Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Όταν λες φίλε της αρχής λειτουργίας των plasma, τι εννοείς;

1) Ότι όλες οι πλάσμα το έχουν αυτό

2) ή οτι σιγά σιγα με την λειτουργία θα εξαφανιστεί; (αν υπάρχει όντως...)

Όλες οι plasma έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας, οπότε....

1) ....σε όλες υφίσταται (η εξήγηση είναι στο νήμα του Γιώργου που παρέθεσα) http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=35291 ....κλικ και διάβασμα τον σύνδεσμο που έχει εκεί (αν σε βοηθάν τα Αγγλικά σου τα γράφει όλα απλά και αναλυτικά, αν δεν σε βοηθάν και μια googloμετάφραση αρκεί για να καταλάβεις αρκετά ;) ) . Επίσης διάβασε κι εδώ.... http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=32266

2) .......όντως υπάρχει και εξαρτάται μόνο από τον άνθρωπο (αν τα βλέπει κάποιος, τα βλέπει λόγω της ευαισθησίας της όρασής του και μόνο). Οι ρυθμίσεις με υψηλές αντιθέσεις ευνοούν να γίνετε ευκολότερα και περισσότερο αντιληπτό, με την πάροδο του χρόνου πιθανόν να υπάρχει μια βελτίωση στη συμπεριφορά του panel, αλλά τον κύριο ρόλο τον παίζει η ευαισθησία του θεατή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι phosphor trails αυτό που βλέπεις...

Αυτό που λες, δεν θα το έβλεπε κι ο άλλος που καθόταν δίπλα? :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βάλε αυτό να παίξει στην τηλεόραση με το IFC στο "Μεσαίο". Αν δεις μία αχνή, κιτρινοπράσινη σκιά πίσω από τα γράμματα που κινούνται, αυτό είναι phosphor trails. Πες μας μετά, αν είναι το ίδιο με αυτό που παρατηρείς στις ταινίες...
Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Ευχαριστώ

Στο review της Samsung d8000 αναφέρω "Η μέτρηση έγινε με backlight=6 ώστε να είναι εύκολη η σύγκριση με τις αντιστοιχες μετρησεις της Panasonic VT30."

Το backlight στο 6 (για να πάρεις ένα μαύρο της τάξης του 0,049 nits) ήταν το χαμηλότερο που μπορούσε να 'πάει' στη συγκεκριμένη D8000 για να μην χαθούν λεπτομέρειες στα χαμηλά IRE?

Επίσης βλέποντας τη φωτογραφία αυτή...

SAMSUNG-UE40D8000_17-300x201.jpg

...και τις μετρήσεις...

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-6-296x300.jpg

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-14-293x300.jpg

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-20-293x300.jpg

...το μαύρο τετράγωνο με μαύρο 0,0511 nits (backlight 6) , 0,1111 nits (backlight 14) και 0,1513 nits (backlight 20), 'πέφτει' πάνω στο εντονότερο clouding ?... γι' αυτό έχει τόση διαφορά από τα υπόλοιπα?...ή δεν έχει σχέση?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Αυτό που λες, δεν θα το έβλεπε κι ο άλλος που καθόταν δίπλα? :chinscratch:

Όχι απαραίτητα... Αν τυχόν είδε Dynamic False Contouring, αντί για phosphor trails, το πως θα το αντιληφθεί κανείς αυτό, εξαρτάται και από την κατεύθυνση και την ταχύτητα κίνησης του βλέμματος, εκείνη τη στιγμή... ;)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σχετικά με το Ansi contrast εαν θέλει κάποιος να συγκρίνει κάτι όμοιο θα πρέπει και τα δυο προβολικά μεσα να έχουν την ίδια φωτεινότητα. Τότε αρχίζεις να μετρας.
Επισης άλλο Ansi μετρας σε σκακιέρα 4χ4 αλλά μετρα εναλλαγή μαύρου- λευκού και άλλο να μετρας 4χ4, όλα δημαδή τα σημεία.
Σε αυτην την μετρηση η ανομοιομορφία του panel μιας lcd είναι σαφως χειρότερο.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα Μανωλη πρεπει να μετρας λευκο και μαυρο σε ολα τα τετραγωνα της σκακιερας και να βγαζεις μεσο ορο?-bye-

Επισης δεν τίθεται και θεμα οτι ορισμενα μονο μετρητικα μπορουν αξιοπιστα να πασουν κατων απο 0.01 nits ωστε να εχουμε σωστες μετρησεις?

