Panasonic Plasma V20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για την ανθεκτικότητα των πάνελ στο burn in, εγώ άλλα παρατήρησα :chinscratch:

Έχω την P50V20 και αφού ξεπέρασα τις 200 ώρες εντατικού και προσεκτικού στρωσίματος σύμφωνα με τις οδηγίες σας, είπα και γω να παίξω κανα παιχνίδι στο PS3 να δω και πως αποδίδει στο gaming, σωστός?

Βάζω λοιπόν το God of War και του δίνω να καταλάβει. Έκλεισα γύρω στις 8 ώρες non stop. Την TV την είχα στο game mode και τέρμα αντιθεση (μόνο έτσι μου άρεσε το παιχνίδι). Εντυπωσιακότατη η pany στο gaming, αλλά....

Κάποια στιγμή κουράστηκα και βγαίνω απο το παιχνίδι στο κεντρικό μενού του PS3, όπου αμέσως εντοπίζω (δεν ήταν και δύσκολο) πάνω αριστερά το αποτύπωμα του σπαθιού του Kratos (για όσους δεν γνωρίζουν είναι η life and magic bar του παιχνιδιού και σχεδόν πάντοτε εμφανής στο παιχνίδι).

Εντάξει λέω θα βάλω κανα μισάωρο Nova ΖOOM 3 και είμαστε οκ. Αμ δε, το μισάωρο πέρασε και το σπαθί εκεί. ΟΚ, κανα μισάωρο χιονάκια στο τηλεοπτικό (δεν έχω κεραία, μόνο Nova) και θα είμαστε οκ (τι 28ης ;) γενιάς πάνελ έχουμε άλλωστε?).

Να μη τα πολυλογώ, περάσανε πάνω απο 8 ώρες NOVA/χιονάκια και μαντέψτε, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ!!!!!

Ω, ναι και πείτε τώρα εσείς περι αντοχής στο burn in και κουραφέξαλα....

Και μη μου πείτε οτι δεν είναι για gaming αλλά για ταινίες γιατί θα τα πάρω...

Σιγά μην έχω μια PLASMA για ταινίες και μια LCD για gaming.

To ερώτημα τώρα είναι, now what? Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω πέρα απο τα προαναφερθέντα για να γλιτώσω απο τη σπάθα του Kratos?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

....Κάποια στιγμή κουράστηκα και βγαίνω απο το παιχνίδι στο κεντρικό μενού του PS3, όπου αμέσως εντοπίζω (δεν ήταν και δύσκολο) πάνω αριστερά το αποτύπωμα του σπαθιού του Kratos (για όσους δεν γνωρίζουν είναι η life and magic bar του παιχνιδιού και σχεδόν πάντοτε εμφανής στο παιχνίδι).

Εντάξει λέω θα βάλω κανα μισάωρο Nova ΖOOM 3 και είμαστε οκ. Αμ δε, το μισάωρο πέρασε και το σπαθί εκεί. ΟΚ, κανα μισάωρο χιονάκια στο τηλεοπτικό (δεν έχω κεραία, μόνο Nova) και θα είμαστε οκ (τι 28ης γενιάς πάνελ έχουμε άλλωστε?).

Να μη τα πολυλογώ, περάσανε πάνω απο 8 ώρες NOVA/χιονάκια και μαντέψτε, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ!!!!!
......

Για βάλε καμιά φωτο να δούμε.

Εδώ τα νήμα για να γράψεις τις εντυπώσεις σου http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37305

Εμ δεν τα διάβασες καλά .
Με τις 200 ώρες είσαι καλά για 1-2 ώρες παιχνίδι με στατικό σήμα όχι για 8.
Αν θές να γίνει Hardcore χρήση πρέπει να ξεπεράσεις τις 1500-2000 ώρες και πάλι όχι ανεξέλεγκτα.

Αυτά είναι τα προβλήματα των πλάσμα .
Αλλιώς ..... αλλάζεις κατηγορία προβλημάτων και πας σε LCD.
Θέλουν φροντίδα και proderm .
Σκέψου να το έκανες αυτό σε καμιά πλάσμα Samsung ή σε LG.
Δεν υπήρχε ελπίδα επιστροφής .
Τώρα ίσως το γλυτώσεις ....

