Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν υποθέσουμε ότι ένα player για μία εταιρεία έχει 50 euro τότε αυτό που μάλλον θα έπρεπε να διατυπωθεί να να γίνει από όλους αντιληπτό το ζήτημα είναι ότι αν η VT-20 είχε 2550 και είχε Player που έπαιζε θα ήταν όλα OK.

Δεν είναι το πρώτο ατόπημα τις Panasonic δεν θα είναι το τελευταίο .

Είναι Marketing , όχι ανικανότητα μηχανικού τμήματος .

Εγώ πάλι γιατί νομίζω οτι το βλέπετε λάθος το θέμα;

Μια τηλεόραση που έχει σαν στόχο την υψηλότατη κατηγορία, ΔΕΝ είναι δυνατόν να ενσωματώσει media player που είναι για τα μπάζα. Αυτό σημαίνει οτι αυτό το media player του "50άρικου" όπως το λέτε, δεν είναι δυνατόν να μπεί σε τέτοια τηλεόραση. Το media player που θα ενσωμάτωναν (ΑΝ ενσωμάτωναν) θα έπρεπε να είναι της ίδιας ποιότητας με την TV που θα το φορούσε, πράγμα που θα ανέβαζε το κόστος πολύ παραπάνω από όσο το υπολογίζετε.

ΕΚΕΙ είναι που θα μπορούσε να επέμβη το τμήμα marketing, για να κρατηθεί το κόστος κάτω απο το όριο που είχε τεθεί (αυτά έχουν αποφασιστεί εξ αρχής, και δεν αλλάζουν στην πορεία)...

Γνώμη μου πάντως είναι οτι καλά κάνει και δεν βάζει τίποτε μέσα. Αυτοί στους οποίους απευθύνεται σαν αγοραστικό κοινό, έχουν πιθανότατα ήδη καλύψει αυτήν την "τρύπα" με άλλα μέσα, καλύτερα και ακριβότερα απο αυτά που θα μπορούσε να βάλει η Panasonic ώστε να κρατήσει και το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Όλοι οι υπόλοιποι που νομίζουν οτι θα πάρουν μια τηλεόραση με 2000 Ευρώ που θα έχει κορυφαία εικόνα, θα κάνει τα πάντα και θα σου σερβίρει και ουίσκυ όταν βάζεις να δείς ταινία μετά τις 9 το βράδυ απλά δεν είναι στο target group της Panasonic VT20, όπως δεν ήταν και στο target group των Kuro της Pioneer, οπότε μένουν να τις ζαχαρώνουν στις βιτρίνες και στα showrooms....

Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν και στο παρελθόν πολλά. Πόσοι θυμάστε τη σειρά Profeel της Sony που όλα ήταν extra (μέχρι και το Teletext unit);
Η δε Kuro ενσωμάτωσε σε κάποια μοντέλα της (κακώς κατα τη γνώμη μου) δορυφορικό δέκτη που όμως δεν έπιανε μπάζα μπροστά στους Linuxάτους που κυκλοφορούν στο εμπόριο...

Τέλος, όπως έλεγε και η διαφήμιση της Favre Leuba, "όποιος το φορά ξέρει και να το προφέρει"...

Εγώ διαφωνώ
Ένας ενσωματωμένος md αντίστοιχης αξίας 50 ευρώ θα ήταν "λίγος" για την ποιότητα της VT
Ο χρήστης που πληρώνει για να έχει την καλύτερη TV θέλει να έχει και το καλύτερο md που καμία TV δεν μπορεί να του δώσει

Εγώ προτιμώ το Τμήμα Ανάπτυξης της Panasonic να φροντίζει τα περί της εικόνας
Σήμερα εξάλλου τα md πετάγονται σαν μανιτάρια
Διαλέγεις και παίρνεις

Y.Γ Με πρόλαβε ο κ.Συντονιστής

Last edited:
Ακριβώς στο θέμα .... όπως τα είπα .... το θέμα είναι να δημιουργήσεις στρατόπεδα ..... To marketing δουλεύει μια χαρά για την Panny.

«Οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων.» - Ευριπίδης

Για την ακρίβεια 2700 μαζί με το blu-ray. Και μαζί, ναι, παίζουν mkv αλλά όχι όλα. Δεν παίζει ntfs αλλά δεν πειράζει κάνω split τα αρχεία. Αλλά δεν είναι λακία με προϊόντα της πλάκας όπως τα λέτε με 50-100 να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου? Και με προϊόντα των 2700 να ψάχνεις συμπληρώματα????? Και ναι νιώθω ότι με κορόϊδεψε η panny στο θέμα του player όταν σου λέει ότι μπορείς να βάλει υπότιτλους αλλά μετα σου λέει μόνο στα avi και τρέχα βάλε μόνος σου στα mkv, και θα παίζει τα πάντα αλλά πρέπει να τα έχεις στο τάδε aspect ή video frame κτλ κτλ......

