουλαπι πως εχει στερεωθει στον τοιχο;

Ενικός ...Υποχρεωτικός αλλιώς θα πάθουμε ψυχολογικό ...:flipout:
Για την στήριξη του ντουλαπιού θα βγάλω φωτό να σου δείξω για να γίνει κατανοητό.

Λοιπόν το ντουλάπι μπήκε στην θέση που θα πάει και στηρίχτηκε από κάτω με ρετάλια μελαμίνη όρθια και καδρόνια για να μείνει στην θέση του και αφού πρώτα είχαν βιδωθεί οι κατάλληλες για στήριξη ντουλαπιών γωνίες στο πλαϊνό του ντουλαπιού δεξιά και αριστερά

p1AVDzB.jpg

Έγιναν τρύπες στο δοκάρι και χαμηλά στον τοίχο με τρυπάνι 8mm μέσα από την τρύπα της γωνίας ... περάστηκε μετά το ούπα επάνω στην άκρη της βίδας μέσα από την γωνία και αφού έφτασε στην θέση του έγινα το σφίξιμο.

zo2TVoj.jpg

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Νίκο.
Άρα μόνο εσωτερικά στερεώθηκε; Όχι γωνίες και από πάνω ή από κάτω;
Δεν ξέρω, βέβαια, τα βάρη που περιμένεις.

Ότι βάρος και να βάλεις αντέχουν γιατί οι δυνάμεις είναι κάθετες ... αρκεί να πιάσουν καλά τα ούπα.

Μου περναει απο το μυαλο να επαναπροσδιορισω το diy παγκοπριονο μου.
Εχω λιγο χρονο, λιγη ορεξη και αρκετες σχετικα μελαμινες σε φυλλα.
Οι ενδιασμοι μου ειναι στον αξιζει ξανα το κοπο για το μικρο σχετικα υψος κοπης με χρηση του gks 190. Γενικα δεν ειχα θεμα παντως. Επισης αν προχωρησει η δουλεια θα πρεπει να το φτιαξω ετσι ωστε να εχω δυνατοτητα ευκολης ρυθμισης κλισης αλλα και βαθους κοπης. Το δευτερο το εχω και τωρα, κλιση ομως οχι. Ακομη μια δυσκολια ειμαι το riving knife. Μεχρι στιγμης ειναι σταθερης κλισης πισω απο το δισκο, αν το κανω ρυθμιζομενης κλισης αυτο το χανω. Αν θελετε και εχετε κατι ιδιαιτερο ως συμβουλη προταση, πειτε το.

Το riving knife για μενα δεν ειναι προβλημα, στο δικο μου δεν εχω και 6 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχεις κλιση,
το εχεις με zero insert ή χυμα στην ενιαια επιφανεια

Το riving knife για μενα δεν ειναι προβλημα, στο δικο μου δεν εχω και 6 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχεις κλιση,
το εχεις με zero insert ή χυμα στην ενιαια επιφανεια
Zero insert αν εννοεις το μηδενικο κενο, ναι. Επειδη δεν αλλαζει κλιση το riving knife και για να βγει ειναι λιγο διαδικασια συν οτι δεν εχω μεχρι στιγμης αξιοπιστο τροπο μετρηση κλισης.

Εγώ δεν θα επιχειρήσω κλίση γιατί δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ ...έχω όμως σκεφτεί αν ποτέ χρειαστώ να κόψω μεγάλο κομμάτι με κλίση να βάλω προσωρινά κάτι που να έχει κομμένη κλίση στην θέση του φράχτη και ο δίσκος στο όρθιο να κόβει με κλίση.
Τώρα για την ρύθμιση ύψους θα χρησιμοποιήσω γωνιακό κόλπο που βάζουμε στα δράπανα με 2 ντίζες, και κόλπο για T-track στον φράχτη έχω σκεφτεί για feather board ....αλλά όλα αυτά όταν έλθουν τα T-track και αρχίσω την ανακατασκευή.

Νεκ σίγουρα δεν παίρνει μαχαίρι ...για κοίταξε σε αυτό το σχέδιο το Νο 88 https://www.powertoolspares.com/bosch/circular-hand-saw-gks-190.m/3601e23y80/spares

Εγώ δεν θα επιχειρήσω κλίση γιατί δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ ...έχω όμως σκεφτεί αν ποτέ χρειαστώ να κόψω μεγάλο κομμάτι με κλίση να βάλω προσωρινά κάτι που να έχει κομμένη κλίση στην θέση του φράχτη και ο δίσκος στο όρθιο να κόβει με κλίση.
Τώρα για την ρύθμιση ύψους θα χρησιμοποιήσω γωνιακό κόλπο που βάζουμε στα δράπανα με 2 ντίζες, και κόλπο για T-track στον φράχτη έχω σκεφτεί για feather board ....αλλά όλα αυτά όταν έλθουν τα T-track και αρχίσω την ανακατασκευή.

Νεκ σίγουρα δεν παίρνει μαχαίρι ...για κοίταξε σε αυτό το σχέδιο το Νο 88 https://www.powertoolspares.com/bosch/circular-hand-saw-gks-190.m/3601e23y80/spares
Αυτο με το μαχαιρι, νομιζω το ειχαμε ξανασυζητησει και αποφανθηκαμε στο οτι το μοντελο εχει διαφορες versions

Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Αυτο με το μαχαιρι, νομιζω το ειχαμε ξανασυζητησει και αποφανθηκαμε στο οτι το μοντελο εχει διαφορες versions

Τρύπες έχει εκεί που έπρεπε να πάει το μαχαίρι σύμφωνα με το σχέδιο ??

Ευτυχως και εγω με σωστη διαχειρηση δεν εχω riving knife.

Ευτυχώς που δεν έχεις riving knife;
Ή ευτυχώς που κάνεις σωστή διαχείρηση;