Εύχομαι να τα καταφέρεις .

Όλοι οι κατασκευαστές (για να είναι καλυμμένοι) εδώ και χρόνια γράφουν στα εγχειρίδιά τους να αποφεύγονται οι στατικές εικόνες και δεν μιλάω μόνο για plasma...το επισημαίνουν σε ΟΛΑ τα εγχειρίδια ΟΛΩΝ των μοντέλων LCD, από περιέργεια ανοίξτε το εγχειρίδιο της δικής σας LCD και διαβάστε πόση ώρα σας επιτρέπει ο κατασκευαστής στατική εικόνα.....

SAMSUNG

SONY

LG

PHILIPS

SHARP

Μην χρυσώνεις το χάπι , δεν είναι το ίδιο .... :cool:

Το ίδιο γράφουν τα manual και για το 4:3 ... γιατί το έχουν σαν επιλογή τότε ?

Έχει τύχη να ξεχάσω όλο το βράδυ το φορητό στο ρεύμα με setup χωρίς επιλογή screen saver ή black screen και το πρωί όταν την είδα ανοιχτή στο desktop έπαθα ... αλλά είδα δεν είχε ίχνος IR.
Αν ήταν πλάσμα προφανώς θα πήγαινε στα σκουπίδια. Μπορεί να υστερούν σε άλλα τα LCD αλλά σε αυτό είναι μακράν καλύτερα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για την ανθεκτικότητα των πάνελ στο burn in, εγώ άλλα παρατήρησα :chinscratch:

Την TV την είχα και τέρμα αντιθεση (μόνο έτσι μου άρεσε το παιχνίδι).

Τέρμα αντίθεση ?? ... τεσπα ότι αρέσει στον καθένα.....

αλλά τι να σου κάνει η τηλεόραση μετά???...όπως κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει που σου αρέσει να βλέπεις/παίζεις με τέρμα αντίθεση...έτσι δεν μπορεί να κατηγορηθεί και η τηλεόραση επειδή άφησε αποτύπωμα μετά από 8 ώρες στατικής εικόνας με τέρμα αντίθεση...

....θα χρειαστεί κάμποσος καιρός για να φύγει.

Μην χρυσώνεις το χάπι , δεν είναι το ίδιο .... :cool:

Το ίδιο γράφουν τα manual και για το 4:3 ... γιατί το έχουν σαν επιλογή τότε ?

Έχει τύχη να ξεχάσω όλο το βράδυ το φορητό στο ρεύμα με setup χωρίς επιλογή screen saver ή black screen και το πρωί όταν την είδα ανοιχτή στο desktop έπαθα ... αλλά είδα δεν είχε ίχνος IR.
Αν ήταν πλάσμα προφανώς θα πήγαινε στα σκουπίδια. Μπορεί να υστερούν σε άλλα τα LCD αλλά σε αυτό είναι μακράν καλύτερα.

Ούτε χάπι χρυσώνω, ούτε είπα ότι είναι το ίδιο, ούτε ότι οι LCD δεν είναι ανθεκτικότερες ( http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1259759&postcount=339 ) ,

Eίπα το τι λένε οι κατασκευαστές, για οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτά που λένε μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τους ρωτήσει με ένα e-mail.

πλακα κανετε ? εχω αφησει lcd monitor με στατικη εικονα 2 μερες και δεν ειχα ουτε auto sleep ουτε screensaver και δεν επαθε τιποτα.
Συνεχεια την αφηνω την οθονη με στατικη εικονα και δεν εχει παθει ουτε ιχνος IR.
Εχω απο τα πρωτα lcd monitors που κυκλοφορησανε το 1995 μαρκας philips
και παιζει ακομα και εχει φαει ανυπολογιστες ωρες στατικης εικονας.
Δεν γινεται να μπει στην ιδια ζυγαρια η plasma με την lcd..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ούτε χάπι χρυσώνω, ούτε είπα ότι είναι το ίδιο, ούτε ότι οι LCD δεν είναι ανθεκτικότερες ( http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1259759&postcount=339 ) ,

Eίπα το τι λένε οι κατασκευαστές, για οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτά που λένε μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τους ρωτήσει με ένα e-mail.