Κοιτάξτε Στο μόνο που έχω μετανοιώσει στην αγορά της VT20 είναι ότι έπρεπε να την είχα πάρει νωρίτερα. Αλλά θέλω όταν μου πουλάνε την καλύτερη τηλεόραση του 2010, και τους δίνω λεφτά που δεν τα βγάζω ούτε σε 2 μήνες πράγματι να μου δίνουν το καλύτερο. Θέλω να το σέβονται και να μην κοιτάνε να μου φάνε άλλα τόσα.Δεν είμαι χαζός να θέλω να μου σερβίρει ουίσκι και να μου κάνει μασάζ στα πόδια. Ξέρω πολύ καλά και τα συμπληρωματικά προϊόντα που ευνοούνται και πωλούνται χάρη στο κύριο.
Απολαμβάνω την τηλεόραση μου και χάιρομαι όλα τα καλούδια που μου προσφέρει.Την επέλεξα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της που με καλύπτουν.
Το θέμα όμως του player είναι μειονέκτημα.Για άλλον σοβαρό για άλλον αμελητέο. Για εμένα απλά δεν είναι απαγορευτικό.Όμως για εσάς που είναι αδιάφορο μην αρνείστε ότι δεν είναι μειονέκτημα.Και μην προσπαθείται να με πείσετε ότι ζητάω πολλά και ότι ήταν τόοοοσο δύσκολο να έχει καλύτερο player. . .Δηλαδή πρέπει να μπει ντε και καλά η τέλεια τεχνολογία για να την καταδεχτούμε? Απλά να μπει η βασική που θα σου παρέχει τα βασικά του σήμερα. Χειρότερες TV δηλαδή πώς μπορούν?

Αλλά βέβαια. Αν το τέλειο βγει φέτος πως θα πουλήσει του χρόνου η VT30? Λογικό εκ μέρους τους και κερδοφόρο.
Αλλά μην παίρνουμε και το μέρος τους σαν να είμαστε μεγαλομέτοχοι της εταιρίας. Όλοι καταναλωτές είμαστε ,άρα στο ίδιο στρατόπεδο, και πρέπει να απαιτούμε το καλύτερο.Όχι να λέμε ευχαριστώ που δεν μας κλέβουνε και από πάνω.

«Οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων.» - Ευριπίδης
"Πραγματικό μεγαλείο έχουν μόνο όποιοι δεν αυτοδιαφημίζονται και δεν θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο." - Λέων Τολστόι

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κοιτάξτε Στο μόνο που έχω μετανοιώσει στην αγορά της VT20 είναι ότι έπρεπε να την είχα πάρει νωρίτερα. Αλλά θέλω όταν μου πουλάνε την καλύτερη τηλεόραση του 2010, και τους δίνω λεφτά που δεν τα βγάζω ούτε σε 2 μήνες πράγματι να μου δίνουν το καλύτερο. Θέλω να το σέβονται και να μην κοιτάνε να μου φάνε άλλα τόσα.Δεν είμαι χαζός να θέλω να μου σερβίρει ουίσκι και να μου κάνει μασάζ στα πόδια. Ξέρω πολύ καλά και τα συμπληρωματικά προϊόντα που ευνοούνται και πωλούνται χάρη στο κύριο.
Απολαμβάνω την τηλεόραση μου και χάιρομαι όλα τα καλούδια που μου προσφέρει.Την επέλεξα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της που με καλύπτουν.
Το θέμα όμως του player είναι μειονέκτημα.Για άλλον σοβαρό για άλλον αμελητέο. Για εμένα απλά δεν είναι απαγορευτικό.Όμως για εσάς που είναι αδιάφορο μην αρνείστε ότι δεν είναι μειονέκτημα.Και μην προσπαθείται να με πείσετε ότι ζητάω πολλά και ότι ήταν τόοοοσο δύσκολο να έχει καλύτερο player. . .Δηλαδή πρέπει να μπει ντε και καλά η τέλεια τεχνολογία για να την καταδεχτούμε? Απλά να μπει η βασική που θα σου παρέχει τα βασικά του σήμερα. Χειρότερες TV δηλαδή πώς μπορούν?

