Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To posterization σε κινούμενες επιφάνειες με πολύ κοντινές αποχρώσεις ή ντεγκραντέ, είναι φυσιολογικό φαινόμενο στις Plasma και ονομάζεται Dynamic False Contours.

Δεν πρέπει όμως να το βλέπεις και συχνά, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Στο ανθρώπινο δέρμα, γίνεται κυρίως ορατό αν υπάρχει ήδη αρκετή χρωματική συμπίεση στο εκπεμπόμενο σήμα (πολυκαιρισμένο αναλογικό composite από μαγνητική ταινία) ή αν έχεις πολύ χαμηλά ρυθμισμένο το gamma...

Τί σημαίνει χαμηλά ρυθμισμένο το gamma; Το έχω στο 2.2. Οι άλλες ρυθμίσεις παίζουν ρόλο (π.χ. ifc, pnr κτλ);

Τί σημαίνει χαμηλά ρυθμισμένο το gamma; Το έχω στο 2.2. Οι άλλες ρυθμίσεις παίζουν ρόλο (π.χ. ifc, pnr κτλ);

Xαμηλά ρυθμισμένο gamma, σημαίνει όταν η πραγματική τιμή της διόρθωσης είναι κάτω από το 2.2, όσο περισσότερο, τόσο χειρότερα. Θα το δεις να αναφέρεται και ως "φωτεινό" gamma. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι αποχρώσεις (εκτός του απόλυτου μαύρου και του απόλυτου λευκού) αποδίδονται πιο φωτεινά απ' όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να συμπιέζεται το κυρίως μέρος της δυναμικής περιοχής της εικόνας και να φαίνεται σχετικά "επίπεδη" με σκοτεινά με "πέπλο" και φωτεινά που στερούνται "punch". Σε σχέση με το Dynamic False Contours, το συμπλησίασμα των αποχρώσεων του γκρι που προκαλείται από ένα χαμηλό gamma, επιτείνει την επίπτωση του φαινομένου.

Η προρρύθμιση 2.2 της G30, αντιστοιχεί σε πραγματική διόρθωση gamma <2, οπότε δοκίμασε καλύτερα τις 2.4 και 2.6...

H χρήση του Intelligent Frame Creation/24p Smooth (αν σου αρέσει να βλέπεις με παρεμβολή), μπορεί επίσης, υπό συνθήκες, να μειώσει την αντίληψη του φαινομένου, μέσω της αύξησης του αριθμού των στιγμιότυπων κίνησης.

Από τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, δεν επηρεάζει κάποια τα Dynamic False Contours. Tο P-NR μόνο ίσως να θέλει λίγο προσοχή, καθώς όλοι οι αλγόριθμοι καταστολής θορύβου ενδέχεται να προκαλέσουν κατά περίπτωση, Static False Contours (διαφορετικό φαινόμενο από το DFC και ανεξάρτητο από την τεχνολογία του πάνελ).

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Xαμηλά ρυθμισμένο gamma, σημαίνει όταν η πραγματική τιμή της διόρθωσης είναι κάτω από το 2.2, όσο περισσότερο, τόσο χειρότερα. Θα το δεις να αναφέρεται και ως "φωτεινό" gamma. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι αποχρώσεις (εκτός του απόλυτου μαύρου και του απόλυτου λευκού) αποδίδονται πιο φωτεινά απ' όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να συμπιέζεται το κυρίως μέρος της δυναμικής περιοχής της εικόνας και να φαίνεται σχετικά "επίπεδη" με σκοτεινά με "πέπλο" και φωτεινά που στερούνται "punch". Σε σχέση με το Dynamic False Contours, το συμπλησίασμα των αποχρώσεων του γκρι που προκαλείται από ένα χαμηλό gamma, επιτείνει την επίπτωση του φαινομένου.

Η προρρύθμιση 2.2 της G30, αντιστοιχεί σε πραγματική διόρθωση gamma <2, οπότε δοκίμασε καλύτερα τις 2.4 και 2.6...

H χρήση του Intelligent Frame Creation/24p Smooth (αν σου αρέσει να βλέπεις με παρεμβολή), μπορεί επίσης, υπό συνθήκες, να μειώσει την αντίληψη του φαινομένου, μέσω της αύξησης του αριθμού των στιγμιότυπων κίνησης.

Από τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, δεν επηρεάζει κάποια τα Dynamic False Contours. Tο P-NR μόνο ίσως να θέλει λίγο προσοχή, καθώς όλοι οι αλγόριθμοι καταστολής θορύβου ενδέχεται να προκαλέσουν κατά περίπτωση, Static False Contours (διαφορετικό φαινόμενο από το DFC και ανεξάρτητο από την τεχνολογία του πάνελ).

