Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ανεβαίνει αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό. Για παράδειγμα από 0.085 που μετράω σε συνθήκες σκότους θα πάει στο 0.090-0.095 ενώ η φωτεινότητα θα έχει αυξηθεί 40-50%. Δες και τον σύνδεσμο του flatpanelshd που έδωσες. Με λευκό 119 nits μετράει μαύρο 0.13 και με λευκό 173 nits μετράει μαύρο 0.14. Χάνει 30% αντίθεση για να φέρει την τηλεόραση σε πιο λογικά επίπεδα φωτεινότητας.

Παντως η αντιθεση δεν ξεπερναει το 1000:1 σε κανενα απο τα δυο site οταν η PZ80 εχει σχεδον τριπλασια αντιθεση ενω υπαρχουν και αρκετες LCD με πανω απο 2000:1.

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

1. Ναι αλλά αυτό δεν είναι πολύ ακριβές. Ναι, σε άμεση σύγκριση σε κερδίζει η CRT σε SD υλικό, αλλά είναι καθαρά λόγο στάθμης μαύρου. Αν την βάλεις δίπλα σε μια κούρο, σίγουρα η κούρο θα είναι καλύτερη παντού.
...................
2. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπροστά σε μια φρέσκια τηλεόραση, οι CRT δεν παίζουν καλύτερα... Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πετάξω την 9618. Μια χαρά κάνει ακόμα την δουλειά της...

1. Συμφωνώ :a0210:
2. Η 9528 πήρε ήδη θέση στο εξοχικό....

Παντως η αντιθεση δεν ξεπερναει το 1000:1 σε κανενα απο τα δυο site οταν η PZ80 εχει σχεδον τριπλασια αντιθεση ενω υπαρχουν και αρκετες LCD με πανω απο 2000:1.

1000:1 δεν είναι κάπως χαμηλό;

Γιάννη δεν είπα πως έχουν την ίδια αντίθεση. Φυσικά και η PZ έχει μεγαλύτερη και η G10 θα έχει ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό που είπα είναι πως με την φωτεινότητα φιξαρισμένη την αντίθεση την παίρνεις από το μαύρο σου και πως δεν είναι λογικό να καλιμπράρεις μια τηλεόραση στα 115 Nits μια άλλη στα 300 Nits και μετά να συγκρίνεις αντιθέσεις.

1000:1 δεν είναι κάπως χαμηλό;

Στη δική μου μετράω γύρω στο 1200:1 με τις ρυθμίσεις που βλέπω και έχω μετρήσει μέχρι 1400-1500:1 με πιο αυξημένη φωτεινότητα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά και τα δύο παραπάνω sites έχουν μετρήσει αρκετά ψηλά το μαύρο. Εγώ το μετράω στα 0.08, ο φίλος lemon γύρω στο 0.07 και το hdtvtest στο 0.05.

Και την W4000 την εχουν μετρησει στο 0.09 cd/m2 , πανω απο την τιμη του HDTVtest παντως.

Δεν γίνεται σύγκριση μοντέλων βρε παιδιά. Απλά αναφέρθηκε το θέμα της αντίθεσης οπότε λογικό είναι να πάει η κουβέντα στην τηλεόραση αναφοράς.

Την αντίθεση σε μια τηλεόραση πρέπει να την τσεκάρεις σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα βλέπεις σπίτι σου και δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο στα καταστήματα (εκτός κι αν σπίτι σου έχεις παρόμοιο φωτισμό με των καταστημάτων, οπότε πας σε LCD ;)). Το καλύτερο είναι αν υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες σαν αναφορά. Για παράδειγμα έχω δει HD Ready 8G Kuro (και 9G) σε σωστές συνθήκες, οπότε ξέρω τι να περιμένω από την G10 που έχει μαύρο στα ίδια επίπεδα με τις 8G. Έχω και την PΧ8 σαν κριτήριο αφού έχει μαύρο που υπολείπεται των παραπάνω, αλλά ακόμα δεν έχω δει Samsung και LG πλάσμα που να κατεβαίνει τόσο χαμηλά στο μαύρο. Αν λοιπόν αύριο βγει μια αξιόπιστη μέτρηση που θα λέει ότι το μαύρο των Samsung είναι στα 0.07-0.08 Nits (όσο και η PX8) θα ξέρω τι να περιμένω σε σχέση με την G10 και οι διαφορές θα είναι αισθητές.