Σε cinema mode και με το ECO στο ON το παρατήρησα. Θα μελετήσω και όλα αυτα που μου ποστάρατε το βράδυ. Σας ευχαριστώ

kατα 90% αύριο την φορτώνω!!!Ήδη ετοιμάζω το πακετάρισμα της v10-παει πάτερα...μεργια!!!Ελπίζω να πάνε όλα καλά και χωρίς προβλήματα να αρχίσω το στρώσιμο...Επιδη θα μπει στο ίδιο σημείο με την προκάτοχο της θα έχω άμεση εικόνα στο εάν τα νέα φίλτρα μειώνουν της αντανακλάσεις...Τα υπόλοιπα θα σας τα αναφέρω αναλυτικά στην πορεία,3δ υλικό έχω εφοδιαστεί καθώς και παιχνίδια για 360 και PS3 CRYSIS 2 WIPEOUT MOTORSTORM.

kατα 90% αύριο την φορτώνω!!!Ήδη ετοιμάζω το πακετάρισμα της v10-παει πάτερα...μεργια!!!Ελπίζω να πάνε όλα καλά και χωρίς προβλήματα να αρχίσω το στρώσιμο...Επιδη θα μπει στο ίδιο σημείο με την προκάτοχο της θα έχω άμεση εικόνα στο εάν τα νέα φίλτρα μειώνουν της αντανακλάσεις...Τα υπόλοιπα θα σας τα αναφέρω αναλυτικά στην πορεία,3δ υλικό έχω εφοδιαστεί καθώς και παιχνίδια για 360 και PS3 CRYSIS 2 WIPEOUT MOTORSTORM.

Καλορίζικη φίλε και απροβλημάτιστη! :a0210: Όταν λες 3D υλικό... Για ποιές ταινίες μιλάς;

Καλορίζικη φίλε και απροβλημάτιστη! :a0210: Όταν λες 3D υλικό... Για ποιές ταινίες μιλάς;
TRON και μια άλλη που θα την φέρει φιλος με θέμα κάποιους δύτες που είναι γυρισμένη εξολοκλήρου σε 3δ. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου...Μάνο γκατζετακιδες μπορούν να καταλάβουν αυτό το είδος της αγωνίας!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βάλε αυτό να παίξει στην τηλεόραση με το IFC στο "Μεσαίο". Αν δεις μία αχνή, κιτρινοπράσινη σκιά πίσω από τα γράμματα που κινούνται, αυτό είναι phosphor trails. Πες μας μετά, αν είναι το ίδιο με αυτό που παρατηρείς στις ταινίες...
Στη μπάρα που κινούνται γρήγορα τα γράμματα ειναι πιο εμφανές. Όχι τόσο ενοχλητικό δηλαδή. Άρα, μάλλον είναι phosphor trails αυτό που παρατηρώ "αχνά" σε ταινίες. Ωστόσο μπορούσα να διαβάσω με άνεση τις μπάρες των γραμμάτων. ΟΚ την πρώτη όχι τόσο... :p αλλά έβγαζα άκρη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ανδρέα εαν αφήσεις να "ηρεμήσει" το panel μιας LCD τότε το μαυρο είναι απίστευτο αλλά δεν είναι αυτες οι πραγματικές συνθήκες.
Εαν θελεις πραγματικά νουμερα βαλε ενα παττερν 1% της επιφανειας και 1& της φωτεινότητας (1 ire) και τοτε μέτρα.
Θα δεις άλλα αποτελέσματα. Φυσικά το ίδιο σαν μεθοδο κανε και μια plasma.
Tοτε θα πρεπει να αμφισβητήσουμε και αλλα πραγματα που δεν ανταποκρινονται στις πραγματικές συνθήκες .
Δεν συμφωνώ με αυτον το τροπο μέτρησης Οn-off.

