PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

εμένα ούτε που με απασχόλησε η λίγη-για μένα -πρασινάδα στο full auto (γιατί λίγη φαίνεται στο .mts αρχείο...αλλά κι αυτό είναι σχετικό...) αφού σε manual mode είναι λημένο θέμα...αντίθετα θα με απασχολούσε ο θόρυβος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που οι περισσότερες κάμερες έχουν πρόβλημα...
εκεί η ΤΜ-300(βάσει του ανταγωνισμού σε αυτό το budget) δεν έχει αντίπαλο..παίζει μόνη της...

Καλησπέρα σε όλους σας και καλώς σας βρήκα.

Βρέθηκα ως νέο μέλος εδώ, στη προσπάθεια μου να καταλήξω σε ποια βιντεοκάμερα να αγοράσω. Τις τελευταίες μέρες έχω δει διάφορες κάμερες και είχα ψιλοκαταλήξει στην ΤΜ300, ώσπου βρέθηκα σε αυτό το νήμα. Η αλήθεια είναι οτι μπερδεύτηκα. Τόσο τελικά για τα χρώματα της, όσο και για το πόσο είναι εύχρηστη για να πετύχεις το ποθητό αποτέλεσμα.

Είδα συγκρίσεις με JVC, canon, sony και σε κάθε περίπτωση η Panasonic εβγαινε δεύτερη. Σε μια συζήτηση που έγινε σήμερα με κάποιον φίλο υποστήριζε ότι ακόμα και η canon hf-s100 που έχει είναι κατά πολύ καλύτερη από την συγκεκριμένη που σκοπεύω να αγοράσω. Φτάνω λοιπόν και δεν ξέρω τι να κάνω. Ενα άλλο μπέρδεμα ήταν όταν ξεκίνησα να κάνω ´´ερευνα αγοράς στα καταστήματα. Εκεί δεν βρέθηκε να προτείνει κανείς την panasonic και οταν τους ρωτούσα γιαυτήν μου έλεγαν ότι θα είχα τρομερά προβλήματα με την αντιπροσωπεία όπως αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι.
Η τιμή της δε στο internet στην Ελλάδα, απροσδιόριστη . Από 980 εως και 1.400(έλεος). Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι το Γενάρη την έβρισκες και στα 890 ευρώ.

Ερχομαι λοιπόν και λέω ότι, δεδομένου ότι η αγορά τουλάχιστον μιας βιντεοκάμερας σε αυτή τη τιμή ξεπερνάει λίγο το πορτοφόλι μου, θα ήθελα τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο. Τώρα πλέον όμως έχω κολήσει, σε ποιά και και από που. Αν στα ίδια χρήματα που τη βρίσκω εδώ έβρισκα κάτι καλύτερο και από εξωτερικό, σαφώς θα προτιμούσα το δεύτερο. Τι γίνεται όμως με την εγγύηση αν την αγοράσω από έξω? Διάβασα ότι κάποιος φίλος εδω μέσα θα την έφερνε απ έξω, Αξίζει τον κόπο ή ρισκαρω? και στην τελική μήπως φτάσει να την πληρώσω και παραπάνω?

Πραγματικά θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια γιατι βρέθηκα ξαφνικά εντελώς χαμένος. Καλό το Internet, μας ανοίγει τα μάτια αλλα και κάπου μας μπερδεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων , νασται καλά.....

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Μαλιστα,εχει καποιος jvc,canon να ανεβασει αναλογα video?

υποθέτω ότι εννοείς από εμάς...γιατί γενικώς υπάρχουν....
Εγώ το Σαββατοκύριακο θα ανεβάσω video σε full auto και σε full manual για να δούμε τις διαφορές...μιλώ πάντα για την TM-300...

Νέε μας φίλε Argy καλωσήρθες στην μεγάλη μας παρέα...είναι φυσικό νάσαι μπερδεμένος όταν θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν και ψάχνεσαι για να κάνεις την καλύτερη επιλογή...ποιός θα σε συμβουλεύσει σωστά και ποιόν να εμπιστευτείς???
προς στιγμή θέλω να σε καλοσορίσω και σου υπόσχομαι ότι θα συζητήσουμε...