Πάντως στην δικιά μου με >2.2 ,χάνω αρκετά σε σκούρα, ενώ το 2.2 φαίνεται ιδανικό... μάλλον κάθε τηλεόραση έχει το δικό της θεο!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάντως στην δικιά μου με >2.2 ,χάνω αρκετά σε σκούρα, ενώ το 2.2 φαίνεται ιδανικό... μάλλον κάθε τηλεόραση έχει το δικό της θεο!

Tο ρυθμιστικό "Φωτεινότητα" (Brightness) το ξαναρυθμίζεις όταν αλλάζεις προρρύθμιση gamma; ;)

Εντυπωσιακή απάντηση!!! Ευχαριστώ JL_?
Επίσης από ό,τι καταλαβαίνω το IFC ενδεχομένως να μειώσει το φαινόμενο. Όμως αν ενεργοποιήσω το IFC θα έχω πρόβλημα με flickering, ή θα συνεχίσει να διπλασιάζει τη σάρωση για εκπομπές 50Hz (π.χ. κανάλια τηλεόρασης);

Όμως αν ενεργοποιήσω το IFC θα έχω πρόβλημα με flickering, ή θα συνεχίσει να διπλασιάζει τη σάρωση για εκπομπές 50Hz (π.χ. κανάλια τηλεόρασης);

Ναι, μην ανησυχείς γι' αυτό. Στο "Μεσαίο" η σάρωση παραμένει στα 100Hz στο τηλεοπτικό. Αν το βάλεις στο "Μέγιστο", τότε πέφτει στα 60Hz. Στα 50Hz δεν σαρώνει η συγκεκριμένη τηλεόραση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tο ρυθμιστικό "Φωτεινότητα" (Brightness) το ξαναρυθμίζεις όταν αλλάζεις προρρύθμιση gamma; ;)

όχι ρε συ, πάντα 30 το έχω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

όχι ρε συ, πάντα 30 το έχω...

Eμ... Για βάλε το Black Clipping από τα Basic Settings του AVS HD709 να παίζει και δες τί γίνεται όταν αλλάζεις το Gamma μόνο, χωρίς να ξαναρυθμίσεις το Brightness...

Tα σκούρα δεν σου τα τρώει η διόρθωση Gamma, αλλά η λάνθασμένη πλέον ρύθμιση του Brightness... ;)

Last edited:
Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος από εσας, αν έχει βγει κάποιο νεό firmware για την Panasonic G30?

Παιδιά, έχει δοκιμάσει κανείς την δυνατότητα εγγραφής σε USB, USB HDD και SD ;

Μία ερώτηση να σας κάνω.έχω συνδέσει την tv με ενισχυτή μέσω hdmi (arc).Όταν θέλω να ακούω απο τα ηχεία του home cinema θα πρέπει να το γυρίζω κάθε φορά απο το πλήκτρο viera link του κοντρόλ?

Μία ερώτηση να σας κάνω.έχω συνδέσει την tv με ενισχυτή μέσω hdmi (arc).Όταν θέλω να ακούω απο τα ηχεία του home cinema θα πρέπει να το γυρίζω κάθε φορά απο το πλήκτρο viera link του κοντρόλ?

Οχι.συνδεσε και οπτικη ινα στον ενισχυτη και το γύρνας απο ενισχυτη οποία στιγμή θές ...

Tην εκανα την μ@λ@κι@ :bigcry:
Το πηρα το 'παρασημο' και μαλιστα πολυ καλο.........
Τωρα θα τρεξω για ΩΡΕΣ τα σχετικα και αν την σωσω εχει καλως.
Κριμα παντως η ποιοτητα της εικονα της ηταν φοβερη...:furious3:

Και σε αλλους δε παιζει ηχο σε mkv ο εσωτερικος media player??
Αγγλικους υποτιτλους γενικα παιζει?

Tην εκανα την μ@λ@κι@ :bigcry:
Το πηρα το 'παρασημο' και μαλιστα πολυ καλο.........
Τωρα θα τρεξω για ΩΡΕΣ τα σχετικα και αν την σωσω εχει καλως.
Κριμα παντως η ποιοτητα της εικονα της ηταν φοβερη...:furious3:

Mετα απο 10μερες συνεχους παιξιματος μετα σχετικα video το αποτυπωμα εφυγε 50% το υπολοιπο μαλλον δεν θα φυγει.....
Ας προσεχα!
Ο mαdiaplαyer της panny ειναι γενικως για τα πανηγυρια.
Παρε εναν εξωτερικο πχ WD live να ησυχασης