Φίλιππος Φ.
Supreme Member
Αν υποθέσουμε ότι ένα player για μία εταιρεία έχει 50 euro τότε αυτό που μάλλον θα έπρεπε να διατυπωθεί να να γίνει από όλους αντιληπτό το ζήτημα είναι ότι αν η VT-20 είχε 2550 και είχε Player που έπαιζε θα ήταν όλα OK.
Δεν είναι το πρώτο ατόπημα τις Panasonic δεν θα είναι το τελευταίο .
Είναι Marketing , όχι ανικανότητα μηχανικού τμήματος .
Εγώ πάλι γιατί νομίζω οτι το βλέπετε λάθος το θέμα;
Μια τηλεόραση που έχει σαν στόχο την υψηλότατη κατηγορία, ΔΕΝ είναι δυνατόν να ενσωματώσει media player που είναι για τα μπάζα. Αυτό σημαίνει οτι αυτό το media player του "50άρικου" όπως το λέτε, δεν είναι δυνατόν να μπεί σε τέτοια τηλεόραση. Το media player που θα ενσωμάτωναν (ΑΝ ενσωμάτωναν) θα έπρεπε να είναι της ίδιας ποιότητας με την TV που θα το φορούσε, πράγμα που θα ανέβαζε το κόστος πολύ παραπάνω από όσο το υπολογίζετε.
ΕΚΕΙ είναι που θα μπορούσε να επέμβη το τμήμα marketing, για να κρατηθεί το κόστος κάτω απο το όριο που είχε τεθεί (αυτά έχουν αποφασιστεί εξ αρχής, και δεν αλλάζουν στην πορεία)...
Γνώμη μου πάντως είναι οτι καλά κάνει και δεν βάζει τίποτε μέσα. Αυτοί στους οποίους απευθύνεται σαν αγοραστικό κοινό, έχουν πιθανότατα ήδη καλύψει αυτήν την "τρύπα" με άλλα μέσα, καλύτερα και ακριβότερα απο αυτά που θα μπορούσε να βάλει η Panasonic ώστε να κρατήσει και το κόστος σε λογικά επίπεδα.
Όλοι οι υπόλοιποι που νομίζουν οτι θα πάρουν μια τηλεόραση με 2000 Ευρώ που θα έχει κορυφαία εικόνα, θα κάνει τα πάντα και θα σου σερβίρει και ουίσκυ όταν βάζεις να δείς ταινία μετά τις 9 το βράδυ απλά δεν είναι στο target group της Panasonic VT20, όπως δεν ήταν και στο target group των Kuro της Pioneer, οπότε μένουν να τις ζαχαρώνουν στις βιτρίνες και στα showrooms....
Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν και στο παρελθόν πολλά. Πόσοι θυμάστε τη σειρά Profeel της Sony που όλα ήταν extra (μέχρι και το Teletext unit);
Η δε Kuro ενσωμάτωσε σε κάποια μοντέλα της (κακώς κατα τη γνώμη μου) δορυφορικό δέκτη που όμως δεν έπιανε μπάζα μπροστά στους Linuxάτους που κυκλοφορούν στο εμπόριο...
Τέλος, όπως έλεγε και η διαφήμιση της Favre Leuba, "όποιος το φορά ξέρει και να το προφέρει"...