Ένα από τα συγκριτικά τέστ που επηρέασαν τη δική μου αγορά της JVC HM400 ήταν και το παρακάτω:

http://www.camcorderinfo.com/content/JVC-Everio-GZ-HM400-Camcorder-Review-37168/Panasonic-HDC-TM300-Comparison.htm

Η Panasonic υπερέχει και με διαφορά, μόνο στα θέματα χαμηλού φωτισμού και ό,τι αυτό συνεπάγεται σε τέτοιες συνθήκες (χρώμα, ανάλυση, φωτεινότητα). Όποιος ενδιαφέρεται για λήψεις με χαμηλό φωτισμό (δεν είμαι ένας απ' αυτούς) η Panasonic ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!! Σε όλα τα άλλα, συγκριτικά πάντα...μιλάει το παραπάνω τεστ...

Last edited:
Κάτσε βρε Χρήστο..περίμενε...

ναι το Camcorderinfo είναι το πλέον αξιόπιστο site...και οι επιμέρους βαθμολογίες δείχνουν κάτι...πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και τις Canon και τις Σονυ...

αλλά να δούμε τι θέλει ο φίλος μας πρώτα..γιατί στο πρώτο του μήνυμα φαίνεται καθαρά η αγωνία του από το μπέρδεμα που έχει...όπως επίσης φαίνεται καθαρά το πόσες ανακρίβειες και θα -τολμήσω-ψέματα τούχουν πει από τους πωλητές μέχρι τους φίλους του...

απαντήσεις έχω (έχουμε) έτοιμες..δεν είναι εκεί το θέμα μας όμως κατά την γνώμη μου...
ας μας μιλήσει ο φίλος πρώτα...

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Κάτσε βρε Χρήστο..περίμενε...

ναι το Camcorderinfo είναι το πλέον αξιόπιστο site...και οι επιμέρους βαθμολογίες δείχνουν κάτι...πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και τις Canon και τις Σονυ...

αλλά να δούμε τι θέλει ο φίλος μας πρώτα..γιατί στο πρώτο του μήνυμα φαίνεται καθαρά η αγωνία του από το μπέρδεμα που έχει...όπως επίσης φαίνεται καθαρά το πόσες ανακρίβειες και θα -τολμήσω-ψέματα τούχουν πει από τους πωλητές μέχρι τους φίλους του...

απαντήσεις έχω (έχουμε) έτοιμες..δεν είναι εκεί το θέμα μας όμως κατά την γνώμη μου...
ας μας μιλήσει ο φίλος πρώτα...

Ναι, βέβαια, σωστά! Η βασική ερώτηση είναι τι απαιτήσεις έχει και κάτω από ποιες συνθήκες θέλει να χρησιμοποιήσει την κάμερά του. Και φυσικά μέχρι πόσα χρήματα διαθέτει...

Την ίδια αγωνία είχα κι εγώ πριν δύο περίπου εβδομάδες. Πριν δηλαδή με βοηθήσεις κι εσύ Νάσο, να διαλέξω, όχι απαραίτητα την καλύτερη κάμερα, αλλά αυτή που καλύπτει τις ανάγκες μου...

Όταν άλλαξα την Canon NV20 για να αποφασίσω είχα δοκιμάσει κάποιες βιντεοκάμερες μεταξύ αυτών και η Panasonic TM200.
Ελπίζω η 300 να είναι πολύ καλύτερη απ´την 200.

Πρώτη ερώτηση:που είδες συγκρίσεις με JVC,CANON,SONY και έρχεται δεύτερη η ΤΜ-300???...