Αλλά βέβαια. Αν το τέλειο βγει φέτος πως θα πουλήσει του χρόνου η VT30? Λογικό εκ μέρους τους και κερδοφόρο.
Αλλά μην παίρνουμε και το μέρος τους σαν να είμαστε μεγαλομέτοχοι της εταιρίας. Όλοι καταναλωτές είμαστε ,άρα στο ίδιο στρατόπεδο, και πρέπει να απαιτούμε το καλύτερο.Όχι να λέμε ευχαριστώ που δεν μας κλέβουνε και από πάνω.

Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Απλά δεν κάνουμε το μαύρο άσπρο.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αγόρασες, όχι Home Cinema !
Και αυτό ακριβώς πουλούσαν : ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αν δε σε ικανοποιούσε το "πακέτο" γιατί την αγόρασες;

Αλλά μιας και για το τηλεοπτικό κομμάτι δεν είδα να γράφεις παράπονα, πλήν του ότι την αγορασες καθυστερημένα, πρέπει να υποθέσω οτι αυτά που σου έταζε οτι παρέχει, σου τα παρέχει άψογα !
Ή μήπως κάνω λάθος ?

Κι αν είχε media-player ίδιο με των Samsung, όλοι οι κάτοχοι των VT20 θα γκρίνιαζαν πάλι, γιατί θα απαιτούσαν ένα media player στην κατηγορία της τηλεόρασης, να παίζει και HD audio... :p

Από τη στιγμή που μία τηλεόραση διαθέτει δέκτη mpeg2/4, το απαιτούμενο hardware για έναν βασικό media player υπάρχει ήδη ενσωματωμένο και είναι υπόθεση κώδικα, το να το προσφέρεις στους πελάτες σου. Οι Κορεάτες το αντιλήφθηκαν αυτό και έδρασαν αστραπιαία.

Οι Panasonic και Sony, το αντιλήφθηκαν και αυτές, αλλά ως εμπλεκόμενες ενεργά και με τις εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών του Hollywood, δεν είχαν την πολυτέλεια να δράσουν το ίδιο αστραπιαία, καθώς ένα σεβαστό μέρος των εσόδων τους, προέρχεται από αυτούς που θίγονται από τις ματρόσκες. Οπότε, η πλήρης υλοποίηση υποστήριξης τέτοιων δυνατοτήτων από αυτές τις δύο εταιρείες, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει, μόνο όταν δε θα έχει μείνει κανένας από τους ανταγωνιστές τους που να μην τις προσφέρει.

Από εκεί και πέρα, κανένα media player δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο, αν δεν παρέχεται πρωτίστως καλή ποιότητα εικόνας...
Θυμάμαι, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80, το Yugo GT προσφέρονταν με ενσωματωμένο ηχοσύστημα και ζάντες αλουμινίου, όταν τα Kaddett και Golf ήταν χωρίς στάνταρ ηχοσύστημα και με ατσάλινες ζάντες... :flipout:

"Πραγματικό μεγαλείο έχουν μόνο όποιοι δεν αυτοδιαφημίζονται και δεν θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο." - Λέων Τολστόι

«Εύκολα βλέπουμε το σφάλμα των άλλων, αλλά το δικό μας δύσκολα.» Βούδας

@ Φίλιππος Φ.

Ναι ρε φίλε αυτό δεν λέω???Ότι η τηλεόραση , για εμένα, είναι τέλεια πλην ενός σημείου. Μπορούσαν να το παρέχουν όπως κάνανε τόσες κατώτερες τηλεοράσεις, μπορούσαν και όχι. Εκφράζω την πικρία μου για την επιλογή τους. Από εκεί και πέρα τρελαθήκατε όλοι λες και έβρισα το μαγαζί του πατέρα σας και πήγατε να με βγάλετε τρελό.Σίγουρα οι άλλες tv προσπαθούν να καλύψουν την "γύμνια" τους με τα extra αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι η vt20 μπορούσε να έχει καλύτερο player. Όσο για τα "παράπονα" για το bdp300 δεν ανήκουν στο παρόν topic, οπότε ζητάω συγγνώμη.Απλά αφορούν την ίδια εταιρία.

Aπό εκεί και πέρα.... τί να κάνουμε? η τηλεόραση ήταν η καλύτερη επιλογή μακράν. Μακάρι να είχαμε και άλλες αλλά...

"και αν η γιαγιά μου είχε @@ θα ... τον παππού μου" - Σοφός λαός

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@ Φίλιππος Φ.