Το θέμα είναι πως σε μια σύγκριση όλα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Είπες πως αυτό που σου κάνει κυρίως αίσθηση σε μια Kuro είναι η "καθαρότητα" της εικόνας. Αν η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε μέτρια αντίθεση ή δεν είχε σωστά χρώματα είμαι σίγουρος πως η "καθαρότητα" δεν θα σε εντυπωσίαζε τόσο.

οποτε οταν καποιος μενει στην επαρχια και δεν εχει προσβαση σε καλο μαγαζι παει με βαση τις κριτικες και αγοραζει , παιρνω σαν γεγονος οτι το contrast στα περισσοτερα πλασματα ειναι σε ικανοποιητικα επιπεδα , τουλαχιστον δεν υπαρχει χρηστης που να εχει καποιο μοντελο πλασμα και να ειναι δυσαρεστημενος απο την ποιοτητα μαυρου , παντα υπαρχουν και τα καλυτερα βεβαια
Η πχ8 με πχ80 δεν εχουν την ιδια ποιοτητα στο κοντραστ (βαση χαρακτηριστικων η και στην πραγματικοτητα) η κανω λαθος?

Last edited:

καλημερα σε ολους-bye--bye--bye-

απο χθες το απογευμα ειμαι πλεον κατοχος της 46G10 και για λιγο που επαιξα μαζι της ειδα οτι τα χρωματα και το μαυρο της ειναι σχεδον τελεια.....
θα μπορουσε να βοηθησει καποιος σχετικα με τις ρυθμισεις που πρεπει να της κανω, για να εχω ακομη καλυτερα αποτελεσματα;
τελικα το κοστος ανηλθε στα 1299€ και με 60€ επιπλεον πηρα το Panasonic BD30....
σχετικα με το τροπο ελεγχου της οθονης υπαρχει κατι στο menu της τηλεορασης ή πρεπει να εχω καποιο DVD, BD ωστε να ελεγξω αν εχει καμμενα pixels......

ευχαριστω εκ τον προτερων για την βοηθεια σας:guitarist::guitarist::guitarist:

Μηπως εχει 'ξεφυγει' λιγο το νημα;

Υποτιθεται οτι μιλαμε για G10, μπαινω να δω τις χθεσινες αποψεις και για 3 ολοκληρες σελιδες δεν υπαρχει κατι που να αναφερεται σε G10.....

καλημερα σε ολους-bye--bye--bye-

απο χθες το απογευμα ειμαι πλεον κατοχος της 46G10 και για λιγο που επαιξα μαζι της ειδα οτι τα χρωματα και το μαυρο της ειναι σχεδον τελεια.....
θα μπορουσε να βοηθησει καποιος σχετικα με τις ρυθμισεις που πρεπει να της κανω, για να εχω ακομη καλυτερα αποτελεσματα;
τελικα το κοστος ανηλθε στα 1299€ και με 60€ επιπλεον πηρα το Panasonic BD30....
σχετικα με το τροπο ελεγχου της οθονης υπαρχει κατι στο menu της τηλεορασης ή πρεπει να εχω καποιο DVD, BD ωστε να ελεγξω αν εχει καμμενα pixels......

ευχαριστω εκ τον προτερων για την βοηθεια σας:guitarist::guitarist::guitarist:

α και κατι ακομη....
δοκιμασα να δω μια ταινια σε 1080p απο το WD....απο εικονα δεν εχω παραπονο, απο ηχο ομως ηταν μουγκη και μου εβγαλε μια ενδειξη "audio digital", ενω σε 720p απο την ιδια πηγη παιζει σχεδον τελεια και με ηχο....