Φίλε Νάσο
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σου και την επιθυμία που έχεις να με βοηθήσεις.
Εκτιμώ πραγματικά αυτή την βοήθεια σου γιατί μέχρι και τώρα έχω μπερδευτεί ολοένα και περισσότερο.
Τις συγκρίσεις που αναφέρω τις έχω δει μέσα στο συγκεκριμένο νήμα είτε σε κάποια βίντεο είτε μέσα από συγκριτικά τεστ όπως και το παραπάνω. Σαφώς διαβάζω και τα σχόλια όλων σας και προσπαθώ να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Στα μέχρι τώρα συμπεράσματά μου έχω καταλήξει ότι η tm300 σαφώς είναι μια πολύ καλή κάμερα αλλά υστερεί σε κάποια βασικά. Αν κατάλαβα καλά ότι πριν από κάθε λήψη χρειάζεται να γίνει η εξισορόπηση του λευκού για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά όσο αναφορά τις νυχτερινές λήψεις 'σκοτώνει'.
Το πρόβλημά μου δεν είναι οτι βαριέμαι να την σετάρω κάθε φορά που θέλω να την χρησιμοποιήσω, αλλά καλός η κακός είναι κάποιες στιγμές που θέλεις να αποτυπώσεις και δεν έχεις το χρόνο να το κάνεις.
Για να βοηθήσω λίγο στην κουβέντα, δεν είμαι επαγγελματίας. Οσο αφορά όμως την εικόνα προσπαθώ να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, γιαυτό και δίνω κάτι λίγο παραπάνω να το πετύχω όσο μπορώ. Αν λοιπόν με μια πιο φτηνή βιντεοκάμερα πετύχω το ίδιο ή ένα καλύτερο αποτέλεσμα ποιός ο λόγος να μη την ψάξω. Δεν την προορίζω για μια αποκλειστική χρήση πχ για εσωτερικές λήψεις. Θέλω κάτι 'all weather' αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι. Κάτι για τις διακοπές, για τη θάλασσα, για το βουνό για μέσα στο σπίτι και γιατί όχι να μπορέσω να γυρίσω και μια ταινιούλα μικρού μήκους. Ενα avantaz της συγκεκριμένης είναι ότι μπορεί να δουλέψει εξωτερικό μικρόφωνο που θα με βοηθούσε κατα πολύ στην ταινία.
Δε ξέρω κατα πόσο σας βοήθησα σε αυτά που με ρωτάτε αλλά εδώ είμαστε να τα λύσουμε όλα, και για μένα και σε κάποιους που πιθανών να έχουν τις ίδιες απορίες με μένα.

...Θέλω κάτι 'all weather' αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι. Κάτι για τις διακοπές, για τη θάλασσα, για το βουνό για μέσα στο σπίτι και γιατί όχι να μπορέσω να γυρίσω και μια ταινιούλα μικρού μήκους.

Φίλε Argy, νομίζω πως έχει αναφερθεί σε ένα σημείο, σ' αυτό το νήμα, από τον Νάσο, ότι κάμερα που να αποδίδει σε όλα, άνω του μετρίου, μέχρι 1500 ευρώ, δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή! Η κάθε μία κάπου υστερεί! Γι' αυτό "λέμε" συνέχεια ότι πρέπει να ζυγίσουμε σωστά τις ανάγκες μας, τις κυριότερες τουλάχιστον, για να επιλέξουμε πιο "σωστά" την κάμερα που θα αγοράσουμε. Κι εγώ θα ήθελα να μην έχει τόσο "θόρυβο" η κάμερα που επέλεξα, στα σκοτεινά πλάνα, αλλά συμβιβάστηκα! Δεν θα κάνω ποτέ και δε μου χρειάζονται, εμένα προσωπικά, λήψεις με πολύ χαμηλό φωτισμό!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Φίλε Νάσο
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σου και την επιθυμία που έχεις να με βοηθήσεις.
Εκτιμώ πραγματικά αυτή την βοήθεια σου γιατί μέχρι και τώρα έχω μπερδευτεί ολοένα και περισσότερο.
Τις συγκρίσεις που αναφέρω τις έχω δει μέσα στο συγκεκριμένο νήμα είτε σε κάποια βίντεο είτε μέσα από συγκριτικά τεστ όπως και το παραπάνω. Σαφώς διαβάζω και τα σχόλια όλων σας και προσπαθώ να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Στα μέχρι τώρα συμπεράσματά μου έχω καταλήξει ότι η tm300 σαφώς είναι μια πολύ καλή κάμερα αλλά υστερεί σε κάποια βασικά. Αν κατάλαβα καλά ότι πριν από κάθε λήψη χρειάζεται να γίνει η εξισορόπηση του λευκού για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά όσο αναφορά τις νυχτερινές λήψεις 'σκοτώνει'.
Το πρόβλημά μου δεν είναι οτι βαριέμαι να την σετάρω κάθε φορά που θέλω να την χρησιμοποιήσω, αλλά καλός η κακός είναι κάποιες στιγμές που θέλεις να αποτυπώσεις και δεν έχεις το χρόνο να το κάνεις.
Για να βοηθήσω λίγο στην κουβέντα, δεν είμαι επαγγελματίας. Οσο αφορά όμως την εικόνα προσπαθώ να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, γιαυτό και δίνω κάτι λίγο παραπάνω να το πετύχω όσο μπορώ. Αν λοιπόν με μια πιο φτηνή βιντεοκάμερα πετύχω το ίδιο ή ένα καλύτερο αποτέλεσμα ποιός ο λόγος να μη την ψάξω. Δεν την προορίζω για μια αποκλειστική χρήση πχ για εσωτερικές λήψεις. Θέλω κάτι 'all weather' αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι. Κάτι για τις διακοπές, για τη θάλασσα, για το βουνό για μέσα στο σπίτι και γιατί όχι να μπορέσω να γυρίσω και μια ταινιούλα μικρού μήκους. Ενα avantaz της συγκεκριμένης είναι ότι μπορεί να δουλέψει εξωτερικό μικρόφωνο που θα με βοηθούσε κατα πολύ στην ταινία.
Δε ξέρω κατα πόσο σας βοήθησα σε αυτά που με ρωτάτε αλλά εδώ είμαστε να τα λύσουμε όλα, και για μένα και σε κάποιους που πιθανών να έχουν τις ίδιες απορίες με μένα.