Οι LCD είναι σαφώς καλύτερες από τις πλάσμα σε αυτό το σημείο, αλλά και αυτές μπορεί να εμφανίσουν παρόμοια θέματα με πολύχρονη χρήση. Όποιος έχει περάσει από το terminal 5 στο Χιθροου, θα έχει δει τις διαφημιστικές LCD της σάμσουνγκ φαντάζομαι. Βλέπεις διάφορα γραμμένα πάνω τους όταν είναι κλειστές...

Τι εννοείς πλάκα κάνετε??

Και επαναλαμβάνω ...

Και επαναλαμβάνω ... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1259759&postcount=339

Κατ' αρχήν, για να μην μπερδευόμαστε κανείς δεν λέει ότι οι plasma είναι πιο ανθεκτικές σε πολύωρες στατικές εικόνες, από τις LCD, γι' αυτό και όλα είναι σχετικά. Οι κατασκευαστές θέτουν τις προδιαγραφές με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βγάλουν την ουρά τους σε περίπτωση προβλήματος και για το burn in σε LCD δεν το κάνει μόνο η Samsung το κάνουν όλοι.

--------------------------------------------------------

α) Όπως είπα και στην αρχή οι LCD είναι αναμφισβήτητα πιο ανθεκτικές και δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστεί plasma panel σε μικρές διαστάσεις, το ότι γράφει ο κατασκευαστής τις προφυλάξεις δεν σημαίνει ότι θα πάθει οπωσδήποτε κάποια LCD burn in και ισχύει το ίδιο και για τις plasma.

--------------------------------------------------------

Όλα εξαρτώνται από την χρήση, γι' αυτό και είπα ότι όλα είναι σχετικά.

Γα να μην κάνουμε μύλο το το παρών θέμα που αφορά την V20, για οποιαδήποτε άλλη απορία/άποψη σχετικά με LCD vs PLASMA , BURN IN κ.λ.π. καλό είναι να συνεχιστεί η συζήτηση στα θέματα της Γενικής Συζήτησης...:smile:

Οι LCD είναι σαφώς καλύτερες από τις πλάσμα σε αυτό το σημείο, αλλά και αυτές μπορεί να εμφανίσουν παρόμοια θέματα με πολύχρονη χρήση. Όποιος έχει περάσει από το terminal 5 στο Χιθροου, θα έχει δει τις διαφημιστικές LCD της σάμσουνγκ φαντάζομαι. Βλέπεις διάφορα γραμμένα πάνω τους όταν είναι κλειστές...

+1

Kαι το κακό με τις LCD σε αυτόν τον τομέα, είναι πως δεν έχει μελετηθεί ακόμα αυτό το φαινόμενο σε βάθος και υπάρχει πλήρης άγνοια τόσο ως προς τις ακριβείς αιτίες που το προκαλούν, όσο και ως προς το ποια πάνελ είναι ευπαθή σε αυτό.

Τα μόνα που γνωρίζουμε με σιγουριά, είναι ότι δεν παθαίνουν όλα τα LCD πάνελ image persistence και το ότι σε αυτά που είναι ευπαθή, η εμφάνισή του είναι απότομη (δλδ. μπορεί να παρακολουθείς π.χ. 4:3 για μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα και ξαφνικά μια ωραία πρωία που θα ανοίξεις την τηλεόραση να έχουν εμφανιστεί 2 παχιές μαύρες γραμμές στα όρια που ήταν οι μπάρες) και χρειάζονται μήνες για να ξεπλυθεί...

Για την περίπτωση του φίλου suzukirm, έχουμε γράψει αμέτρητες φορές πως το πέρασμα στην κακομεταχείριση, μετά την περίοδο των 200 ωρών, πρέπει να γίνεται σταδιακά...