Μηπως εχει 'ξεφυγει' λιγο το νημα;

Υποτιθεται οτι μιλαμε για G10, μπαινω να δω τις χθεσινες αποψεις και για 3 ολοκληρες σελιδες δεν υπαρχει κατι που να αναφερεται σε G10.....

Έχεις δίκιο Θανάση και "βοήθησα" και εγώ σε αυτό με την συμμετοχή/ανοχή μου. Ο λόγος είναι πως η γενική συζήτηση μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, αλλά και γιατί είμαι σίγουρος πως ο Χρήστος θα βοηθήσει ώστε ότι σημαντικό αφορά την G10 να μπαίνει στην πρώτη σελίδα.

Ας επανέλθουμε στην G10 λοιπόν :a0210: (και την επόμενη βδομάδα θα επανορθώσουμε ;))

@allareas: Καλές θεάσεις φίλε. Για αρχή ξεκίνα με Cinema, θερμοκρασία Warm, gamma 2.2 και βεβαιώσου πως η λειτουργία eco είναι απενεργοποιημένη.

@allareas Ολες οι ρυθμισεις κατω απο τη μεση μεχρι να "στρωσει" .. μπορεις να βαλεις και κανα dvd αλλα προσεχε να ειναι σε φορματ 16:9 1.78:1 ή 1.85:1 ..

ευχαριστω για τις συμβουλες σας...
θα επανελθω δημητριος με σχολια......

ευχαριστω για τις συμβουλες σας...
θα επανελθω δημητριος με σχολια......
επισης ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει προβλημα ( μιας και για την ωρα εχω μονο εσωτερικη κεραια ) επειδη το τηλεοπτικο ειναι πολυ ασθενες, αν τα χιονακια δημιουργησουν προβλημα στην οθονη-bye--bye--bye-

Το ακριβώς αντίθετο, καλό θα της κάνουν... :flipout:

Θα στρώσει και πιο ομοιόμορφα...

Το ακριβώς αντίθετο, καλό θα της κάνουν... :flipout:

Θα στρώσει και πιο ομοιόμορφα...

ωραια οποτε να αργησω να βαλω κεραια και ενισχυτη:guitarist::guitarist::guitarist:
το στρωσιμο ποσες ωρες περιπου θελει;

καλησπερα σε ολους.....
ειδα απο το WD ντοκυμανταιρ του NG The Great Sharks σε 720p mkv και εμεινα με ανοιχτο το στομα:a0210::a0210::a0210:
το μονο που με χαλασε ηταν (σιγουρα φταιει που το σαλονι ειναι πολυ φωτεινο) η αντανακλαση που κανει αν δεν εχεις πολυ σκοταδι.....
με τις ρυθμισεις ακολουθησα τις default με επιλογη cinema και gamma στο 2,2, θα το ακολουθησω για τις επομενες 200-250 ωρες μεχρι να στρωσει εντελως και να μην εχω φοβο για ενδεχομενο burn in και μετα θα πειραματιστω με τις ρυθμισεις:guitarist::guitarist::guitarist:
απο βδομαδα θα γινει και η εγκατασταση της κεραιας, οποτε θα μπορω να εχω αποψη και για τα τηλεοπτικα-bye--bye--bye-

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

------------------------------------------
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10. paidimalama......50G10.....28/05/09 (για το ΟΚ θα ξέρουμε το Σ/Κ που θα τοποθετηθεί με την βοήθεια του bro)
11. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

12.

2 Χ 42G10
6 X 46G10
3 X 50G10

allareas καλορίζικη...-bye-

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10. paidimalama......50G10.....28/05/09 (για το ΟΚ θα ξέρουμε το Σ/Κ που θα τοποθετηθεί με την βοήθεια του bro)
11. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

12.

2 Χ 42G10
6 X 46G10
3 X 50G10

allareas καλορίζικη...-bye-

thanx....-bye--bye--bye-

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Την Παρασκευη παρήγγηλα και εγω την 46G10 τελικα ,απο το e-shop στην τιμη προσφορας 1190.

Θα την εχω στα χερια μου περιπου σε 10 μερούλες!!!!!