A..μάλιστα...στο συγκεκριμένο νήμα...γιατί τα συγκριτικά test που έχουν γίνει από περιοδικά και από σοβαρά sites στο internet δίνουν σαφές προβάδισμα στην ΤΜ-300..αρκεί να "γκουγκλάρεις" και θα τα δεις...τώρα αν τα λάβεις υπόψη σου είναι άλλο θέμα..

επίσης πρέπει να πούμε ότι και οι Canon πχ έχουν ροπή προς το κόκκινο...κι αυτό φαίνεται στα σχετικά video αν τα λάβουμε υπόψη μας...αυτό το αναφέρω για να δούμε όσο γίνεται πιο ουδέτερα το θέμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Αν κατάλαβα καλά ότι πριν από κάθε λήψη χρειάζεται να γίνει η εξισορόπηση του λευκού για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα....

Argy, εγώ είμαι Canon-άκιας και μάλιστα φανατικός.
Στό Auto τραβάει πάρα πολύ καλά, αλλά άν πραγματικά θέλεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από την κάμερά σου το White Balance θα πρέπει να το κάνεις κάθε φορά. Δεν ξέρω, ίσως στην Panasonic να επιβάλεται αυτό αλλά σε όλες τις μηχανές το W/B θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπάμπη καλησπέρα...

χαίρομαι που μπήκες στην κουβέντα,γιατί παρότι πασίγνωστος Canonνάκιας ...είσαι πασίγνωστος ότι έχεις μεγάλη εμπειρία σε θέματα εικόνας...

Αυτό που έγραψες ήθελα να το γράψω κι εγώ...δεν είναι δυνατόν να θέλεις άριστη εικόνα και να μην ρυθμίζεις manual το WB...όσο καλό Auto κι αν έχει μια κάμερα το απόλυτό της το δίνει στο manual...η γνώμη μου είναι ότι ούτε στην Panasonic-στις περισσότερες των περιστάσεων-,ούτε στην Canon επιβάλλεται...αλλά δεν θα μουργούραγα αν στο auto δεν είχε κορυφαία εικόνα...
αλλά ας υποθέσουμε ότι η Canon έχει καλύτερη εικόνα στο auto...εγώ δεν θα σκεφτόμουν να μην έκανα manual το WB...
δεν ξέρω αυτή τη νοοτροπία..είναι σαν να έχω αγοράσει μια advanced dslr και να την δουλέυω συνεχώς στο auto...τότε γιατί έδωσα τόσα λεφτά???

