Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το DSE ειναι το φαινομενο που δειχνει σκονισμένη τη TV και φαίνονται κάθετες και οριζόντιες γραμμές; Διαβαζω ότι στη πλειοψηφία των προγραμμάτων δεν είναι αισθητό εκτός απο το ποδοσφαιρο. Ρε παιδια εγω σε μπαλιτσα δεν εχω παρατηρησει τιποτα! Ειλικρινα το λεω.

Καθετες γραμμες βλεπω που και που οταν υπαρχει μαυρο φοντο, σε ταινιες που ειναι DVDRIPS, δεν ειναι δα και τοσο ενοχλητικο.

Last edited:
Πάντως στην ST30 μου υπήρχε από την αρχή, και τώρα που μου άλλαξαν panel πάλι υπάρχει (σε άλλα σημεία/σχήματα :p).

Μια VT20 (νομίζω) που είδα, πάντως, είχε τζάμι εικόνα.

Ρε παιδια εγω εχω ενα αλλο προβλημα. Οταν κουναω τα ματια μου δεξια αριστερα γρηγορα βλεπω μια πρασιναδα να ακολουθει πουδεν την βλεπουν οι αλλοι.

Μηπως εχει κανενας αλλος το ιδιο προβλημα; υπαρχει λυση απο ρυθμιση;

Το βλεπω ιδιαιτερα σε μαυρο χρωμα

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Θεαση 3000 ωρες κανενα προβλημα χωρις στρωσιμο παιζει τα παντα απροβληματιστα.

Επισης για την ενεργοποιηση του arc hdmi θελει καποια ρυθμιση;

Θελω να κανω συνδεση με hdmi και ενισχυτη. Ευχαριστω εκ των προτερων

Ρε παιδια εγω εχω ενα αλλο προβλημα. Οταν κουναω τα ματια μου δεξια αριστερα γρηγορα βλεπω μια πρασιναδα να ακολουθει πουδεν την βλεπουν οι αλλοι.

Κι εγώ το βλέπω.
Δεν φτιάχνει. Σιγά το πράγμα μωρέ :p

Επισης για την ενεργοποιηση του arc hdmi θελει καποια ρυθμιση;

Θελω να κανω συνδεση με hdmi και ενισχυτη. Ευχαριστω εκ των προτερων

Όχι, δε θέλει κάποια ρύθμιση (τουλάχιστον στην ST30 μου, σε σύνδεση με ένα samsung home cinema).

Οκ για το hdmi. Φτιαχτηκε.

7 μηνες που το βλεπω, τωρα εχω αρχισει να το ψιλοπαλευω. Μα να μην υπαρχει καποια λυση; κατι που να το ψιλομειωνει;

Κι εγώ το βλέπω.
Δεν φτιάχνει. Σιγά το πράγμα μωρέ :p

Όχι, δε θέλει κάποια ρύθμιση (τουλάχιστον στην ST30 μου, σε σύνδεση με ένα samsung home cinema).

Δυστυχως τα βλεπω (έβλεπα) και εγω μεχρι που που ειπα "δε γ@μ..!" και πλέον δεν τα παρατηρώ. Ειναι rainbow effect η green κάτι δε θυμαμαι. Το ειχα αναφερει σε παλιότερο ποστ. Οι άλλοι δεν τα εβλεπαν.. εγω τα έβλεπα. Είναι θεμα ματιου κάθε ανθρώπου. Οι περισσότεροι δεν τα βλεπουν.. εμεις οι 2 δυστυχως ειμαστε "εκλεκτοι" :p Παντως δεν φαίνονται σε όλες τις ταινίες. Αν δεις το Sin City... γίνεται πάρτι από τα "φιδάκια"

Το φαινόμενο είναι γνωστό με τον όρο "Phosphor trails". Είναι θέμα της όρασης κάθε ατόμου. Λίγοι το αντιλαμβάνονται. Απ' τους περισσότερους δεν γίνεται αντιληπτό. Αν ανήκετε στην κατηγορία των "ευαίσθητων" αυτών ατόμων, δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/35291-Phosphor-Trails-Βλέπουμε-ή-Όχι

Εμένα δεν με απασχολεί το PT. Μόνο το DSE που είναι πολύ εκνευριστικό σε sports. Ααα, και τι το έγραψα, το κολλημένο pixel που ξεκόλλησε -ξαναματακόλλησε... Με τις ώρες του είναι...

Εμενα και τα 2. Ειδικα ομως το pt

Εμένα δεν με απασχολεί το PT. Μόνο το DSE που είναι πολύ εκνευριστικό σε sports. Ααα, και τι το έγραψα, το κολλημένο pixel που ξεκόλλησε -ξαναματακόλλησε... Με τις ώρες του είναι...

