Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

hdtuner_1.jpg

TEST: Plasma Panasonic TX-P65V10E

http://www.areadvd.de/hardware/2009/panasonic_txp65v10e.shtml

Μεταφραση

Δεν έχω ξαναδεί πιο κακό φωτογράφο av! με flash την plasma?!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν έχω ξαναδεί πιο κακό φωτογράφο av! με flash την plasma?!

Και εγω γι' αυτο δεν βγαζω καλες φωτογραφιες στην U10 , κατι εχει παθει η φωτογραφικη μου (την πειραξαν τα παιδια μου) και δεν απενεργοποιειται το φλας...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κατά τη γνώμη μου έχει καλύτρη κίνηση από τη G με ενεργοποιημένο το 24p smooth (είτε είναι, είτε δεν είναι ενεργοποιημένο το IFC στη G), με απενεργοποπιημένο το 24p smooth δεν έχω δει ιδιαίτερες διαφορές.

Ρε παιδιά πως ενεργοποιείται το 24p smooth!!!!!

Last edited:
Δηλαδή το IFC είναι το 24p smooth; Αυτό βλέπω στο πρώτο κουτάκι “άλλες ρυθμίσεις”

Αυτό είναι που ψάχνεις ..... με επιλογές Ναι (για να ενεργοποιηθεί) κ Όχι (για να απενεργοποιηθεί).

Σ' ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.
Νομίζεις ότι θα ήταν καλό να είναι "Ναι" ακόμα και για τηλεοπτικά;

Αν και έχει ξανά αναφερθεί (οι mods κάνουν σπουδαία δουλειά) ορίστε και η επίσημη συμβουλή της panasonic για το image retention (το burn in ντε -bye-) από το global support site εδώ: click here

Q12. What can I do to prevent Uneven aging (image retention) when viewing cable or satellite music channels, or channels with stationary logos?

Answer:

Plasma televisions are shipped from the factory with the contrast control at a high setting to provide a bright picture under typical dealer's showroom lighting conditions. In your home, the room light levels are usually one half or less than that in retailer's showroom.
Therefore, when the plasma is initially installed, it is best to do the following:

1. Make sure the display is in a viewing mode (aspect ratio) that completely fills the screen. The panel is shipped in this condition, in what is called the "Just" mode.
2. Turn down the Picture control (contrast level) to 50%(center) or less.
3. Briefly engage the 4:3 mode and confirm the side bars are set to "Mid", or "Bright". This can be adjusted in the Set Up menu.
4. Always return the display mode that fills the screen (such as Just, Zoom, Full, H-FILL or 4:3 Full).
Note:
For models with "H-FILL" or "4:3 Full " mode, please see "Q5. What does the Aspect button control?" for further information.
5. Avoid any static images (video games, computer images, DVD title screens, etc.) during the first one hundred hours.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σ' ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.
Νομίζεις ότι θα ήταν καλό να είναι "Ναι" ακόμα και για τηλεοπτικά;

Ναι στο ΝΑΙ για τηλεοπτικό... ;) ... για ταινίες από εξωτερική πηγή, όπου σου αρέσει καλύτερα.

Ψες ήμουν σε κάποιο φίλο και έψαχνα λίγο την Kuro που έχει (μοντέλο 2-3 χρόνων περίπου).

Στο setting “Colour Management” βγάζει ένα σορό από χρώματα για να “παίξεις”. Στη V10 το colour management είναι απλά “on” ή “off”!!!

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που ρυθμίζεται στη V10 όταν το colour management είναι στο “on”;

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα

Ειπα να παω και εγω σημερα στο πλαισιο (Μεταμορφωσης) για να δω και να αγορασω την 42v10 τελικα αφου ειχα πειστει οτι plasma = best movies και παλαβωσα κανονικα. Και οι 3 τηλεορασεις plasma panasonic που ειχανε μια 42v10 και δυο 46g10 ειχαν ολες προβλημα !!!!!!! Ρωταω το παλλικαρι εκει και μου λεει τι τις θες τις plasma δεν βλεπεις;; Και οι 3 ειχαν μονιμο το ειδωλο δεξια viera καθως και στην πανω πλευρα το on και το off. Οταν ρωτησα τον πωλητη για το video μου ειπε οτι αυτα τα ειδωλα εμφανιζονται στο video που επαιζε καθε ενα τεταρτο και μενουν εκει στατικα για 5 λεπτα. Ειναι δυνατον αυτα τα 5 λεπτα στατικης εικονας να εχουν κανει τετοια ζημια;;

Ευχαριστω

Σήμερα παρέλαβα την G10 και διαβάζοντας το manual αναφέρει ξεκάθαρα πως οι στατικές εικόνες ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να δημιουργήσουν είδωλα και πως αυτό δεν θεωρείται βλάβη αλλά χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στο Πλαίσιο (και το κάθε πλαίσιο) δεν τηρείται απολύτως καμία από τις προφυλάξεις που παίρνουμε εμείς οι χρήστες για να αποφύγουμε το λεγόμενο Image Retention (IR).

Σε κάθε περίπτωση στις νέες γενιές panel η αποτύπωση αυτή ΔΕΝ μένει πλέον μόνιμα, αν και κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν πως "σβήνει" δύσκολα - μετά από περίπου 20 λεπτά ή και μισή ώρα αναπαραγωγής κινούμενης εικόνας.
Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις - αν τυχόν και συμβεί IR - η διαδικασία "σβησίματος διαρκεί μόνο μερικά λεπτά...

H πιο επικίνδυνη περίοδος για να πάθει μόνιμο αποτύπωμα μία Plasma, είναι οι πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας, όπου οι αλλαγές στις ιδιότητες των φωσφόρων επισυμβαίνουν με την μεγαλύτερη ταχύτητα. Γι' αυτό, συνιστάται σε αυτό το διάστημα να αποφεύγονται οι στατικές εικόνες και η αντίθεση να είναι ρυθμισμένη στο 50% ή λιγότερο.

Στα περισσότερα καταστήματα δεν τηρείται καμμία από αυτές τις δύο προϋποθέσεις: μόλις τις βγάζουν από το κουτί, τις έχουν να παίζουν στατικές εικόνες με την αντίθεση στο 100%... :rifle:

Αυτο που λεει ο JL ειναι αληθεια , μετα απο ωρες ολοκληρες που παιζουν οτι ναναι και με ρυθμισεις εικονας στο "ζωηρο" λογικο ειναι να εχουν παθει burn in...

Παντως "best movies" και μολις 42" μεγεθος ειναι αντικρουομενα...-bye-

Ψες ήμουν σε κάποιο φίλο και έψαχνα λίγο την Kuro που έχει (μοντέλο 2-3 χρόνων περίπου).

Στο setting “Colour Management” βγάζει ένα σορό από χρώματα για να “παίξεις”. Στη V10 το colour management είναι απλά “on” ή “off”!!!

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που ρυθμίζεται στη V10 όταν το colour management είναι στο “on”;

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Κανένα σχόλιο για τα πιο πάνω;

@Apoelara...

Πιθανολογώ πως έχει παρόμοιο μενού με την G10. Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς το βάθος των επιλογών εξαντλείται σε αυτή τη μία επιλογή - switch ουσιαστικά.

Χρόνια πολλά και σε σένα!!!