Μπάμπη καλησπέρα...

χαίρομαι που μπήκες στην κουβέντα,γιατί παρότι πασίγνωστος Canonνάκιας ...είσαι πασίγνωστος ότι έχεις μεγάλη εμπειρία σε θέματα εικόνας...

Καλησπέρα Νάσο... Εμπειρία έχω στην εικόνα επειδή έχω αγοράσει τα τελευταία 25 χρόνια καμιά 20-αριά βιντεοκάμερες...
icon10.gif

Δεν συμμετέχω όμως στην κουβέντα επειδή τον τελευταίο χρόνο δεν έχω ενημερωθεί για τις εξελίξεις και δεν ξέρω τι "παίζει".
Και βέβαια επέλεξα να μην ενημερώνομαι γιατί είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να μην ξανα-αλλάξω βιντεοκάμερα. Κι αν τα οικονομικά μου "σφίξουν" ακόμα περισσότερο θα φύγω εντελώς κι από το forum. :flipout:

...Και βέβαια επέλεξα να μην ενημερώνομαι γιατί είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να μην ξανα-αλλάξω βιντεοκάμερα...

Να σου πω φίλε μου Μπάμπη, αυτό το σκέφτομαι κι εγώ τώρα τελευταία! Εγώ έχω γενικότερο κόλλημα με την τεχνολογία, στην οποία έχω επενδύσει πολλά! Από τηλεοράσεις και βιντεοπροβολείς, μέχρι κινητά και υπολογιστές! Άστα! Ακριβό χόμπι έχουμε επιλέξει!!! Μόναδική λύση; Να κόψουμε τη σύνδεση στο internet!!! :BDBDG54:

Λοιπόν...

προσοχή μην γίνουμε σαν τον Μπάμπη!!!:flipout:

Πάντως θέλω να σας ξαναγράψω το σκεπτικό μου...το τελευταίο χρόνο τραβούσα με μια δανεική Sony SR-11...πολύ καλή κάμερα-εξαιρετική-σε συνθήκες φωτός,είτε στο auto ,είτε στο manual WB...μόλις όμως έπεφτε το φως...ανέτειλε ο θόρυβος...μου μαύριζε η καρδια,που λέει ο λόγος...

περίμενα...διάβαζα...οι CANON τρομερές σε συνθήκες φωτός...καλύτερες από την Sony σε χαμηλό φως αλλά ήθελαν κι άλλο...

ετοιμαζόμουν να αγοράσω την HFS-11 και σκάει μύτη η ΤΜ-300 με δυνατότερο της όπλο τον λιγότερο θόρυβο απ' όλες σε λίγο φως...και τρομερό manual mode...

ρε παιδιά τι είναι πιο κρίσιμο???..σας ρωτώ???...αυτό που μπορείς να διορθώσεις στο manual αν σε κάποιες περιπτώσεις το auto δεν σου δίνει το πάρα πολύ καλό???....ή ο λιγότερος θόρυβος στα σκοτεινά που δεν διορθώνεται με τίποτα???

για απαντήστε μου??

ρε παιδιά τι είναι πιο κρίσιμο???..σας ρωτώ???...αυτό που μπορείς να διορθώσεις στο manual αν σε κάποιες περιπτώσεις το auto δεν σου δίνει το πάρα πολύ καλό???....ή ο λιγότερος θόρυβος στα σκοτεινά που δεν διορθώνεται με τίποτα???

Ο θορυβος στα σκοτεινα οπου ειναι πιο ευκολα αντιληπτος αλλα και σε πιο φωτεινες συνθηκες δεν αφαιρειται το θεο μπαρμπα να εχετε .

Υπαρχουν εξειδικευμενα softwares που μπορει να απαλυνουν λιγο το φαινομενο (να το λειανουν οχι να το αφαιρεσουν) αλλα αν τραβηξεις ετσι δεν μπορεις να το κανεις να γυαλιζει μετα. Τελος.

Το χρωμα αντιθετα ειναι κατι που διορθωνεται (συνολικα εννοω και σε ολη την εικονα)