Τα Phosphor Trails οταν ξεκινησα να τα βλεπω -αφού οταν παρατηρησα το φαινόμενο, σε καθε ταινια κοιταζα περισσοτερο να δω τα "πρασινα φιδακια" παρα τη ταινια- ... χαλιομουνα ψυχολογικα ολο και περισσοτερο... μετα απο καποιες μερες χαλαρωσα και ειπα "δε βαριεσαι...." και το "διεγραψα" απο τη μνημη μου, και πραγματικα τωρα παιδια δεν το παρατηρω ΚΑΘΟΛΟΥ, επειδή coolαρα λίγο με το θεμα. Αυτο αν κανετε.. χαλαρωσετε και αφεθειτε στην ιερή εικόνα της VT.. δεν θα σας ξαναδημιουργησει προβλημα.. Κακως βεβαια που το αναφερατε ξανα... επειδη στην επομενη ταινια που θα δω με φιλους.. ισως τους ξανα ζαλισω παλι με το φαινόμενο.. τι μου το θυμίσατε!!! :ppp :(

Παντως εγω χαμηλωσα την αντιθεση στο 30 και ανεβασα λιγο την φωτεινοτητα στο 8. Ειναι ελαχιστα καλυτερα τα πραγματα.

Τα Phosphor Trails οταν ξεκινησα να τα βλεπω -αφού οταν παρατηρησα το φαινόμενο, σε καθε ταινια κοιταζα περισσοτερο να δω τα "πρασινα φιδακια" παρα τη ταινια- ... χαλιομουνα ψυχολογικα ολο και περισσοτερο... μετα απο καποιες μερες χαλαρωσα και ειπα "δε βαριεσαι...." και το "διεγραψα" απο τη μνημη μου, και πραγματικα τωρα παιδια δεν το παρατηρω ΚΑΘΟΛΟΥ, επειδή coolαρα λίγο με το θεμα. Αυτο αν κανετε.. χαλαρωσετε και αφεθειτε στην ιερή εικόνα της VT.. δεν θα σας ξαναδημιουργησει προβλημα.. Κακως βεβαια που το αναφερατε ξανα... επειδη στην επομενη ταινια που θα δω με φιλους.. ισως τους ξανα ζαλισω παλι με το φαινόμενο.. τι μου το θυμίσατε!!! :ppp :(

Παντως εγω χαμηλωσα την αντιθεση στο 30 και ανεβασα λιγο την φωτεινοτητα στο 8. Ειναι ελαχιστα καλυτερα τα πραγματα.

Φωτεινότητα στο 8;
Δε γκριζάρει το μαύρο εκεί;

Καλήμερα

Διαβάζω αυτό το thread από την αρχή του γιατί ενδιαφερόμουν για την συγκεκριμένη "τηλέοραση", βλέπω γράφονται τελευταία πολλά παράπονα (εξαιρουνται αυτοί που έχουν όντως πρόβλημα τεχνικό) , την έχω αγοράσει εδώ και 6 μήνες περιπού, πάνω από 1000 ώρες θέασης σε κανάλια, hd ταινίες και video gaming (αρκετές ώρες 2-3 την ημέρα και μπορέι και 4 αν με αφήσουν τα παιδιά μου ).

Η τηλεόραση απλώς είναι κορυφαία, εδώ και 6 χρόνια αγόραζα lcd για την ακρίβεια samsung, μόλις όμως έβαλα να δώ το tron το καινούριο σε blu-ray στην 50vt30 αφού την είχα στρώσεί , αυτό που είδα δεν περιγράφεται, φυσικότητα σε όλα επίπεδα που μέχρι τώρα δεν την είχα πάρει από καμία τηλέοραση, για εμένα η τηλέοραση είναι να σε κάνει να χαθείς στην ταινία και αυτό η vt30 το κάνει.

* Σίγουρα δεν είναι τηλέοραση για όλους θέλει την προσοχή σας κύριως στο burn in (αν και μέχρι τώρα σε δύο μέρες μου φέυγουν όλα τα σημάδια )

Λοιπον update για την περιπτωση μου.
Η τηλεοραση παραμενει κοντα 45 μερες στο service.

Εχουν παραλαβει 4 νεα πανελς ολα με καποιο ειδους defect γι αυτο και δεν μου την εχουν φτιαξει ακομα.
Υπηρξε και καποια επικοινωνια της Intertech με το καταστημα που την αγορασα (ΣEHOΣ) για να μου την αλλαξουν αλλα αυτην την στιγμη δεν υπαρχει καινουρια τηλεοραση ουτε καν για παραγγελια!
Μοντελο 11 μηνων δεν υπαρχει για αγορα. :grinning-smiley-043

Σημερα επικοινωνησαν μαζι μου απο την Intertech, τελικως θα μου σταλει η τηλεοραση με το παλιο πανελ (2 καμμενα pixels) και εχουν κανουν ηδη παραγγελια της 50VT50 η οποια θα ερθει σε 20-30 μερες και θα μου αντικαταστησουν την VT30 χωρις να χρεωθω οτιδηποτε.

Σε τσάκισαν στην ταλαιπωρία, αλλά θα είσαι από τους πρώτους με vt50.;)