Ναι ρε φίλε αυτό δεν λέω???Ότι η τηλεόραση , για εμένα, είναι τέλεια πλην ενός σημείου. Μπορούσαν να το παρέχουν όπως κάνανε τόσες κατώτερες τηλεοράσεις, μπορούσαν και όχι. Εκφράζω την πικρία μου για την επιλογή τους. Από εκεί και πέρα τρελαθήκατε όλοι λες και έβρισα το μαγαζί του πατέρα σας και πήγατε να με βγάλετε τρελό.Σίγουρα οι άλλες tv προσπαθούν να καλύψουν την "γύμνια" τους με τα extra αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι η vt20 μπορούσε να έχει καλύτερο player. Όσο για τα "παράπονα" για το bdp300 δεν ανήκουν στο παρόν topic, οπότε ζητάω συγγνώμη.Απλά αφορούν την ίδια εταιρία.

Aπό εκεί και πέρα.... τί να κάνουμε? η τηλεόραση ήταν η καλύτερη επιλογή μακράν. Μακάρι να είχαμε και άλλες αλλά...

"και αν η γιαγιά μου είχε @@ θα ... τον παππού μου" - Σοφός λαός

Κανείς δεν τρελλάθηκε... Αλλά δεν μπορείς να είσαι και με τον "αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ" (sic).

Δεν είπε κανείς οτι έβρισες κανένα, προς Θεού ! Ο,τι έγραψα το έγραψα γιατί έβαλες και το BluRay Player σthn εξίσωση. Αφ' ής στιγμής, το ανασκεύασες, δεν τίθεται θέμα.

Πάντως, για να το κλείσουμε (και να συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε), όταν πάμε να αγοράσουμε ένα οποιοδήποτε αγαθό, κοιτάμε τί μας προσφέρεται, αξιολογούμε τις ανάγκες μας και τις οικονομικές μας δυνατότητες και κάνουμε την αγορά μας σε αυτή τη βάση.

Νομίζω μάλιστα οτι αυτό έκανες και εσύ !

Το να επανέλθουμε κατόπιν εορτής και να λέμε "τί καλά θα ήταν να είχε κι αυτό" ή "δεν θα μπορούσε να έχει και το άλλο;" δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει : Ή οι αναγκες μας άλλαξαν απο τότε που έγινε η αγορά, ή κάναμε λάθος εκτίμηση όταν κάναμε την αγορά.
Και στις δύο περιπτώσεις, διορθωτική κίνηση υπάρχει ! Πουλάμε αυτό που δεν μας καλύπτει πλέον και πάμε να αγοράσουμε αυτό που θα μας καλύψει απόλυτα !
Ετσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει η αγορά ηλεκτρονικών είδων ....

Φιλικά,

Φίλιππος

«Εύκολα βλέπουμε το σφάλμα των άλλων, αλλά το δικό μας δύσκολα.» Βούδας

"Δεν είναι τα γνωμικά, αυτό που λείπει τώρα. Τα βιβλία είναι γεμάτα από σύντομα αποφθέγματα των Στωικών. Τι λείπει επομένως; Εκείνος, που με την πράξη θα επιβεβαιώσει τα λόγια" - Επίκτητος

«Η αμφιβολία είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο της φιλοσοφίας.» Ντενί Ντιντερό

Ναι ... αλλά είμαστε λίαν εκπαιδευτικοί :lehrer:. και ......
Χωρίς λάθος δεν θα υπήρχε εκπαίδευση , μήτε συγχώρεση . Σπύρος .... :D εγώ το χάρηκα όσο κράτησε ....

ας το κλείσουμε λοιπόν . -bye-

Καλημερα και καλή εβδομάδα.
Για να επανέλθουμε στην πεζή πραγματικότητα, ειναι ευκολο να με προσθέσετε στους ευτυχείς κατόχους της 50VT20....?
Από Παρασκευή που παρέλαβα δεν πρόλαβα να ψαξω πολλά πραγματα λογω γενικότερου φόρτου. Επιφυλάσομαι για το άμεσο μελλον. Επιβεβαιωνω ότι δεν βλέπει mkv σε ntfs format και προχωράμε.......

Kαλορίζικη και καλές θεάσεις κε συνάδελφε!

Επιτέλους θα δεις το φως το αληθινό...... :idea:

Ευχαριστώ πολύ κυριε συνάδελφε. Όχι μονο το φως το αληθινό, αλλά και το σκοταδι το αληθινότερο......!!!!!!