Ήρθε...Τετάρτη απο Τσεχια,σήμερα στα χέρια μου....Εγκατεστημένη εκδοσή η 1.700 και με αναβάθμιση 1.703...Τα υπόλοιπα αύριο με το καλό,εννοείτε πως ολοβραδις θα στρώνει...

Μέχρι τώρα καμιά παιδική ασθένεια..Το 3δ σε παιχνίδια απλά δεν χωρά λέξη...Το 2δ σε αβαταρ αν και ακόμα με λίγες ώρες λειτουργίας είναι αισθητή η διαφορά της απο την προκάτοχο της...Σε ρυθμίσεις μια πρώτη αίσθηση ειναι πως το 1080ι της νοβα στα 50 χερτζ με ΤΗΧ και την αντίθεση στο 40 είναι άψογο.Πλεον το ifc στο μέτριο αποδίδει τελεία χωρίς να δίνει ΒΙΝΤΕΗΛΑ...Και εξαφανίζει όποια υποψία αναλαμπών...Συνεχίζουμε...

Ήρθε...Τετάρτη απο Τσεχια,σήμερα στα χέρια μου....Εγκατεστημένη εκδοσή η 1.700 και με αναβάθμιση 1.703...Τα υπόλοιπα αύριο με το καλό,εννοείτε πως ολοβραδις θα στρώνει...
Πόσο , απο που?

Πόσο , απο που?
Ένα θα σου πω ηλεκτρονετ Καμπερης στο γαλατσι...Είναι ενα παλικάρι εκει ονόματι Ακης.Έχω αγοράσει απο αυτούς 3 με την τωρινή τηλεοράσεις αναφοράς για την εποχή τους...Πες του διάβασα για σένα σε ένα φόρουμ απο εναν πελάτη σου απο Χαλκίδα τον Βασίλη και θα τα βρείτε σε τιμή σίγουρα.Ενημερωτικά είναι η πρώτη φορά που τον είδα αυτοπροσώπως πάντα απο τηλ μιλούσαμε τόσα χρόνια.

δεν καταλαβαίνω ποιά η χρησιμότητα να μετακινείς την εικόνα. για να την πας επάνω και να φύγει το λογότυπο??? μα αν ανέβει πάνω κάτω δεν θα αφήσει ένα μαύρο κενό. είναι ουσιάστικά σα να βλέπεις ταινία με μπάρες έστω και αν είναι 1 και μικρότερη. εκτός αν υπάρχει άλλη χρησιμότητα που δεν μου είναι εμφανής.

Οι τηλεοράσεις κάνουν overscan στο τηλεοπτικό, οπότε έχεις έλεγχο στο τι βλέπεις και στο τι κόβεται. Αν σε κάποιο ζουμ π.χ. φαίνεται το κάτω μέρος του λογότυπου, μια κατακόρυφη μετακίνηση θα σου έδειχνε το κάτω μέρος της εικόνας που είναι αθέατο λόγω ζουμ, και θα μπορούσες να αποφύγεις το περαιτέρω ζουμάρισμα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα σου πω παραδειγμα....Εχω μια Sony X3500 που μπορεις να ανεβοκατεβαζεις την εικονα προς τα πανω η κατω χωρις προβλημα...Ανεβαζοντας την προς τα πανω,κρυβονται τα λογοτυπα,δεν εμφανιζεται κανενα κενο στο κατω μετος της εικονας,δεν εξαφανιζονται οι υποτιτλοι,ουτε υπαρχει καποιο ιχνος παραμορφωσης της εικονας καθως δε προκειτε για ζουμ αλλα για απλη μετακινηση της εικονας...Ενυαξει ισως προκειτε και για ελαχιστο ζουμ ωστε να δικαιολοησω και το μη κενο στο κατω μεροα της εικονας κατα την ανεβαση της...

Αν θυμάμαι καλά, οι σόνυ και φίλιπς έχουν τέτοια ρυθμιστικά. Δεν ξέρω για LG/σαμσουνγκ, αλλά οι πανασόνικ δεν έχουν.