Τέρμα αντίθεση σε παιχνίδι με στατική ένδειξη, είναι ακριβώς το αντίθετο, από το σταδιακά. Προσπάθησε με αρκετές συνεχόμενες ώρες χιονιού...

Θέμα υπάρχει .
Ας ελπίσουμε ότι θα το ξεπεράσει και θα είναι IR και όχι BurnIn τελικά .

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η παλιά μου πλάσμα (42PX70 αγορά 2007) ουδέποτε στρώθηκε, ούτε προσέχτηκε ιδιαίτερα σε στάσιμες εικόνες, λογότυπα κλπ. και αυτό επειδή δεν γνώριζα για την αναγκαιότητα αυτών. Επέλεξα πλάσμα επειδή μου άρεσε περισσότερο η εικόνα τους έναντι των lcd γι' αυτό και προτίμησα τη συγκεκριμένη τεχνολογία (ακόμα τη προτιμώ).

Και επειδή αγοράστηκε ταυτόχρονα με το PS3, μαντέψτε τι έκανε τους πρώτους μήνες, ω, ναι GAMING. Τι 8ωρα, 16ωρα κλπ. με διακοπές μόνο όταν δούλευα, φαγητό και τουαλέτα, you know...

Δεν παρατήρησα κανένα απολύτως αποτύπωμα στην οθόνη και πιστέψτε με, λόγω του ότι έχω σαν χρώμα φόντου στο κεντρικό μενού του PS3 ενα έντονο πράσινο, είναι πανευκολο να φανεί το burn in.

Αφού άλλαξα πάνελ τον Αύγουστο του 2008, λόγω του γνωστού προβλήματος των PX, έμαθα (thanks avclub.gr) για το σωστό στρώσιμο των πλάσμα, την αποφυγή στατικών εικόνων και όλα τα υπόλοιπα.

H PX λοιπόν συνεχίζει ακάθεκτη στο σπίτι των γονιών μου και ελπίζω να κρατήσει για αρκετά χρόνια ακόμη.

Αν με ρωτήσετε για την ανθεκτικότητα στο burn in, V20 vs. PX70, νικήτρια με διαφορά η δεύτερη, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Τώρα όσον αφορά το αποτύπωμα στη V20, κατέβασα αυτό εδώ http://avclub.gr/forum/showpost.php?...8&postcount=27 (thanks SERGIOSK) και το έχω βάλει να παίζει εδώ και κάποιες ώρες.

Άντε να δούμε λοιπόν.....

Τέρμα αντίθεση ?? ... τεσπα ότι αρέσει στον καθένα.....

αλλά τι να σου κάνει η τηλεόραση μετά???...όπως κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει που σου αρέσει να βλέπεις/παίζεις με τέρμα αντίθεση...έτσι δεν μπορεί να κατηγορηθεί και η τηλεόραση επειδή άφησε αποτύπωμα μετά από 8 ώρες στατικής εικόνας με τέρμα αντίθεση...

....θα χρειαστεί κάμποσος καιρός για να φύγει.

Η ρύθμιση που έχω για όταν βλέπω ταινίες είναι η Cinema (Normal όταν βλέπω Nova κατα τη διάρκεια της ημέρας), αλλά στο gaming, τέρμα αντίθεση και Game mode είναι μονόδρομος για μένα.

Με όλο το σεβασμό, δεν νομίζω ότι είναι το IR το πρόβλημα στην περίπτωσή σου......

Είμαι hardcore gamer, τι να κάνουμε? :violent-smiley-030: (παράφραση του γνωστού "Είμαι μακαρονάς...")

Δεν μας είπες τελικά πως πάει με το antiΙR ....

Μην αγχώνεσαι (φαντάσου να την είχες πληρώσει κιόλας, όπως ο suzukirm, μάτι δεν θα έκλεινες) τον έχω βάλει στην λίστα με τα burn in... http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1413668#post1413668

...οπότε είναι χρεωμένο....μέχρι να ξεχρεωθεί...αν τελικά ξεχρεωθεί.

Last edited: